Парламентарни избори 2009 г.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори?

ГЕРБ
19
27%
АТАКА
9
13%
РЗС
0
Няма гласували
Синята коалиция
19
27%
НДСВ
6
8%
БСП
7
10%
ДПС
1
1%
Зелените
6
8%
Други
4
6%

Общо гласове: 71

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Парламентарни избори 2009 г.

Мнение от Jamesmagno »

Цитирам (линка, който съм пуснал по-горе):

"Истината обаче е различна. Преди 89-та Костов е преподавал Политикономия на капитализма. И наистина е имал досие, но като жертва на политическо преследване. Това досие се пази и днес. В него могат да се прочетат интересни неща, например това, че през 1984 г. Костов е бил уволнен от асистентското си място във ВИИ “Карл Маркс”, заради “немарксистки възгледи” или например, че е давал “негативна оценка на новия икономически подход и в научните му разработки има антикомунистически постановки”."
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Към skitnik, за да не цитирам всичко:
Да, но не е станал член на БКП и е бил отстранен от преподавателската длъжност, както пише Петър Николов в блога си и във в."Седем". Това е извадка от досието му, а досие му създава ДС, с обвиненията написани от Джеймс по-горе.
Освен другото, популярната му статия във в. "Работническо дело" е критика към икономическата политика на партията. Вметвам го, защото предполагам, че и до нея можем да стигнем. :)
Knights of the Cross
skitnik
В началото бе словото
Специалност: ФФ
Курс: завършил

Мнение от skitnik »

Jamesmagno написа:Цитирам (линка, който съм пуснал по-горе):

"Истината обаче е различна. Преди 89-та Костов е преподавал Политикономия на капитализма. И наистина е имал досие, но като жертва на политическо преследване. Това досие се пази и днес. В него могат да се прочетат интересни неща, например това, че през 1984 г. Костов е бил уволнен от асистентското си място във ВИИ “Карл Маркс”, заради “немарксистки възгледи” или например, че е давал “негативна оценка на новия икономически подход и в научните му разработки има антикомунистически постановки”."
За съжаление, истината е по-различна. Главен асистент Иван Йорданов Костов преподава политикономия на социализма, а шефът на катедрата - проф. Алексиев, по леката и по-научната част - политикономия на капитализма. Няма как Костов да бъде уволнен през 1984 от ВИИ "Карл Маркс", познат днес като УНСС, защото от близо пет години преподава в другото учебно заведение - ВМЕИ "В. И. Ленин". Когато се позовавете на блогове на родени някъде около 1980 година е добре да внимавате. Вероятността да прочетете вагони глупости е огромна. Аз мога да ви помогна с някои стари страници от нета, в които истината е къде повече. Примерно тази: http://www.omda.bg/BULG/news/personal/kostov.htm
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Извод:Иван Костов е виновен за озоновата дупка.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

skitnik написа:
Jamesmagno написа:Цитирам (линка, който съм пуснал по-горе):

За съжаление, истината е по-различна. Главен асистент Иван Йорданов Костов преподава политикономия на социализма, а шефът на катедрата - проф. Алексиев, по леката и по-научната част - политикономия на капитализма. Няма как Костов да бъде уволнен през 1984 от ВИИ "Карл Маркс", познат днес като УНСС, защото от близо пет години преподава в другото учебно заведение - ВМЕИ "В. И. Ленин". Когато се позовавете на блогове на родени някъде около 1980 година е добре да внимавате. Вероятността да прочетете вагони глупости е огромна. Аз мога да ви помогна с някои стари страници от нета, в които истината е къде повече. Примерно тази: http://www.omda.bg/BULG/news/personal/kostov.htm
Какво ще рече катедра "Научен комунизъм", след като, според мен, става въпрос за Политикономия в два семестъра - научен комунизъм и научен капитализъм.
Освен другото, несъгласието му с икономиката на комунизма ясно си личи от отстраняването му от "Карл Маркс" и от статията му в партийния комунистически вестник.
Knights of the Cross
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

proUSA написа:Извод:Иван Костов е виновен за озоновата дупка.
По-скоро друг извод:
Костовистката пропаганда не винаги е вярна :P Както всяка една пропаганда.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Tommy написа:Според мен, ако има десни партии в България, то това са ДСБ и СДС.
Освен другото, посочете ми друга партия, която да не се спонсорира от мафията и комунистите ни (извинете за повторението, само за да съм по-точен :) ).
ДСБ не се финансира от "мафията"? Най вероятно искаш да кажеш че не се финансира от друга мафия, ако не броим факта че сама по себе си е мафия!

И със сигурност ГЕРБ няма да доразруши държавата защото няма нито опита на червените, нито на сините. А те само в това се справиха добре, максимално добре :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Norwegian Wood написа:Какво се случи на последния конгрес (или квото е там) на ДСБ?
Кандидатираха се за шеф Костов, Костов, Костов и един, дето беше объркал залата. Когато той излезе да говори, всички бабички от предните редове почнаха да го освиркват (не, не съм бил там, но си ползвам свидетелски глаголни форми, нейсе).
На балотаж отидоха Костов, Костов и Костов.
В името на демокрацията Костов и Костов решиха великодушно да отстъпят първото място на Костов.
Да живее демокрацията!
Впрочем Костов ще има лекция в Ониверситета четвъртъко, чудя се дали да ходя. :joker:
За "съжаление"(на цяла България), смятам моя живот за много по ценен от неговия. Иначе в името на справедливоста и аз бих отишъл, особено ако е без охрана :) Така като се замисля, каква е охраната там :lol: Тренирал съм един специален удар от 12 стъпки и за 10 години съм го осъвършенствал максимално. Ако се приближа на толкова ... :)

Причината поради която няма да го направя вече я споменах. Друга причина е че само ще въздам справедливост без да реша нито един проблем. Друга е че после ще изгния в затвора, а навън мога да направя много повече :) И все пак тайно се надявам някой чийто живот вече не струва нищо да реши да отиде :)

И като стана дума за затвора, се сетих да попитам томито :) Добре де ББ бил в БКП, че кой на неговата възраст не е бил, който не е бил е бил в затвора, само заради това. До колкото знам не са имали голям избор хората, ти кое би избрал? Партийния билет или номерчето в затвора? Аз бих избрал билета, така както сега избирам Костов да живее! А ако знаеш как си мечтая да го срещна на ринга!!!

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Markov написа:30 процента ще гласуват за герб...драги студенти, предлагам да си признаете и да се гръмнете преди да посетите урните...(за гласуване, не погребалните)...

А защо няма опция "не гласувам за никого" ?
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 15#p550015

Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Поред. Иво, не знам какво от лекцията имаш предвид. :D
Шепот написа:Bushmen, абсолютно правилна забележка, но непълна. Пропусна слагането на имуществен ценз - 50 000 лева депозит за едните и 50 000 лева депозит за другите избори, които възпират явяването на новата партия "Зелените", която не се затрудни за по-малко от месец да събере 15-те хиляди подписа в своя подкрепа, изискани от закона (чрез щандове на оживени точки в София и други градове, където доброволците разговарят с хората и отговарят на въпросите им), но е в затруднение да намери 100-те хиляди лева, защото за разлика от другите български партии си няма мутри в подкрепа. Мисля, че това с депозитите е точно толкова сериозно фалшифициране на вота на избирателите, колкото и изброените от теб неща, че и повече. (:
Именно. Впрочем това бяха по-важните промени, които бяха заглушени от медийната дандания около Янев и осемте процента. А най-интересното е, че те бяха внесени от "демократичната опозиция"(СДС).
Гледах изискванията за пари, които се поставят пред партиите в различните държави от ЕС. В почти всички нямаше такива, а там, където имаше, бяха по-малки като сума. Ама нали сме най-бедната държава, що да нямаме най-висок ценз.
Май-май ще гласувам за "Зелените" пък. Ако се доберат до избори.
Tommy написа:Никой от каквито и първи редове да било не го е освирквал, долкото знам, въпреки че не разбрах за кое събрание говориш.
За събранието, на което се яви заедно с Нено Димов. В "Гласове" авторът (мисля че Тома Биков се казва) описваше как бабичките са викали, докато Димов е говорел. Иначе ясно, че в ДСБ никой няма да тръгне да освирква Костов,не него имам предвид. :D
Tommy написа:Тя може да е лидерска, но не е тоталитарна. Единодушието, с което се гласува показва единност, каквато е нужна на десницата днес.
За теб поздрав с една от любимите ми песни на Джудас:
United, united, united we stand
United, we never shall fall...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Научихме се, че г-н Юруков (Спетема кафе) се зарекал публично с негов подпис да не бъде издигана никъде кандидатурата на г-н Костов... Пък то с друг и не може... :roll:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Тия много сериозно замязват на ощипана мома, дето се чуди да си иде ли на сватбата, или да избега...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Желанието непременно и на всяка цена да се влезе в парламента разруши доверието към не една политически сили...
Примерът от последния парламент: ВМРО
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:ДСБ не се финансира от "мафията"? Най вероятно искаш да кажеш че не се финансира от друга мафия, ако не броим факта че сама по себе си е мафия!
Доколкото знам - не. Финансирането на ДСБ е доста скромно, особено ако съдиш по кампаниите и броя медии, които притежават. То идва главно от дарения на фирми в средния бизнес, защото политиката на ДСБ, като дясна партия е за защита на средния бизнес.
FMI написа: Добре де ББ бил в БКП, че кой на неговата възраст не е бил, който не е бил е бил в затвора, само заради това.
Не всички, които не са били членове на БКП са били в затвора. Още повече, че след като излиза за първи път от системата на МВР, Бойко Борисов отказва да се деполитизира, като остава техен член.
Joker написа:Научихме се, че г-н Юруков (Спетема кафе) се зарекал публично с негов подпис да не бъде издигана никъде кандидатурата на г-н Костов... Пък то с друг и не може... :roll:
Могат да участват в избори с регистрацията на ДСБ. Той вече е сложил подпис, който обаче може да оттегли. Това обаче предполагам няма да бъде пречка, защото лобито на ДПС в СДС не е толкова голямо, просто вдига много шум.
Knights of the Cross
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Tommy написа:Могат да участват в избори с регистрацията на ДСБ. Той вече е сложил подпис, който обаче може да оттегли. Това обаче предполагам няма да бъде пречка, защото лобито на ДПС в СДС не е толкова голямо, просто вдига много шум.
За разлика от лобито на г-н Костов... :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “България”