А, недейте, на мен ми е много интересно. И, каквото и да си мисли Кристо, не му чета мненията единствено за да ги хейтя...
Просто не искам да се обаждам по темата, щото пак ще бъда обвинен в геронтофилия.
Умствена девственост...
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Re: Умствена девственост...
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Дали е феномен, или винаги е имало момичета, каквито ти описваш, но го забелязваш едва отскоро, защото отскоро и съществуваш? Според мен и те, и антиподите им са нормално явление в универсален мащаб, не само в Pодината.Kristo написа: Не е обръщане на внимание, чак толкова, колкото разсъждения над социален феномен.
Дискусионна тема е, хубаво, но ти очевидно все по-нахъсано се самонавиваш, не виждам смисъл. Не си трови душата, занимавай се с хора, които са ти приятни.
Mежду другото, и на мен не ми допада формулировката на темата, но няма какво да допълня към казаното от Ice_Spirit и fak. Щом така чувстваш нещата...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Нищо и няма на формулировката на темата - идеята е, че на умствено девствените нищо не им е влязло в главите. А и една формулировка трябва да е нестандартна и достатъчно кратка, за да привлече вниманието на колегите от форума. Кристо е успял.
Моето мнение по темата ще го напиша по-късно, че имам да оборя доста от изразените позиции. Само ще кажа - Кристо, не си сам.
Моето мнение по темата ще го напиша по-късно, че имам да оборя доста от изразените позиции. Само ще кажа - Кристо, не си сам.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Много верни неща сте изписали, хора. Не искам да обсъждам доколко точен е новият израз, но щом от него изхожда дискусията, ще се хвана за самите думи. Някога куртизанките, макар да не са били социално издигнати, са били сред най-образованите, уважавани и ценени представители на обществото. Това не е случайно, нито е тайна за историята. С няколко думи - били са значими фигури. И в този ред на мисли искам да обърна внимание, че в случая се разглежда едната крайност, демек "девствениците", а другата се игнорира. Някой услужливо спомена удачния еквивалент "умствена курва". Хората считат своето ниво на интелект за основно мерило и даденост за другите; всеки мери със своя аршин. Тогава отсрещния човек евентуално става за общуване при относителна съвместимост на акъла. Но когато опира до връзки, често се случва да липсва друго: пари, визия, химия, житейски възгледи... Продължете сами списъка.
В живота на "умствените девственици" една връзка (или повече) на материалистични основания често се оказва най-значимото. Този тип жени затова са уж безинтересни. Но щом е така, никой никого не задължава да си приказва с тях за парцалки и обувки, камо ли пък за научни и интелектуални въпроси. Те правят силно и негативно отношение именно когато се набъркват в обкръжението ни чрез това, с което биват въприемани основно от останалите. На жените пречат когато им отмъкнат някой богат, привлекателен и интересен мъж; на мъжете - когато пак изберат такъв ВМЕСТО тях. Даже и интелигентните мъже и жени все някога се прежалват да се погрижат и за личния си живот и разглеждат околните като потенциални партньори или потенциална конкуренция. При други условия, изобщо не бихте забелязали колко много докарани куклички има по софийските (и не само) улици и заведения. Просто няма логика да имате кой знае какви допирни точки с тях.
Т.е. БАРБИтата и КЕНовците стават значим социален фактор едва, когато ние им обърнем внимание като такива. Естествено е в един момент те да станат удобен стереотип за привличане на интерес и по-късно и евентуално финансова сигурност. Да, хората имат свободата да ходят където си поискат, да изглеждат както си поискат и колкото евтино, кичозно или "девствено" си поискат.
Бих казала, че от известно време наистина е тенденция подобно разпределение да става твърде видимо. Възрастовият праг в това отношение пада. /Пример: Кофти е да чуеш, че момиче на 16 излиза с 60-годишен дядо. Да го видиш - двойно по-зле. БИ ТРЯБВАЛО човек да се възмущава от подобни ситуации... / Но те са плод на това, което сами сме направили, за което имаме очи. И на това, за което си затваряме очите. Затова за "интелектуалните курви" не се говори. На тях им липсва друго. Най-често физическата (псевдо)красота, която струи от всяко 2-ро списание или билборд; а да, и/или пари. Защото даже и умните хора опираме до тези 2 неща, които заклеймяваме като елементарни, но явно се оказват важни, когато ще си градим живота.
Май не сме много по-сложни и умствено-сексуално-напреднали от "девствениците" тогава, а?
Пффф, отплеснах се в е**.. романа, ама карай. Темата ме развесели. ^^
В живота на "умствените девственици" една връзка (или повече) на материалистични основания често се оказва най-значимото. Този тип жени затова са уж безинтересни. Но щом е така, никой никого не задължава да си приказва с тях за парцалки и обувки, камо ли пък за научни и интелектуални въпроси. Те правят силно и негативно отношение именно когато се набъркват в обкръжението ни чрез това, с което биват въприемани основно от останалите. На жените пречат когато им отмъкнат някой богат, привлекателен и интересен мъж; на мъжете - когато пак изберат такъв ВМЕСТО тях. Даже и интелигентните мъже и жени все някога се прежалват да се погрижат и за личния си живот и разглеждат околните като потенциални партньори или потенциална конкуренция. При други условия, изобщо не бихте забелязали колко много докарани куклички има по софийските (и не само) улици и заведения. Просто няма логика да имате кой знае какви допирни точки с тях.
Т.е. БАРБИтата и КЕНовците стават значим социален фактор едва, когато ние им обърнем внимание като такива. Естествено е в един момент те да станат удобен стереотип за привличане на интерес и по-късно и евентуално финансова сигурност. Да, хората имат свободата да ходят където си поискат, да изглеждат както си поискат и колкото евтино, кичозно или "девствено" си поискат.
Бих казала, че от известно време наистина е тенденция подобно разпределение да става твърде видимо. Възрастовият праг в това отношение пада. /Пример: Кофти е да чуеш, че момиче на 16 излиза с 60-годишен дядо. Да го видиш - двойно по-зле. БИ ТРЯБВАЛО човек да се възмущава от подобни ситуации... / Но те са плод на това, което сами сме направили, за което имаме очи. И на това, за което си затваряме очите. Затова за "интелектуалните курви" не се говори. На тях им липсва друго. Най-често физическата (псевдо)красота, която струи от всяко 2-ро списание или билборд; а да, и/или пари. Защото даже и умните хора опираме до тези 2 неща, които заклеймяваме като елементарни, но явно се оказват важни, когато ще си градим живота.
Май не сме много по-сложни и умствено-сексуално-напреднали от "девствениците" тогава, а?
Пффф, отплеснах се в е**.. романа, ама карай. Темата ме развесели. ^^
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- Малък рус дзвон
- В началото бе словото
- Специалност: Етнология
- Курс: трети
Ми аз пък смятам, че все пак имаме някакво предимстово пред тези "умствени девственици". Аз имам една съседка, която е идеален пример за случая. Девойката е на цели 16 и вече знае всичко за секса, ама пък веднъж попита: "А, Алжир какво е?" Все си мисля, че е нейно решението да остане необразована по тези незначителни въпроси. В крайна сметка кой мъж на среща ще я пита какво е Алжир, или коя е столицата на Москва (Русия, за който не знае). Дали ако броят на мъжете и беше по-малък от броя на прочетените книги пак щеше да пита бразилския и испанския колко близки езици са?
Знам че се натрапват неприятно подобни титани на мисълта, но какво друго може да направи човек, освен да им се посмее.
Знам че се натрапват неприятно подобни титани на мисълта, но какво друго може да направи човек, освен да им се посмее.
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Обратна връзка:
Да ги убие? Да ги разчлени? Да им избоде очите и да им източи червата през гърлото?
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
Абе и мен ме дразнят,но айде сега да си го кажем честно....много са лесни за секс.
А от мъжка гледна точка това е добре....
Иначе за нещо сериозно.....никога!!!
А от мъжка гледна точка това е добре....
Иначе за нещо сериозно.....никога!!!
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
Терминът ти е неточен. Колкото и да е тъпоумен някой, той рано или късно загубва умствената си дественост и смея да твърдя, че това става в много по-ранен стадий на развитие.
Въпросът е не "Дали някога са им минавали някакви мисли през ум?", а "Какви и колко на брой са те?". Проблемът с от теб описаните момички, не е, че не мислят, а че мислят прекалено ограничено. Те като всеки друг си имат цели в живота, които не се различават много от целите на далеч по-умни хора: да имат хубава кола, хубави дрехи, да ходят по лъскави заведения, като цяло да имат пари и да се чувстват свободни.
Разликата между умното красиво момиче и тъпото красиво момиче е, че първите знаят, че няма безплатен обяд и затова полагат максимум усилия, за да получат максимум резултат. "Кухите лейки", благодарение на ограничения си умствен капацитет, считат, че с минимум усилия могат да получат максимума. Затова работата им е да се грижат за външния си вид и да се трудят за усъвършенстването на фелациото си. Но не е правилно да се твърди, че умът им е дествен, защото и те си имат цели и измислят начини да ги постигнат. Според мен по-правилният термин в случая не е "умствено дественост", а "умствена ограниченост".
Иначе по темата...Според мен на света няма излишен човек. Всеки си служи за нещо. Било то за пример, за назидание, за развлечение на другите или просто, за да има на кой да се смееш.
Въпросът е не "Дали някога са им минавали някакви мисли през ум?", а "Какви и колко на брой са те?". Проблемът с от теб описаните момички, не е, че не мислят, а че мислят прекалено ограничено. Те като всеки друг си имат цели в живота, които не се различават много от целите на далеч по-умни хора: да имат хубава кола, хубави дрехи, да ходят по лъскави заведения, като цяло да имат пари и да се чувстват свободни.
Разликата между умното красиво момиче и тъпото красиво момиче е, че първите знаят, че няма безплатен обяд и затова полагат максимум усилия, за да получат максимум резултат. "Кухите лейки", благодарение на ограничения си умствен капацитет, считат, че с минимум усилия могат да получат максимума. Затова работата им е да се грижат за външния си вид и да се трудят за усъвършенстването на фелациото си. Но не е правилно да се твърди, че умът им е дествен, защото и те си имат цели и измислят начини да ги постигнат. Според мен по-правилният термин в случая не е "умствено дественост", а "умствена ограниченост".
Иначе по темата...Според мен на света няма излишен човек. Всеки си служи за нещо. Било то за пример, за назидание, за развлечение на другите или просто, за да има на кой да се смееш.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.