Уважаеми, хайде да ти давам по половин стотинка на месец и вече да казваме, че аз ти плащам образованието, ОК??FMI написа:И тъйкато АЗ и всички като мен ви плащаме образованието, освен това си плащаме и нашето, не бъдете неблагодарни и проявете необходимото уважение!
Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
-
hazart
- В началото бе словото
- Специалност: МБ
- Адрес в галерията на СУ: hazart
@FMI
Не си прав, практиката показва, че не всеки, който не работи има потенциал да изкарва положителни резултати. И обратното, не всеки, който в момента работи, при евентуално напускане на работата си ще изкарва положителни резултати. И да се "бачка" мисля, че е малко по-лесно. А защо го мисля ли? Да не е леко да се бачка неквалифициран труд, но не се иска много много акъл. Това, което се опитхме да ви обясним няколко човека е , че стипендиите за успех нямат НИЩО общо с тези за социално слаби. Аз нямам нищо против да има социални стипендии и то прилични, напротив даже се чудя как може да няма. Но стипендията за успех, подчертавам за успех не е вашата
Не си прав, практиката показва, че не всеки, който не работи има потенциал да изкарва положителни резултати. И обратното, не всеки, който в момента работи, при евентуално напускане на работата си ще изкарва положителни резултати. И да се "бачка" мисля, че е малко по-лесно. А защо го мисля ли? Да не е леко да се бачка неквалифициран труд, но не се иска много много акъл. Това, което се опитхме да ви обясним няколко човека е , че стипендиите за успех нямат НИЩО общо с тези за социално слаби. Аз нямам нищо против да има социални стипендии и то прилични, напротив даже се чудя как може да няма. Но стипендията за успех, подчертавам за успех не е вашата
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Напълно съм съгласен с теб, че стипендията за успех си е стипендията за успех и никога не съм го успорвал. А виждам че и ти си съгласен с мен че е нередно да няма социална! Но явно нещо някъде се получава разминаване в това което аз искам да кажа и това което повечето разбират от моите думи... А именно че не е редно да има 5 стипендии за успех, а да няма социална. Не може ли да са 4 за успех и поне едната социална примерно... Някак си би било много по добре, а всъщото време няма да са кой знае колко ощетени тези с успеха! Или ще ми завиждат че тогава аз ще взимам 5, те 4 стотин... Обещавам като си вдигна успеха да се откажа от едната стотачка в полза на някой по нуждаещ сеhazart написа:@FMI
П.П. И какво значи не всеки това, не всеки онова, защо покрай сухото да гори и мокрото? Нека се даде шанс на всеки, пък който не може ще я взима само една година, то е ясно! Дори 1% да са тези които заслужават, пак има смисъл! Или най добре образованието да е напълно безплатно и тогава и само тогава единствено успеха трябва да е критерия за стипендиите! Но сега...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
-
hazart
- В началото бе словото
- Специалност: МБ
- Адрес в галерията на СУ: hazart
Да. Явно и аз не съм разбрал какво искаш да кажеш
Виж от тази гледна точка да. Смешно е да има 5 стипендии за успех и нито една социална. И да щеше да е по-логично да отклонят парите за една (или повече) от тях, към нов конкурс за социална стипендия. Но това не зависи от нас, това си е вече университетско, а даже и решение на ниво министър
А това за стипендия на всички, докато не докажат, че не я заслужават си е невъзможно и е глупост. Колкото и пари да има държавата, не бих го подкрепил. Голям лаф стана тая тема 
- FMI
- Плиний Стари
И пак не се разбрахме обаче
Не съм казвал на всички, а само на социално слабите. Примерно само първия семестър или по добре година и ако не изкарат приличен успех, въпреки това, значи губят социалната стипендия. Не съм казал да дават стипендия ако си с двойки и тройки... Но все пак ти трябва да имаш равен шанс с останалите, а това става само с пари... Идеята е да направят така че да не ти се налага да ходиш на работа и да можеш спокойно да дадеш всичко от себе си. Пък вече ако се окаже че въпреки това за нищо не ставаш, еми тогава сори... Но това което е сега е геноцид...
И при условие че сме държавна поръчка, могат поне семестриалните такси да ни плащат, нали? Аз ако нямам притеснение за шибаните такси и другите режийни, въобще не ми трябват пари да ми дават, стига ми да не ми искат!!!
И при условие че сме държавна поръчка, могат поне семестриалните такси да ни плащат, нали? Аз ако нямам притеснение за шибаните такси и другите режийни, въобще не ми трябват пари да ми дават, стига ми да не ми искат!!!
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Mного си ляв.
Впрочем в много факултети човек спокойно може да работи почасово и да изкарва успех за стипендия, така че да му се събира напълно достатъчен за самоиздръжка доход Виж, ако ти се налага да издържаш и други хора, това вече е проблем.
Да де, ама тия, дето имат повече пари от теб, пак ще имат повече шансове, понеже (примерно) ще имат пари да си купят по-хубави и скъпи помагала, по-мощен компютър, по-хубав стол, на който да си настаняват д-то, докато учат, ще се запишат на езикови курсове в чужбина и не знам какво още.FMI написа:.. Но все пак ти трябва да имаш равен шанс с останалите, а това става само с пари... !
Впрочем в много факултети човек спокойно може да работи почасово и да изкарва успех за стипендия, така че да му се събира напълно достатъчен за самоиздръжка доход Виж, ако ти се налага да издържаш и други хора, това вече е проблем.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- FMI
- Плиний Стари
Ами, налага ми се...Norwegian Wood написа:Mного си ляв.
Да де, ама тия, дето имат повече пари от теб, пак ще имат повече шансове, понеже (примерно) ще имат пари да си купят по-хубави и скъпи помагала, по-мощен компютър, по-хубав стол, на който да си настаняват д-то, докато учат, ще се запишат на езикови курсове в чужбина и не знам какво още.FMI написа:.. Но все пак ти трябва да имаш равен шанс с останалите, а това става само с пари... !
А за Д-то няма проблеми, то не е капризно и на обикновен стол не се оплаква
С две думи, да не ми се налага да работя поне първи курс. Смятам че не искам много!
- sandinmyshoes
- В началото бе словото
[quote="FMI"]@Pisobella
Като един колега чиято глупост ще помня цял живот. Той каза "Мен ми пращат САМО по 500 лева на месец и те не ми стигат, затова работя". Този човек със сигурност предпочита да си пръска парите по курви и кръчми, отколкото да учи... Този човек не заслужава стипендия, дори да има 6.00, друг е въпроса че такъв човек няма да има повече от 3(лично мнение). [/quote="FMI"]
Еми, и на мен ми пращат по 500 на месец и не мога да се оправям. Друг е въпросът, че ходя на лекции всеки ден и след това на работа, за да мога да си позволя да живея по-добре, за курви и кръчми изобщо да не говорим. Когато излизаш от вкъщи в 6 сутринта, пътуваш 90 минути до ЦИЕК и след лекциите си на работа, а вечер се прибираш в 22:30 (понеделник-петък), и само в събота работиш от 9 до 17, повярвай ми, не остава чак толкова време за курви и кръчми. И да, успехът ми е 5.80. Стипендия вземам, защото през сесията съм учил до 5 сутринта и съм доказал, че имам достатъчно акъл в главата си.
Личното ти мнение е грешно. Моля те, друг път не обиждй хората, който си скъсват задника от работа и учене, за да живеят по-добре. Няма особен смисъл.
Като един колега чиято глупост ще помня цял живот. Той каза "Мен ми пращат САМО по 500 лева на месец и те не ми стигат, затова работя". Този човек със сигурност предпочита да си пръска парите по курви и кръчми, отколкото да учи... Този човек не заслужава стипендия, дори да има 6.00, друг е въпроса че такъв човек няма да има повече от 3(лично мнение). [/quote="FMI"]
Еми, и на мен ми пращат по 500 на месец и не мога да се оправям. Друг е въпросът, че ходя на лекции всеки ден и след това на работа, за да мога да си позволя да живея по-добре, за курви и кръчми изобщо да не говорим. Когато излизаш от вкъщи в 6 сутринта, пътуваш 90 минути до ЦИЕК и след лекциите си на работа, а вечер се прибираш в 22:30 (понеделник-петък), и само в събота работиш от 9 до 17, повярвай ми, не остава чак толкова време за курви и кръчми. И да, успехът ми е 5.80. Стипендия вземам, защото през сесията съм учил до 5 сутринта и съм доказал, че имам достатъчно акъл в главата си.
Личното ти мнение е грешно. Моля те, друг път не обиждй хората, който си скъсват задника от работа и учене, за да живеят по-добре. Няма особен смисъл.
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
- FMI
- Плиний Стари
Това не е възможно... Не искам да те обиждам, но ти си глезен... Това е най-точната дума...sandinmyshoes написа:Еми, и на мен ми пращат по 500 на месец и не мога да се оправям. Друг е въпросът, че ходя на лекции всеки ден и след това на работа, за да мога да си позволя да живея по-добре, за курви и кръчми изобщо да не говорим. Когато излизаш от вкъщи в 6 сутринта, пътуваш 90 минути до ЦИЕК и след лекциите си на работа, а вечер се прибираш в 22:30 (понеделник-петък), и само в събота работиш от 9 до 17, повярвай ми, не остава чак толкова време за курви и кръчми. И да, успехът ми е 5.80. Стипендия вземам, защото през сесията съм учил до 5 сутринта и съм доказал, че имам достатъчно акъл в главата си.FMI написа:@Pisobella
Като един колега чиято глупост ще помня цял живот. Той каза "Мен ми пращат САМО по 500 лева на месец и те не ми стигат, затова работя". Този човек със сигурност предпочита да си пръска парите по курви и кръчми, отколкото да учи... Този човек не заслужава стипендия, дори да има 6.00, друг е въпроса че такъв човек няма да има повече от 3(лично мнение).
Дори да не си от София, с 5.80 би трябвало да имаш достъп до общежитие, но ти най вероятно си капризен и не те кефи там... От друга страна ако си на квартира и имаш успех 5.80 следва да имаш достатъчно мозък да си намериш такава на по подходящо място, за да не пътуваш толкова и да спиш повече! Освен това някой хора излизат в 6 и се прибират в 22:30 и без лекциите, само работата им е толкова... А да не говорим че ти си някаква филология или нещо от този сорт, което автоматично означава че могат да ти се получат нещата!!! Аз искам да ми покажеш някой който учи математика и е първи курс и работи и има такъв успех!!! Не случайно в нашия факултет задочна специалност няма!!!
Айдее, сега и по специалности...
"Някаква филология или нещо от този сорт"? Много пренебрежително ми прозвуча...
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Абе то не че е пренебрежително, ама не можеш да отречеш, че има специалности, които са бая по-трудно от някои другиshore написа:Айдее, сега и по специалности...![]()
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Това с "вървят ми езиците" е доста хубав виц, трябва да го разкажеш на някой от ЦИЕК примерно 
Няма как да ти върви език, с който никога не си се срещала, който е от друго езиково семейство... и ученето не е никак, ама никак по-малко от това при теб
Няма как да ти върви език, с който никога не си се срещала, който е от друго езиково семейство... и ученето не е никак, ама никак по-малко от това при теб
medicate, medicate
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аз казвам за езиците, които съм учила, а те са два (и една четвърт
). Принципно аз съм тип литературен, не математически, нали тва обяснявах 
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- FMI
- Плиний Стари
Защо не го разкажеш този виц на баща ми. И той си мисли че няма такова нещо като да ти вървят езиците. Само дето той учи език за от един до три месеца, без значение от коя езикова група е и каква му е трудноста... И без да си дава много зор... Просто като му потрябва и го учи... А мен нещо не ми се получава... Скъсах си гъза подготвителната година по френски в средното и едвам си взех изпита с 4 след това... Разбира се няма такова нещо като да ти вървят езиците и затова той не ми вярва че за тази година съм положил много повече усилия отколкото той общо е положил за примерно дузината езици които вече знаеphoebe написа:Това с "вървят ми езиците" е доста хубав виц, трябва да го разкажеш на някой от ЦИЕК примерно
И да не говорим че по език можеш да имаш сериозна предварителна подготовка, не че за другите специалности не можеш, но са малко по различни нещата, нали!
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Да не си играем с понятия, извинявай.
Какво значи "учи" език?
Ще научи азбуката, фонетичните особенности, малко ще тръгне с граматиката и.. това е. Нито ще може да се изразява свободно, нито да ползва литература (това за всеки човек се отнася) пълноценно.
Малко се изхвърли
Езикът не е нещо константно, което се научава един път и се ползва, това е нещо, което учиш и усъвършенстваш цял живот.
Нека не се надскачаме сега в тая тема, чия специалност е по-трудна от друга.
Какво значи "учи" език?
Ще научи азбуката, фонетичните особенности, малко ще тръгне с граматиката и.. това е. Нито ще може да се изразява свободно, нито да ползва литература (това за всеки човек се отнася) пълноценно.
Малко се изхвърли
Нека не се надскачаме сега в тая тема, чия специалност е по-трудна от друга.
medicate, medicate