kaloyand написа:lacuna_coil написа:По-добре Паисий и Софроний, отколкото "Българска църква и култура през XV-XVII в. "

че тази тема има ли я изобщо,защото аз дори не съм я чел
Има я, я ! Хвърли й едно око да видиш колко е "интересна"
Колкото до матурата - да, знам, че има въпроси, свързани с историята от 10 клас, но не смятам, че ще дадат само 3-4 въпроса от българска история за ограждане, както се случи вчера. Гледах матурата миналата година, никак не ми се стори трудна, даже я правихме в клас, като разработихме и темата за Княжество България

Имам си книжка с въпроси от 10 и 11 клас. Смятам, че ще ми свърши отлична работа. Има ги и термините, както и въпроси за разбработване. Предпочитам да явя на матура по предмет, по който имам добри оценки и знания, отколкото да се хвърля на географията, както 98 % от класа ми.
Във връзка с мненията относно княз Борис, миналата или по-миналата година една от контролните теми беше "Покръстване на българите и основаване на българската църква", което ми изглежда много по-добър вариант, отколкото да пишем за учениците на Кирил и Методий.
Ако се падне Симеон, предпочитам да е без "Златния век", щото темата ми тогава става много дълга.