Указания от квестора

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Art[less]
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Указания от квестора

Мнение от Art[less] »

Да живеят докторантите! "Моите" се подхилкваха, четяха, говореха си и пушеха.:Д
А, да, и не ми дадоха листи за чернова.:Д
Всичко точно!;
Чорапите - чисти! Амин!:Д
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Значи, почваш да пишеш и черновата, и беловата на листата, които са ти дадени в началото. После, чак след като изпишеш всички листа, които са ти дадени в начало, можеш да поискаш допълнителни от квесторите. Такава е системата. Така е и на кандидат-докторантския конкурс... :D

А тия квестори дето се подхилкват и четат, май се сещам на кой Факултет са докторанти, ама по-добре да не казвам...
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

@ вечен студент, ти къде ще бъдеш квестор ? :D
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Бъзикате се вие сега, ама да можете да си видите физиономиите по време на изпита... чак на мен ми се доплаква... Някои изглеждат така, като че ли ако не ги приемат в СУ, ги очаква разстрел.
В неделя едно момиченце дойде да си предава работата и аз го попитах как се казва, за да го отбележим в протокола и да му върна телефона и документите. То горкото зависна като Windows '98 - три пъти го питах, а то не можеше да си каже заглавието. Реагира чак когато и колежката започна да го пита.
Аз пък винаги съм в отлично настроение преди и по време на изпити. Тази година имам да покривам два докторантски минимума, дано датите да излязат по-скоро... :king:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Не познавам идиот, който да се е натискал да бъде квестор или да смята квесторската работа за приятна.
На мен ми изглежда сравнително забавно да си квестор :lol: :lol:
Не знам кое му е толкова гадното дето викаш ..
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

Квесторе/ с главно К/ :) евала, че си откровен! Но постави се на наше место бе човек, навънка времето е твърде хубаво да си стоиме вътре и да учиме и просто време не остава......едно време като кандидатстудент не си ли искал да препишеш ? Не биди строг поне на предварителните :D :D :D
Аватар
Kaze no Hime
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: първи

Мнение от Kaze no Hime »

scalpelo написа:Квесторе/ с главно К/ :) евала, че си откровен! Но постави се на наше место бе човек, навънка времето е твърде хубаво да си стоиме вътре и да учиме и просто време не остава......
Е, то по тази логика, ако сега времето ви се струва прекалено хубаво, за да се учи, какво остава за Юли на редовния...
Биотехнологии 1 курс
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Да започнем с това, че мнозина от нас, хуманитарните учени, сме бохеми и не обичаме да ставаме в 06.00ч. сутринта (особено в неделя, когато са предварителните). Но това е само началото. Ако си в малка зала, през 90% от времето трябва да стоиш прав, защото ако седнеш зад бюрото, почти не можеш да виждаш, какво се случва на задните редове. В зали като 65-та е по-добре, защото там има "панорамна" гледка. Не забравяй, че сега изпитът е 5 часа (навремето беше 4). Пет часа трябва да стоиш прав, да обикаляш редиците, да наблюдаваш, да водиш деца до тоалетната...
едно време като кандидатстудент не си ли искал да препишеш ?
НЕ! Бях се подготвил много добре по Философия и бях напълно уверен, че ще вляза още на първо класиране. Така и стана! Бях се записал и на изпит по БЕЛ (и аз не знам защо го направих). Падна се лесна тема - нещо за "Гераците" на Елин Пелин. Аз обаче НИЩО не знаех и понеже ме беше срам (от квесторите :lol: ), да напусна след обявяване на темата, затова седях и два часа писах някакви безумни глупости. Тези дето са ми проверявали работа, сигурно още ме мразят.
Е, то по тази логика, ако сега времето ви се струва прекалено хубаво, за да се учи, какво остава за Юли на редовния...
О, да! Тези които изкарат добри оценки на предварителния, Юли месец ще дишат по свободно.

Еееех, още колко изпити ви чакат - сесии, държавни изпити, защити на дипломни работи. После, като завършите ви чакат конкурси и интервюта за работа. Ами че те и преподавателите се явяват на конкурси - от асистент или младши научен сътрудник до Академик все са конкурси. Така че - без паника (и без преписване, разбира се)!
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Kaze no Hime написа:
scalpelo написа:Квесторе/ с главно К/ :) евала, че си откровен! Но постави се на наше место бе човек, навънка времето е твърде хубаво да си стоиме вътре и да учиме и просто време не остава......
Предпочитам сега да уча, отколкото на -10 или на +30 градуса :roll:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

вечен студент написа:
Да започнем с това, че мнозина от нас, хуманитарните учени, сме бохеми и не обичаме да ставаме в 06.00ч. сутринта (особено в неделя, когато са предварителните). Но това е само началото. Ако си в малка зала, през 90% от времето трябва да стоиш прав, защото ако седнеш зад бюрото, почти не можеш да виждаш, какво се случва на задните редове. В зали като 65-та е по-добре, защото там има "панорамна" гледка. Не забравяй, че сега изпитът е 5 часа (навремето беше 4). Пет часа трябва да стоиш прав, да обикаляш редиците, да наблюдаваш, да водиш деца до тоалетната.
А,не е ли 4 часа изпита ? :roll:
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Различните изпити - различно. Някои са по 4, други са по 5.
Всъщност, те сега ги намаляват... Миналата година историята стана от 5 на 4 часа, тази година е така с географията.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

А по литература колко е ? 4 или 5 ? :D
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

Квесторе разясни малко за 65 зала :D :D :D как така гледката е панорамна, там лесно ли ловите гадовете дето преписват :) въобще разкажи ми за 65 зала :cry: :cry: :cry:
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

А по литература колко е ? 4 или 5 ?
Не знам! Аз лично бях изненадан, когато в деня на изпита по математика разбрах, че ще бъде 5, а не 4 часа. Щом за някакви си 10 задачи, за които отговорникът на залата (който беше математик) каза, че се решават за 30 мин., бяха дали 5 часа, съмнявам се, че за изпита по БЕЛ ще дадат по-малко.
В пограмата за изпита БЕЛ е записано следното:

"Препоръчително е кандидатстудентската работа да бъде в обема, определен от предоставения комплект листове (11+2 страници ) с цел дисциплиниране на изложението."

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... literatura

Щом искат 13 страници, сигурно ще е 5 часа... Всичко ще се изясни в деня на изпита! :lol:
разясни малко за 65 зала как така гледката е панорамна
В малките зали, редиците са раположени хоризонтално, а в големите - стъпаловидно (т.е. всяка следваща редица е по високо от предходната). Там, разбира се, ще ви разположат през една редица, така че ще е физически невъзможно да гледате в листата на другарчето пред вас. Така че вместо да умувате как да препишете, инвестирайте менталната си енергия в учене!
Аватар
stoevinc
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от stoevinc »

аз миналата година виждах перфектно в работата на човека пред мен(друг е въпросът, че той пишеше пълни глупости), така че, ако се паднете в стръмните зали на физическия може да ви излезе късмета :lol:
ПОДПИС
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”