Парламентарни избори 2009 г.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори?

ГЕРБ
19
27%
АТАКА
9
13%
РЗС
0
Няма гласували
Синята коалиция
19
27%
НДСВ
6
8%
БСП
7
10%
ДПС
1
1%
Зелените
6
8%
Други
4
6%

Общо гласове: 71

Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Re: Парламентарни избори 2009 г.

Мнение от Дичоу »

Tommy написа:И аз смятам наличието на две, или три партии за напълно достатъчно. Обаче при отявлено разделение на комунисти и десни, къде мислиш, щеше да застане вашият лидер? :)
За лидера може да питаш него...за партията ти гарантирам, че ще е в дясно :)
Човек, не съди за партийния живот единствено спрямо ДСБ...
За разлика от ДСБ ние не сме лидерска партия...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ние сме лидерска партия, обаче и вашата не е далеч от това понятие, само дето на нашата лидерът не е борче. А за това, колко щял да бъде вдясно не знам, обаче знам, че и след като е напуснал първоначално системата на МВР е останал член на БКП. Само още такива вдясно не ни трябват.
Иначе съм съгласен,че по стечение на обстоятелствата в коалиция за момента могат да се справят заедно.
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Така е сигурно Tommy знае по-добре от Европейската народна партия (която последно като видях си беше доста дясна)...
човек, тва с мутрата вече се изтърка...кажи нещо за боклука...за кризата...кой знае може пък да ни изненадаш с нещо архивно като "биил е охрана на Живков"...
Вземете малко да ъпдейтвате...все пак 8% бариера ви чака...
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Фактът си остава факт и аз го казвам безпристрастно като такъв, а не като хаплива критика. ЕНП говори за доста неща, от които не разбира. За справка - твърди, че ББ е новото лице на дясното, подкрепи Станишев, даде на БСП еврофондове, вместо карирани ризи - доста гафове са, а и не са всичките и е нормално, защото не са свикнали да се справят с комунисти извън война.
Освен другото какво като всеки е повтарял, че е бил мутра - това означава ли, че трябва да оставим и бившите агенти на ДС да правят каквото си искат, или става въпрос за специални привилегии за ББ?
Последно промяна от Tommy на 16 Апр 2009, 08:09, променено общо 1 път.
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

ОК...ще галсувам с идеята за ЕНП...(където членува и ДСБ бай да уей)
Ти гласувай срещу мутрите :) пожелавам ти успех...
Пожелавам ти и успех в доказването на ББ като член на Държавна сигурност...в момента, в който го направиш...аз ще напусна тая партия и ти се заклевам, че ще гласувам за ДСБ... :) :) :)
Ама искам ясни доказателства, а не слаби интерпретации...
А ако си прав...и Бойко е такава хрътка, че да излъже цялото ЕНП...значи излиза, че има качества и наистина си струва да гласуваш за него ;) ;) ;)
И отново ти казвам...много повече се иска за да гепиш 8те процента....тия песни вече се изпяха
Аватар
Bushmen
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Ааа за какви глупости спорите при положение, че положението преди изборите е много лошо и без СДС+ДСБ и ГЕРБ да се карат. 8% граница за коалиции, 31 мажоритарни - където 50 000 силистра е = на 1/4 от 1 500 000 София - комунистите добре го измислиха как да си подсигурят повече места. Освен това подставеното лице Яне Янев ( пълен прошляк доскоро - сега с най-секретната информация в държавата - как) много добре си изпълнява дадената роля. Ще откъсне от десните, ще влезе в парламента, ще иска и в коалициите да влиза. Абе въобще зле се развиват в последно време нещата....
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Десните прехвърлят границата от 8% и без друго, идеята е да са конкурентни на комунистите, за да не може "принципните" политици на ГЕРБ да доразрушат с тях държавата.
Bushmen: За Яне Янев си прав - докато комунистите му подхвърлят информация и го ползват като марионетка, той ще продължава да краде гласове от сините.
Дичоу: Казах, че е бил член на БКП, а не на ДС, което няма нужда аз да ти го доказвам - и той не може да го отрече. И да, това е разликата между десни и ГЕРБ - аз не бих гласувал за умел лъжец, само защото е излъгал добре.
ДСБ членува в ЕНП, защото там и е мястото - какво дясно представителство щеше да има там България без тях?
Knights of the Cross
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

ДСБ, СДС, ГЕРБ и ЕНП са толкова дясни, колкото аз имам обичай да обикалям в стационарна орбита около Луната всеки ден преди обяд... :geek:
Думи, думи, думи... :roll:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Според мен, ако има десни партии в България, то това са ДСБ и СДС.
Освен другото, посочете ми друга партия, която да не се спонсорира от мафията и комунистите ни (извинете за повторението, само за да съм по-точен :) ).
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Tommy написа: краде гласове от сините.
Стига си смятал гласовете срещу комунистите за "изконни" такива на ДСБ и СДС...
А политиката на ДСБ и СДС в предизборната кампания ако се насочи срещу ГЕРБ за да "открадне" гласове от тях...какво да кажем...
И...сериозно...мислиш ли, че ако предизборната кампания на десните партии се води за да "откраднат" глас един от друг ще доведе до успех...понеже всеки в момента се опитва да "открадне" вота срещу правителството който е 80% от населението... и защото си имам едно на ум...съм почти убеден, че подобна стратегия ще бъде възприета от "синята коалиция"
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Ако искате да гласувате за десни политици, гласувайте за БСП. Те са истински капиталисти, хора на едрия бизнес, които са леви само на думи. И въобще цялата работа с ляво и дясно е прекалено объркана в България. СДС и ДСБ са неолиберали, което политическо направление в САЩ например се води ляво, НДСВ и те не знаят какви са, ГЕРБ - тепърва ще си покаже. Едно е факт - по скалата тоталитаризъм/либертарианство всичките ни партии отиват в тоталитаризма...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

...а тези, които претендират да са либерали са етнически оцветени...
Аватар
Bushmen
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Президентът сложи вето на 8% коалиции. Хм сега БСП + ДПС + Атака + РЗС събират ли 160 гласа ? ( 2/3 квалифицирано мнозинство)

Едит - Пфф да му имах ветото - не се нуждаели от 2/3 сега, а от 50% + 1... 121 гласа ще си намерят със сигурност
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Дичоу написа:Стига си смятал гласовете срещу комунистите за "изконни" такива на ДСБ и СДС...
А политиката на ДСБ и СДС в предизборната кампания ако се насочи срещу ГЕРБ за да "открадне" гласове от тях...какво да кажем...
И...сериозно...мислиш ли, че ако предизборната кампания на десните партии се води за да "откраднат" глас един от друг ще доведе до успех...понеже всеки в момента се опитва да "открадне" вота срещу правителството който е 80% от населението... и защото си имам едно на ум...съм почти убеден, че подобна стратегия ще бъде възприета от "синята коалиция"
А за какви да ги смятам? И би ли ми казал, горе-долу каква рационална алтернатива виждат хората в ГЕРБ, защото според мен става въпрос за безумие? Много си прилича с идването на царя и създаването на Атака по еуфория, дрънкане на празни приказки и придаване на качества на хора, които не ги притежават.
Шепот написа:Ако искате да гласувате за десни политици, гласувайте за БСП. Те са истински капиталисти, хора на едрия бизнес, които са леви само на думи. И въобще цялата работа с ляво и дясно е прекалено объркана в България. СДС и ДСБ са неолиберали, което политическо направление в САЩ например се води ляво, НДСВ и те не знаят какви са, ГЕРБ - тепърва ще си покаже. Едно е факт - по скалата тоталитаризъм/либертарианство всичките ни партии отиват в тоталитаризма...
Много си далече от истината - БСП нямат дясна, а корпоративна политика, която стимулира монопола. Това не е дясно. Те са дотолкова леви, доколкото ги е научила Москва, която върти голяма част от европейския социализъм.
ДСБ не могат да спадат към неолибералните, а към консервативните партии.
НДСВ са по устав центристи, по убеждения нагаждачи.
ГЕРБ също минават за центристи, които биха предали държавата с коалиция с БСП стига да им изнася, колкото и да твърдят обратното. Човек, членувал в БКП да води модерна партия в страна от ЕС е просто абсурдно.
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Нъцки!!!
Ако се дублира резултата и на парламентарните...сметни кой има пълно мнозинство...и кой не :)
И за не знам си кой път вече...не си ти човека, който може да дава оценки какви са ГЕРБ и какви не са...

Ако продължаваш да говориш едно и също..и аз ще продължавам....поне докато не минем 100 страници...
Кой бил член на БКП...така е...видиния Костов пък е кандидатствал за БКП за да му съдействат да стане доцент..ама не го приели...същата работа, а жена му е била партиен секретар и касиер...
Това обаче не го прави по-малко успешен премиер нали?!
Отново ти казвам и ще го повтарям всеки път, когато започнеш с евтиното си заяждане по адрес на ГЕРБ...
Много повече Ви трябва за да спечелите подкрепата на народа...много много много повече Ви трябва за да влезете в парламента...
Много много много по-различна политика спрямо ГЕРБ Ви трябва за да влезете във властта
Публикувай отговор

Обратно към “България”