Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
AuroraBorealis
- В началото бе словото
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: трети
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
а тогава, защо в ТУ хора с невзети изпити от първи курс си взимат стипендии за този и предишния семестър (3ти курс) ? 
\m/ >.< \m/
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Да сте живи и здрави всички, които ще взимате стипендия, и с кеф да си харчите парите =)
Понеже със сигурност на някого съм прозвучала недоброжелателна, ламтяща и съскаща злобарка, и не-знам-си-още каква, държа да отбележа : стипендията ДАЛЕЧ не е само пари. А е престиж, призвание, гордост, sense of accomplishment, и ред други хубави неща, които някои хора никога няма да опознаят, ако ще и паралелно да взимат... пффф... 5-цифрена сума за заплата.

Понеже със сигурност на някого съм прозвучала недоброжелателна, ламтяща и съскаща злобарка, и не-знам-си-още каква, държа да отбележа : стипендията ДАЛЕЧ не е само пари. А е престиж, призвание, гордост, sense of accomplishment, и ред други хубави неща, които някои хора никога няма да опознаят, ако ще и паралелно да взимат... пффф... 5-цифрена сума за заплата.
-
AuroraBorealis
- В началото бе словото
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: трети
принципно си крайно права, но както повечето теми и тази превърнахме в говорилня... а че хора без кой знае какви постижения взимат стипендии - това е повече от ясно... причината е същата поради която и куцо и сакато учи вишо без грам желание/усилие/смисъл...
\m/ >.< \m/
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
В момента в който картата ти изтече вече те чака нова в централния офис на съответната банка, но ако много те мързи да го търсиш и да ходиш до там, мисля че срока е нещо от сорта на 2-3 дни най много след поискване да пристигне в най близкия клонneverfelthisway написа:Някой може ли да ми отговори на следното питане - картата ми е валидна до края на април, а ми казаха, че автоматично ги подновявали и да съм отидела да си я взема. Въпросът е дали новите са готови или чак след изтичане на месеца трябва да се вземат? и на старата или на новата трябва да чакам редовните стипендии за март и април??
Освен това нова карта не значи нова сметка, сметката ти остава същата, тя е вечна. И да не си подновиш картата сметката си седи и си пращат на нея и можеш да си ги теглиш от нея, но трябва всеки път да ходиш до банката вместо до банкомата, който няма работно време и опашки
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
За мен тази дръглива стипендия е само пари и е крайно недостатъчна! Но пък както се казва "5 лева, ама кой ти ги дава". Вече за другите стойности на това "постижение"... Ако имам успех 6.00 и нямам проблем с парите няма да кандидатствам за стипендия, защото не стипендията ме прави горд а успехът ми! Или ще кандидатствам и ще подаря дебитната си карта на най бедния ми колега! А ако получавам 5 цифрена заплата всичките ми колеги ще получават социална стипендия лично от менMERCES_LETIFER написа:Да сте живи и здрави всички, които ще взимате стипендия, и с кеф да си харчите парите =)
И все пак пак да попитам, как стоят нещата със социалните стипендии, има ли въобще нещо такова, зависят ли от успехът те?
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
- dimo
- Site Admin
- Специалност: РСМТ, магистратура
- Курс: семестриално завършил
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10001
- Обратна връзка:
Има и още информация на сайта от преди малко. Прочетете, важно е:
http://portal.uni-sofia.bg/docs/student ... tavqne.pdf
http://portal.uni-sofia.bg/docs/student ... tavqne.pdf
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
FMI написа: Ето затова стипендията за мен е просто необходими пари!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Да бе и аз бих си подарил парите на някого, ама ми трябват...FMI написа:За мен тази дръглива стипендия е само пари и е крайно недостатъчна! Но пък както се казва "5 лева, ама кой ти ги дава". Вече за другите стойности на това "постижение"... Ако имам успех 6.00 и нямам проблем с парите няма да кандидатствам за стипендия, защото не стипендията ме прави горд а успехът ми! Или ще кандидатствам и ще подаря дебитната си карта на най бедния ми колега! А ако получавам 5 цифрена заплата всичките ми колеги ще получават социална стипендия лично от менMERCES_LETIFER написа:Да сте живи и здрави всички, които ще взимате стипендия, и с кеф да си харчите парите =)
Защото образованието трябва да е достъпно, лесно и приятно и успехът ти да зависи само от собствените ти възможности и желание да учиш, а не да е това което се случва помеждодругото, докато се опитваш да свържеш двата края! Ето затова стипендията за мен е просто необходими пари!
И все пак пак да попитам, как стоят нещата със социалните стипендии, има ли въобще нещо такова, зависят ли от успехът те?
Така е и с бъбреците между другото.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- lifeSux(svg);
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Стипендията стига до 2010 лева на година ..
Стига да не искате да ставате милионери от стипендия, според мене е доста доволно ...
Стига да не искате да ставате милионери от стипендия, според мене е доста доволно ...
- silver_wings
- Постоянно присъствие
А аз да попитам-как ще разберем дали сме одобрени за стипендията?
Може и да ми е тъп въпроса,ама съм невежа по тая част.
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Щели да разлепят списъци с класирането. Къде и кога, не получих членоразделен отговор. Най-вероятно - в Паричния салон и до отдел "Студенти" за всеки факултет.
-
exmaster
- В началото бе словото
- Специалност: Архивистика и документалистика
- Курс: втори
Всичко което е казано по горе е правилно има само 2 неточности . Първо картата се преиздава автоматично и е готова на датата на която е подадена молбата за откриване на сметка и дебитна карта . Второ картата не си я получаваш от централния офис на дадена банка , а от клона в който си подала молба за издаването й .FMI написа:В момента в който картата ти изтече вече те чака нова в централния офис на съответната банка, но ако много те мързи да го търсиш и да ходиш до там, мисля че срока е нещо от сорта на 2-3 дни най много след поискване да пристигне в най близкия клонneverfelthisway написа:Някой може ли да ми отговори на следното питане - картата ми е валидна до края на април, а ми казаха, че автоматично ги подновявали и да съм отидела да си я взема. Въпросът е дали новите са готови или чак след изтичане на месеца трябва да се вземат? и на старата или на новата трябва да чакам редовните стипендии за март и април??
Освен това нова карта не значи нова сметка, сметката ти остава същата, тя е вечна. И да не си подновиш картата сметката си седи и си пращат на нея и можеш да си ги теглиш от нея, но трябва всеки път да ходиш до банката вместо до банкомата, който няма работно време и опашкиТ.е. картата е просто за удобство, а периодичната и подмяна е с цел повишена сигурност предполагам, защото не е чак толкова трудно да се крадат пари от нея и уж ги ъпгрейдват постоянно
Абе най добрия вариант е просто да не си оставяш пари в картата... Аз така правя и до сега не са ме източвали, но това друга тема
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
С ПИБ не е така обаче.exmaster написа:FMI написа:neverfelthisway написа: Второ картата не си я получаваш от централния офис на дадена банка , а от клона в който си подала молба за издаването й .
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Ц-ц, тия стипендии, тоя бал..
Сега септември ще ходя на повишителен на предмет, по който имам 5....
Сега септември ще ходя на повишителен на предмет, по който имам 5....
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
exmaster
- В началото бе словото
- Специалност: Архивистика и документалистика
Може , аз понеже работа в ДСК и при нас е така , където са ти издали картата там ти я преиздаватCatherine написа:С ПИБ не е така обаче.exmaster написа:FMI написа:neverfelthisway написа: Второ картата не си я получаваш от централния офис на дадена банка , а от клона в който си подала молба за издаването й .Там всички новоиздадени карти се получават в централния офис.