Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Мнение от Tommy »

FMI написа:А да не говорим че ти си някаква филология или нещо от този сорт, което автоматично означава че могат да ти се получат нещата!!! Аз искам да ми покажеш някой който учи математика и е първи курс и работи и има такъв успех!!! Не случайно в нашия факултет задочна специалност няма!!!
Филологии, освен бългърска, доколкто аз знам, задочно няма. Поне нашата задочно я няма, така че повярвай ми, не е улеснение.
Knights of the Cross
Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил

Мнение от Markov »

Всеки случай, каквото и да си говорим едно нещо поне е забавно, и то много, макар че е цинично.

Обикновено човек, когато са го ебали примерно, си трае, млъква, щото са му отнели честа, не иска никой да разбира зат'ва.
Тук обаче е обратното : ФМИ не спира да ни казва как е най-преебания, как него най-много са го ебали, и не спират да го ебат, и това му е повода за гордост. Целта му: да ни ебат по-равно. И все пак той пак ще е ебан повече....

Това е то да си пролетарий... гордостта и предимството, че с ате мачкали повече, не срама, а просто гордостта. Особен вид мазохизъм.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Все по-зле и по-зле става...
Поне не сравнявайте специалностите. Няма по-лоша и по-лесна от друга. И да не омаловажаваме и пренебрегваме чуждия труд.

Освен това ще ви помоля без лични нападки,и малко да вземете да пишете(в това число съм и аз) по темата, щото нещата съвсем започват да се разводняват.. отвсякъде.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
hazart
В началото бе словото
Специалност: МБ

Мнение от hazart »

Дали някой може да качи класирането в нета? Това просто е смешно! СУ си има цял сайт, в който един документ не качват... само глупости, реклами на книги и простотии. А в същото време важна информация класирания за стипендии не се качват. А дори не мога да разбера защо има Е-СТУДЕНТ при положение, че аз не знам да работи. Или поне ние от БФ не припарваме до него, а щеше да е толкова по-улесняващ :shock: Днеска съм малко хаплив май :wink:
Аватар
rumiana
В началото бе словото

Мнение от rumiana »

hazart написа:Дали някой може да качи класирането в нета? Това просто е смешно! СУ си има цял сайт, в който един документ не качват... само глупости, реклами на книги и простотии. А в същото време важна информация класирания за стипендии не се качват. А дори не мога да разбера защо има Е-СТУДЕНТ при положение, че аз не знам да работи. Или поне ние от БФ не припарваме до него, а щеше да е толкова по-улесняващ :shock: Днеска съм малко хаплив май :wink:
Да разбирам ,че вече има изнесени резултати със сигурност ?
hazart
В началото бе словото

Мнение от hazart »

Изнесени няма. А дори като ги изнесат няма да ги изнесат централизирано в сайта, а всеки ще трябва да ходи във факултета си да ги търси... Иначе вече класирането отдавна е минало, СУ по разпоредба е длъжно да представи списък с класиралите се в МОН до 14.04. .... вече сме 17-ти и ни вест ни кост.
Аватар
rumiana
В началото бе словото

Мнение от rumiana »

Еми да , така се случват нещата в СУ...
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Оставете класирането.
Мисля, че и минималните балове ще са достатъчни, но надали ще ги видим.
Нека всеки който знае минимални балове за различните специалности, да ги напише тук!
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
hazart
В началото бе словото

Мнение от hazart »

Тук минималните балове не са за специалности, а за факултети май.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

FMI написа:
^PrincessA^ написа:А на какъв критерий, ако не 'успех', според вас, трябва да се разпределят стипендиите?
Наричат го "европейски социален фонд", защо тогава не се разпределят от най неравнопоставените нагоре, а точно на обратно!

Знам че има и хора с не добро материално положение и в същото време имат много добър успех! Но това са много големи изключения! И всъщност тези с големия успех са хора коит оимат свободно време, освен че разбира се са и достатъчно кадърно, но със сигурност това не са хора в нужада, щом не им се налага да работят! Нека разбира се тези хора се състезават по между си и да си взимат стипендията по успех! Но защо наистина те да взимат и всички останали стипендии! И повтарям, за да не ме разберете неправилно, не че не ги заслужават, но не са опрели до тях и така лишават хора за които наистина тези пари са ЖИЗНЕНО ВАЖНИ!

Защото както колегата спомена, той ходи на работа и пак изкарва приличн успех. Смятам че той е положил много повече труд! Аз примерно явно не съм чак толкова кадърен и въобще не ходя на лекции, въобще не правя нищо в нас и някак знанията не ми идват отгоре... Но не защото съм мързелив, а защото само спя и работя... И да, разбира се че трябва да се дават стипендии именно на двойкарите!!! Защото, ако не ми се налага да работя ще уча! И айде моля ви не ни завиждайте за мижавите заплати, защото те едва ни покриват режийните за да сме работоспособни и с клизма събираме за семестъра, всъщност аз вече имам чуството че работя на загуба... И разбира се че всеки предпочита да не упражнява слабо платен и неквалифициран труд, когато има потенциал за много повече, но соровата реалност е че на някой просто им се налага и тъйкато първо са парите, а после резултатите, следва първо да имаме стипендии и след това да показваме успех, а не обратното... Дайте ми стипендия за следващата година, аз със сигурност ще я повторя и тъйкато ама грам не съм пипнал, няма да ми е плюс изминалата, за да кажете че заради това съм си вдигнал успеха, дайте ми и ако нямам приличен успех, да речем това е 5, аз ще върна парите!

Просто виждам колеги с ужасно гнусна, дребнава завист и направо се вбесявам... "Защо на нас да дават стипендии, като ние не си даваме от заплатите" е това беше най голямата идиотщина... Мислете малко преди да пишете. Вие си лежите по цял ден, а ние си скъсваме гъза от работа и то за смешни пари, а вие си лежите! И пак повтарям, аз не искам вашите стипендии, аз искам да имам възможност да уча спокойно, но дори заем не ми дават, за да го направя и това смятате че е честно, а разни мамини синчета напрактика взимат от стипендии повече отколкото аз изкарвам чисто след сметките, които на тях има кой да им ги плаща...
Ех, намери се някой, който да ми защити разбиранията. Еми, колега, да. Бедните да го духат, както сам казваш. Работа, за да се гледам от 15 годишна. Влязох в Софийския със собствени услия, щото нямах пари за уроци. Първия семестър изкарах успех 5.00 - при положение, че бях смачкана от работа и нямах физическо време за учене. Та кажи ми пак, Писобела? Не заслужавам стипендия, хм?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

FMI написа:
phoebe написа:Това с "вървят ми езиците" е доста хубав виц, трябва да го разкажеш на някой от ЦИЕК примерно ;)
Няма как да ти върви език, с който никога не си се срещала, който е от друго езиково семейство... и ученето не е никак, ама никак по-малко от това при теб ;)
Защо не го разкажеш този виц на баща ми. И той си мисли че няма такова нещо като да ти вървят езиците. Само дето той учи език за от един до три месеца, без значение от коя езикова група е и каква му е трудноста... И без да си дава много зор... Просто като му потрябва и го учи...
Въй.. Ти си синът на Бате Бойко, спипахме те! :mrgreen:
Иначе сте прави, но, за да има прояви на социална справедливост (бре, как го казах), трябва цялата система да работи. Пример - в гимназията един от класа ми вземаше социална стипендия и декларираше доход 100 лева на човек в семейството, а си ходеше добре облечен, с някой и друг ланец и си купуваше нов и доволно скъп телефон през половин година. В моето семейство на документи вземаме два пъти повече доход на човек, ама аз се напъвах да уча за 5,50, за да вземам "нормална" стипендия. Не че беше голямото напъване де, ама все пак.
Е, ще оправим ли системата?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Да я оправим :mrgreen: !
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

allshallperish написа:Ех, намери се някой, който да ми защити разбиранията. Еми, колега, да. Бедните да го духат, както сам казваш. Работа, за да се гледам от 15 годишна. Влязох в Софийския със собствени услия, щото нямах пари за уроци. Първия семестър изкарах успех 5.00 - при положение, че бях смачкана от работа и нямах физическо време за учене. Та кажи ми пак, Писобела? Не заслужавам стипендия, хм?
По моя критерий, който не смятам за нужно да повтарям само заради малоумните и тези които се правят на такива. Това момиче определено заслужава стипендия и освен това и ДЪЛЖАТ и със задна дата! Аз съм сигурен че тя ако не работи ще има много по добър успех, дори може би отличен! Защо тя да не заслужава стипендия и защо няма да получи? Ето това не е честно!
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Norwegian Wood написа:
FMI написа:
phoebe написа:Това с "вървят ми езиците" е доста хубав виц, трябва да го разкажеш на някой от ЦИЕК примерно ;)
Няма как да ти върви език, с който никога не си се срещала, който е от друго езиково семейство... и ученето не е никак, ама никак по-малко от това при теб ;)
Защо не го разкажеш този виц на баща ми. И той си мисли че няма такова нещо като да ти вървят езиците. Само дето той учи език за от един до три месеца, без значение от коя езикова група е и каква му е трудноста... И без да си дава много зор... Просто като му потрябва и го учи...
Въй.. Ти си синът на Бате Бойко, спипахме те! :mrgreen:
Иначе сте прави, но, за да има прояви на социална справедливост (бре, как го казах), трябва цялата система да работи. Пример - в гимназията един от класа ми вземаше социална стипендия и декларираше доход 100 лева на човек в семейството, а си ходеше добре облечен, с някой и друг ланец и си купуваше нов и доволно скъп телефон през половин година. В моето семейство на документи вземаме два пъти повече доход на човек, ама аз се напъвах да уча за 5,50, за да вземам "нормална" стипендия. Не че беше голямото напъване де, ама все пак.
Е, ще оправим ли системата?
Мен за 5.50 не ми се налагаше да се напъвам в средното, беше достатъчно просто да ходя на училище :) Което ми прави много лоша услуга сега, когато не мога да ходя... А от прословутите помощи аз лично получих еднократно само един кашон(60х60х40) с продукти и той дори не беше адресиран лично до мен и мисля не по линия социално слаби, а по линия многодетно семейство. Най вероятно нещо като помощите за сумалийчетата сега. Доста работи вътре не ги бях виждал, камоли да съм ги опитвал... И въпреки това не бяха с кой знае какво качество, май само кашона беше хубав... Дори и до сега е запазен, наистина много качествена изработка, нямаше да е лошо да намалят малко разходите за кашони и да сложат вътре по хубави продукти :lol:

А колкото до стипендията по мое време, беше подигравателно мизерна, както тази по успех, така и социалната, но поне имаше такава. Както се казва "5 лева, ама кой ти ги дава!"

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

hotch_potch написа:
FMI написа:
.....
....

И да не говорим че по език можеш да имаш сериозна предварителна подготовка, не че за другите специалности не можеш, но са малко по различни нещата, нали!
А баща ти случайно да е пробвал да учи унгарски, фински, китайски или арабски? Защото аз съм китаистика и нещо не намирам английския да ми помага по някакъв друг начин освен да чета превод на думи в учебника или речника, защото няма такова нещо като български речник или учебник по китайски (поне не такива, които да вършат добра работа или да се намират лесно).

Филологиите не се изчерпват само с езици, които масово се преподават в училищата, че после да имаш някаква стабилна основа.

Не искам да звуча грубо или нещо такова, но просто не се стърпях :wink:
Да, по едно време му се наложи да работи с араби и го научи за отрицателно време! Както да говори свободно, така и да пише! Аз на такъв език не мога да се науча да пиша никога, ама наистина никога, освен ако не съм роден там и да съм го научил като малък, сега вече не мога...

Просто това е дарба и или я имаш или я нямаш! Например ти винаги можеш да се научиш да пееш, да свириш, да рисуваш и то много добре, но колкото и труд да положиш, ако нямаш съответната дарба ти просто ще си останеш един посредствен имитатор!!! Същото макар и не толкова лесно забележимо е във всяка една сфера на живота ни, просто едни хора са родени за едно, други за друго!

Голяма част от хората не знаят стават ли за нещо или не. Някой смятат че за нищо не стават, но според мен няма такива хора, има само хора които не са могли да намерят призванието си, по една или друга причина и със сигурност на тях им е много гадно... Ама ти може да упражняваш най ниско квалифицирания труд и да си щастлив и да си харесваш работата, а всъщото време може да имаш най желаната работа на света и пак да не се чустваш на място и да ти е гадно и да си мразиш и презираш работата от дъното на душата си, нали така? Но най гадно им е на тези които много добре знаят за какво са родени, тези които са открили своето призвание, но по независещи от тях причини не могат да го достигнат. Това са хора като мен и на тях им остава само да мрънкат в безсилието си, породено от отказа им да приемат дози сбъркан свят и нежеланието им да се откажат, макар единствената светлина в тунела да е от насрещния влак...

Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”