Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от Maeve »

Agarwaen написа:Аз лично мисля да почна да попрочитам за идните мъдури тези дни. Което ще рече, че май месец ще мине в такива ми ти занимания. После, като минат и баловете, 'евентуално' хващам 5-те книжки и се зомбирам. : )
Same here... :connie_mini_buck:
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

arthaz написа:Готвите ли се сериозно или симулирате някъква дейност и чакате последния месец като мен :lol:
Слава богу, не съм само аз мързел.... но вече ще се хващам сериозно :wink:
Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от ethno_girl »

Аз съм на 4-тото сборниче сега,но малко съм го оставила :roll: ...Вие към каква специалност сте се ориентирали? :bom:
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

ethno_girl написа:Аз съм на 4-тото сборниче сега,но малко съм го оставила :roll: ...Вие към каква специалност сте се ориентирали? :bom:
Икономика 8)
А за сборника... още съм на нулевия :) . Чакам да ми се махне училището от главата и почвам.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
nmlss
В началото бе словото

Мнение от nmlss »

Аз пък искам Европеистика... Някой съмишленик няма ли тук :)
durotar
От дъжд на вятър
Специалност: Испанска филология
Курс: първи

Мнение от durotar »

Ми на новия формат освен нали тази графика имаш и едно score,където ти пише и процентите.
durotar
От дъжд на вятър
Специалност: Испанска филология

Мнение от durotar »

аз съм за Японистика. :bounce:
Аватар
nmlss
В началото бе словото

Мнение от nmlss »

durotar написа:аз съм за Японистика. :bounce:
Ууу найс... хубави неща се чуват за тази специалност, най-вече че лесно се намира работа после :)
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Аз Психология :)
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
plamena
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от plamena »

Привет от мен... отдавна писах във форума, ето сега пак :) От около месец вече ходя на уроци при една моя преподавателка (преподава в Александър) и си ходя на курс при нея.. в момента се готвим повече за матурите, а като минат почваме по-сериозно по книжките :) Но въпреки това паралелно работим и по тях, само че не толкова много.
Имам проблем с диктовките :( По принцип схващам идеята на текста и т.н. обаче винаги си правя по 10-13 грешки. А това е супер много! Гадното е че ги знам думите като значение, но не знам как се пишат. Иначе горе долу имам усет и често успявам да пиша думи които не знам... но пък грешките ми се трупат от това че или добавям излишна буква или изпускам .. и ей така за по една буква и правя адски много грешки :(:(:( И съчинението доста ме тревожи... 40 мин ми са супер малко на мен.. губя супер много докато реша как да започна... та така... Аз съм се ориентирала към Английска филология , Гръцка и там всички останали.. мислех и Психо ама се отказах :)
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

plamena написа:Привет от мен... отдавна писах във форума, ето сега пак :) От около месец вече ходя на уроци при една моя преподавателка (преподава в Александър) и си ходя на курс при нея.. в момента се готвим повече за матурите, а като минат почваме по-сериозно по книжките :) Но въпреки това паралелно работим и по тях, само че не толкова много.
Имам проблем с диктовките :( По принцип схващам идеята на текста и т.н. обаче винаги си правя по 10-13 грешки. А това е супер много! Гадното е че ги знам думите като значение, но не знам как се пишат. Иначе горе долу имам усет и често успявам да пиша думи които не знам... но пък грешките ми се трупат от това че или добавям излишна буква или изпускам .. и ей така за по една буква и правя адски много грешки :(:(:( И съчинението доста ме тревожи... 40 мин ми са супер малко на мен.. губя супер много докато реша как да започна... та така... Аз съм се ориентирала към Английска филология , Гръцка и там всички останали.. мислех и Психо ама се отказах :)
Както обичам да казвам, ако си направиш качествен план на съчинението, 2/3 от работата ти е свършена. Просто следваш плана си и 'запълваш с баластра' така да се каже. За диктовките и аз се притеснявам, тъй като не ходя на уроци... но като цяло не правя толква много грешки. Това което ме е яд е, че думите които греша ВИНАГИ ги знам. Просто не мога да не допусна 4-5 идиотски грешки, без да ги видя при проверката. Също така, понякога изяждам букви накрая- например пиша wer вместо were и някъкви такива... :?
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология

Мнение от Master_of_Sin »

и аз на съчиненията съм зле... нз кво ще правя ама изобщо не мога да ги пиша! :x
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Аватар
plamena
В началото бе словото

Мнение от plamena »

Ами проверката при диктовката е за това... да видиш дали не си изял някоя буква.. а съчинението просто не знам как ще го пиша .. :( и с план и без план се мотая цяла вечност.. и др което е пиша на доста "прост" език така да го кажа.. просто съм си свикнала да използвам едни думи и това е.. не че не знам други .. и това малко ме притеснява... Казаха ми че трябва да се вмества в дадения обем 300-350 защото ако напишеш по-малко пишат 2ка без значение че ти е вярно, а ако е над обема не четат прехвърленото и може да те изкарат че нямаш заключение въпреки че ти може да си си го написал :(
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

plamena написа:Казаха ми че трябва да се вмества в дадения обем 300-350 защото ако напишеш по-малко пишат 2ка без значение че ти е вярно, а ако е над обема не четат прехвърленото и може да те изкарат че нямаш заключение въпреки че ти може да си си го написал :(
Айде пак фолклор! Кой ти го каза? Не могат "да ти пишат 2ка" само на съчинението, бележка се пише на всички елементи заедно. Нито пък е вярно, че не четат над 350 думи. Изобщо, иди на някой курс на катедрата по английски, да те поотворят за формата. Омръзна ми да го пиша това.
Аватар
plamena
В началото бе словото

Мнение от plamena »

Айде пак фолклор! Кой ти го каза? Не могат "да ти пишат 2ка" само на съчинението, бележка се пише на всички елементи заедно. Нито пък е вярно, че не четат над 350 думи. Изобщо, иди на някой курс на катедрата по английски, да те поотворят за формата. Омръзна ми да го пиша това.[/quote]

е нали всеки елемент се оценява по отделно и после една обща оценка. не съм казала че съм 100 % сигурна. Знам че в пловдивския е така и предполагам че е възможно и в СУ ;) и по-спокойно, като ти е омръзнало не си прави труда тогава ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”