^PrincessA^ написа:А на какъв критерий, ако не 'успех', според вас, трябва да се разпределят стипендиите?
Наричат го "европейски социален фонд", защо тогава не се разпределят от най неравнопоставените нагоре, а точно на обратно!
Знам че има и хора с не добро материално положение и в същото време имат много добър успех! Но това са много големи изключения! И всъщност тези с големия успех са хора коит оимат свободно време, освен че разбира се са и достатъчно кадърно, но със сигурност това не са хора в нужада, щом не им се налага да работят! Нека разбира се тези хора се състезават по между си и да си взимат стипендията по успех! Но защо наистина те да взимат и всички останали стипендии! И повтарям, за да не ме разберете неправилно, не че не ги заслужават, но не са опрели до тях и така лишават хора за които наистина тези пари са ЖИЗНЕНО ВАЖНИ!
Защото както колегата спомена, той ходи на работа и пак изкарва приличн успех. Смятам че той е положил много повече труд! Аз примерно явно не съм чак толкова кадърен и въобще не ходя на лекции, въобще не правя нищо в нас и някак знанията не ми идват отгоре... Но не защото съм мързелив, а защото само спя и работя... И да, разбира се че трябва да се дават стипендии именно на двойкарите!!! Защото, ако не ми се налага да работя ще уча! И айде моля ви не ни завиждайте за мижавите заплати, защото те едва ни покриват режийните за да сме работоспособни и с клизма събираме за семестъра, всъщност аз вече имам чуството че работя на загуба... И разбира се че всеки предпочита да не упражнява слабо платен и неквалифициран труд, когато има потенциал за много повече, но соровата реалност е че на някой просто им се налага и тъйкато първо са парите, а после резултатите, следва първо да имаме стипендии и след това да показваме успех, а не обратното... Дайте ми стипендия за следващата година, аз със сигурност ще я повторя и тъйкато ама грам не съм пипнал, няма да ми е плюс изминалата, за да кажете че заради това съм си вдигнал успеха, дайте ми и ако нямам приличен успех, да речем това е 5, аз ще върна парите!
Просто виждам колеги с ужасно гнусна, дребнава завист и направо се вбесявам... "Защо на нас да дават стипендии, като ние не си даваме от заплатите" е това беше най голямата идиотщина... Мислете малко преди да пишете. Вие си лежите по цял ден, а ние си скъсваме гъза от работа и то за смешни пари, а вие си лежите! И пак повтарям, аз не искам вашите стипендии, аз искам да имам възможност да уча спокойно, но дори заем не ми дават, за да го направя и това смятате че е честно, а разни мамини синчета напрактика взимат от стипендии повече отколкото аз изкарвам чисто след сметките, които на тях има кой да им ги плаща...