Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- sandinmyshoes
- В началото бе словото
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Абе, ФМИ е до голяма степен прав, специално това момиче е срамота да не взима стипендия. Но не е и лъжа, че дори той няма право да се самообявява за знаменосец на социалната справедливост, колкото и да му отива. Лично мен обаче историята на това момиче ми дойде като шамар с мокър парцал, признавам си го. Както и да е, моята работа е да си вадя оценките, да си взимам изпитите и да давам високи резутати. Все пак, и аз имам сърце и много тъпо ми стана като попрочетох темата.
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Мисля тази нощ свърших нещо много по полезно от това да пия бира, а именно че накарах поне един човек да се позамисли малко за някой неща! И ако всеки път имам този късмет, някой ден нещата ще се оправят
И ако това че искам достъпно образование за всички означава че съм "нагъл комуняга", значи съм горд че съм такъв!
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
-
hazart
- В началото бе словото
- Специалност: МБ
- Адрес в галерията на СУ: hazart
В крайна сметка кой права, кой крив няма значение. Нито един от вас не решава това. От всичките тия томове дето изписахте, и които ще изпишете няма да се разбере дали са излязли резултатите. Тая дискусия от гореща, мина в скучна и навлезе във фазата на силната баналност. Аз искам да знам резултатите от класирането, и грам не искам повече да ги чета тези безсмислени спорове. И на хитреците, които ще отговорят, ами тогава не чети ще кажа: Това е тама за европейски социални стипендии, а не за социалната политика на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
P.S.: Просто си открийте нова тема и там си пишете.
P.S.: Просто си открийте нова тема и там си пишете.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
За "неудобния" въпрос - allshallperish заслужава стипендия, стига да може адекватно да докаже положението си.
Социална стипендия нека има.
Въпросът е в отношението ти - ограбиха ме, дайте ми сега пари. Айде кажи с какво си заслужил.
Ето ти на теб сега един неудобен.
Социална стипендия нека има.
Въпросът е в отношението ти - ограбиха ме, дайте ми сега пари. Айде кажи с какво си заслужил.
Ето ти на теб сега един неудобен.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
хора, вие чувате ли се - стипендии се дават за успех, а не за трудност. за какво изобщо го обсъждате?!
Не пиши глупости когато тъкмо си се опитал да кажеш нещо умно!FMI написа:А като стана дума, кътде го Иисус сега, когато ни е най необходим
Knights of the Cross
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Проблемът е ,че той постоянно се опитва, и излиза едно и също. Почти като при някои отделителни процеси.Tommy написа:Не пиши глупости когато тъкмо си се опитал да кажеш нещо умно!FMI написа:А като стана дума, кътде го Иисус сега, когато ни е най необходим
- FMI
- Плиний Стари
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 49#p559049
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 32#p559232
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 32#p559232
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Прекрасно, моето момче, наистина ме зарадва....не умеейки да формулираме своя мисъл, притиснати в ъгъла, и все пак ужасно искащи да можем да обидим и засегнем, да свършим нещо подличко. Какво положение само, като котката , която е до стената и съска ли съска, не може да направи нищо, но ужасно и се иска...
Впрочем едва ли си заслужава да казвам каквото и да е било в тази ситуация, но впрочем ето нещо, което е любопитно не за ФМИ, а за типа хора като ФМИ.
Удивително е как подобен тип безлични хора, защитаващи също толкова неразличими идеи за благо, удивително бързо се озлобяват... И уж са радетели за доброто, но винаги гледат да ти отхапят ръката...
Излишно е да казвам, че хора като ФМИ не заслужават стипендия, внимание и състрадание. Те искат да ни натрапват своето фалшиво страдание, да ни тикат пред очите колко много заслужават стипендиите, да ни карат да им обръщаме внимание без да го залсужават. Ужасна суетност и терситщина, с привкус на свещена простота...
- FMI
- Плиний Стари
Така лиMarkov написа:Прекрасно, моето момче, наистина ме зарадва....не умеейки да формулираме своя мисъл, притиснати в ъгъла, и все пак ужасно искащи да можем да обидим и засегнем, да свършим нещо подличко. Какво положение само, като котката , която е до стената и съска ли съска, не може да направи нищо, но ужасно и се иска...![]()
Впрочем едва ли си заслужава да казвам каквото и да е било в тази ситуация, но впрочем ето нещо, което е любопитно не за ФМИ, а за типа хора като ФМИ.
Удивително е как подобен тип безлични хора, защитаващи също толкова неразличими идеи за благо, удивително бързо се озлобяват... И уж са радетели за доброто, но винаги гледат да ти отхапят ръката...
Излишно е да казвам, че хора като ФМИ не заслужават стипендия, внимание и състрадание. Те искат да ни натрапват своето фалшиво страдание, да ни тикат пред очите колко много заслужават стипендиите, да ни карат да им обръщаме внимание без да го залсужават. Ужасна суетност и терситщина, с привкус на свещена простота...
Според мен просто ти си от хората които имат потребноста да съскат и драскат, защото друго не могат
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Лошото знаеш ли кое е? Че на пък аз си стискам гъза, 'щото нямам пари за харчене. На месец изкарвам точно по 200лв - след удръжките, които ми налагат. И тия 200лв на някои им идват е-така. Аз ако на месец взимам по 400лв.. ехе...sandinmyshoes написа:Абе, сега като про1етох всичко, наистина е тъпо хора, които се съдират от бачкане с 5.00 да не взимат стипендия. Това обаче е тъпото - никой не те пита работиш ли, учил ли си за тези оценки, които имаш, свирки ли си правил и как си ги изкарал. Никой не дава награда за усилия - само за резултати. Но това в един момент е тъпо. Много тъпо. Колкото до темата - това вече си е мерене на пишки. Кой бил ебан, кой бил девствен, много тестостерон се надушва от някои постове.
Само Исус Христос е успял да нахрани цял народ с две риби и пет хляба. Или май беше Моисей, нз. Тъпо е, в крайна сметка всеки е прецакан по някой параграф.
До предпоследния пост на ФМИ. Ми работя в един кол-център, по около 6-8 часа на ден, в съботите и по празниците също, за повече пари. Връзват ми се някакви нелоши пари, но то като почне - излезна сутрин, едно кафе ли да не пия? После обядваш навън, пушиш по кутия и половина на ден, приятелите ти харчат много и понеже си през цялото си свободно време с тях - харчиш и ти. Е, това вече малко позамина, но в неделя изляза ли, по-малко от 40лв не ме оправят, просто обичам да харча много. Затова и работя. Това е. Ако искаш да живееш добре, по-малко от 900лв на месец трудно те оправят. Е, това е ако си като мен - каквото не си видял, това не си поискал. Като дръпна чертата, наистина си угаждам, но си плащам за ебането както се казва. Това е - учиш, бачкаш, ако можеш - добре, ако не - ядеш макарони със сол. Аз съм го правил.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- FMI
- Плиний Стари
400 са много. Но пък ако си угаждаш и те не стигат, това е ясноallshallperish написа:Лошото знаеш ли кое е? Че на пък аз си стискам гъза, 'щото нямам пари за харчене. На месец изкарвам точно по 200лв - след удръжките, които ми налагат. И тия 200лв на някои им идват е-така. Аз ако на месец взимам по 400лв.. ехе...sandinmyshoes написа:Абе, сега като про1етох всичко, наистина е тъпо хора, които се съдират от бачкане с 5.00 да не взимат стипендия. Това обаче е тъпото - никой не те пита работиш ли, учил ли си за тези оценки, които имаш, свирки ли си правил и как си ги изкарал. Никой не дава награда за усилия - само за резултати. Но това в един момент е тъпо. Много тъпо. Колкото до темата - това вече си е мерене на пишки. Кой бил ебан, кой бил девствен, много тестостерон се надушва от някои постове.
Само Исус Христос е успял да нахрани цял народ с две риби и пет хляба. Или май беше Моисей, нз. Тъпо е, в крайна сметка всеки е прецакан по някой параграф.
До предпоследния пост на ФМИ. Ми работя в един кол-център, по около 6-8 часа на ден, в съботите и по празниците също, за повече пари. Връзват ми се някакви нелоши пари, но то като почне - излезна сутрин, едно кафе ли да не пия? После обядваш навън, пушиш по кутия и половина на ден, приятелите ти харчат много и понеже си през цялото си свободно време с тях - харчиш и ти. Е, това вече малко позамина, но в неделя изляза ли, по-малко от 40лв не ме оправят, просто обичам да харча много. Затова и работя. Това е. Ако искаш да живееш добре, по-малко от 900лв на месец трудно те оправят. Е, това е ако си като мен - каквото не си видял, това не си поискал. Като дръпна чертата, наистина си угаждам, но си плащам за ебането както се казва. Това е - учиш, бачкаш, ако можеш - добре, ако не - ядеш макарони със сол. Аз съм го правил.
Ако ти идват ей така тези 200 спокойно можеш и да не работиш. Само за храна са ти най малко 100 и още 100 за режийни, мисля 200 стигат, макар и на ръба
Освен това за 200 лева не бих работил, не че не съм го правил и за 150 съм работил, обаче вече не е рентабилно... Затова работата ми е гадна, защото не мисля да работя на загуба! За да не се оплаквам поне от липса на пари! Но когато имаш пари нямаш време и обратно!
Всъщност мисля до края на годината да не работя повече, да видим ще мога ли да наваксам. И са ми останали само 100-тина лева които със сигурност няма да ми стигнат
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Толкова много се изписа тук, че не знам какво да кажа, освен че ако сега и Американския фонд вземе да отпусне трета стипендия, вече ще полудея
Иначе в нашия факултет има еднократна ‘премия’ от хилядарка, ако направиш нам-си-кво-си linguistic research. Ама то... няква филология там, сигурно е супер лесно
Как да е... темата изби на конкретика, а все пак беше за стипендиите. Мдам. 210 български левчета, чисти, направо девствени, необлагаеми, всеки месец. Просто не мога да се сетя за човек, на когото да не са добре дошли. И затова всички ние, които поради липса на свестен успех не успяхме, ни е мъничко яд и жал, и това е нормално. Хубавото на тази тема (поне за мен) е, че освен че те посвещава в чувството на яд и жал, те кара и да се убедиш в гигантската разлика между ‘йей, най-после ще си накупя дрешки от мола за трицифрена сума’ до ‘наистина имам нужда’ :/ Направо подготвя за живота на не-студентите :] Ами че няма ли животът на средностатистическия българин, работещ за МРЗ, да се промени тотално, ако взима 200 лв. повече, а мизерстващите пенсионери изобщо да не споменаваме. Мдъмммм... така е то. Забравих какво щях да пиша изобщо тук, дано после се сетя
Иначе в нашия факултет има еднократна ‘премия’ от хилядарка, ако направиш нам-си-кво-си linguistic research. Ама то... няква филология там, сигурно е супер лесно
Как да е... темата изби на конкретика, а все пак беше за стипендиите. Мдам. 210 български левчета, чисти, направо девствени, необлагаеми, всеки месец. Просто не мога да се сетя за човек, на когото да не са добре дошли. И затова всички ние, които поради липса на свестен успех не успяхме, ни е мъничко яд и жал, и това е нормално. Хубавото на тази тема (поне за мен) е, че освен че те посвещава в чувството на яд и жал, те кара и да се убедиш в гигантската разлика между ‘йей, най-после ще си накупя дрешки от мола за трицифрена сума’ до ‘наистина имам нужда’ :/ Направо подготвя за живота на не-студентите :] Ами че няма ли животът на средностатистическия българин, работещ за МРЗ, да се промени тотално, ако взима 200 лв. повече, а мизерстващите пенсионери изобщо да не споменаваме. Мдъмммм... така е то. Забравих какво щях да пиша изобщо тук, дано после се сетя
FMI: Колкото и да е странно, тук съм съгласен с Марков. Смесваш темите и дори когато говориш за стипендии, намесваш вярата и религията, които са поредното нещо, за което говориш без да разбираш. Ако мислиш, че цитатът, към който си посочил линк, има някакъв смисъл, толкова по-лошо за теб.
Knights of the Cross
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
MERCES_LETIFER, права си. Още повече, че има за какво да ни е яд... Но да оставим
вече тази тема - всичко е раздадено, кой заслужава, кой не. Дано поне хората
дето ще идат да си ги купят тия дрехи за трицифрени суми им стане малко съвестно.
Съмнявам се.
вече тази тема - всичко е раздадено, кой заслужава, кой не. Дано поне хората
дето ще идат да си ги купят тия дрехи за трицифрени суми им стане малко съвестно.
Съмнявам се.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.