Олимпиадата по български език и литература

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
aviska_
В началото бе словото

Re: Олимпиадата по български език и литература

Мнение от aviska_ »

Може би едно от последните мнения преди олимпиадата - УСПЕХ ВСИНЦА НИ!
"и поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден,
без там пристанище да зная"
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Успех и от мен! Финалът е утре. Силно залагам на Вазов, Ботев, Далчев и Славейков. Или поне наистина да се паднат такива варианти, та всеки да е доволен, :) .
Аватар
Rebellion
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Мнение от Rebellion »

Успех и от мен :D
^^Mimmy^
В началото бе словото

Мнение от ^^Mimmy^ »

Аз силно се надявам на Далчев, Гео Милев, Смирненски или Вапцаров... Като цяло ще съм доволна, ако се падне поезия :) Успех на всички! Ще се видим днес в Пловдив ;)
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Пожелавам ви успех! :) Дано ви се паднат теми, които провокират мислене и поне една от трите да е върху някой от любимите ви автори. Стискам палци всички олимпийци, които пишете във форума, да бъдете оценени подобаващо, т.е високо. :)
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Scorpion написа:Пожелавам ви успех! :) Дано ви се паднат теми, които провокират мислене и поне една от трите да е върху някой от любимите ви автори. Стискам палци всички олимпийци, които пишете във форума, да бъдете оценени подобаващо, т.е високо. :)
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

1. Паметта и забравата в поезията на Христо Ботев

2. Коментирайте проблема за твореца и творчеството в предложения откъс от романа "Железният светилник" на Димитър Талев

Третото беше цитат относно творчеството на Йовков, но просто не го помня. Както и да е. Как ви се стори олимпиадата? Аз се запознах с едно симпатично момиче с черни очилца тази сутрин, която няколко пъти ми пожела успех. Именно тя ме пита колко са душите от Софийска област и като разбра, че аз съм оттам, каза "О, ти си четвъртият". Общо взето олимпиадата беше добра, темата за Ботев беше добра, изписах осем страници, надявам се да е достатъчно и да стана лауреат. Ех, мечти, мечти (точно като символистите, :lol: ).
Аватар
aviska_
В началото бе словото

Мнение от aviska_ »

:JC_OMG_sign:
Йовков написа: Аз се запознах с едно симпатично момиче с черни очилца тази сутрин, която няколко пъти ми пожела успех. Именно тя ме пита колко са душите от Софийска област и като разбра, че аз съм оттам, каза "О, ти си четвъртият".
Аз пък не помня да съм се запознавала официално с момчето, което седеше на моята маса и за което бях убедена, че или познавам, или има брат в Благоевград... Просто закусвахме заедно...

Е не е ли нереално?!?!?! :viannen_90:

А "очилцата" за много тъмно зелени :connie_mini_cool:

А третата тема беше "Обосновете или опровергайте тезата на Мешеков "Патосът на Йовков е за миналото.[...] Той е поет художник на отдавна завършеното, а не на създаващото се"

Аз за това писах. 4 листа. Не е много, но иначе щяха да са локуми/
"и поглед вечно устремен
Аватар
Rebellion
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Мнение от Rebellion »

Аз си писах любимия ми Ботев,но ако трябва да сме честни всички теми бяха повече от благодатни и мисля че няма недоволни.Така че много браво на късметлийската ръка,която ги изтегли :connie_crazyperson:
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

Супер, темата за Ботев е много хубава и мисля, че е лесна. "Железният светилник" също не е лошо. Стискам ви палци, дано някой от вас да е лауреатът ;)
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Бях прекалено сънен, за да гледам с подробности очилата ти, :lol: , но ми стана интересно, че толкова рано бяхме настроени за приказки. Аз едва се събудих сутринта, но после се пооправих, като влязохме в онова училище (което впрочем ми прилича ужасно на някаква църква, но в никакъв случай на училище, просто стилът му е близък до този, по който някога са градили църковните храмове). А и си отдъхнах, като видях, че Ботев фигурира измежду вариантите за избор. И не, нямам брат в Благоевград, както ти казах, а братовчед, учещ в Югозападния. Не помня да сме се срещали, :lol: . Моите страници излязоха близо девет, а почеркът ми е страшно сбит, сигурно три или четири пъти по-малък от реда, на който се пише. Да, и аз се надявам да съм лауреат, но ще видим комисията какво ще отсъди, :shock: . Има време, ще почакаме около... месец сигурно, :lol: . Това с десетдневния срок ми се вижда крайно съмнително.
Аватар
aviska_
В началото бе словото

Мнение от aviska_ »

Това беше нереалното училище направо :shock:

Ама,чакай малко... ТИ защо не си учуден от МОЕТО откритие , че ти си ти и аз съм аз... знаел си! ГАДИНА! Знаел си през цялото време и нищо не ми каза! :evil:
"и поглед вечно устремен
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

А някой може ли да даде телефони за евентуална свръзка с тези от МОН в случай че резултатите много се забяват (аз разбрах, че установеният срок за оповестяване на оценките е десет дена)?
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Миналата година се явих на национален на 4 май, а разбрах, че съм лауреат чак началото на юни. Тия 10 дни много ме съмняват...

Телефони за връзка:

Милена Иванова - държавен експерт по БЕЛ към МОН - 9217799451
Красимира Александрова - главен експерт по БЕЛ към МОН - 9217799575

Ако те не ви отговорят, се обърнете към инспекторите по БЕЛ във вашия град.

Ако и те не ви дадат отговор, се обърнете към инспекторите от РИО София-град - http://rio-sofia-grad.com/

И учителите си по БЕЛ може да питате - ако са сериозни, би трябвало първи да узнаят вашите резултати.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Благодаря за информацията. Осем листа, изписани с почерк, дори по-малък от този, с който са буквите в сайта, достатъчни ли са за интерпретация, :roll: ? Дано не ме рязнат, защото аз драсках на черновата много. Тезата ми излезе половин лист, но както и да е, надявам се на една хубава оценка.
Публикувай отговор

Обратно към “Олимпиади”