как върви подготовката ви по история за КСК 2006?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

а някой да е обърнал внимание на статиите във в. "24 часа" на проф. Драгомир Драганов? (и днес на Искра Баева...маи така беше?)
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Аз не съм си купувала вестника,ще споделиш ли какви са тези статии
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

относно Втората световна война и след нея, горе-долу какво трябва зрелостниците да знаят...общо взето става въпорс за това как е поделена България...ама мисълта ми беше, като попитах дали някой я е чел, дали има идея дали точно на това трябва да се наблегне в самата тема, която трябва да знаем за изпита
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

еми ако погледнеш в учебника на СУ за кандидатстуденти, дали няма да го пише... :?
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

учебника на СУ?
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Да, има такъв. "ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ за кандидат-студенти и зрелостници", авторите са: Доц. д-р М. Каймакамова, Доц. д-р П. Митев, Проф. д.и.н. М. Лалков, Проф. д.и.н. Л. Огнянов

До колкото знам го продават само в София :? Поне моят от там е взет, но в градската библиотека също го имаха.
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

е това не го знаех :oops: благодаря за инфото :D
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Моля, за теб винаги. Бих те посъветвала да си го набавиш от някъде, или най- малкото да си го вземеш от библиотеката, защото според мен е доста добър. Иначе мисля, че има и други издания на СУ, но това е най- пълното.
Аватар
StuckWithYou
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от StuckWithYou »

да този учебник наистина е много добър,аз познавам хора които само от него се подготвяха за изпита без даже да развиват теми просто информацията учеха от там и ги приеха...а аз лично с тия готови теми е направо ужасно...но знам че самичка тема едва ли ще успея да напиша и то на нужния стил...така че нямам избор :oops: но какво да се прави....успех на всички!!!учене му е майката :shock:
За да мечтае на човек не му е нужно небе пълно със зведи..намери тази.която блести за теб..
Аватар
TeDuS
В началото бе словото

Мнение от TeDuS »

аз имам учебника от СУ само че от миналата година...някой знае ли дали има големи разлики в двете издания ???
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

:)

Мнение от Johana Jotkova »

Ако това ще успокои някой - и аз си уча темите сама, не ходя на уроци. Един приятел ми ги даде, а пък аз му дадох по литература. Честно да си кажа, много ми е трудно и нз как ще ги науча. Ясно ми е едно обаче: че някои теми ще ги знам добре, а други - не чак толкова. Все още има мн време, така че всичко ще се нареди... Успех, бъдещи колеги и вярвайте в себе си. :lol:
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
senex
В началото бе словото

Мнение от senex »

TeDuS написа:аз имам учебника от СУ само че от миналата година...някой знае ли дали има големи разлики в двете издания ???
Изданието, което е от 2001г., е хубаво, но само по отношение темите от Средновековието, останалите не са развити добре, има изключително важни пропуски, като повечето неща са само планово нахвърляни, не учи от него останалите теми, защото не са достатъчни.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

senex написа:
TeDuS написа:аз имам учебника от СУ само че от миналата година...някой знае ли дали има големи разлики в двете издания ???
Изданието, което е от 2001г., е хубаво, но само по отношение темите от Средновековието, останалите не са развити добре, има изключително важни пропуски, като повечето неща са само планово нахвърляни, не учи от него останалите теми, защото не са достатъчни.
Не е съвсем така. Аз влязох с тема от Възраждането, която учих основно от там. Единствено темите от Новото време и тази за Просветното движение можеха да бъдат малко по-обстойни, но ако човек си вземе няколко учебника и прави компилации, се получава доста добре 8)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
TeDuS
В началото бе словото

Мнение от TeDuS »

senex написа:
Изданието, с което аз разполагам е 2004-2005!! Въобще не става реч за 2001..това е прекалено назад във времето и смятам, че дори и да съществува такъв учебник (2001) сега едва ли ще бъде използваем!!
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

моя е 2005-2006 и пише второ издание.
между другото, те не са ли няколко учебника на СУ... :?
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”