КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: първи

Re: КСК 2009 - История

Мнение от ShadowsInBlue »

Имам чувството, че всички кандидат-студенти са в тая прословута 239 стая на Биологическия :shock:
Scorpion написа:Внимавайте, ако са формулирани така: "Външна политика на българските ханове през първата половина на IX век" или "Вътрешна политика на българските ханове през първата половина на IX век".
Е това ще е много гадно ако го дадат :(

Между другото, темите, които се паднаха миналата година (Аспарух и Тервел, Априлско въстание, Раковски и Политика след Втора световна), има ли някакъв шанс да се паднат и тая година? Защото прегледах темите от 1990 до сега и никъде не се повтарят еднакви теми две последователни години... Което е жалко, защото темите на предварителния са били толкова лесни, че ми иде да се изям :cry:
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

С Калоян ще стане много дълга темата. И аз имам различни предчувствия коя ще бъде темата от Средновековие, но нищо не се знае.
Последно промяна от Borislavaaa на 16 Апр 2009, 20:21, променено общо 1 път.
Kim Wilde - You keep me hangin' on
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

аз ви казвам крайните дни на идната седмица да опънете краката, сипете по едно кафе и да си избистрите ума от всякакви години, причини, владетели и прочие :п

аз поне след четвъртъка смятам да се кротна)

с Калоян не е прекалено дълга темата, защо? то зависи и какво си учил, де..но за Асен и Петър не е толкова много материала. Въстанията и положението на българите под византийска власт е максимум 2-3 страници...
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Специалност: Право

Мнение от ShadowsInBlue »

ScionOfStorm написа:аз ви казвам крайните дни на идната седмица да опънете краката, сипете по едно кафе и да си избистрите ума от всякакви години, причини, владетели и прочие :п

аз поне след четвъртъка смятам да се кротна)
Аз мисля да го направя това съботата... Ама то ще си покаже само де.. Сигурно и събота ще прескачам да поглеждам туй онуй.

А вие как учите темите? Имам предвид, учите само основните събития и после гледате да ги напаснете, или си учите по написаните теми... Защото аз почнах втория метод и осъзнавам, че е много гадно, ако не се сетиш някоя част от темата, която просто знаеш, че я има някъде там! :evil: ... Нда, май му се вика зубрене :|
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

То и за Раковски не е чак толкова много материалът, но се падна само той като тема миналата година.
Иначе за избистрянето си много прав, ден преди изпита и да искате нищо няма да научите.

За ученето. Аз по-рано четях темата, после написвах план по нея, все едно на урок по история в училище.
Решавам тестове, най различни, дори понякога сам си ги правя въпросите и след време ги решавам.
Сега съм второто и третото четене на темите, чета ги по два пъти, щото е по-сигурно.
От днес, благодарение на Скорпион, използвам това, което той каза, за четирите точки, които трябва да следваме в темите. Доста добро е, карате повече да мислиш върху събитията, а не само да четеш и да помниш. Предпоставки - събитие - следствия - анализ. :D
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Мнение от ivoto_la »

Аз научавам основните факти в темата,изчитам разни разсъждения,но много обичам сам да разсъждавам върху темите,да си задавам разни въпроси това за какво,,онова защо и т.н.
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Не мисля, че може да се паднат темите, които са били изтеглени миналата година, ама you never know. :D
Защо темата за Асен и Петър + Калоян да е дълга ? Не е вярно. А и преди няколко години се е паднала тази тема, формулирана по същия начин. :D
Предпочитам първите трима Асеневци, отколкото Борил и Иван Асен II. :D Аз от понеделник започвам да преговарям всичко, като трябва да науча за Паисий и Софроний. :D
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

hromatid написа:И ти ли беше в 239 НА Биологическия?
Аз съм там ;)
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Ако има някой, който да е кандидатствал в ЮЗУ, да знае ,че са излезли резултатите по история.
За мое учудване, въпреки осемте страници имам 5.5. :)
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Браво ! Поздравявам те ! :) :cheers:
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика

Мнение от iliyana_blg »

machiavelli написа:Ако има някой, който да е кандидатствал в ЮЗУ, да знае ,че са излезли резултатите по история.
За мое учудване, въпреки осемте страници имам 5.5. :)
Не, че очаквах нещо по различно от 2.00/все пак предадох бял лист/, но все пак реших да погледна. Много гадно ми стана като си видях името и отдолу оценка 2.00 :( Изобщо не трябваше да поглеждам, знаех си колко ще имам и го приемах нормално, но сега като го видях написано....ох, толкова е кофти, така ме е яд на себе си... :(

machiavelli, моите поздравления. Сега можеш да си сигурен, че си студент, дори и да не се справиш по този начин в СУ. Но все пак ти желая подобен успех и там.
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

А там какво се е паднало ?
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Ние поне сме облагодетелствани по отношение на изпитите за разлика от хората, кандидатствали преди години.
Има предварителни, дават ни по 2 теми. Какво повече да искаме? :P Останалото зависи от нас. :D
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика

Мнение от iliyana_blg »

chikchirik написа:А там какво се е паднало ?
Националноосвободително движение в Македония и Одринско
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

Ако има някой, който да е кандидатствал в ЮЗУ, да знае ,че са излезли резултатите по история.
За мое учудване, въпреки осемте страници имам 5.5

Браво на теб! Все пак е важно качеството, а не количеството! :D
Kim Wilde - You keep me hangin' on
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”