Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
hazart
- В началото бе словото
- Специалност: МБ
- Адрес в галерията на СУ: hazart
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Извода е, че много хора заслужавата, но малко получават. Но искам да отбележа, че всички, които получават заслужават!!! А с тия пари всеки може да си вземе каквото си иска, негова си работа, негово си право. В крайна сметка ако не бяхте писали 4 дни по ред тук (ако не са и 5), а в това време бяхте учили най-вероятно щяхте да си вдигнете успеха с над 20-тина стотни. Всичко друго, което се изписа тук е несериозно. Аз коте гледам изказванията за дрешките от мола ("дано да има стане съвестно") направо падам в несвяст, скоро и за гаджета ще завиждате, че стипендиантите имат, а на вас видите ли не са ви дали от държавата
О не и сега дано само някой да не каже, че защото не взима стипендия не може да си позволи половинка

- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Аз пък не съм съгласна, че тези, които работят, залсужават повече стипендия. Те изкарват някакви пари, нали така? И за ги изкарват тези пари, си жертват учението, но пък със сигурност взимат повече от 100 (или там колкото са) лева на месец. А тези като мен, които си късат задника, за да се обучават качествено, мама и тате не ги издържат и действиетлно разчитат на тая стипендия, те заслужават по-малко стипендия от хора, които си късат задника, за да изкарват пари и после ходят направо на изпити с претенцията, че те, видите ли, заслужават да им се направи компромис, понеже много работят и нямат време да си учат качествено. Ами като нямат време - да си изкарват паричките и да не надигат глас много-много. Мисълта ми не е, че нападам работещите, а че съм силно раздразнена, когато някой работещ студент се яви с големите претенции, че трябва да му се направи компромис за липсата на подготовка, 'щото нямало кога да се подготви. Или се явяваш и се радваш на колкото ти отпусне преподавателят, или въобще не се занимаваш с учене. Не може и вълкът сит, и агнето цяло. Компромис трябва, но всеки си го прави сам, а не очаква другите да му го направят.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
hazart написа:Извода е, че много хора заслужавата, но малко получават. Но искам да отбележа, че всички, които получават заслужават!!! А с тия пари всеки може да си вземе каквото си иска, негова си работа, негово си право. В крайна сметка ако не бяхте писали 4 дни по ред тук (ако не са и 5), а в това време бяхте учили най-вероятно щяхте да си вдигнете успеха с над 20-тина стотни. Всичко друго, което се изписа тук е несериозно. Аз коте гледам изказванията за дрешките от мола ("дано да има стане съвестно") направо падам в несвяст, скоро и за гаджета ще завиждате, че стипендиантите имат, а на вас видите ли не са ви дали от държаватаО не и сега дано само някой да не каже, че защото не взима стипендия не може да си позволи половинка
![]()
![]()
Според мен малко хора заслужават, а пък получават много хора. И всички, които получават не заслужават стипендиите, НО за всичко друго съм съгласен на 100% и те поздравявам за поста.
Страшно глупави са постоянните оправдания, ревове и укори от страна на 'неоправданите', които постоянно ни се оправдават, и в същност нас неоправдават. Как му се викаше "виктиминална агресия"....
- sandinmyshoes
- В началото бе словото
Ей, направо ми се къса сърцето като гледам какви глупости пишат някои хора и каква озъбена злоба прозира през опитите им да лъснат като майстори на перото. Всяка една риторика, колкото и изящна да е, дори и да казва нещо значимо, което тук съвсем не е случаят, губи своя смисъл, когато цели не да защити нравствена позиция, а да обиди, да представи подателя й велик, а получателя й - нищожен. Лично аз високо ценя умението да се изказваш по интересен и интригуващ начин, но това тук е чисто оригиналничене, еуфория на словесната еквилибристика, така да се каже. В този смисъл, в последното мнение проличава духовен напън, отново както при "някои отделителни процеси", който обаче остава безплоден. Защо пишете, ако нямате какво да кажете, а само искате да ви види светът колко сте велики? Носи ли това нещо добро за вас или само подхранва едно нездраво и несъразмерно его?Markov написа: Проблемът е ,че той постоянно се опитва, и излиза едно и също. Почти като при някои отделителни процеси.
Markov написа:
Прекрасно, моето момче, наистина ме зарадва....не умеейки да формулираме своя мисъл, притиснати в ъгъла, и все пак ужасно искащи да можем да обидим и засегнем, да свършим нещо подличко. Какво положение само, като котката , която е до стената и съска ли съска, не може да направи нищо, но ужасно и се иска...![]()
Впрочем едва ли си заслужава да казвам каквото и да е било в тази ситуация, но впрочем ето нещо, което е любопитно не за ФМИ, а за типа хора като ФМИ.
Удивително е как подобен тип безлични хора, защитаващи също толкова неразличими идеи за благо, удивително бързо се озлобяват... И уж са радетели за доброто, но винаги гледат да ти отхапят ръката...
Излишно е да казвам, че хора като ФМИ не заслужават стипендия, внимание и състрадание. Те искат да ни натрапват своето фалшиво страдание, да ни тикат пред очите колко много заслужават стипендиите, да ни карат да им обръщаме внимание без да го залсужават. Ужасна суетност и терситщина, с привкус на свещена простота...
Кой си ти да определяш дали нечия мисъл е правилно формулирана или не? Или просто така го написа, "...'щото добре звучи"?Markov написа:не умеейки да формулираме своя мисъл
Какво по-точно?Markov написа:да свършим нещо подличко.
Като котка, която съска? Хубави високопарни думи, които могат да се кажат за теб със същия успех.
Тук вече направо ставаш нагъл. Няма да коментирам.Markov написа:безлични хора
Наистина много си умел в приказките, а като знам колко е прост народът, сигурно имаш цяла свита от клакьори, които записват мъдрите ти словеса и само чакат поредният бисер да се отрони от златните ти уста. Засрами се! Можеш повече!Markov написа:Ужасна суетност и терситщина, с привкус на свещена простота...
Ти психоаналитик ли си нещо, само това не разбрах? За тези, които разбират, малко по малко ставаш смешен.Markov написа:Виктимална агресия?
Последно промяна от sandinmyshoes на 19 Апр 2009, 14:16, променено общо 1 път.
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
-
Markov
Извода от горе написаното:
-аз пиша "щото добре звучи" (това сигурно е много лошо)
-пиша високопарни думи
- не съм психоаналитик (което на мен не ми звучи като обида, но сигурно трябва да е)
- и съм имал много почитатели сред народа (нещо което аз самия ни знам, ни вярвам, но май и това трябва да е обида)
--------------------------------
И очевидно съм май нищо и никой, защото въпросът "КОй си ти да казваш?" определено не ми звучи като комплимент. Освен това, sandinmyshoes, ни казва, че за тези, които разбират (които и да са тези, Господи) съм станал вече смешен. Той очевидно е от тях и разбира много, и нека не му противореча кой съм аз в крайна сметка....Та аз дори не пиша нравствено, както впрочем се изисквало. Честна дума чак сега разбрах тази истина, благодарение на това, че сам sandinmyshoes щедро я сподели с мен...
sandinmyshoes, имаш ли други съвети за писане във форуми, за начин на живот? Нещо ми се дощя да ви стана последовател на вас с ФМИ, бре че хубави хора сте... и упорити не се отказвате, не мислите много, но винаги сте прави. И най-вече такива герои сте и двамата, жалко че в днешно време света е сбъркан и е крива системата , университета, другите хора и вселената (и разбира се най-много аз ), което се надявам и да оправите с вашите сили, борбеност и правота...
-аз пиша "щото добре звучи" (това сигурно е много лошо)
-пиша високопарни думи
- не съм психоаналитик (което на мен не ми звучи като обида, но сигурно трябва да е)
- и съм имал много почитатели сред народа (нещо което аз самия ни знам, ни вярвам, но май и това трябва да е обида)
И очевидно съм май нищо и никой, защото въпросът "КОй си ти да казваш?" определено не ми звучи като комплимент. Освен това, sandinmyshoes, ни казва, че за тези, които разбират (които и да са тези, Господи) съм станал вече смешен. Той очевидно е от тях и разбира много, и нека не му противореча кой съм аз в крайна сметка....Та аз дори не пиша нравствено, както впрочем се изисквало. Честна дума чак сега разбрах тази истина, благодарение на това, че сам sandinmyshoes щедро я сподели с мен...
sandinmyshoes, имаш ли други съвети за писане във форуми, за начин на живот? Нещо ми се дощя да ви стана последовател на вас с ФМИ, бре че хубави хора сте... и упорити не се отказвате, не мислите много, но винаги сте прави. И най-вече такива герои сте и двамата, жалко че в днешно време света е сбъркан и е крива системата , университета, другите хора и вселената (и разбира се най-много аз ), което се надявам и да оправите с вашите сили, борбеност и правота...
-
hazart
- В началото бе словото
Истината е една! Някой ще си вземат паричките
други няма да вземат никакви парички
Аз лични ще взема първите парички, а за вторите не знам
но чакам с надежда. А докато чакам си мисля колко ще е хубаво да взема и вторите парички. Та това са 210 лв на месец, а да сме по-точни 1050 лв за семестъра. И то от какво? Просто съм си вършил работата, научил съм си... изкарах 5;50... и то заради скапаната тройка по математика... ако не беше тя нямаше дори да се замислям дали ще взема вторите парички
А като си взема парики ще е толкова хубавооооо
и пак да спомена парички, парички и паричките
леле какъв материалист излязох

Последно промяна от hazart на 19 Апр 2009, 13:25, променено общо 1 път.
-
Markov
sandinmyshoes написа: Всяка една риторика, колкото и изящна да е, дори и да казва нещо значимо, което тук съвсем не е случаят, губи своя смисъл, когато цели не да защити нравствена позиция
Markov написа:Не умеейки да формулираме мисъл?
Markov написа:Да свършим нещо подличко?
Markov написа: Като котка, която съска?
Markov написа:Безлични хора?Markov написа:Виктимална агресия?
По първото , ще ми обясниш ли връзката на значимото и нравственото...оставам с впечателнени, че хем, са вързани, хем са отделни. и как така значимото не е значимо, ако не е нравствено? значи ли това че което е нравствено дори да не е значимо, все пак е значимо, щото е нравствено....
Иначе за цитатите, да ти обясня, че не можеш да си добавяш въпросителни, където ти скимне, защото това е чужд текст. В чужд текст ти не можеш да се бъркаш, защото по този начин ни лъжеш за мисълта на другия...безнравствен ти е поста, да не говорим че е безвкусен...
-
hazart
- В началото бе словото
Ама Марков ти ми прекъсна темата за паричкитеееееееhazart написа:Истината е една! Някой ще си вземат паричкитедруги няма да вземат никакви парички
Аз лични ще взема първите парички, а за вторите не знам
но чакам с надежда. А докато чакам си мисля колко ще е хубаво да взема и вторите парички. Та това са 210 лв на месец, а да сме по-точни 1050 лв за семестъра. И то от какво? Просто съм си вършил работата, научил съм си... изкарах 5;50... и то заради скапаната тройка по математика... ако не беше тя нямаше дори да се замислям дали ще взема вторите парички
А като си взема парики ще е толкова хубавооооо
и пак да спомена парички, парички и паричките
![]()
![]()
леле какъв материалист излязох
![]()
![]()
Абе дали ще ми отиват ония фешън очилата от Мола?
А хората влизат в тая тема, за да проверят има ли нова информация по въпроса

Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...
... so I'll bleed forever
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...
... so I'll bleed forever
- sandinmyshoes
- В началото бе словото
С какво по-точно те обидих? И защо не даваш никакъв отговор на въпросите, които си поставям? Само това ли можеш - да отскубнеш по някое перце от чуждото изказване и да заразвиваш наново теорията за гениалността и недосегаемостта си. А нито се отличаваш с едното, нито разполагаш с другото. Ти си просто непромокаем. (Сигурно това трябва да е обида, ще кажеш. Непромокаем кретен - това вече е обида.)Markov написа:Извода от горе написаното:
-аз пиша "щото добре звучи" (това сигурно е много лошо)![]()
-пиша високопарни думи
- не съм психоаналитик (което на мен не ми звучи като обида, но сигурно трябва да е)![]()
- и съм имал много почитатели сред народа (нещо което аз самия ни знам, ни вярвам, но май и това трябва да е обида)![]()
![]()
И очевидно съм май нищо и никой, защото въпросът "КОй си ти да казваш?" определено не ми звучи като комплимент. Освен това, sandinmyshoes, ни казва, че за тези, които разбират съм станал вече смешен. Той очевидно е от тях и разбира много, и нека не му противореча кой съм аз в крайна сметка....Та аз дори не пиша нравствено, както впрочем се изисквало. Честна дума чак сега разбрах тази истина, благодарение на това, че сам sandinmyshoes щедро я сподели с мен...
Да, стилът ти е ужасно високопарен, но това не може да се каже за мисълта ти. Тя не е нищо необикновено, колкото и да се опитваш да я представиш за такова. Рискът, на който се подлагаш, е следният: Дори да увиеш едно лайно в целофан, то си остава лайно. Мисълта ти не може да понесе тежестта на думите ти и ... пропада! Ножицата между равнищата на двете явления при теб е така широко разкрачена, че образуващият се контраст само подчертава недостатъците, вместо да ги прикрие и да отвлече вниманието на четящия към хлевоустието ти. Което може би целиш.
Второ, употребата на терминология, която е непозната за повечето хора, може да е плюс в някои ситуации, но не и когато се опитваш да им обясниш нещо. Тогава опитът ти наистина изглежда смешен - хем го знаеш, хем не можеш да го предадеш, защото като пате в кълчища се оплиташ в собственото си словесно опиянение. А за кликата подръжници около теб съм почти сигурен - не си мисли, че си първата ярка личност, с която моето безлично същество се сблъсква. Не си чак толкова специален.
Трето, не че си нищо и никой, но определено не си някой, който да се разпорежда с мнението на останалите, като безпардонно определя: Твоята мисъл не е формулирана правилно. ОК, някой си, но КОЙ си ти по дяволите, че да определяш? Някакъв капацитет ли си, КОЙ по-точно си? Кажи ми какво ти дава право да раздаваш присъди наляво и надясно - ей така, да знам.
За нравственото писане - аз определено не съм критерий, но не си мисли, че ти си! Да се направиш на интересен на чужд гръб (на този на ФМИ) не е много хигиенична практика, колкото и добре да ти се отдава.
Колкото до мен. Не, по-добре да почна с ФМИ. Защо слагаш него и мен под общ знаменател? Ние сме съвсем различни хора, които дори не се познават. Това, че съм съгласен с едно негово мнение и нямам намерение да търпя някой като теб да се прави на много велик като обижда останалите, автоматично ли ме прави "като него", каквото и да значи това? А, чакай, забравих, че ти си майсторът на генерализациите.
Материално съм задоволен, така че не скимтя за социална справедливост. Такава, каквато я разбирам, тя отдавна е постигната в моите среди. Нито съм онеправдан, нито съм беден, но нямам намерение да чета 10 твои поредни поста, в които обиждаш наред със самочувствието на помазаник, без да взема отношение. Не съм аз този, който ще те поставя на мястото ти, нямам чак толкова нерви да се занимавам с хора като теб.
От горенаписаното можеш да извадиш следните обиди, които в следващият си пост отново да потвърдиш: (Винаги ме е кефело поведението на ощипана мома!)
1.Ти си непромокаем (Не, това не е обида. Извинявай, почвам отначало.)
2.Дори да облечеш мисълта ти в царска премяна, тя няма стане по-сложна или по-важна. Най-много да стане смешна, защото тогава си личи още по-силно колко е обикновена напук на витиеватите ти фрази. Това се нарича макаронически стил на изразяване и е белег на упадъчните култури между другото. В твоя случай е пример за човек, който си мисли, че като каже парадигматика, ще изглежда по-умен. Еми, няма!
3.Ти не си толкова специален.
4.Кажи кой си, че да действаш като коректив, и тогава го прави! (Това не е обида, но можеш да го изтъкнеш като поредното ми нравоучение. После пак можеш да ми благодариш, че съм ти отворил очите, което аз нямам намерение да правя. Какъв си ми, че да го правя?)
5.Практиката ти на изказване е нехигиенична. Друга подходяща дума е "нечистоплътна".
6.Нямаш право да обиждаш хората. (Тук е редно да изтъкнеш, че аз нямам право да го правя. Дали ти имаш, разбира се, няма място в твоя пост.)
П.С. А ти как реши че аз не мисля много? Ама наистина, ти за някакъв бог ли се мислиш? Лелеееее....
П.П.С. Извинявай, за цитатите си прав, въпреки, че така или иначе съм цитирал и оригиналния текст. Целия оригинален текст, не някакви перушинки. Повече няма да се занимавам с теб, празник е и ти не си ми никакъв, че да ти отделям повече време, отколкото на близките си.
На всички останали: Христос возкресе!
П.П.П.С. По дяволите, това, че съм използвал думите "нравствено" и "значимо" в едно изречение, значи ли, че правя някаква връзка м/у тях?
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Понеже ми се струва, че чаровното мнение на hazart малко по-напред е вяло адресирано до мен, държа да отговоря на умния младеж, към чиито извисени слова отправихте възхитата си:
Ако беше казал 'по-голямата част', може би щях да се съглася.
просто без коментар... Явно при вас изкарването на хубава оценка изисква напрягане на мозъчна клетка, равносилно на пет писания на кръст из някакъв форум. Моля те, кажи ми коя специалност си? Ще се прехвърля на драго сърце!
посипваме си главата с пепел
Иначе мисълта в скобата ми е абсолютно непоятна. Кой и кога е намесил думичката ‘съвестно’?
В заключение нека те 'поздравя' и за просто похвалния правопис! Истински се гордея, че държавата подпомага именно такива будни младежи
Хайде, носи си очилцата от Мола със здраве...
Ние точно затова говорим от около 15 страници, ти къде спа?hazart написа:Извода е, че много хора заслужавата, но малко получават.
И още три удивителни да сложиш, това твърдение няма да се превърне във вярноhazart написа:Но искам да отбележа, че всички, които получават заслужават!!!
Свещено!hazart написа:А с тия пари всеки може да си вземе каквото си иска, негова си работа, негово си право.
hazart написа:В крайна сметка ако не бяхте писали 4 дни по ред тук (ако не са и 5), а в това време бяхте учили най-вероятно щяхте да си вдигнете успеха с над 20-тина стотни.
hazart написа:Всичко друго, което се изписа тук е несериозно.
Явно изобщо не си разбрал паралела, затова ще го напиша възможно най-ясно. Би било чудесно ако при раздаването на стипендиите се обръща внимание и на личния/семейния доход на съответния студент, защото стипендиите са еднокалъпни, но социалното положение не е.hazart написа:Аз коте гледам изказванията за дрешките от мола ("дано да има стане съвестно") направо падам в несвяст.
Иначе мисълта в скобата ми е абсолютно непоятна. Кой и кога е намесил думичката ‘съвестно’?
Ей това беше абсолютния връх на сюрията малоумни изказвания. Що за мозък може да роди това? Опааа, забравих, мозъкът на човек със стипендия, че и с гадже... евала... :вече се пръскам от завист, ела ме виж:hazart написа:скоро и за гаджета ще завиждате, че стипендиантите имат, а на вас видите ли не са ви дали от държаватаО не и сега дано само някой да не каже, че защото не взима стипендия не може да си позволи половинка
![]()
![]()
В заключение нека те 'поздравя' и за просто похвалния правопис! Истински се гордея, че държавата подпомага именно такива будни младежи
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
А като се замислиш, той къде каза че има гадже
Аз видях само да казва че имането е повод за завист, което предполага в доста голяма степен че това е нещо което на него му липсва 
В случай че държавата ми "отпусне" такава вместо стипендия, ще му я подаря на него
Тук в никакъв случай не искам да определям жените като предмети, но след като той вече го е направил, аз няма как да го избегна, особено иронизирайки го, за което моля милите дами да ме извинят
Абе като се замисля що ли да не ти я продам и така всички да са доволни
О боже и аз уча в икономическа специалност, как ще ти я продавам, като ми е по изгодно под наем да ти я дам 
Та да си дойдем на думата, че нещо много се разлигавих и аз в този пост и рискувам съвсем да изпростея... Всъщност преди почти 4 години имах уникалния късмет да се влюбя от пръв поглед в едно прекрасно момиче
Късмета беше в това че и тя видя нещо в мен, каквото и да е било то, но за едно съм сигурен - не са били парите
А още по странното за мен е че освен че ме изтърпя толкова време, дори към днешна дата съм сигурен че тя ме обича повече дори отколкото аз нея
И разбира се пожелавам този късмет на всеки, тогава може би много злобни хора не биха били такива
Но живота е несправедлив и едни взимат стипендия и тя не им стига за меркантилни кучки, други не взимат, но пък са си намерили свястни момичета, кофти нали
А най кофти е че такива момичета със сигурност нямат достъп до стипендия, ама и не им се работи и затова трябва да бачкаш яко, но дори тогава - като прибавим заплата към стипендията - паричките пак не стигат за редовно пазаруване в мола и само да намери някой "по-перспективен" и ти гориш
И в един момент осъзнаваш че тази не е била нищо повече от която и да е друга и всъщност падаш до най ниското възможно ниво, а именно да направиш компромис със себе си и да се задоволиш с първото женоподобно същество което ти попадане само и само да си сигурен че ще остане с теб, а защо - защото няма с кой друг... А горкия жалък бедняк има красиво, умно и свястно момиче, с което се обичат на всичкото отгоре!
П.П. А за вярващите
Воистина воскресе
И тъйкато ми е брат, защото негов баща е Бог, който е баща и на всички нас! Като го видите моля ви каже те му да се обади на брат си, че имам и аз една молба към него, само една и то не е за мен 
П.П.П. Ех... Томи... Томи... Марков поне понякога разбра какво му говориш, макар да няма голяма полза от това... А на теб Томи защо така силно не ти се отдава това? И поради това, но противно на логиката ти успяваш да ме подразниш малко, въпреки че вярвам че не го целиш и просто човек няма право да ти се сърди. А Марков го цели, но пък успява да предизвика у мен само съжаление...
В случай че държавата ми "отпусне" такава вместо стипендия, ще му я подаря на него
Та да си дойдем на думата, че нещо много се разлигавих и аз в този пост и рискувам съвсем да изпростея... Всъщност преди почти 4 години имах уникалния късмет да се влюбя от пръв поглед в едно прекрасно момиче
П.П. А за вярващите
П.П.П. Ех... Томи... Томи... Марков поне понякога разбра какво му говориш, макар да няма голяма полза от това... А на теб Томи защо така силно не ти се отдава това? И поради това, но противно на логиката ти успяваш да ме подразниш малко, въпреки че вярвам че не го целиш и просто човек няма право да ти се сърди. А Марков го цели, но пък успява да предизвика у мен само съжаление...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
-
Markov
Толкова много лайна, за толкова кратко време...Колеги, дори мен успяхте да изненадате.
Хазарт, аз викам да ги оставим, че тези са железни направо...(в главата, не другаде)...
Хазарт, аз викам да ги оставим, че тези са железни направо...(в главата, не другаде)...
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Аз пък не мисля, че си заслужава да правиш такива обобщения. Изчаткал е младежът, ето, в последния си пост говори най-вече за гаджето си, за любовта и изобщо много-иска-да-каже-нещо-на-света. Което в никакъв случай не значи, че "страданието му е фалшиво" или нещо такова. Може много да заслужава стипендия, а просто да си говори глупости; аз мисля, че е редно да обсъждаме (не че го правим де) стипендиите, а не тоя и оня какви са.Markov написа:
Излишно е да казвам, че хора като ФМИ не заслужават стипендия, внимание и състрадание. Те искат да ни натрапват своето фалшиво страдание, да ни тикат пред очите колко много заслужават стипендиите, да ни карат да им обръщаме внимание без да го залсужават. Ужасна суетност и терситщина, с привкус на свещена простота...
Аз се спирам, щото сме толкова офтопик, че няма накъде. Впрочем парадоксалното е, че сигурно почти всички сме съгласни, че социалното положение трябва да играе по-голяма роля и толкоз...
впрочем, мерцес, хубав пост. И аватар също.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Според мен hazart не взима стипендия, а се прави на интересен.
Неговите гаджета да не са от ония, дето трябва да им дадеш
половин стипендия за час
.
Неговите гаджета да не са от ония, дето трябва да им дадеш
половин стипендия за час
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.