КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
lacuna_coil
Писаружяк

Re: КСК 2009 - История

Мнение от lacuna_coil »

Оооо, и ти ли си така ? :shock:
Изобщо не мога да се концентрирам, даже в момента почти нищо не си спомням от темата за Симеон.
Трябва да се стегнем, ей ! :twisted:
Добре, че има и редовен изпит ! :lol:
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Това че нищо не си спомняте не е проблем, при мен е така било винаги, но ида ли на изпит и всичко изниква веднага.
Аз си го обяснявам заради концетрацията. На изпита само това ти е на главата, само в зададената тема гледаш и се появяват датите, събитията и тн.
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина
Курс: първи

Мнение от Anna-Molly »

chikchirik написа:2 теми от Нова история и аз предвиждам 85% двойки хаха :) Оф,само на мен ли вече ми е трудно да се концентрирам .... Започвам да преговарям и като видя ,че знам едва ли не дума по дума ми става скучно и затварям ... Затрворя ли ,ми става криво ,че не чета ... Оф ,баси сдуханото ......
И аз съм така, споко :D
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

machiavelli написа:Това че нищо не си спомняте не е проблем, при мен е така било винаги, но ида ли на изпит и всичко изниква веднага.
Аз си го обяснявам заради концетрацията. На изпита само това ти е на главата, само в зададената тема гледаш и се появяват датите, събитията и тн.
Да,мога да кажа на кандидатстудентите ,за които това първи изпит ,че това ,което казваш е напълно вярно :) И аз преди ,когато ми кажеха така хич не вярвах : исках като чета за Втората световна война в същия момент ако за секунда си помисля за Симеон, например ,всичко да ми е кристално ясно и веднага да изникне (това е просто пример) ,Но НЕ Е ТАКА .... Нормално е когато си учил една тема преди седмица или две ,да не си я спомняш толкова ясно както тези ,които си чел преди 1 ден :) Но ,повярвайте ,ако сте я учили съвестно ,и тя ви се падне на изпита ,ще се изненадате как всичко ще се пресее (цялата информация от останалите теми ще е някъде там отстрани и само това ,което ви интересува ще "изплува" ) :) Не се шашкайте и много важно : Не преговаряйте всичко в деня преди изпита : знам ,че ще искате поне годините така ако може да "минете" ,но е супер погрешно :) Годините ,ако сте ги учили,си ги знаете ,а това преговаряне само може да направи каша в главата ви :) Починете си ако не деня преди изпита ,то поне нощта :) Успех :)
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

И при мен беше така преди изпита. Това е напълно нормално и не означава, че нищо не знаете, напротив. Сега, като сте минали толкова теми и допускате, че всяка от тях е възможно да се падне, мислите за всички тях, взети заедно, за целия материал. Но когато на изпита станат ясни двете теми и вие изберете върху коя да пишете, всичко си идва на мястото, защото концентрирате мисълта си върху една единствена тема и другите теми престават да съществуват за вас. Цялата беда идва от неизвестността - веднъж изтеглят ли се темите, всеки е наясно със себе си - учил ли ги е, любими ли са му, претупани ли са, коя му допада повече и така. Пожелавам ви да се паднат две теми, които са приемлив вариант за вас, така че да изберете тема, която ви е удобна и знаете наистина добре. Успех! :)
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

А най-гаднио е вечерта преди изпита ,като си легнете : не можете да заспите и само си преговаряте на ум ... Сещате се за една тема и започвате да преговаряте ,сдлед това за друга ... И се оказва,че ви е каша( НОРМАЛНО Е ) ... Но вие ставате ,отваряте темите и започва едно лудо учене като все едно никога не сте виждали тези теми :) Не правете тези грешки : ако се сетите за нещо и видите ,че ви се губи ,......се насилете да не станете : игнорирайте го и се помъчете да не мислите за това ,както и за учене изобщо :)
RA[sgB]
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

chikchirik написа:А най-гаднио е вечерта преди изпита ,като си легнете : не можете да заспите и само си преговаряте на ум ... Сещате се за една тема и започвате да преговаряте ,сдлед това за друга ... И се оказва,че ви е каша( НОРМАЛНО Е ) ... Но вие ставате ,отваряте темите и започва едно лудо учене като все едно никога не сте виждали тези теми :) Не правете тези грешки : ако се сетите за нещо и видите ,че ви се губи ,......се насилете да не станете : игнорирайте го и се помъчете да не мислите за това ,както и за учене изобщо :)
А не ли...вчера като си легнах се чудих половин час как се казва унгарският крал,който връща Белград и Браничево на Иван Асен 2-Андрей 2 или Адриян 2 :bounce: И ест най-накрая станах и си взех темите и видях,че е Андрей 2, а Адриан 2 е папата след Николай 1 при Борис :P И след това заспах вече спокоен :) :)
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

Знаеш ли я темата какво да се притесняваш все пак,важното е да си спокоен(макар че аз още от сега се притеснявам).Дано се паднат лесни теми и да изкараме една 6-ца :flower: Някой има ли си любима темичка ? :lol:
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

mihaela_a написа:Знаеш ли я темата какво да се притесняваш все пак,важното е да си спокоен(макар че аз още от сега се притеснявам).Дано се паднат лесни теми и да изкараме една 6-ца :flower: Някой има ли си любима темичка ? :lol:
Антиосманска съпротива .... :flower:
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина

Мнение от Anna-Molly »

Левски и Стамболов :flower: :flower:
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Българският национален въпрос (1878-1903)
Възникване на българския национален въпрос. Националноосвободително движение на македонските и тракийските българи в края на XIX и началото на XX век. Илинденско-Преображенско въстание. :)
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

"Държавно-политическо развитие на България през първата половина на IX в." , "Движение за църковна независимост през Възраждането" , "Антиосманска съпротива на българите през XV-XVII в." и Асеневци. :D
Аз още съм на Възраждането. Като взема теми от Нова История, тогава ще допълня списъка. :P
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

lacuna_coil написа:"Държавно-политическо развитие на България през първата половина на IX в." , "Движение за църковна независимост през Възраждането" , "Антиосманска съпротива на българите през XV-XVII в." и Асеневци. :D
Аз още съм на Възраждането. Като взема теми от Нова История, тогава ще допълня списъка. :P
Не сте взели теми от нова история ? как така ? Има толкова малко до изпита ,редно ли е ?
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Причината да не съм взела теми от Нова история се крие във факта, че почнах късно с уроците. :D
Все пак има редовен изпит. Аз залагам повече на него...
Но зависи какво ще се падне на предварителния. :D
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

Когато пиша за политичеко могъщество при Симеон, трябва ли да спомена в края, поне на кратко за "Златен век"?
Благодаря предварително!
Kim Wilde - You keep me hangin' on
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”