Стипендианти !!!
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
мерси. защото при подаване на молби-декларации за стипендия от отдел студенти /бф/ убеждаваха че имало заповед на декана която гласяла че не може да се кандидатства за стипендия с невзет изпит дори и по факултативна дисциплина
/защото много хора нямаха оценка по спорт по една или друга причина/ в крайна сметка подадоха де
но въпроса е принципен. доколко факултата може да определя правилата за даване на стипения...
но въпроса е принципен. доколко факултата може да определя правилата за даване на стипения...
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Прочетох тези условия два пъти и не открих отговори на чуденките си 
Има ли някъде нормативен документ, в който се обяснява кои предмети се считат за изчисление на този среден успех? Или по-точно - кои не се считат и защо.
Освен това, законно ли е стипендиите да не бъдат изплащани своевременно по месеците, а след няколко месеца наведнъж?
Има ли някъде нормативен документ, в който се обяснява кои предмети се считат за изчисление на този среден успех? Или по-точно - кои не се считат и защо.
Освен това, законно ли е стипендиите да не бъдат изплащани своевременно по месеците, а след няколко месеца наведнъж?
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Във всеки предмет предметите, които се взимат под внимание за стипендия са различни.Winyan написа: Има ли някъде нормативен документ, в който се обяснява кои предмети се считат за изчисление на този среден успех? Или по-точно - кои не се считат и защо.
Факултативите не влизат със сигурност.
Обикновено това са предмети, които имаш само през съответния семестър.
Общо взето предмети, по които имаш семестриална оценка!
Това е.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Е, аз имам десетина въпроса
Надявам се ще изтърпите един зуек, но си мисля че отговорите биха били полезни и за други! Та от всичко прочетено дотук научих доста неща - да обобщя:
- Доколкото разбирам още е рано да се подават декларации, нали? Чак след 1-2 седмици, т.е. като започне вече 2-рия семестър. В тази връзка пърокурсници имат ли право на стипендия въобще?.
- Изпитите които влизат в балообразуването са тези които си имал на сесията без факултативните и свободно избираеми. Интересно ми е и как се изчислява средният успех - сами ли го правим, както в училище (макар че на мен не ми предстоят такива проблеми, стига минусчетата да не се броят
)?
- Стипендията ни се изплаща по банков път на дебитни карти които ни издават от уни-то (и с чието сменяне, бих добавил, има ядове после, ама това не ме касае за сега).
- Но най-важното ми питане е: наистина ли искат пълните доходи на семейтвото? Първо че не разбирам каква връзка имат доходите ми със стипендията ми; нали я получавам за успех, а не като социална надбавка. Но даже да оставим това на страна - тези хора за фирмена тайна чували ли са? Никоя нормална фирма не би издала размера на заплатите си... Та как стоят нещата по този въпрос?
- Доколкото разбирам още е рано да се подават декларации, нали? Чак след 1-2 седмици, т.е. като започне вече 2-рия семестър. В тази връзка пърокурсници имат ли право на стипендия въобще?.
- Изпитите които влизат в балообразуването са тези които си имал на сесията без факултативните и свободно избираеми. Интересно ми е и как се изчислява средният успех - сами ли го правим, както в училище (макар че на мен не ми предстоят такива проблеми, стига минусчетата да не се броят
- Стипендията ни се изплаща по банков път на дебитни карти които ни издават от уни-то (и с чието сменяне, бих добавил, има ядове после, ама това не ме касае за сега).
- Но най-важното ми питане е: наистина ли искат пълните доходи на семейтвото? Първо че не разбирам каква връзка имат доходите ми със стипендията ми; нали я получавам за успех, а не като социална надбавка. Но даже да оставим това на страна - тези хора за фирмена тайна чували ли са? Никоя нормална фирма не би издала размера на заплатите си... Та как стоят нещата по този въпрос?
ще опитам аз да дам отговор/и...
1.стипендии могат да получават и първокурсници въз основа на успеха от първи семестър
2. ако за първи път ще взимаш ти се дава дебитна карта на Първа инвестиционна...(с определен срок както сам знаеш)
3. колкото до доходите и аз още не мога да си го обясня
;честно казано моите впечатления са,че тои има по-скоро формално значение, защото независимо от дохода(много висок или много нисък) стипендията се дава за успях и досега не съм разбрала за хора, чиито родители печелят добре да съм и отказали стипендия...
Но иначе изрично си пише "че не се допускат измами"
..
това от мен
1.стипендии могат да получават и първокурсници въз основа на успеха от първи семестър
2. ако за първи път ще взимаш ти се дава дебитна карта на Първа инвестиционна...(с определен срок както сам знаеш)
3. колкото до доходите и аз още не мога да си го обясня
Но иначе изрично си пише "че не се допускат измами"
това от мен
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
На въпросите ти:
Началото на подаването ще се обяви тук, за него има време.
Първокурсниците имат право на стипендия след първа сесия.
По правило доходите се взимат предвид, така че ги пиши.
При попълване на декларациите заявяваш желание за притежание на дебитна карта и за ползване услугата овърдрафт. Всички си вадят карти, но за овърдрафта - не са много.
На хора с висок доход стипендия не се отказва.
При подготовката на декларацията в отдела Студенти ще ти изчислят успеха. По принцип всеки факултет си има отделен регламент кое влиза - спорта, фокултативните и т.н. Инспекторите знаят, така че ако не си сигурен колко ти е, не пиши нищо, те ще го попълнят. Той така или иначе се сверява.
Началото на подаването ще се обяви тук, за него има време.
Първокурсниците имат право на стипендия след първа сесия.
По правило доходите се взимат предвид, така че ги пиши.
При попълване на декларациите заявяваш желание за притежание на дебитна карта и за ползване услугата овърдрафт. Всички си вадят карти, но за овърдрафта - не са много.
На хора с висок доход стипендия не се отказва.
При подготовката на декларацията в отдела Студенти ще ти изчислят успеха. По принцип всеки факултет си има отделен регламент кое влиза - спорта, фокултативните и т.н. Инспекторите знаят, така че ако не си сигурен колко ти е, не пиши нищо, те ще го попълнят. Той така или иначе се сверява.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка: