Дичоу написа:Стига си смятал гласовете срещу комунистите за "изконни" такива на ДСБ и СДС...
А политиката на ДСБ и СДС в предизборната кампания ако се насочи срещу ГЕРБ за да "открадне" гласове от тях...какво да кажем...
И...сериозно...мислиш ли, че ако предизборната кампания на десните партии се води за да "откраднат" глас един от друг ще доведе до успех...понеже всеки в момента се опитва да "открадне" вота срещу правителството който е 80% от населението... и защото си имам едно на ум...съм почти убеден, че подобна стратегия ще бъде възприета от "синята коалиция"
А за какви да ги смятам? И би ли ми казал, горе-долу каква рационална алтернатива виждат хората в ГЕРБ, защото според мен става въпрос за безумие? Много си прилича с идването на царя и създаването на Атака по еуфория, дрънкане на празни приказки и придаване на качества на хора, които не ги притежават.
Шепот написа:Ако искате да гласувате за десни политици, гласувайте за БСП. Те са истински капиталисти, хора на едрия бизнес, които са леви само на думи. И въобще цялата работа с ляво и дясно е прекалено объркана в България. СДС и ДСБ са неолиберали, което политическо направление в САЩ например се води ляво, НДСВ и те не знаят какви са, ГЕРБ - тепърва ще си покаже. Едно е факт - по скалата тоталитаризъм/либертарианство всичките ни партии отиват в тоталитаризма...
Много си далече от истината - БСП нямат дясна, а корпоративна политика, която стимулира монопола. Това не е дясно. Те са дотолкова леви, доколкото ги е научила Москва, която върти голяма част от европейския социализъм.
ДСБ не могат да спадат към неолибералните, а към консервативните партии.
НДСВ са по устав центристи, по убеждения нагаждачи.
ГЕРБ също минават за центристи, които биха предали държавата с коалиция с БСП стига да им изнася, колкото и да твърдят обратното. Човек, членувал в БКП да води модерна партия в страна от ЕС е просто абсурдно.