Указания от квестора

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Re: Указания от квестора

Мнение от вечен студент »

аз миналата година виждах перфектно в работата на човека пред мен(друг е въпросът, че той пишеше пълни глупости), така че, ако се паднете в стръмните зали на физическия може да ви излезе късмета
Не ги знам тия зали във физическия, нито как ви е разпределил отговорника на залата (може той да е сбъркал нещо). Що се отнася до голямата 65-та аудитория, там това НЕ може да стане. Имал съм лекции 4 години по ред в тази аудитория. В трети курс съм държал два изпита там. На първия изпит (по психология) 60% от курса бяха скъсани. Това беше най-масовата сеч в цялото ми следване (аз се отървах с четворка) и никой не успя да препише. На втория изпит (по епистемология) нямаше толкова скъсани, но имаше само две шестици, а най-масовата оценка беше тройка (аз пак се отървах с четворка). Така че от личен опит съм се уверил, че когато ви наредят в 65-та през един ред, преписването е невъзможно. Не може някой да види, какво пише другарчето два реда по-надолу. Разстоянието е близо два метра и не можете да ме убедите, че разчитате текст от такова разстояние. Същото важи и за аудитория 272!

За едно обаче си прав - дори да успеете да препишете, нямате никаква гаранция, че няма да препишете някоя глупост. Представете си реакцията на проверяващите, ако намерят един и същи "бисер" в две различни теми! Особено ако бисерът е като този:

"Вероятно лирическият герой е гей, тъй като при толкова самодиви пита "..кажи ми, сестро, де е Караджата"." :shock:
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

А ако сме един до друг? Или пак някаква гадна схема на подреждане има :? :? :?
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Разбира се, че няма да сте един до друг! За това вече стана дума в темата. Оставят се от едно до три свободни места между кандидатите (пак зависи от залата и от отговорника на залата). Освен това, веднага виждаме, кой наднича в чуждата работа... но и за това вече писах по-горе в темата, а не обичам да се повтарям.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Миналата година на предварителния по история в 272 в ректората се засякохме с една съученичка, седнахме си един друг и чат-пат се питахме един друг някакви работи. Да не говорим, че можех без проблем да й изчета работата от край до край, ама писах другата тема.

Принципно не съм голям фен на преписването и смятам, че така изпит не се изкарва, ама ако забравиш нещо, примерно година или име, или нещо такова се изкушаваш и преписваш. Квесторите в един момент започват масово да си говорят един с друг някъде отпред и оставят по-свободно поведение.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мда, и аз успях да подам 2-3 подсказки на една приятелка, с която бяхме заедно на историята.
С нея бяхме заедно и на литературата. Тогава се бях шашардисала и забравих името на одата "Опълченците на Шипка". :lol: Та тя ме подсети...

Естествено, не можеш да разчиташ да изкараш изпита на гърба на някой друг. Но все пак, положението не е чак толкова затегнато навсякъде, че да не можеш да шавнеш на сантиметър дори...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Квесторите в един момент започват масово да си говорят един с друг някъде отпред и оставят по-свободно поведение.
Разбира се, че има и недобросъвестни колеги. Казаха ми, че миналата година е имало масово преписване и на един държавен изпит. Когато разбрах, кои колеги са били квестори на този изпит, изобщо не се учудих. Учудвам се само на преподаватели, които вземат за докторанти пълни идиоти... Вие обаче не разчитайте да ви се паднат такива квестори. Пък и зависи от отговорника на залата. Той е длъжен да не само да наблюдава кандидат-студентите, но и да следи дали квесторите си вършат работата.
Естествено, не можеш да разчиташ да изкараш изпита на гърба на някой друг.
Ето едно умно изказване! Пък и както вече отбелязах, онзи, от когото преписвате, може да е писал само глупости.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Естествено, че не можеш да разчиташ друг да ти изкара изпита, ама ти се изкара перфектния квестор.
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

Не бих преписвала.
Kim Wilde - You keep me hangin' on
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

ники написа:ама ти се изкара перфектния квестор.
Ооо, напротив! Вече обясних, колко ми е досадна тази работа. С удоволствие бих си дал отвод ако имаше начин, ама няма! Що се отнася до провеждането на самия изпит, бих предпочел да си седя, да си пия кафе и да си чета книжка, но когато ми е възложена някаква работа, макар и неприятна, аз винаги гледам да я свърша като хората.

Никакъв не искам да се изкарвам. Проблемът е, че когато вече влезли студенти или хора, явявали се на предишни изпити, започнат да говорят във (официалния) форум на СУ, колко безпроблемно се преписва, това насърчава кандидат-студентите да преписват. Нали не искаш, заради ето това твое изказване:
Миналата година на предварителния по история в 272 в ректората се засякохме с една съученичка, седнахме си един друг и чат-пат се питахме един друг някакви работи.
на някой да му анулират работата, защото е решил, че може да си говори по време на изпита?

Ако пък искате тема, в която да си говорите за преписването, без аз да ви се меся в разговора, то такава вече съществува. Ето я:

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... D%D0%B5+08

Единствената цел на моята тема е да допринесе, макар и с малко, за по-гладкото протичане на изпитите, което е от полза за всички!
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

вечен студент написа:Нали не искаш, заради ето това твое изказване:
Миналата година на предварителния по история в 272 в ректората се засякохме с една съученичка, седнахме си един друг и чат-пат се питахме един друг някакви работи.
на някой да му анулират работата, защото е решил, че може да си говори по време на изпита?

А, хич не ми дреме, кого ще скъсате и кой ще влезе.
Аватар
tedito_ck
От дъжд на вятър

Мнение от tedito_ck »

ники написа:
вечен студент написа:Нали не искаш, заради ето това твое изказване:

А, хич не ми дреме, кого ще скъсате и кой ще влезе.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Правилно :lol:
Има много начини човек да бъде прав.
Аватар
seralem
В началото бе словото
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Мнение от seralem »

da be hva6tate vie kvsetorite.sega na izpita mi po geografi do men ima6e momi4eta,oito si prepisaha vsi4ko a, kvestorite makar,4e minavaha neprekusnato dori ne gi zabelqzaha
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

seralem написа:da be hva6tate vie kvsetorite.sega na izpita mi po geografi do men ima6e momi4eta,oito si prepisaha vsi4ko a, kvestorite makar,4e minavaha neprekusnato dori ne gi zabelqzaha
А с тоя правопис май ще ти се наложи и на следващия изпит по география да се явиш.....
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
lqlqlqto
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от lqlqlqto »

вечен студент написа:Не знам! Аз лично бях изненадан, когато в деня на изпита по математика разбрах, че ще бъде 5, а не 4 часа. Щом за някакви си 10 задачи, за които отговорникът на залата (който беше математик) каза, че се решават за 30 мин., бяха дали 5 часа.
Не подценявай изпита и не надценявай кандидат-студентите, ако обичаш. Като за начало нека се има в предвид, че ние НЕ сме математици, а и ме съмнява че някой математи ще успее да направи изпита за 30 мин., най-малкото заради големите сметки на места. Знаете ни техниките за преписване, но май сте забравили какво е усещането да си кандидат-студент..
А на тези, които отиват на изпит с мисълта, че ще си изкарат оценката с преписване мога само да кажа, че са кръгли идиоти! Но за жалост наистина се преписва по изпитите (не говоря конкретно за СУ .. но няма да назовавам университетите) и го казвам с абсолютна увереност, защото имам примерите пред себе си. :?
~*[.. Човек е създаден не да изживее живота си предначертан, а сам да създава, да твори, да изменя, сам да гради, да руши, но да не спира, а докрай да преследва своите съкровени мечти. ..]*~
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Кой е тоя отговорник на залата с тоя половина час? Можеш спокойно да му предадеш от мен, че е смешен.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”