Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Мнение от sandinmyshoes »

Абе, ФМИ е до голяма степен прав, специално това момиче е срамота да не взима стипендия. Но не е и лъжа, че дори той няма право да се самообявява за знаменосец на социалната справедливост, колкото и да му отива. Лично мен обаче историята на това момиче ми дойде като шамар с мокър парцал, признавам си го. Както и да е, моята работа е да си вадя оценките, да си взимам изпитите и да давам високи резутати. Все пак, и аз имам сърце и много тъпо ми стана като попрочетох темата.
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Мисля тази нощ свърших нещо много по полезно от това да пия бира, а именно че накарах поне един човек да се позамисли малко за някой неща! И ако всеки път имам този късмет, някой ден нещата ще се оправят :) И ако това че искам достъпно образование за всички означава че съм "нагъл комуняга", значи съм горд че съм такъв!
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
hazart
В началото бе словото
Специалност: МБ

Мнение от hazart »

В крайна сметка кой права, кой крив няма значение. Нито един от вас не решава това. От всичките тия томове дето изписахте, и които ще изпишете няма да се разбере дали са излязли резултатите. Тая дискусия от гореща, мина в скучна и навлезе във фазата на силната баналност. Аз искам да знам резултатите от класирането, и грам не искам повече да ги чета тези безсмислени спорове. И на хитреците, които ще отговорят, ами тогава не чети ще кажа: Това е тама за европейски социални стипендии, а не за социалната политика на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

P.S.: Просто си открийте нова тема и там си пишете.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

За "неудобния" въпрос - allshallperish заслужава стипендия, стига да може адекватно да докаже положението си.
Социална стипендия нека има.
Въпросът е в отношението ти - ограбиха ме, дайте ми сега пари. Айде кажи с какво си заслужил.
Ето ти на теб сега един неудобен.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

хора, вие чувате ли се - стипендии се дават за успех, а не за трудност. за какво изобщо го обсъждате?!
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:А като стана дума, кътде го Иисус сега, когато ни е най необходим :)
Не пиши глупости когато тъкмо си се опитал да кажеш нещо умно!
Knights of the Cross
Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил

Мнение от Markov »

Tommy написа:
FMI написа:А като стана дума, кътде го Иисус сега, когато ни е най необходим :)
Не пиши глупости когато тъкмо си се опитал да кажеш нещо умно!
Проблемът е ,че той постоянно се опитва, и излиза едно и също. Почти като при някои отделителни процеси. :lol:
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил

Мнение от Markov »

Прекрасно, моето момче, наистина ме зарадва....не умеейки да формулираме своя мисъл, притиснати в ъгъла, и все пак ужасно искащи да можем да обидим и засегнем, да свършим нещо подличко. Какво положение само, като котката , която е до стената и съска ли съска, не може да направи нищо, но ужасно и се иска... :lol:

Впрочем едва ли си заслужава да казвам каквото и да е било в тази ситуация, но впрочем ето нещо, което е любопитно не за ФМИ, а за типа хора като ФМИ.

Удивително е как подобен тип безлични хора, защитаващи също толкова неразличими идеи за благо, удивително бързо се озлобяват... И уж са радетели за доброто, но винаги гледат да ти отхапят ръката...

Излишно е да казвам, че хора като ФМИ не заслужават стипендия, внимание и състрадание. Те искат да ни натрапват своето фалшиво страдание, да ни тикат пред очите колко много заслужават стипендиите, да ни карат да им обръщаме внимание без да го залсужават. Ужасна суетност и терситщина, с привкус на свещена простота...
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Markov написа:
Прекрасно, моето момче, наистина ме зарадва....не умеейки да формулираме своя мисъл, притиснати в ъгъла, и все пак ужасно искащи да можем да обидим и засегнем, да свършим нещо подличко. Какво положение само, като котката , която е до стената и съска ли съска, не може да направи нищо, но ужасно и се иска... :lol:

Впрочем едва ли си заслужава да казвам каквото и да е било в тази ситуация, но впрочем ето нещо, което е любопитно не за ФМИ, а за типа хора като ФМИ.

Удивително е как подобен тип безлични хора, защитаващи също толкова неразличими идеи за благо, удивително бързо се озлобяват... И уж са радетели за доброто, но винаги гледат да ти отхапят ръката...

Излишно е да казвам, че хора като ФМИ не заслужават стипендия, внимание и състрадание. Те искат да ни натрапват своето фалшиво страдание, да ни тикат пред очите колко много заслужават стипендиите, да ни карат да им обръщаме внимание без да го залсужават. Ужасна суетност и терситщина, с привкус на свещена простота...
Така ли :) Само не разбрах с какво толкова ви притискат в ъгала? С какво "хората като мен" ви пречат толквоа много и ви карат да съскате и драскате?

Според мен просто ти си от хората които имат потребноста да съскат и драскат, защото друго не могат :) Те искат да могат и повече, но както сам каза, не могат! И това ги озлобява още повече. Вероятно след многократни такива набези успяват да озлобят и някой доста по уравновесен човек като мен... Но всъщност той никога не може да ви достигне и така зависта ви никога не спира... А именно зависта ви е в основата на нещата... Това са най долните възможни страсти които колкото и да се опитвате да ми припишете, аз никога няма да придобия и именно това ви подлудява. Защото всеки път когато се погледнете в огледалото ви се повръща и за да не повърнете върху себе си влизате във форума и намирате някой като който ви се иска да сте и в слабоста си остава единствено да повърнете върху него!

Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

sandinmyshoes написа:Абе, сега като про1етох всичко, наистина е тъпо хора, които се съдират от бачкане с 5.00 да не взимат стипендия. Това обаче е тъпото - никой не те пита работиш ли, учил ли си за тези оценки, които имаш, свирки ли си правил и как си ги изкарал. Никой не дава награда за усилия - само за резултати. Но това в един момент е тъпо. Много тъпо. Колкото до темата - това вече си е мерене на пишки. Кой бил ебан, кой бил девствен, много тестостерон се надушва от някои постове.
Само Исус Христос е успял да нахрани цял народ с две риби и пет хляба. Или май беше Моисей, нз. Тъпо е, в крайна сметка всеки е прецакан по някой параграф.

До предпоследния пост на ФМИ. Ми работя в един кол-център, по около 6-8 часа на ден, в съботите и по празниците също, за повече пари. Връзват ми се някакви нелоши пари, но то като почне - излезна сутрин, едно кафе ли да не пия? После обядваш навън, пушиш по кутия и половина на ден, приятелите ти харчат много и понеже си през цялото си свободно време с тях - харчиш и ти. Е, това вече малко позамина, но в неделя изляза ли, по-малко от 40лв не ме оправят, просто обичам да харча много. Затова и работя. Това е. Ако искаш да живееш добре, по-малко от 900лв на месец трудно те оправят. Е, това е ако си като мен - каквото не си видял, това не си поискал. Като дръпна чертата, наистина си угаждам, но си плащам за ебането както се казва. Това е - учиш, бачкаш, ако можеш - добре, ако не - ядеш макарони със сол. Аз съм го правил.
Лошото знаеш ли кое е? Че на пък аз си стискам гъза, 'щото нямам пари за харчене. На месец изкарвам точно по 200лв - след удръжките, които ми налагат. И тия 200лв на някои им идват е-така. Аз ако на месец взимам по 400лв.. ехе...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

allshallperish написа:
sandinmyshoes написа:Абе, сега като про1етох всичко, наистина е тъпо хора, които се съдират от бачкане с 5.00 да не взимат стипендия. Това обаче е тъпото - никой не те пита работиш ли, учил ли си за тези оценки, които имаш, свирки ли си правил и как си ги изкарал. Никой не дава награда за усилия - само за резултати. Но това в един момент е тъпо. Много тъпо. Колкото до темата - това вече си е мерене на пишки. Кой бил ебан, кой бил девствен, много тестостерон се надушва от някои постове.
Само Исус Христос е успял да нахрани цял народ с две риби и пет хляба. Или май беше Моисей, нз. Тъпо е, в крайна сметка всеки е прецакан по някой параграф.

До предпоследния пост на ФМИ. Ми работя в един кол-център, по около 6-8 часа на ден, в съботите и по празниците също, за повече пари. Връзват ми се някакви нелоши пари, но то като почне - излезна сутрин, едно кафе ли да не пия? После обядваш навън, пушиш по кутия и половина на ден, приятелите ти харчат много и понеже си през цялото си свободно време с тях - харчиш и ти. Е, това вече малко позамина, но в неделя изляза ли, по-малко от 40лв не ме оправят, просто обичам да харча много. Затова и работя. Това е. Ако искаш да живееш добре, по-малко от 900лв на месец трудно те оправят. Е, това е ако си като мен - каквото не си видял, това не си поискал. Като дръпна чертата, наистина си угаждам, но си плащам за ебането както се казва. Това е - учиш, бачкаш, ако можеш - добре, ако не - ядеш макарони със сол. Аз съм го правил.
Лошото знаеш ли кое е? Че на пък аз си стискам гъза, 'щото нямам пари за харчене. На месец изкарвам точно по 200лв - след удръжките, които ми налагат. И тия 200лв на някои им идват е-така. Аз ако на месец взимам по 400лв.. ехе...
400 са много. Но пък ако си угаждаш и те не стигат, това е ясно :)

Ако ти идват ей така тези 200 спокойно можеш и да не работиш. Само за храна са ти най малко 100 и още 100 за режийни, мисля 200 стигат, макар и на ръба :) Мен поне ми стигат, а дори често карам и с много по малко, обаче аз не пия, не пуша, не излизам по заведения... Единствения "лукс" ми е интернет 17 лева и след другите сметки каквото остане за храна, та понякога и не ям... И докато тялото понася и некачествена храна, дори може и без храна доста време, то мозъка определено започва да изневерява доста по рано...

Освен това за 200 лева не бих работил, не че не съм го правил и за 150 съм работил, обаче вече не е рентабилно... Затова работата ми е гадна, защото не мисля да работя на загуба! За да не се оплаквам поне от липса на пари! Но когато имаш пари нямаш време и обратно!

Всъщност мисля до края на годината да не работя повече, да видим ще мога ли да наваксам. И са ми останали само 100-тина лева които със сигурност няма да ми стигнат :) Но това е положението...

Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Толкова много се изписа тук, че не знам какво да кажа, освен че ако сега и Американския фонд вземе да отпусне трета стипендия, вече ще полудея :lol:
Иначе в нашия факултет има еднократна ‘премия’ от хилядарка, ако направиш нам-си-кво-си linguistic research. Ама то... няква филология там, сигурно е супер лесно :)
Как да е... темата изби на конкретика, а все пак беше за стипендиите. Мдам. 210 български левчета, чисти, направо девствени, необлагаеми, всеки месец. Просто не мога да се сетя за човек, на когото да не са добре дошли. И затова всички ние, които поради липса на свестен успех не успяхме, ни е мъничко яд и жал, и това е нормално. Хубавото на тази тема (поне за мен) е, че освен че те посвещава в чувството на яд и жал, те кара и да се убедиш в гигантската разлика между ‘йей, най-после ще си накупя дрешки от мола за трицифрена сума’ до ‘наистина имам нужда’ :/ Направо подготвя за живота на не-студентите :] Ами че няма ли животът на средностатистическия българин, работещ за МРЗ, да се промени тотално, ако взима 200 лв. повече, а мизерстващите пенсионери изобщо да не споменаваме. Мдъмммм... така е то. Забравих какво щях да пиша изобщо тук, дано после се сетя
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI: Колкото и да е странно, тук съм съгласен с Марков. Смесваш темите и дори когато говориш за стипендии, намесваш вярата и религията, които са поредното нещо, за което говориш без да разбираш. Ако мислиш, че цитатът, към който си посочил линк, има някакъв смисъл, толкова по-лошо за теб.
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

MERCES_LETIFER, права си. Още повече, че има за какво да ни е яд... Но да оставим
вече тази тема - всичко е раздадено, кой заслужава, кой не. Дано поне хората
дето ще идат да си ги купят тия дрехи за трицифрени суми им стане малко съвестно.
Съмнявам се.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”