Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Театър

Мнение от Търговецът на кристал »

Вземи накрая да се обадиш. Тъкмо се чудех как да ти отговоря на оня въпрос. Или Скайп, или на кафе, това е.
А че Малин беше >all - беше, да. Аз днес тъкмо разправях, че си падаш по Захари, и се сетих, че всъщност беше Будинов. :mrgreen: Факт е обаче, че ЗБ се справи отлично и с ролята на неразбрания гений, и с тази на 10-годишното дете, което не трябва да яде въпросната филия със салам, защото Уокър "страда". И това продължава в следващите 20 години. Това беше повече от велик монолог - дето се опитвал да поддържа известно ниво на нещастие, колкото да не го мислят за луд. :) Много приятно ме изненада и с монолога на Пип от началото, когато разказваше, че баща му бил малко мълчалив, а майка му - малко лудичка. Имаше много чаровна усмивка в гласа му, той това го може.
А историята наистина не беше нищо особено на пръв поглед и това най-много ми хареса. Но я си кажи честно, не ти ли отне малко време да я подредиш след финала? И кой бе мълчаливият, и коя бе лудичката? И защо Пип разказваше за тях, при условие, че стана ясно, че става дума за Нед и Лина? Щото на мен ми остана една питанка - ако Тео е бащата на Пип, то нещата нататък не се връзваха, защото във втората част съвсем не го видяхме като мълчаливец...

Малин обаче изтрепа язовира. :pale: Беше повече от страхотен.
Добавка - и стоп-кадъра преди поклоните много ми хареса - с тримата вляво на сцената. Чудно, чудно. Да му се ненадява на Влади Люцканов, пу пу пу...

Още един недостатък - безумията с промените в декора. В никоя пиеса сценичните нямат място на сцената по време на действието - още повече, когато става дума за камерен спектакъл. Това май ми е основната забележка, останалото им се е получило отлично.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Обичам да търся смисъл в на пръв поглед безмисленото.
Това ми е останало от математиката и трудните решения на задачи, които можеш да изведеш на 2-3 реда. Така си мисля поне.
Едно особено състояние е в мен(или обратното, но май не), когато гледам театър, майка ми му вика алфа-ниво, разни метафизики от книжките, не зная, сякаш се живея друга.
Текстът е американски. Точка. Но и найлонова торбичка може да е красота, пропита със смисъл, казват.(този филм трябва да го гледам пак, по спомени, не ми харесва)
Няма да говоря за постановката, твърде неадекватни са ми тия 2 седмици, по обичай. Харес(в)а ми и толкова.)

А 199 ще ги разцелувам всичките, няма такива душици. ЦУлувки!!!)))))

ПП: Гледах ОООО Сънят на Гогол в неделя. Театърът там е, знаеш, но има нещо в него, не може да се отрече. Някаква чиста емоция, може би без текст, без движение, но форми, звуци... и миризми, много миризми...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Art[less] написа:Гледах ОООО Сънят на Гогол в неделя.
Не смея. Дори заради Снежина Петрова. Изобщо... там доброволно няма да вляза скоро.
Колкото до американския текст - факт. Но имаше нещо, което предстои да си дойде на място след второто гледане. Сигурна съм, че нещата с Пип са объркани. Сега се махам, щото ако още веднъж кажа, че съм харесала ЗБ, накрая наистина ще взема да го харесам по принцип. А при мен това е или спонтанен, или доста по-дълъг процес - тааааа... ще почакаме.

И дай Скайп, за да говорим за другото. В ЛС не става.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

ЧИД, Елицооо! :mrgreen:
:flower:
Жива и здрава, цветна и благоуханна!:Д

ПП: И да ми стискаш палци:Д
Аватар
von
В началото бе словото
Специалност: СУ - Социология

Мнение от von »

Аз лично препоръчвам "Охранители" в Малък градски театър - 'Зад канала" голям смях е :mrgreen: ... но в дадени моменти стават много сериозни и започват да говорят за живота... :shock:
Участват: Христо Мутафчиев, Георги Къркеланов, Петър Калчев, Филип Аврамов, Съни Сънински

Все още го играят ...Българи какви неща правят ... радвах се, че съм отишла на такова място ... защото не може само кафета и купони, нали?

Секс, Наркотици и Рок 'н' Рол също е уникално ....

:flower: :flower: :flower:
Прикачени файлове
Снимка от "Охранители"
Снимка от "Охранители"
d_208_m.jpg (12.67 KiB) Преглеждано 217 пъти
Amantium ira amoris integratio! :connie_sleepymoon:

Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Art[less] написа:ЧИД, Елицооо! :mrgreen:
:flower:
Жива и здрава, цветна и благоуханна!:Д

ПП: И да ми стискаш палци:Д
Мерси. :flower:
Старая се. :queen:

ПП: Ще. Но продължавам да твърдя, че трябва да ти отговоря на онзи въпрос, преди да решиш окончателно. Пoне да разполагаш с цялата налична информация. Т.е. офертата за кафе важи. ;)

Von, кой вариант на ..., Drugs...? :wink: За единия съм съгласна, за другия - ... тоя спор вече сме го водили. Ама я си кажи и ти предпочитанията, че ми стана интересно.
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Питър Пааааааан,
хайде на Питър Пан, кажи "да", кажи "да":Д
Знам, че гУ жеУаеш:Д
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

15 души на сцената - позволи ми да се усъмня в крайния резултат. Продължавам да твърдя, че ако има нещо, което би довършило театъра у нас, това ще бъдат щатните места. :|
Ще го гледам, де, но за премиерата утре няма билети (щото 15 души с по 6 покани... и т.н.т.). През май ще да се гледа. Пък и не бързам, честно казано.
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

е, ще има много изгубени хлапета и пирати:Д
тази пък
добре, ти ще ме поканиш на "среща" тога'а:П
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Art[less] написа:добре, ти ще ме поканиш на "среща" тога'а:П
Слушай... ако ще си играем на Снежина Петрова и Деси Шпатова, пу аз искам да съм Снежина (нищо, че Деси е режисьорка...) :mrgreen:
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Снощи ходих в Народния на "Идеалният мъж". Хареса ми. Сякаш бях забравила колко добър е английският хумор :D И тази сцена...страхотна е! Всеки път като ида там толкова много и се кефя :bounce:
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

Art[less] написа:http://natfiz.bg/index.php?id=75
ама това можеш да отидеш по всяко време или....?
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

мъхъ
не знам дали ти разбрах въпроса:Д
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

ами примерно театърът на СУ прави маратон, обаче той е 24 часа и е за определен брой хора, които отиват там в началото и до края не излизат, а това така ли е или всеки може да влезе по всяко време и да си присъства, на което си иска - както предполагам е, като гледам програмата.
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”