deskasmeska написа:
Еми... главно писах за София, за което сега малко съжалявам...
та идеята ми беше да какво става там (всички знаем )
Бойко беше преименуван на Боклю Боклисов, а София на Сокош ;д
целта ми беше да обясня, че не трябва да обвиняваме изцяло другите , че не си вършат работата, а че всеки
малко или много си има вина и че трябва като имаме проблем не да обвиняваме другите, а да се опитваме и ние
по някакъв начин да помагаме...
леко осмиване, но в същият момент много сериозно.
Ще видим как ще го приемат, надявам се добре

и успех на всички!!!

Моето е 90% подобно.Става дума за Торбчико Торбичков-будната съвест на град Боклукландия,чиито кмет е Борис Бойков..... Та Боклукландия тъне в боклуци,но на никой не му пука-мъжете зяпат мачове,жените обсъждат модата,а децата убиват поредния виртуален терорист..... И оттам нататък Торбичко 1 поставя проблема за боклука в общината,ама там го обвиняват в граждаснко неподчинение понеже само той се противи на кризата с боклуците.Той казва на общинарите и кмета перифразирайки Ботев "А вий,вий сте боклуци" и си излиза...Размишява за това,че боклуците не са само вкофите,ами и в общината и хората около него,коиот не им пука....после му с случват редица неща-обира го наркоман,пребива го някакъв чичко,който преди това е биел беззащитно дете и Торбичко се е опитал да го спре........ Съседът му си хвъля боклука в двора на Торбичко,понеже имали стара свада за това,че съседът му паркирал всеки път пред гаража на Торбичко и отй нямало как да отиде до работа.При коеото Торбичко го моли да престане,а онзи му се заканва,че ще му вгорчи живота......
Общо взето това е съжетчето на моя разказ,има и още неща,ама не ми се пише сега
Накрая на разказа направих своята теза-вкарвайки дори време е някой да изхвърли боклука",ама кой ще е този някой като боклука е навсякъде......И че най-жалката картинка е да видиш как даден боклук се опитва да прецака и задмине друг боклук независимо от средствата
Това ми роди главата това писах

Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......