Прекъсване
Модератори: Methuselah, thegirl
-
Zinaida
- В началото бе словото
- Специалност: информатика
Ако прекъснеш...
Здравейте, въпроса ми е ако прекъснеш можеш ли да си ходиш на упражнения по предметите, които ти трябват?
И можеш ли да записваш изборни??
И можеш ли да записваш изборни??
Прекъсване
Може ли да се прекъсне с една математика и английски? 
- Methuselah
- Легендарен флуудър
-
MinigramicS
- В началото бе словото
- Специалност: Статистика
- Курс: първи
"Прекъснал" ??
Смисъл какво ще рече "прекъснал" ясно , че невзети примерно 3 изпита . Но идеята ми е, какво става после, пак ли съм първи курс или губя студентски права и кандидатствам наново
Ако някой знае точно как стоят нещата ще съм му много благодарен. 
- Тодорът
- Да живей словото
- Специалност: Информационни системи
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: "Прекъснал" ??
след 1-ви курс не си пазиш студентските права...
наново трябва да кандидатстваш...
наново трябва да кандидатстваш...
- bboydev
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
Не кандидатстваш наново. Явяваш се на невзетите изпити само. Което си взел - пази се оценката. Мисля, че имаш 3 години да ги вземеш, но не съм сигурен. Поне една със сигурност имаш. И то с 2 невзети пак можеш да запишеш втори курс.
Ако все пак те изпокъсат - тогава вече се кандидатства наново и май вече не ти се зачитат оценките от взетите изпити.
Ако все пак те изпокъсат - тогава вече се кандидатства наново и май вече не ти се зачитат оценките от взетите изпити.
Боже, колко математика има по този свят, Боже! :s
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Така... половината семестър още не е минал, а вече питате как се прекъсва. Това не е на добре. Имате повече от месец и половина до втората сесия - може да научите много дотогава, след това имате над два месеца до поправката. Не си мислете как ще прекъснете. Не сега. А си седнете на задните части и учете. Като човек, който беше прекъснал - не е лесно, не е и приятно. Така че УЧЕТЕ.
Иначе!
Ако и на септември ви скъсат има два варианта:
1. взели сте си поне ДВА изпита - може да прекъснете (за първокурсниците не съм сигурна, те май трябва да кандидатстват пак на юни, просто формално, като им се запазват взетите изпити, питайте в 111 за това), подава се молба, после си плащаш по 20лв на изпит преди сесиите.
2. не сте взели поне два изпита т.е. взели сте един или нито един - ами... губите си правата, мисля, че можехте пак да кандидатствате, но не за същата специалност. Пак питайте в 111.
Но! Имате предостатъчно време да седнете и да научите. Стегнете се, ходете на упражненията, намерете от колеги какво сте пропуснали и се СТЯГАЙТЕ. Имам познати които бяха скъсани на всички изпити, но се стегнаха лятото и си взеха всичко. Така че не се предавайте! Твърде е рано, а пък ако сега почнете да се предавате, няма да ви бъде много дълго нито във ФМИ, нито където и да било.
Иначе!
Ако и на септември ви скъсат има два варианта:
1. взели сте си поне ДВА изпита - може да прекъснете (за първокурсниците не съм сигурна, те май трябва да кандидатстват пак на юни, просто формално, като им се запазват взетите изпити, питайте в 111 за това), подава се молба, после си плащаш по 20лв на изпит преди сесиите.
2. не сте взели поне два изпита т.е. взели сте един или нито един - ами... губите си правата, мисля, че можехте пак да кандидатствате, но не за същата специалност. Пак питайте в 111.
Но! Имате предостатъчно време да седнете и да научите. Стегнете се, ходете на упражненията, намерете от колеги какво сте пропуснали и се СТЯГАЙТЕ. Имам познати които бяха скъсани на всички изпити, но се стегнаха лятото и си взеха всичко. Така че не се предавайте! Твърде е рано, а пък ако сега почнете да се предавате, няма да ви бъде много дълго нито във ФМИ, нито където и да било.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Прекъсване за втора година?
Понеже пак не можах да си взема изпитите (май ще се наложи все пак да ходя на лекции че да ги науча нещата
) трябва да прекъсна втора година. Обаче, доколкото разбрах, трябва да изкарам някви документи. Можете ли да ми помогнете с някакви съвети, кое върви, кое не. По принцип баба ми доста често е болна и съм я возил в 2 след полунощ до спешното, нашите ми предлагат да пиша че е трябвало да се грижа за нея и за това не съм се подготвил за изпитите ама не ми е много ясно с какъв документ мога да го удостоверя това....
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Re: Прекъсване за втора година?
Пиши че не си бил на лекциите, но причината не е била баба ти.
Народът от ден на ден става по-нагъл и безочлив.
Народът от ден на ден става по-нагъл и безочлив.

Ами каква да е причината? Кое е най вероятно да го уважават... нещо служебна бележка от местата където съм работил, някво медицинско ли...
И не съм сигурен какво точно ми е наглото. Ок, излигавих се, адски много се надцених. Уж щяха да ме уредят на една работа където се действа с Java Script, и там щяха да ме закачат за някой да ме обучава и аз си мислех да си работя това пък в унито с някви тройки да мина, ама нито работата стана, нито пък успях изпитите да си взема. Не че това ме оправдава, но съм си взел поука (5 години в най елитните математически гимназии != СУ xD) и имам желание да се реванширам. Въпроса е само какво трябва да се направи, за да си увелича максимално шансовете да ми се уважи молбата...
И не съм сигурен какво точно ми е наглото. Ок, излигавих се, адски много се надцених. Уж щяха да ме уредят на една работа където се действа с Java Script, и там щяха да ме закачат за някой да ме обучава и аз си мислех да си работя това пък в унито с някви тройки да мина, ама нито работата стана, нито пък успях изпитите да си взема. Не че това ме оправдава, но съм си взел поука (5 години в най елитните математически гимназии != СУ xD) и имам желание да се реванширам. Въпроса е само какво трябва да се направи, за да си увелича максимално шансовете да ми се уважи молбата...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Аз доколкото съм чувала можеш да си вземеш бележка от лекар, че не си могъл да посещаваш лекциите, заради еди-какво-си. Наистина, малко е фрапиращо, но можеш.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
И аз си мислех за нещо такова. Всъщност се колебая между две неща - да докажа че съм работил или да докажа че съм бил болен. Въпроса е кое е по вървежно и дали няма някакъв трети вариант който да е още по добър...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Ако си работил - то в СУ знаят, защото имаш един печат отзад на книжката. Нямаш ли?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Ами не съм работил на трудов договор. Помагах на един гипсокартонаджия, плащаше ми на ръка, без осигуровки и други глупости. Днес бях в ФМИ да питам какво да правя и те ми казаха да взема служебна бележка от работодателя ми, че все пак съм работил при него, ама ми звучеше сякаш ще е чудо ако ми уважат молбата само на базата на някаква хартийка с подпис...