ПРЕХВЪРЛЯНЕ ДРУГА СПЕЦИАЛНОСТ СЛЕД I курс
Модератор: sientelo
прехвърляне
Здравейте,имам следния въпрос. При прехвърлянето специалностите си имат различни изисквания. Но,ако се наложи да държиш и друг изпит,като конкурсен с оценката,която ще получиш от него влизаш в борба само с тези,които също като теб искат да се прехвърлят или с цялата група от новокандидатстващи? И освен това,ако искаш примерно от философия,да се прехвърлиш в икономика след 1вата година,ако се осъществи ти продължаваш там направо 2ра година или трябва да започнеш от първата? И още нещо,прехвърлянето от една специалност би ли могло да се осъществи,ако ти си задочно в първата и искаш да се преместив редовно в друга? Благодаря
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Re: прехвърляне
Има определени бройки за прехвърляне от други специалности и се състезаваш само с желаешите да учат това,което и ти.Започваш от първа година.
Иначе - от редовно в задочно може да се преместиш.
Toto-I will remember
добре,а ако си задочна форма на обучение и след първата година се явиш на точния конкурсен изпит за специалността можеш ли да се прехвърлиш в друга специалност и да почнеш от първата? единствено от редовно ли може или и от задочно да се осъществи?
- gerivas
- В началото бе словото
- Специалност: Химия и информатика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Само едно не мога да разбера... Защо всичките казвате, че когато се прехвърляш в друга специалност, започваш от първи курс, иначе за какво са приравнителни изпити... Та за това зависи от специалността, в която учиш, нали?Ice_Spirit написа:Има определени бройки за прехвърляне от други специалности и се състезаваш само с желаешите да учат това,което и ти.Започваш от първа година.
gerivas написа:Само едно не мога да разбера... Защо всичките казвате, че когато се прехвърляш в друга специалност, започваш от първи курс, иначе за какво са приравнителни изпити... Та за това зависи от специалността, в която учиш, нали?![]()
Тоест, във всички други случаи се почва от 1 курс.8. Прехвърлените студенти могат да преминат в по-горен курс на
обучение само при условие, че имат до три приравнителни изпита. При
прехвърляне изпитите се признават при положение, че хорариумът на
учебната дисциплина е не по-малък от 80 на сто от предвиденото в
учебния план и съдържанието й е идентично.
- arvenbg
- В началото бе словото
- Специалност: история
- Курс: първи
Re: ПРЕХВЪРЛЯНЕ ДРУГА СПЕЦИАЛНОСТ СЛЕД I курс
А от специалност история в специалност право или балканистика колко е минималният успех
и броики?
Имам един въпрос: С невзет изпит от 1 семестър на 1 курс, можеш ли да подадеш молба за прехвърляне в друга специалност (в др. факултет), за който си полагал кандидат-студентски изпити?
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Здравейте аз съм първи курс Физика и информатика, искам да попитам възможно ли е да се прехвърля В ЮФ Право след първи курс при успех около 5, но под 5.50
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
А държани КС изпити имаш ли?

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Не, влязох с матура.Ще е възможно ли през тази КСК да ги държа ?^PrincessA^ написа:А държани КС изпити имаш ли?
Щото ако трябва да ги държа сега, то срока за записване е до 5ти юли, ако не се лъжа.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Може, да. Колкото до успеха ти - не съм сигурна дали не трябва да е над 5,50
По-добре питай в канцеларията ви.

Добре, но примерно, защо ми е 5.50, ако на изпитите например изкрам 3ки или 4, какъв е смисълът успехът да е над 5.50? Те ще го свалят или изпитите са само фиктивни, това не мога да разбера ?^PrincessA^ написа:Може, да. Колкото до успеха ти - не съм сигурна дали не трябва да е над 5,50По-добре питай в канцеларията ви.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
КС изпитите не се вземат предвид като оценки. Просто трябва да си ги издържал, т.е. стига ти 3.

Благодаря, ще се опитам^PrincessA^ написа:КС изпитите не се вземат предвид като оценки. Просто трябва да си ги издържал, т.е. стига ти 3.