Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Дам, и аз съм по-доволна от този вариант. Ама като отидох в съответния клон и ми казаха да ходя на Стамболийски, не бях много радостна. Ама явно е политика на банката.
Да не говорим колко е неудобно, че трябва да чакаш на опашка заедно със всички софиянци, на които са им изтекли картите, а те не са малко. 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

Eee хора едно голямо благодаря от мен за Вас
Разбрах от форума за въпросните стипендии и хванах последния влак за подаване на документите - в петък -10/04 чак към 16:30 отидох (малко след като разбрах всъщност ,добре че съм близо до университета
)и все пак успях !
Май трябва по-често чета темите тук...
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Мне, на мен в ПИБ ме питаха къде искам да си получа картата, щото можело в който аз си поискам клон...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
allegralove
- В началото бе словото
Аз съм от нетърпеливите и чакам да излязат резултатите да видя дали взимам, та някой да има новини. Аз днес четох в една наредба (или нещо такова), че до 15-ти университета трябва да предостави списък със студентите удобрени за стипендии. Все се надявам, че няма да ни оставят до другата седмица да чудим. 
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Излязоха резултатите за ФФ. Зимен семестър - мин. бал 5.67 (разминах се с 4 стотни
), летен семестър - 5.77 (
). Информацията е малко 'вътрешна', утре изнасят списъците, така че може да не е мн. точна
.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
"вътрешна", да не си агент на държавна сигурност.D
- sandinmyshoes
- В началото бе словото
я сега някой малко вътрешно инфо и за фкнф да даде, че вече потривам доволно ръце :Д
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Те може и да представят, ама кой ти гледа?AuroraBorealis написа:естествено, че трябва да е на твое име!!!!!!нали представят после документи какво на кого са превели - като видят някой, некласиран камо ли пък не от университета и ще ги линчуват!!!
Много по-голямо нарушение е, че ти заверяват успеха без въобще да ти поискат книжката или да погледнат в протокола. И все пак никой няма да ги линчува за това
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Всъщност това е тафтологияexmaster написа:Всичко което е казано по горе е правилно има само 2 неточности . Първо картата се преиздава автоматично и е готова на датата на която е подадена молбата за откриване на сметка и дебитна карта . Второ картата не си я получаваш от централния офис на дадена банка , а от клона в който си подала молба за издаването й .FMI написа:В момента в който картата ти изтече вече те чака нова в централния офис на съответната банка, но ако много те мързи да го търсиш и да ходиш до там, мисля че срока е нещо от сорта на 2-3 дни най много след поискване да пристигне в най близкия клон
Та аз не виждам неточност, но все пак мерси за превода на по-разбираем или поне по делови език
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Въобще не е така и сравнението е крайно неточноMethuselah написа:Да бе и аз бих си подарил парите на някого, ама ми трябват...FMI написа:За мен тази дръглива стипендия е само пари и е крайно недостатъчна! Но пък както се казва "5 лева, ама кой ти ги дава". Вече за другите стойности на това "постижение"... Ако имам успех 6.00 и нямам проблем с парите няма да кандидатствам за стипендия, защото не стипендията ме прави горд а успехът ми! Или ще кандидатствам и ще подаря дебитната си карта на най бедния ми колега! А ако получавам 5 цифрена заплата всичките ми колеги ще получават социална стипендия лично от менMERCES_LETIFER написа:Да сте живи и здрави всички, които ще взимате стипендия, и с кеф да си харчите парите =)
Понеже със сигурност на някого съм прозвучала недоброжелателна, ламтяща и съскаща злобарка, и не-знам-си-още каква, държа да отбележа : стипендията ДАЛЕЧ не е само пари. А е престиж, призвание, гордост, sense of accomplishment, и ред други хубави неща, които някои хора никога няма да опознаят, ако ще и паралелно да взимат... пффф... 5-цифрена сума за заплата.
Защото образованието трябва да е достъпно, лесно и приятно и успехът ти да зависи само от собствените ти възможности и желание да учиш, а не да е това което се случва помеждодругото, докато се опитваш да свържеш двата края! Ето затова стипендията за мен е просто необходими пари!
И все пак пак да попитам, как стоят нещата със социалните стипендии, има ли въобще нещо такова, зависят ли от успехът те?
Така е и с бъбреците между другото.
Айде кажи ми на теб за какво са тибезкрайно много пари?! Аз не възприемам парите като "колкото повече, толкова повече". Аз възприемам парите като просто някаква необходимост и не само че не са най важното, а не са нищо, просто необходимост... За едни хора по голяма, за други по малка... Ако реша утре мога да стана отшелник и повече никога през живота си да не видя пари и да не ми потрябват и със сигурност ще изживея един много по пълноценен и щастлив живот от колкото мога да си купя... И искренно съжалявам хората които не осъзнават това... По ми е жал само за тези които не могат да го направят...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
в крайна сметка някой знае ли как се движи бала по факултети? 
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Някой може ли да ми каже след като си одобрен и т.н кога е крайният срок да си направиш карта, ако нямаш (като мен) и въобще да се обадиш и да кажеш, че си искаш стипендията, да ти я пращат.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
-
dorianna
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
Без да взимам страна в спора само ще спомена, че човек може да живее и само с един бъбрек 
И да - какво толкова, някаква си стипендия, парите не са най-важното, те са просто средство, а не цел. Абсолютно съм съгласна с това, но има едно голямо НО: когато заради някой, който те е скъсал/написал ниска оценка само защото си момиче/не си му написал дословно лекциите/пропуснал си някаква запетайка/не го кефиш, а ти самият си си скъсал задника и всички нерви да изкараш сесията и накрая някой с успех 5.80+ кандидатства със социалното увеличение на успеха с 1.1, някакси ужасно много те е яд за всичките тия мизерни 120 на месец....
И понеже препрочетох спора ви: да, стипендията е само пари, защото успехът зависи от начина, по който си оценен, а не от това колко знаеш и/или какъв умствен багаж имаш. И да, наистина е хубаво да имаш чудесен успех за стипендия и на мен ми беше голям кеф, когато успях да събера, и си мислех, че е някакво признание за това, че съм от онези 20%, които са достатъчно добри, за да взимат стипендия. Ама... нещата никак не седят точно така, колкото и да ми е тъжно, и успехът е просто нечия оценка, в повечето случаи - нереална...
И да - какво толкова, някаква си стипендия, парите не са най-важното, те са просто средство, а не цел. Абсолютно съм съгласна с това, но има едно голямо НО: когато заради някой, който те е скъсал/написал ниска оценка само защото си момиче/не си му написал дословно лекциите/пропуснал си някаква запетайка/не го кефиш, а ти самият си си скъсал задника и всички нерви да изкараш сесията и накрая някой с успех 5.80+ кандидатства със социалното увеличение на успеха с 1.1, някакси ужасно много те е яд за всичките тия мизерни 120 на месец....
И понеже препрочетох спора ви: да, стипендията е само пари, защото успехът зависи от начина, по който си оценен, а не от това колко знаеш и/или какъв умствен багаж имаш. И да, наистина е хубаво да имаш чудесен успех за стипендия и на мен ми беше голям кеф, когато успях да събера, и си мислех, че е някакво признание за това, че съм от онези 20%, които са достатъчно добри, за да взимат стипендия. Ама... нещата никак не седят точно така, колкото и да ми е тъжно, и успехът е просто нечия оценка, в повечето случаи - нереална...
Fairy tales, the stuff like dreaming. The problem is, fairy tales don't come true.
Да не би да има вече резултатиBlood Countess написа:Излязоха резултатите за ФФ. Зимен семестър - мин. бал 5.67 (разминах се с 4 стотни), летен семестър - 5.77 (
). Информацията е малко 'вътрешна', утре изнасят списъците, така че може да не е мн. точна
.
Ще ме изненадат , ако толкова бързо са свършили и тази работа....