Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Мнение от phoebe »

Айде, това за арабския, са пълни глупости, говори с него поне, да не се излагаш ти.
Все едно аз да скоча да ти заявявам как някакви си висши математики и интеграли за 2 следобеда на кафе съм ги разбрал и научил...
Напълно възможно е баща ти да се е запознал с някой от многото диалекти, нищо повече ;)
medicate, medicate
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

phoebe написа:Айде, това за арабския, са пълни глупости, говори с него поне, да не се излагаш ти.
Все едно аз да скоча да ти заявявам как някакви си висши математики и интеграли за 2 следобеда на кафе съм ги разбрал и научил...
Напълно възможно е баща ти да се е запознал с някой от многото диалекти, нищо повече ;)
Изложих фактите. С тома неверни какво да споря...

Някакви си виши математики аз пък мога да ги науча за 2 следобеда на кафе, но много зависи с кой пия това кафе :) Всъщност сега ще пробвам за 2 месеца да взема и двата семестъра, въпреки че съм убеден че сам не мога!
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

На мен баща ми вдига 300 от лежанка :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Колкото до социалните помощи - успехът на нуждаещите се се умножава с коефициент 1.1 или 1.2.
В останалите случаи университетът не ти е длъжен, ако нямаш пари.
Общоприет социален модел е да се съберат достатъчно пари за да си осигуриш следването. Ако случайно си забравил за това и не можеш да съчетаеш работата с ученето, по-добре не се захващай - хвани се да бачкаш като луд 1 година, събери достатъчно пари с които да започнеш следването и се бори за успех.
За да влезеш в играта, трябва да си платиш входа.
Аз ли да ви уча как да инвестирате в себе си??
10 години полу-легален трудов стаж лол. И с претенции.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Methuselah написа:Колкото до социалните помощи - успехът на нуждаещите се се умножава с коефициент 1.1 или 1.2.
В останалите случаи университетът не ти е длъжен, ако нямаш пари.
Общоприет социален модел е да се съберат достатъчно пари за да си осигуриш следването. Ако случайно си забравил за това и не можеш да съчетаеш работата с ученето, по-добре не се захващай - хвани се да бачкаш като луд 1 година, събери достатъчно пари с които да започнеш следването и се бори за успех.
За да влезеш в играта, трябва да си платиш входа.
Аз ли да ви уча как да инвестирате в себе си??
10 години полу-легален трудов стаж лол. И с претенции.
Първо за да влезеш в графа нуждаещ се, трябва или да нямаш родители или да е само един, ама да е инвалид или ти самия да нямаш крака или най добре глава, защото пък ако ти липсва само ръка не си чак толкова нуждаещ се... И такъв термин като социално слаб всъщност няма предвиден тук... А не е задължително когато си инвалид или сирак да си беден, нали? Разбира се вероятноста е голяма и се радвам че поне тези хора са уредени до някаква степен, ето и асансьор им направиха най после, нищо че има зали които са напълно недостъпни за тях, но както и да е...

Мен следването ми е осигурено, но ги откраднаха. Затова пробвах аз да си го осигуря, но те не спират да крадат и номера не става. И за капак когато си "въобразих" че съм се преборил взеха че си измислиха някаквакриза... Какво да се откажа ли? Аз докато си го осигуря така както ти предлагаш ще стана на 50 години, айде няма нужда да си го осигурявам така, а?

Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Да бе и на баща ми като му откраднаха колата преди 3 години, ходи до университета да се разправя за стипендия.
:mrgreen: К'во по логично?
Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Мнение от sandinmyshoes »

Ми, не знам на кое му се вика глезен. Уча кореистика. И живея в студентски. ФМИ сам да си прецени дали в моята специалност така се изкарва 5.80.
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Methuselah написа:Да бе и на баща ми като му откраднаха колата преди 3 години, ходи до университета да се разправя за стипендия.
Нито съм си правил устата за стипендия. Нито са ми откраднали колата. Само апартамента 2-3 пъти ни разбиваха и общо откраднаха един телевизор за 200 лева и 5-10 грама злато, останали от пра-пра-пра-незнам си кой си... Третия път само разхвърляха, вече нямаше какво... Дори по скъпо ни излезе новата врата от колкото могат да откраднат 4-тия път + тези преди това... Но не помня да съм казал че заради това трябва да получавам стипендия.

Всъщност ти как въобще си влязал с тази алогична мисъл... Явно критерия много го занижиха наистина, то щом и аз влязох :) Примерите ти са крайно неуместни и лишени от какъвто и да било здрав разум...

Малко по различно е обаче когато държавата те е ограбила. Искам сега да си поправи грешката и да компенсира децата на прехода, че да не я компенсирам аз както си знам! Така както се надявам 4-тия път да ги сваря в нас и с кеф да си ги обезкостя и не ми пука дали после ще ги лежа!

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

sandinmyshoes написа:Ми, не знам на кое му се вика глезен. Уча кореистика. И живея в студентски. ФМИ сам да си прецени дали в моята специалност така се изкарва 5.80.
Шапка ти свалям! Само не разбрах как при това положение не ти стигат 500 на месец! Говорим за 500 без да работиш, нали така! Защото ако работиш толкова са ти само разходите по това да си работоспособен, а да не говорим и ако беше на свободен наем... Обясни ми как така не ти стигат 500 на месец, ако не работиш?! И освен това каква ти е работата разбира се, защото ако е нещо лекичко връзкарско ми е ясно...

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Markov написа:...най-вероятно бих се обесил...

Нищо лично нямам към тебе, просто посмали социалния патос до някво поносимо за другите ниво.
За съжаление това е реалноста... Много ми се иска да е по розова, но не е... Ако не ти понася мога да връзвам точно такъв възел и с въже също мога да ти услужа :lol:

Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Мнение от sandinmyshoes »

Абе, сега като про1етох всичко, наистина е тъпо хора, които се съдират от бачкане с 5.00 да не взимат стипендия. Това обаче е тъпото - никой не те пита работиш ли, учил ли си за тези оценки, които имаш, свирки ли си правил и как си ги изкарал. Никой не дава награда за усилия - само за резултати. Но това в един момент е тъпо. Много тъпо. Колкото до темата - това вече си е мерене на пишки. Кой бил ебан, кой бил девствен, много тестостерон се надушва от някои постове.
Само Исус Христос е успял да нахрани цял народ с две риби и пет хляба. Или май беше Моисей, нз. Тъпо е, в крайна сметка всеки е прецакан по някой параграф.

До предпоследния пост на ФМИ. Ми работя в един кол-център, по около 6-8 часа на ден, в съботите и по празниците също, за повече пари. Връзват ми се някакви нелоши пари, но то като почне - излезна сутрин, едно кафе ли да не пия? После обядваш навън, пушиш по кутия и половина на ден, приятелите ти харчат много и понеже си през цялото си свободно време с тях - харчиш и ти. Е, това вече малко позамина, но в неделя изляза ли, по-малко от 40лв не ме оправят, просто обичам да харча много. Затова и работя. Това е. Ако искаш да живееш добре, по-малко от 900лв на месец трудно те оправят. Е, това е ако си като мен - каквото не си видял, това не си поискал. Като дръпна чертата, наистина си угаждам, но си плащам за ебането както се казва. Това е - учиш, бачкаш, ако можеш - добре, ако не - ядеш макарони със сол. Аз съм го правил.
Последно промяна от sandinmyshoes на 17 Апр 2009, 22:16, променено общо 1 път.
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

А като стана дума, кътде го Иисус сега, когато ни е най необходим :)

Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

FMI написа:
Methuselah написа:Да бе и на баща ми като му откраднаха колата преди 3 години, ходи до университета да се разправя за стипендия.
Нито съм си правил устата за стипендия. Нито са ми откраднали колата. Само апартамента 2-3 пъти ни разбиваха и общо откраднаха един телевизор за 200 лева и 5-10 грама злато, останали от пра-пра-пра-незнам си кой си... Третия път само разхвърляха, вече нямаше какво... Дори по скъпо ни излезе новата врата от колкото могат да откраднат 4-тия път + тези преди това... Но не помня да съм казал че заради това трябва да получавам стипендия.

Всъщност ти как въобще си влязал с тази алогична мисъл... Явно критерия много го занижиха наистина, то щом и аз влязох :) Примерите ти са крайно неуместни и лишени от какъвто и да било здрав разум...

Малко по различно е обаче когато държавата те е ограбила. Искам сега да си поправи грешката и да компенсира децата на прехода, че да не я компенсирам аз както си знам! Така както се надявам 4-тия път да ги сваря в нас и с кеф да си ги обезкостя и не ми пука дали после ще ги лежа!
ахахахахахх да бе, прав си. Щом даже и влизането ми във ФМИ оспорваш :mrgreen: Много си сладък, seriously :cat:
К'во по-логично, наистина, от т'ва зрял (биологично) мъж да седи и да хленчи за няк'ви суми в разни форуми. Вместо да седне, да прочете някоя книга, да започне свястна работа... Не ходи на лекции, няма успех, а иска пари от университета. Да докаже, че ги заслужава, нагъл комуняга. (не визирам FMI)
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Methuselah написа:ахахахахахх да бе, прав си. Щом даже и влизането ми във ФМИ оспорваш :mrgreen: Много си сладък, seriously :cat:
К'во по-логично, наистина, от т'ва зрял (биологично) мъж да седи и да хленчи за няк'ви суми в разни форуми. Вместо да седне, да прочете някоя книга, да започне свястна работа... Не ходи на лекции, няма успех, а иска пари от университета. Да докаже, че ги заслужава, нагъл комуняга. (не визирам FMI)
Ти може да не го визираш, но той пък няма друга работа тази нощ и понеже не обича да чете мисли да ти отговори :)

Кой ял ял, кой пил пил, стипендиите ги раздадоха. Но пък лафа си върви. За стипендия не видях някой да хленчи! Но пък видях някой хора които не са съгласни с липсата и, което не бих определил като хленчене! Ти не знам защо така го определяш и не помня да си се обосновал. Освен това не видях нито един смислен аргумент нито от теб, нито от който и да било друг, с който ти да ме убедиш че "социално слабите" нямат право на стипендия, а те в момента нямат право! И понеже не визираш мен, но пък пропускаш неудобните въпроси, аз ще си позволя да се повторя и пак да попитам, смяташ ли че това момиче не заслужава стипендия? http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 45#p561351

По моя критерий не е необходимо да доказва за да получи за първия семестър, необходимо е да докаже за втория и всеки следващ. По твоя обаче трябва да докаже. Ми добре, доказала е, но стипендия няма... Справедливо ли е това според теб? Така и не ми отговори на този въпрос!

Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Виж ся, човек.
Ако си социално угнетен, се хвани да бачкаш нещо допълнително. Ако не, вземи да прочетеш нещо, включително учебници.
А петък вечер излизай, пий бири и ходи по жени.
Стига с тея фороми. :flower:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”