А при журналистиката беше още по злеEtiainen написа:МерсиTheXFiles написа:Защото администратора е некъдърен..
Ето мирър http://store2.data.bg/thexfilez/math/
ПП: с IE се отваря, при Firefox явно главната буква в линка прави проблем![]()
Аз съм с Firefox, Но пробвах и с IE (но пък ми е стара версията, тъй като не го ползвам) и не стана, и познати питах и на тях не им се отваря..
КСК 2009 - Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Re: КСК 2009 - Математика
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
-
kikon
- В началото бе словото
А в Стопанския Факултет също ли ще важи матурата по математика?
Free thinkers at 19?
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Не важи там.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- FMI
- Плиний Стари
Аз все още отказвам да повярвам че от ФМИ са паднали толкова ниско! Това е безобразие просто...
Единствения приемлив случай, е когато матурата е по трудна от изпита! Което няма да се случи, защото тогава двойките ще са не по малко от 80%
Единствения приемлив случай, е когато матурата е по трудна от изпита! Което няма да се случи, защото тогава двойките ще са не по малко от 80%
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Ако направят матурата трудна, никой няма да я мине, защото математиката в гимназията въобще не се учи като хората... Последните 3 години прекарах при една учителка, чийто час протичаше по следния начин - седи си на бюрото, като трябва да се преподава нов урок ни казва да си четем учебника, като го прочетем ни написва две формули на даската и това е - който разбрал, разбрал. Отделно в профилираните часове (понякога се събират 3 или 4 в един ден) протича така - тя ни диктува между 40 и 60 задачи от някакви сборници, една трета от задачите ги е издиктувала грешно и ние се мъчим със задачите напразно, а и по-голямата част от времето минава само в диктуване, вместо да събере по 10 стотинки предварително и да ни ксерокопира въпросните 60 задачи. Трудните задачи не ги обяснява, кой каквото знае и каквото може - толкова. Много често за да се изгабарка с нас и да ни покаже кой е шефа, ни дава някви брутални задачи, каквито не сме и виждали през живота си.
Ако повечето гимназиални учители са и наполовина толкова лоши, колкото тази, то въвеждането на задължителна матура по математика с прилична трудност е абсурд. Аз съм една от малкото, които са по-добре с математиката, но масата, които не ходят на уроци и учат в училище при такива учители просто нямат шанс.
Ако повечето гимназиални учители са и наполовина толкова лоши, колкото тази, то въвеждането на задължителна матура по математика с прилична трудност е абсурд. Аз съм една от малкото, които са по-добре с математиката, но масата, които не ходят на уроци и учат в училище при такива учители просто нямат шанс.
For a moment your eyes open and you know
- FMI
- Плиний Стари
И моята беше от тази породаEtiainen написа:Ако направят матурата трудна, никой няма да я мине, защото математиката в гимназията въобще не се учи като хората... Последните 3 години прекарах при една учителка, чийто час протичаше по следния начин - седи си на бюрото, като трябва да се преподава нов урок ни казва да си четем учебника, като го прочетем ни написва две формули на даската и това е - който разбрал, разбрал. Отделно в профилираните часове (понякога се събират 3 или 4 в един ден) протича така - тя ни диктува между 40 и 60 задачи от някакви сборници, една трета от задачите ги е издиктувала грешно и ние се мъчим със задачите напразно, а и по-голямата част от времето минава само в диктуване, вместо да събере по 10 стотинки предварително и да ни ксерокопира въпросните 60 задачи. Трудните задачи не ги обяснява, кой каквото знае и каквото може - толкова. Много често за да се изгабарка с нас и да ни покаже кой е шефа, ни дава някви брутални задачи, каквито не сме и виждали през живота си.
Но все пак ако направят матурата на прилично ниво, би било едно много по добро решение! И не е вярно че никой няма да я мине, все ще вържеш 3 от обща култура поне... Това че 90% от хората са идиоти е съвсем друга тема... Но не е редно да дадеш диплома за средно образование на някой който дори не може да смята! Направо си е престъпно деяние! Но по голямо престъпление е да изместят някой с 4-5 на изпита тези с матурите...
Освен това няма по голяма глупост от това матурите да са задължителни... Поне при мен бяха... И затова се явявах 2-3 пъти на тази по литература, защото учителката ми беше единствената комисия и с нея също не се обичахме много... На първия път ест. не бях учил, на втория бях направил страхотен компромис да си губя времето да чета глупости и пак имах 2 и третия път просто преписах тема за 6 и имах 3 и нещо, хаха... Това също трябва да е подсъдно! Първо че няма право да ми е в комисията, второ че няма право да е само тя и трето че няма право на тема за 6, да пише по малко от 5, но на мен ми беше все тая, защото никога няма да ми трябва! Само дето това можеше да ми преебе една година и ако имах намерение да кандидатствам същата година щеше да се наложи да я пребия тази пача... Всъщност ако не беше жена щях да го направя! Днешната младеж за щастие няма такива скруполи и който е за бой го яде
Та мисълта ми беше че няма смисъл да има матури по нещо което не те интересува! Аз дори имах и допълнителна матура, защото профила ми беше биология. Което поне има някакъв смисъл, макар че ти винаги може да си промениш мнението и всъщност да решиш че не искаш това! А да не говорим че миналата година не ми я признаваха, защото е от по предна... Е добре де аз защо съм си скъсал гъза да изкарам 5.63 на тази матура, че после да не ми я признават. Как може да не признават задължителна матура, няма такива идиоти!!! Да разбира се че аз сега няма да изкарам толкова и точно затова искам да ми я признаят, защото тези които завършват сега и имат много по лесни матури да ощетяват останалите, които поне са с много по реални оценки! Затова или да няма матури въобще или да не са задължителни, но да са с прилична трудност или да не участват в балообразуването за приемане във ВУЗ ще е най добре! А следкато така или иначе са решили да приемат с матури, поне да приемат всички, защото никога не е имало по лесни матури от сегашните, нелепо е да се признават най лесните матури, а всички останали не...
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
Човек не знам дали се усещаш, но си противоречиш на няколко пъти!Първо матурата според теб е лесна и няма как да не вържеш 3, след това пък теб са те късали 1-2 пъти, след което пък учителката ти си пише колкото иска, но накрая заключаваш, че вашите оценки са обективни. И не мога да разбера как си представяш коефициента да бъде 1,5-това е равносилно шестицата от матурата да е равна на 3-ка на изпита. Ти май си нямаш и на идея от задачите, които се дават на матура и които се дават на изпит. Тази система е измислена именно защото тази година матурата ще бъде по-трудна от миналогодишната и ще има камери в стаите, следователно няма как да не е обективна оценката ти. За пример ще ти дам мене си, нищо че съм 11 клас.На изпита изкарвам около 4,80-5,00, а на пробната матура тази година изкарах 5,70.Следователно няма как 6,00=3,00 нали се сещаш. И ти специално няма как да изкараш 6,00 на матурата със знанията ти от 7 клас ако ще и цял месец да си ги припомняш седмокласните теореми. Просто материалът е много далече от 7 клас. Айде със здраве.FMI написа:Ако е с коефициент 1.5-2 някак е по нормално, обаче 2.5 е много, за тази матура!
И не е вярно че никой няма да я мине, все ще вържеш 3 от обща култура поне...
Освен това няма по голяма глупост от това матурите да са задължителни... Поне при мен бяха... И затова се явявах 2-3 пъти на тази по литература
......имат много по лесни матури да ощетяват останалите, които поне са с много по реални оценки....
Компютърни науки I курс
- FMI
- Плиний Стари
Никъде не си противореча, но ти не четеш между редоветеbggashnik написа:Човек не знам дали се усещаш, но си противоречиш на няколко пъти!Първо матурата според теб е лесна и няма как да не вържеш 3, след това пък теб са те късали 1-2 пъти, след което пък учителката ти си пише колкото иска, но накрая заключаваш, че вашите оценки са обективни. И не мога да разбера как си представяш коефициента да бъде 1,5-това е равносилно шестицата от матурата да е равна на 3-ка на изпита. Ти май си нямаш и на идея от задачите, които се дават на матура и които се дават на изпит. Тази система е измислена именно защото тази година матурата ще бъде по-трудна от миналогодишната и ще има камери в стаите, следователно няма как да не е обективна оценката ти. За пример ще ти дам мене си, нищо че съм 11 клас.На изпита изкарвам около 4,80-5,00, а на пробната матура тази година изкарах 5,70.Следователно няма как 6,00=3,00 нали се сещаш. И ти специално няма как да изкараш 6,00 на матурата със знанията ти от 7 клас ако ще и цял месец да си ги припомняш седмокласните теореми. Просто материалът е много далече от 7 клас. Айде със здраве.FMI написа:Ако е с коефициент 1.5-2 някак е по нормално, обаче 2.5 е много, за тази матура!
И не е вярно че никой няма да я мине, все ще вържеш 3 от обща култура поне...
Освен това няма по голяма глупост от това матурите да са задължителни... Поне при мен бяха... И затова се явявах 2-3 пъти на тази по литература
......имат много по лесни матури да ощетяват останалите, които поне са с много по реални оценки....![]()
Но нека се абстрахираме от това. Кажи ми какъв е смисъла да има двоен стандарт? Изпита е точно затова, всички да са поставени при сравнително равни условия при борбата си за дадено място. Никак не ме кефи взимането на оценките от изпита, защото те също не са обективни, кога завишени, кога занижени, няма значение, но не са обективни... Примерно аз не влязох Информатика, а Приложна математика само заради скапаната си диплома... Абсолютно всички с моята оценка на изпита влязоха информатика... А сега гаврата е пълна, сега вече ще приемат само по диплома, е за какво да ходят хората на по труден изпит, а който не е завършил тази година кучета го яли, защото старите матури не ги признават... Определено нещата не са домислени... Едно време казармата беше задължителна, други пък им се налага да работят. Аз лично докато учех работех, почнах още на 14 и в момента в който завърших на следващия ден почнах работа на още едно място и така 2-3 години до казармата, 2 дни следкато излязох от казармата пак почнах работа и чак миналата година реших че мога да си позволя "лукса" да уча без да работя поне първата година, защото знам че в моя факултет двете неща не се съвместяват много успешно. Но си бях направил сметката без кризата и всъщност останах на работа поради което или ще прекъсна или ще кандидатствам на ново след време. Защо аз да имам по малко право да вляза каквото искам? С какво някой който си е платил дипломата и матурата заслужава по добро образование от мен? А да не говорим че вече 6-тиците в дипломата струват няколко шишета водка, преди и това не беше така, все още голяма част от учителите имаха морал, а учениците почти всички! Сега всичко се копува и точно това е идеята на тези матури според мен, само хранят корупцията!!! Примерно ако реша да дам няколко хилки дипломата ми става 6.00 и си влизам Информатика без изпит, проблем?
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
За някои неща си прав, а именно-матурата според мен трябваше да се вкара на сегашните петокласници, защото те учат по друга програма и са доста подготвени за такъв ДЗИ. Докато при нас по старите випуски е друго-при едните е имало ДЗИ, при други не и така се получава една неравнопоставеност!Айде със здраве 
Последно промяна от bggashnik на 09 Апр 2009, 00:07, променено общо 1 път.
Компютърни науки I курс
- FMI
- Плиний Стари
Въпросът е защо хем не се признават матури от по предни години, хем нямаш пораво да държиш нова или ако въобще не си държал... Т.е. ако не си завършил тази години ..... супата... Каква е идеята на това?!bggashnik написа:За някои неща си прав, а именно-матурата според мен трябваше да се вкара на сегашните петокласници, защото те учат по друга програма и са доста подготвени за такъв ДЗИ. Докато при нас по старите випуски е друго-при едните е имало ДДЗИ, при други не и така се получава една неравнопоставеност!Айде със здраве
Ти нямаше ли 3 и нещо - 4 на изпита?....FMI написа:Примерно аз не влязох Информатика, а Приложна математика само заради скапаната си диплома... Абсолютно всички с моята оценка на изпита влязоха информатика...
Няма такова нещо, точно пък в нашия факултет си се съвместяват перфектно. Първи семестър го минах като работех 2 на 2 по 14 часа като барманка. Да кажеш, че не са съвместими.. Разбирам да имаше заверки, разбирам доцентите да държаха да са ти виждали мутрата.. Аз първия семестър не бях видяла 3ма от асистентите ни и 2ма от доцентите.. И какво? Отидох на единия предмет с проект, при което асистентката ми вика "Ние с тебе май не сме се виждали". Изкарах 6 и даже много ми се радва на проекта.FMI написа:Аз лично докато учех работех, почнах още на 14 и в момента в който завърших на следващия ден почнах работа на още едно място и така 2-3 години до казармата, 2 дни следкато излязох от казармата пак почнах работа и чак миналата година реших че мога да си позволя "лукса" да уча без да работя поне първата година, защото знам че в моя факултет двете неща не се съвместяват много успешно.
[/quote]FMI написа:Но си бях направил сметката без кризата и всъщност останах на работа поради което или ще прекъсна или ще кандидатствам на ново след време. Защо аз да имам по малко право да вляза каквото искам? С какво някой който си е платил дипломата и матурата заслужава по добро образование от мен? А да не говорим че вече 6-тиците в дипломата струват няколко шишета водка, преди и това не беше така, все още голяма част от учителите имаха морал, а учениците почти всички! Сега всичко се копува и точно това е идеята на тези матури според мен, само хранят корупцията!!! Примерно ако реша да дам няколко хилки дипломата ми става 6.00 и си влизам Информатика без изпит, проблем?
Аз учех в скапана гимназия, уникално долнопробна.. И трябваше да си скъсам гъза по математика за да може в дипломата да имам 5,75. Само защото учителката държеше да дам всичко от себе си за тази оценка. И аз се борех със зъби и нокти.
Нямаше такива истории с шишета водка и пари.
Любопитно ми, колко ти е дипломата?
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Само забрави да споменеш, че проектът не е твое дело, освен ако не си направила изключение от правилото, в което се съмнявам, защото за 4 години не съм видял такова нещо.Kitty написа:Аз първия семестър не бях видяла 3ма от асистентите ни и 2ма от доцентите.. И какво? Отидох на единия предмет с проект, при което асистентката ми вика "Ние с тебе май не сме се виждали". Изкарах 6 и даже много ми се радва на проекта.

- Methuselah
- Легендарен флуудър
Бетоне, интересна информация даваш...
По мои наблюдения, обаче, "нормално" и "изключение" са разменени.
На какво ли се дължи?
На какво ли се дължи?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- FMI
- Плиний Стари
Не помня точната цифра, но помня че беше почти 5 дипломата ми, което при условие че не съм си мръднал пръста, а учителите бяха ненужно дребнави мисля че е една много добра диплома! Проблемът беше че и да си го бях мръднал дипломата ми нямаше да е над 5, защото бяха лайнари... Като всъщност оценките ми са следните: Всички точни науки 5-6, всички други глупости 3-4... А забравих и най важните, рисуване, музика, физическо, които всъщност не се отчитат и там 6Kitty написа:Ти нямаше ли 3 и нещо - 4 на изпита?....FMI написа:Примерно аз не влязох Информатика, а Приложна математика само заради скапаната си диплома... Абсолютно всички с моята оценка на изпита влязоха информатика...
Няма такова нещо, точно пък в нашия факултет си се съвместяват перфектно. Първи семестър го минах като работех 2 на 2 по 14 часа като барманка. Да кажеш, че не са съвместими.. Разбирам да имаше заверки, разбирам доцентите да държаха да са ти виждали мутрата.. Аз първия семестър не бях видяла 3ма от асистентите ни и 2ма от доцентите.. И какво? Отидох на единия предмет с проект, при което асистентката ми вика "Ние с тебе май не сме се виждали". Изкарах 6 и даже много ми се радва на проекта.FMI написа:Аз лично докато учех работех, почнах още на 14 и в момента в който завърших на следващия ден почнах работа на още едно място и така 2-3 години до казармата, 2 дни следкато излязох от казармата пак почнах работа и чак миналата година реших че мога да си позволя "лукса" да уча без да работя поне първата година, защото знам че в моя факултет двете неща не се съвместяват много успешно.
Аз учех в скапана гимназия, уникално долнопробна.. И трябваше да си скъсам гъза по математика за да може в дипломата да имам 5,75. Само защото учителката държеше да дам всичко от себе си за тази оценка. И аз се борех със зъби и нокти.FMI написа:Но си бях направил сметката без кризата и всъщност останах на работа поради което или ще прекъсна или ще кандидатствам на ново след време. Защо аз да имам по малко право да вляза каквото искам? С какво някой който си е платил дипломата и матурата заслужава по добро образование от мен? А да не говорим че вече 6-тиците в дипломата струват няколко шишета водка, преди и това не беше така, все още голяма част от учителите имаха морал, а учениците почти всички! Сега всичко се копува и точно това е идеята на тези матури според мен, само хранят корупцията!!! Примерно ако реша да дам няколко хилки дипломата ми става 6.00 и си влизам Информатика без изпит, проблем?
Нямаше такива истории с шишета водка и пари.
Любопитно ми, колко ти е дипломата?
Колкото до оценката ми от приемния изпит миналата година, тя не беше 3-4, а точно 4.40, защото бях решил само първите 6 задачи когато времето свърши и ако имаше още време можех и 5 да стигна, но не повече. И както не веднъж съм казвал, реших ги с знания до седми калас, без да съм ходил на каквито и да било частни уроци, кандидатстудентски курсове пък и то специално от СУ организирани, ала бала... Със същите знания станах 4-ти на национално състезание в 10-ти клас, със същите знания стигнах 4-ти кръг на олимпиадата в 9-ти, със същите знания изкарах 6 на поправката в 10-ти, със същите знания имам среден успех 5... Явно ми се отдава, но още по явно е че не мога да уча задочно... А може и да мога, сега ще пробвам, Днес ми беше последния работен ден... Не съм ходил на повече от 2 лекции, дори не съм си правил труда и на изпитите да ходя, едва ли ще мога да препиша дори, дори където е възможно... Дори не знам колко остава до края на семестъра и се чудя има ли смисъл да ходя въобще, като няма да разбирам нищо... То като гледам и голяма част от тези които не са пропуснали нито една лекция и те не разбират нищо. Вярно че съм талантлив, но да взема два семестъра за половин, силно ме съмнява, чак толкова не съм, но пък съм длъжен да се опитам... По добре да подаря още 300 лева на ФМИ и да си скъсам гъза тези няколко месеца които остават и дори да не успея нищо да направя, поне съм опитал. По добре отколкото да се примиря и да си остана скапан хамалин... И айде моляте не ми сравнявай 2 на 2 сервитьорка, да си фръцкаш гъза два дни и две нощи, с това да работиш в строителството или в някой склад... И въобще не ми развивай теорий колко болели краката да си 12 часа на крак... Повярвай ми много повече болят когато си 12 часа на крак, на скелето на 5-тия етаж, на 1-2 мижави дъски, а си 110 кг... Или когато ти минават по 100 тона на ден през ръцете в някой скалад... Така болят че като се прибереш не можеш да заспиш няколко часа, въпреки че умираш направо за сън... На всичкото отгоре дори и да искаш няма как да се изгавриш със себе си и да не спиш по 48 часа или да спише на лекциите... Защото освен че пътя ми до университета е два часа, освен това няма нито една лекция по късно вечерта където примерно ще трябва да отида с такси, което не мога да си позволя, за да съм на време... Така че не ми обяснявай че се получава! И понеже се получава да работиш и да учиш, затова ли само във ФМИ няма нито една задочна специалност?! И какви са тези изпити с готови проекти, по математика ли си ходила с готови проекти?! Айде моля те не ми обяснявай как си изкарала 6 по УП с готов проект направен от някой добронамерен батко, че дори и ти да си си го правила... Кажи ми колко имаш на изпитите по математика, ако въобще си ги взела, защото със сигурност не е 6 и то не за друго аз защото си учила в гимназия и защото сега работиш, макар и с доста гъвкаво работно време! Защото на седмица се иска освен 30-40 часа които би трябвало физически да присъстваш в университета или да си на път и още 40-60 за самостоятелна подготовка и още по 8-10 на денонощие да спиш и общо станаха от 126 до 170 часа от 168. Като ти си заета по около 50 часа на седмица и всъщност малко с клизма, но влизаш в минимума който е необходим за да си адекватна и въобще да се случат нещата... Да де, но аз първо че съм зает по 80-100 часа седмично, второ че ако съм свободен то е само неделя и понякога събота и ако случайно някой ден не работим и оплътнявам тази дупка с разнасяне на вестници, което е супер мизерно но пак са пари... Но най готиното е цялата работа е че работя на две места и нямам пари... А ако имаше как да съм свободен когато са ми лекциите, ест. че щях да правя като теб, но не ми отива къса поличка... Такаче стига ми говори глупости!!! Ако остана на работа няма да стане номера... Така или иначе работя за смешни пари, по добре да гладувам и да се опитам да направя нещо... Ако ми бяха дали заем миналата година, сега щях да взимам и стипендия и то по успех, че и за наградите можеше да се класирам! Много ме кефят тези стипендии и по точно факта че ги дават само на който не му треябват, много адекватно, както всичко останало... А най готиното е че не само няма социални стипендии, а и да имаше аз не се калсирам защото не са ми отрязани краката или главата...
Последно промяна от FMI на 11 Апр 2009, 01:41, променено общо 2 пъти.
- FMI
- Плиний Стари
А да и забравих да спомена че и аз имам 6 на тези проекти, ако говорите за това за което си мисля... Не че не мога и сам да си ги направя, но не съм ги правил самMethuselah написа:Бетоне, интересна информация даваш...
На какво ли се дължи?