Журналисти 2009 ;)
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
love_blush
- От дъжд на вятър
Re: Журналисти 2009 ;)
Изпитът в мойта аудитория трябваше да приключи в 20:07 . Тоест преди няколко минути. Отзивите в залата бяха добри,аз бях доволна. Снощи си мислех,че ще се падне "Деца на прехода", но не познах
Това е била една от другите теми. В крайна смекта изписах 1 лист и малко. Просто никога не съм можела да напиша повече
-
love_blush
- От дъжд на вятър
А всъщност кога трябва да излязат резултатите?
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Много ми харесва темата, яд ме е, че не се падна нещо такова миналата година, макар че и "Анонимно в Интернет" не беше лоша.
Аз също мисля, че може да се пишат много неща по темата, освен скандалите между Борисов и Станишев и кризата с боклука в София, можеше да се засегнат и други проблеми. Има доста боклук, който чака да бъде събран. Сетих се за песента на Слави от "No mercy"
Аз също мисля, че може да се пишат много неща по темата, освен скандалите между Борисов и Станишев и кризата с боклука в София, можеше да се засегнат и други проблеми. Има доста боклук, който чака да бъде събран. Сетих се за песента на Слави от "No mercy"
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- Деси
- Пишете, о, братя
Темата предразполага към много свобода, което може да е подвеждащо,
но пък ако хванете оригиналната посока...
Светле, "Анонимно в Интернет" беше добре,
но пък "До Брюксел и назад" на предварителния...
но пък ако хванете оригиналната посока...
Heal the world - make it a better place!
For you and for me... and the entire human race.
For you and for me... and the entire human race.
- Shawty
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Цитирах част от нея в заключението сиsvetleto89 написа:Сетих се за песента на Слави от "No mercy"
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
-
love_blush
- От дъжд на вятър
Аз в 2 изречения хванах темата за политиците и Суходол. Писах ...не точно есе, а нещо като монолог. Половината ми е за боклуците в буквалния смисъл,другата половина ми е за хората боклуци.
-
Avi
- В началото бе словото
Аз още в началото преди да обявят темата много се панирах..Иначе не съм писала конкретно за боклука,а за политиците боклуци.Написах към 7 страници,но като си го четох накрая не ми се стори много добро..можеше и повече със сигурност,но като се притесня съвсем забивам,а и квесторките постоянно дигаха шум + излизащите до тоалетната..и съвсем не успях да се съсредоточа.Като цяло имам чувството,че не ми е особено оригинално есето.То даже май много не приличаше на есе..много странно го написах.
Сега идва гадното..чакането на резултатите. 
-
love_blush
- От дъжд на вятър
При мен лошото беше,че в началото като изтеглиха темата, настана голяма лудница - журналисти взимаха интервюта,снимаха ни,обикаляха ни като мечки в цирка - от тука снимане,оттам...
И загубихме малко време в това иначе всичко беше ок. Само се чудя,след толкова години не им ли идва на ум да сложат един микрофон. Аз самата в началото не чух темата и докато разпитам чух варианти като "Конкурси".
Издирвам якия пич от "Новините" по БТВ
. За пояснение- беше със зелена качулка
.
И за да не е оффтопик- темата е доста актуална, но не е особено подходяща.
И за да не е оффтопик- темата е доста актуална, но не е особено подходяща.
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Права си...Първата тема беше по-трудна, поне за мен бе така. Разликата между двете ми оценки беше почти 2 единици...Деси написа:Темата предразполага към много свобода, което може да е подвеждащо,
но пък ако хванете оригиналната посока...![]()
Късмет на кандидат-студентите, стискам ви палци
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- Антоний
- Пишете, о, братя
- Специалност: Журналистика
Нямам какво да кажа, освен че политиците ги разсипах
Незнам обаче това как ще се приеме от проверяващите... Надявам се да се падна при Жорката Лозанов...
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Според мен темата беше добра и очаквана, аз написах около 3 страници и се надявам да съм се справил добре. Сега остава само да чакаме резултатите, които даже незнам и кога и къде ше ги обявят. Незнам само защо толкова се оплаквате от журналиститите, които ни снимаха, все пак след време и ние ще сме така

"ЛуД уМоРа НеМа, СаМо Се ПоТи......"
- Антоний
- Пишете, о, братя
В залата, в която бях аз никакви журналисти не се появиха... Явно отдалече е смърдяло на простотия... Имаше такива тъпанари, просто не е истина 
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
- Shawty
- От дъжд на вятър
И при мен се задаваха култови въпросиАнтоний написа:Имаше такива тъпанари, просто не е истина
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
- Антоний
- Пишете, о, братя
Като цяло се забелязваха култови личности... Ама от толкова народ, нормално е да има и по-колоритни люде