Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Мнение от Catherine »

Дам, и аз съм по-доволна от този вариант. Ама като отидох в съответния клон и ми казаха да ходя на Стамболийски, не бях много радостна. Ама явно е политика на банката. :? Да не говорим колко е неудобно, че трябва да чакаш на опашка заедно със всички софиянци, на които са им изтекли картите, а те не са малко. :x
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
rumiana
В началото бе словото

Мнение от rumiana »

Eee хора едно голямо благодаря от мен за Вас :cheers: Разбрах от форума за въпросните стипендии и хванах последния влак за подаване на документите - в петък -10/04 чак към 16:30 отидох (малко след като разбрах всъщност ,добре че съм близо до университета :roll: )и все пак успях ! :D
:idea: Май трябва по-често чета темите тук...
exmaster
В началото бе словото
Специалност: Архивистика и документалистика

Мнение от exmaster »

хахаха браво :)
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Мне, на мен в ПИБ ме питаха къде искам да си получа картата, щото можело в който аз си поискам клон...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
allegralove
В началото бе словото

Мнение от allegralove »

Аз съм от нетърпеливите и чакам да излязат резултатите да видя дали взимам, та някой да има новини. Аз днес четох в една наредба (или нещо такова), че до 15-ти университета трябва да предостави списък със студентите удобрени за стипендии. Все се надявам, че няма да ни оставят до другата седмица да чудим. :)
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Излязоха резултатите за ФФ. Зимен семестър - мин. бал 5.67 (разминах се с 4 стотни :cry: ), летен семестър - 5.77 ( :cheers: ). Информацията е малко 'вътрешна', утре изнасят списъците, така че може да не е мн. точна :roll: .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
binoki
В началото бе словото

Мнение от binoki »

"вътрешна", да не си агент на държавна сигурност.D
Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Мнение от sandinmyshoes »

я сега някой малко вътрешно инфо и за фкнф да даде, че вече потривам доволно ръце :Д
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

AuroraBorealis написа:естествено, че трябва да е на твое име!!!!!! :shock: нали представят после документи какво на кого са превели - като видят някой, некласиран камо ли пък не от университета и ще ги линчуват!!! :|
Те може и да представят, ама кой ти гледа? ;) Пък и ако аз съм им посочил сметката какъв е проблемът? То така голяма дискриминация - стипендии само за хора с банкова сметка. Аз пък може да не искам да си откривам сметка :P Още повече в Първа Инвестиционна, където даже ПейПал не знаят какво е.
Много по-голямо нарушение е, че ти заверяват успеха без въобще да ти поискат книжката или да погледнат в протокола. И все пак никой няма да ги линчува за това :)
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

exmaster написа:
FMI написа:В момента в който картата ти изтече вече те чака нова в централния офис на съответната банка, но ако много те мързи да го търсиш и да ходиш до там, мисля че срока е нещо от сорта на 2-3 дни най много след поискване да пристигне в най близкия клон :)
Всичко което е казано по горе е правилно има само 2 неточности . Първо картата се преиздава автоматично и е готова на датата на която е подадена молбата за откриване на сметка и дебитна карта . Второ картата не си я получаваш от централния офис на дадена банка , а от клона в който си подала молба за издаването й . :)
Всъщност това е тафтология :) Свикнал съм не винаги да ме разбират, но чак пък толкова :)Както след това колегата е споделил, конкретно за ПИБ е задължително да се поразходиш, но във всяка друга банка няма да сбъркаш ако отидеш направо в централния офис. Мойте думи би трябвало да се четат "картата се преиздава автоматично :) Не знам защо не си го прочела така :) Мога да допусна неточност по втория случай, но пак не е тази за която говориш. Дори неточноста е при теб :) Като казвам "най-близкия клон" следва да се разбира че няма смисъл да ходиш до по далечен и разбира се че си си подала там молбата. Т.е. казал съм същото, с тази малка разлика че както по горе е споменато за ПИБ, а и всяка банка си има ралзична политика и на някой не им пука(да се чете не пазят такава информация) в кой клон си открила сметка, карта и т.н., а да не говорим че ако този клон вече не съществува, при твойте условия, какво става? Та с тази малка разлика че всъщност номера не е къде си "подала молба за издаването й", а къде си подала молба за "преиздаването" и, ако това е необходимо. Но тъйкато вече акцентирахме на момента с автоматичното преиздаване, значи би било доста нелепо да има нужда от такава молба, т.е. където си я поискаш(да се чете "молба, за получаване"). Но тъйкато има техническо време необходимо да пристигне и никой няма да хукне да ти носи специално твоята карта, а просто ще бъде отбелязано да пристигне при следващия плануван пренос от централния офис, към съответния офис, който точно по тази причина е през 2-3 дни, за да е поне 2 пъти седмично, което всъщност е доста за тези мързели в банките :)

Та аз не виждам неточност, но все пак мерси за превода на по-разбираем или поне по делови език :) Не виждам разлика, но подозирам че на някой би му било от по голяма полза така написано :shock:
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Methuselah написа:
FMI написа:
MERCES_LETIFER написа:Да сте живи и здрави всички, които ще взимате стипендия, и с кеф да си харчите парите =)
Понеже със сигурност на някого съм прозвучала недоброжелателна, ламтяща и съскаща злобарка, и не-знам-си-още каква, държа да отбележа : стипендията ДАЛЕЧ не е само пари. А е престиж, призвание, гордост, sense of accomplishment, и ред други хубави неща, които някои хора никога няма да опознаят, ако ще и паралелно да взимат... пффф... 5-цифрена сума за заплата.
:salute:
За мен тази дръглива стипендия е само пари и е крайно недостатъчна! Но пък както се казва "5 лева, ама кой ти ги дава". Вече за другите стойности на това "постижение"... Ако имам успех 6.00 и нямам проблем с парите няма да кандидатствам за стипендия, защото не стипендията ме прави горд а успехът ми! Или ще кандидатствам и ще подаря дебитната си карта на най бедния ми колега! А ако получавам 5 цифрена заплата всичките ми колеги ще получават социална стипендия лично от мен :) Защото образованието трябва да е достъпно, лесно и приятно и успехът ти да зависи само от собствените ти възможности и желание да учиш, а не да е това което се случва помеждодругото, докато се опитваш да свържеш двата края! Ето затова стипендията за мен е просто необходими пари!

И все пак пак да попитам, как стоят нещата със социалните стипендии, има ли въобще нещо такова, зависят ли от успехът те?
Да бе и аз бих си подарил парите на някого, ама ми трябват...
Така е и с бъбреците между другото.
Въобще не е така и сравнението е крайно неточно :) Ти няма как да имаш излишни бъбреци... Всъщност има - ако имам трети бъбрек, който не ми е необходим и не се използва, какво ми пречи да го дам?! И в този ред на мисли, ако имам достатъчно пари че да си живея само от лихвите им, какво ми пречи да проявя благотворителност. С тази разлика че благотворителноста е нещо много гадно, защото хората нямат нужда от един път на 10 години, а от постоянно. Т.е. ако аз имам милярди, за какво да си ги нося в гроба, като мога с тях да облекча живота на много други хора!

Айде кажи ми на теб за какво са тибезкрайно много пари?! Аз не възприемам парите като "колкото повече, толкова повече". Аз възприемам парите като просто някаква необходимост и не само че не са най важното, а не са нищо, просто необходимост... За едни хора по голяма, за други по малка... Ако реша утре мога да стана отшелник и повече никога през живота си да не видя пари и да не ми потрябват и със сигурност ще изживея един много по пълноценен и щастлив живот от колкото мога да си купя... И искренно съжалявам хората които не осъзнават това... По ми е жал само за тези които не могат да го направят...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
MBG
В началото бе словото

Мнение от MBG »

в крайна сметка някой знае ли как се движи бала по факултети? :)
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Някой може ли да ми каже след като си одобрен и т.н кога е крайният срок да си направиш карта, ако нямаш (като мен) и въобще да се обадиш и да кажеш, че си искаш стипендията, да ти я пращат.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Специалност: Информатика

Мнение от dorianna »

Без да взимам страна в спора само ще спомена, че човек може да живее и само с един бъбрек ;)

И да - какво толкова, някаква си стипендия, парите не са най-важното, те са просто средство, а не цел. Абсолютно съм съгласна с това, но има едно голямо НО: когато заради някой, който те е скъсал/написал ниска оценка само защото си момиче/не си му написал дословно лекциите/пропуснал си някаква запетайка/не го кефиш, а ти самият си си скъсал задника и всички нерви да изкараш сесията и накрая някой с успех 5.80+ кандидатства със социалното увеличение на успеха с 1.1, някакси ужасно много те е яд за всичките тия мизерни 120 на месец....
И понеже препрочетох спора ви: да, стипендията е само пари, защото успехът зависи от начина, по който си оценен, а не от това колко знаеш и/или какъв умствен багаж имаш. И да, наистина е хубаво да имаш чудесен успех за стипендия и на мен ми беше голям кеф, когато успях да събера, и си мислех, че е някакво признание за това, че съм от онези 20%, които са достатъчно добри, за да взимат стипендия. Ама... нещата никак не седят точно така, колкото и да ми е тъжно, и успехът е просто нечия оценка, в повечето случаи - нереална...
Fairy tales, the stuff like dreaming. The problem is, fairy tales don't come true.
Аватар
rumiana
В началото бе словото

Мнение от rumiana »

Blood Countess написа:Излязоха резултатите за ФФ. Зимен семестър - мин. бал 5.67 (разминах се с 4 стотни :cry: ), летен семестър - 5.77 ( :cheers: ). Информацията е малко 'вътрешна', утре изнасят списъците, така че може да не е мн. точна :roll: .
Да не би да има вече резултати :?: :shock: Или това се отнася само за ФФ?

Ще ме изненадат , ако толкова бързо са свършили и тази работа.... :bounce:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”