отнасяше се за развитието на културата от освобождението до балканските войни, а в училище сме на организирано националноосвободително движение....
Олимпиада по история 2008-2009-2010-2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
-
Tordis Ahriman
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
Re: Олимпиада по история 2008
Здравейте
при нас теста не беше особено труден, но историческият въпрос беше отвратителен...
отнасяше се за развитието на културата от освобождението до балканските войни, а в училище сме на организирано националноосвободително движение....
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Ice_heart, миналата година приемаха оценките от олимпиадите по Ист и БЕЛ за 6.00 в ЮФ, въпреки че не беше официално обявено дали ще е така. Така че можеш спокойно да смяташ националния кръг за пред-предварителен изпит. Пожелавам на теб и на всички амбициозни кандидат-студенти да имат удоволствието да бъдат като колегата Жоро, който може да си позволи да каже на Наско от БТР "Здравей, аз съм Гошко - лауреат от националната олимпиада по история, а ти кой си?!" 
Don't think you are, know you are!
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
И на мен това ми е много интересно , защото предварителния в УНСС съвпада с 2рия кръг и доста се чудя сега какво да правя
Иначе аз искарах 87 на първият кръг.Естествено , отново имаше недодялани въпроси , но като цяло мога да кажа , че беше прилична
И това , че не може да се драска по олимпията много ме дразни , защото аз обикновено не дочитам въпроса до края и праскаm отговора хахаха :/ Но накрая като видя че въпросът е посочете ГРЕШНИЯ или има някакво друго условие ми става тъпо

Иначе аз искарах 87 на първият кръг.Естествено , отново имаше недодялани въпроси , но като цяло мога да кажа , че беше прилична
И това , че не може да се драска по олимпията много ме дразни , защото аз обикновено не дочитам въпроса до края и праскаm отговора хахаха :/ Но накрая като видя че въпросът е посочете ГРЕШНИЯ или има някакво друго условие ми става тъпо
- Ice_heart
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/displayimag ... fullsize=1
така е
Днес си закупих справочника на Софийския и в него пишеше, че оценка от 5.50 до 6.00 на нац. кръг на олимпиадата важи за историческия факултет, та сигурни ли сте, че става и за ЮФ??
- happyswift
- Флъдзила
Значи трябва да си го купя щом е излязал.Няма логика според мен да не важи , тъй като и за Право и МО история е приемен изпит......Не виждам защо да е само за Историческия факултетIce_heart написа:така еДнес си закупих справочника на Софийския и в него пишеше, че оценка от 5.50 до 6.00 на нац. кръг на олимпиадата важи за историческия факултет, та сигурни ли сте, че става и за ЮФ??
Това е недопустимо, мисля! Не можеше ли да бъде предвидено? Много исках да видя как бих се справила на областния, но ще си остана само с желанието!
-
sunny_light
- В началото бе словото
Как ви се видя областният кръг по история? В Търново последният въпрос беше за Александър І, дадоха ни тестовете в 11ч, след като половината бяха разбрали темата и доста от въпросите още в 9 ч. Въобще беше пълна пародия. Аз съм в 11 клас и доста неща, включително и съчинението, все още не съм учила. Като цяло олимпиадата не беше лесна, ако правим сравнение с миналогодишната, която решавах за подготовка.
Аз искам да ви кажа да не залагате големи надежди на олимпиядата, защото тя е просто още един шанс и то само за някои учебни заведения, специалности и т. н., до колкото занм оценка 6.00 не се признава в ЮФ. Аз миналата година на националната на писмената част имах 6.00, но на устната бях от последните, които изпитаха, единствено зарада факта, че трябвало да се дадае шанс на хората, които са от по-далеч да се хванат на време транспорта, с кйто пътуват...и съответно докато дойде моя ред, бяха решили че вече има достатъчно лауреати и дори не говоря само за себе си, а и хоро около мен, които и на устния се представиха добре не си получиха заслужената оценка. Затова си учете за изпитите и гледайте на олимпиадата само като още един начин да покажете, че знаете и че сте подготвени, защото на кандидат-студентските на никои не му пика къде си бил и колко си изкарал.
Don't think about the problem, think about the decision...
княз Батенберг искаш да кажешsunny_light написа:Как ви се видя областният кръг по история? В Търново последният въпрос беше за Александър І, дадоха ни тестовете в 11ч, след като половината бяха разбрали темата и доста от въпросите още в 9 ч. Въобще беше пълна пародия. Аз съм в 11 клас и доста неща, включително и съчинението, все още не съм учила. Като цяло олимпиадата не беше лесна, ако правим сравнение с миналогодишната, която решавах за подготовка.
Определено тези 11 листа в сравнение с миналогодишните бяха дооооста по-трудни
Стойност има само онова познание, което съм натрупал сам, докато съм правил нещата, които съм искал да правя.
Няма на Земята човек, които да ме научи на повече, отколкото искам да знам.
Р.Бах - Илюзии
Няма на Земята човек, които да ме научи на повече, отколкото искам да знам.
Р.Бах - Илюзии
- happyswift
- Флъдзила
Дам така еraindrop написа:княз Батенберг искаш да кажешsunny_light написа:Как ви се видя областният кръг по история? В Търново последният въпрос беше за Александър І, дадоха ни тестовете в 11ч, след като половината бяха разбрали темата и доста от въпросите още в 9 ч. Въобще беше пълна пародия. Аз съм в 11 клас и доста неща, включително и съчинението, все още не съм учила. Като цяло олимпиадата не беше лесна, ако правим сравнение с миналогодишната, която решавах за подготовка.
Определено тези 11 листа в сравнение с миналогодишните бяха дооооста по-трудни
Сега излязоха резултатите за Варна.Аз съм искарал 82.7 и би трябвало да съм се класирал за Националния
@bebenceto
Но тази годината олимпията е доста по-трудна.Също така , тя съвпадна с изпита в УНСС и доста хора които са се класирали не се явиха, така че очаквам този път хората да са доста по-малко, освен ако пародията в Търново не се е повторила и по-труди места и куцо и сакато да се е класирало
Ние от Варна сме едва 4 човека от 12 клас.....
Hey^^az mai 6te hodq na nacionalno a sum s 75 t.Vuzmojno li e?Nqkoi bi li mi poqsnil kak e na nacionalnoto?
-
sunny_light
- В началото бе словото
Не искам да ти убивам надеждите, но едва ли ще ходиш на национален кръг. Доколкото знам, за там трябва да имаш над 85 т.
- happyswift
- Флъдзила
Така беше миналата година, защото Олимпиадата беше убийствено смешна.Тази година пак си е нормалните 75 точкиsunny_light написа:Не искам да ти убивам надеждите, но едва ли ще ходиш на национален кръг. Доколкото знам, за там трябва да имаш над 85 т.
happyswift написа:Така беше миналата година, защото Олимпиадата беше убийствено смешна.Тази година пак си е нормалните 75 точкиsunny_light написа:Не искам да ти убивам надеждите, но едва ли ще ходиш на национален кръг. Доколкото знам, за там трябва да имаш над 85 т.
Da,prav/a si^^Klasirana sum^^Blagodarq mnogo za otgovora,kolkoto i kusno da go vidqh
Kato sme se zagovorili za olimpiadata koi 6te hodi v Love4^^?
- happyswift
- Флъдзила
Не бързай, работите трябва да минат през София, където да получиш потвърждение че си се класирал/а.Там работата ти може да бъде преоценена и да не бъдеш допуснат/аsepultura написа:happyswift написа:Така беше миналата година, защото Олимпиадата беше убийствено смешна.Тази година пак си е нормалните 75 точкиsunny_light написа:Не искам да ти убивам надеждите, но едва ли ще ходиш на национален кръг. Доколкото знам, за там трябва да имаш над 85 т.
Da,prav/a si^^Klasirana sum^^Blagodarq mnogo za otgovora,kolkoto i kusno da go vidqh![]()
![]()
Kato sme se zagovorili za olimpiadata koi 6te hodi v Love4^^?
Иначе принципно , аз ще ходя