Точно за такава сума говорех и аз. Е, мога да ви кажа, че един финансов математик (и всички производни на тази професии) взима в пъти повече. Така че не се заблуждавайте, ако си мислите, че един програмист взима най-много.steamer написа:Да бе, човек с 3-4 години опит като web developer получава (грубо) около 2000 лева на месец - да ги ожалиш направо...
Какво искате да учите?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Re: Какво искате да учите?
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ама иди да пишеш embedded software за някоя голяма компания например, та ще видиш какви са сумите... Иначе да, това, което ти посочи (фин.математик), несъмнено е високо платено, но в България... дали? Да не говорим, че е добре най-малкото да имаш стабилна основа като финансистshayne написа:Точно за такава сума говорех и аз. Е, мога да ви кажа, че един финансов математик (и всички производни на тази професии) взима в пъти повече. Така че не се заблуждавайте, ако си мислите, че един програмист взима най-много.steamer написа:Да бе, човек с 3-4 години опит като web developer получава (грубо) около 2000 лева на месец - да ги ожалиш направо...
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- wtf
- Драскач
- Специалност: Социология
- Курс: втори
Приемът за Социология е с изпит по избор: Философия и социални науки(50% от приема), български език, математка 1 или 2, западен език(английски, немски, френски), история на България.debauchee написа:здравейте хора
и аз имам един изключително важен и неотложен въпрос относно кандидатстването с предметен цикъл "Философия" (въпреки че е малко неуместно да го задавам тук),но все пак - специалност Социология ще приема или не с изпита по Философия?
Ето ти линк за повече инфо -
http://www.phls.uni-sofia.bg/display.php?page=kand_s
I speak sarcasm as a second language.
- wtf
- Драскач
- Специалност: Социология
- Курс: втори
Културоглогията е интересна, но, според мен, изключително ограничена откъм приложение. Защо не се насочиш към нещо друго, а винаги можеш да запишеш културология като втора специалност.lani_chan написа:Аз много съм се нахъсала на културологията. Пак литература...
I speak sarcasm as a second language.
- elishenkova
- В началото бе словото
имали някой книжките с тестове за су по английски език
купувам ги на 60-70%
купувам ги на 60-70%
- nox
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
"Естествено всеки има право на избор и ако иска да се занимава с подобни нископлатени професии, негова воля."

Вие докато си спорите и си ги мерите (заплатите, имам предвид) на мен ми идва да изръся на глас как ясно се обричам на нископлатена просяшка тояга с тази филология, към която съм се запътил. К'ъв съм и аз такъв.
Добре, че поне завършилите високоплатени специалности веднага ги вземат на работа.
Била тя и в кафене.
Малий, ама пък и аз какво разбирам.
Warning: Plebeian in construction!
Вие докато си спорите и си ги мерите (заплатите, имам предвид) на мен ми идва да изръся на глас как ясно се обричам на нископлатена просяшка тояга с тази филология, към която съм се запътил. К'ъв съм и аз такъв.
Добре, че поне завършилите високоплатени специалности веднага ги вземат на работа.
Била тя и в кафене.
ослепях от много думи, оглушах от тъмнина
Здравейте и от мен! Аз още не съм избрала какво точно искам да уча, но знам, че ще е дистанционно. Та може ли някой да ми каже няколко думи за дистанционното обучение в СУ, кой специалности имат такъв вариант, дали си струва...въобще всякаква информация ще ми е от полза
благодаря
благодаря
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
Журналистика,Журналистика и пак Журналистика......
Ако не стане в най-краен случай фиология(българска или славянска)
Ако не стане в най-краен случай фиология(българска или славянска)
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- Тединкъъъ
- Пишете, о, братя
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
- Обратна връзка:
А тази окаяна,нископлатена филология случайно да не е славянскаnox написа:"Естествено всеки има право на избор и ако иска да се занимава с подобни нископлатени професии, негова воля."
Била тя и в кафене.
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
Програмиране ще се учи явно...Компютърни науки ми е най-голямото желание.
Компютърни науки 1 курс
- ethno_girl
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://absolutely.hit.bg/1-1146164-8081549.jpg
Аз ще питам още нещо,защото видях,че тук има компетентни хора
Възможно ли е да се запиша още от първата година в две специалности,които да уча успоредно и те да са в различни факултети? Не става въпроса за трудността и физическата възможност... мерси предварително 
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
[изтрито от автора]
Последно промяна от leia_loves_cats на 21 Апр 2009, 08:58, променено общо 1 път.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- ethno_girl
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://absolutely.hit.bg/1-1146164-8081549.jpg
Ами аз от години се занимавам с музика много сериозно и мислех това да кандидатствам още отдавна.Но понеже завършвам езикова реших и с английски да се пробвам и си ходя допълнително на уроци и за това.Та мисълта ми е дали бих могла да съчетая някоя филология с музиката. Музиката никак не се изкарва трудно,така че от тази гледна точка не вярвам да е проблем за мен. Обаче и аз почти съм сигурна,че не може така от 1-ви курс две специалности едновременно да се учат... 
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
[изтрито от автора]
Последно промяна от leia_loves_cats на 21 Апр 2009, 08:57, променено общо 1 път.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти...