КСК 2009 - Математика

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Re: КСК 2009 - Математика

Мнение от FMI »

Etiainen написа:
TheXFiles написа:Защото администратора е некъдърен..
Ето мирър http://store2.data.bg/thexfilez/math/

ПП: с IE се отваря, при Firefox явно главната буква в линка прави проблем
Мерси :salute:
Аз съм с Firefox, Но пробвах и с IE (но пък ми е стара версията, тъй като не го ползвам) и не стана, и познати питах и на тях не им се отваря.. :lol:
А при журналистиката беше още по зле :) И все пак не е некадърност, а немърливост, което е по лошият вариант всъщност! Но от друга страна май са правени опити да бъде оправено, а все още не е... Така че може и да се окаже некадърност + немърливост и на такива хора им плащат...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
kikon
В началото бе словото

Мнение от kikon »

А в Стопанския Факултет също ли ще важи матурата по математика?
Free thinkers at 19?
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Не важи там.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Аз все още отказвам да повярвам че от ФМИ са паднали толкова ниско! Това е безобразие просто...

Единствения приемлив случай, е когато матурата е по трудна от изпита! Което няма да се случи, защото тогава двойките ще са не по малко от 80% :lol:

Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Ако направят матурата трудна, никой няма да я мине, защото математиката в гимназията въобще не се учи като хората... Последните 3 години прекарах при една учителка, чийто час протичаше по следния начин - седи си на бюрото, като трябва да се преподава нов урок ни казва да си четем учебника, като го прочетем ни написва две формули на даската и това е - който разбрал, разбрал. Отделно в профилираните часове (понякога се събират 3 или 4 в един ден) протича така - тя ни диктува между 40 и 60 задачи от някакви сборници, една трета от задачите ги е издиктувала грешно и ние се мъчим със задачите напразно, а и по-голямата част от времето минава само в диктуване, вместо да събере по 10 стотинки предварително и да ни ксерокопира въпросните 60 задачи. Трудните задачи не ги обяснява, кой каквото знае и каквото може - толкова. Много често за да се изгабарка с нас и да ни покаже кой е шефа, ни дава някви брутални задачи, каквито не сме и виждали през живота си.
Ако повечето гимназиални учители са и наполовина толкова лоши, колкото тази, то въвеждането на задължителна матура по математика с прилична трудност е абсурд. Аз съм една от малкото, които са по-добре с математиката, но масата, които не ходят на уроци и учат в училище при такива учители просто нямат шанс.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Etiainen написа:Ако направят матурата трудна, никой няма да я мине, защото математиката в гимназията въобще не се учи като хората... Последните 3 години прекарах при една учителка, чийто час протичаше по следния начин - седи си на бюрото, като трябва да се преподава нов урок ни казва да си четем учебника, като го прочетем ни написва две формули на даската и това е - който разбрал, разбрал. Отделно в профилираните часове (понякога се събират 3 или 4 в един ден) протича така - тя ни диктува между 40 и 60 задачи от някакви сборници, една трета от задачите ги е издиктувала грешно и ние се мъчим със задачите напразно, а и по-голямата част от времето минава само в диктуване, вместо да събере по 10 стотинки предварително и да ни ксерокопира въпросните 60 задачи. Трудните задачи не ги обяснява, кой каквото знае и каквото може - толкова. Много често за да се изгабарка с нас и да ни покаже кой е шефа, ни дава някви брутални задачи, каквито не сме и виждали през живота си.
Ако повечето гимназиални учители са и наполовина толкова лоши, колкото тази, то въвеждането на задължителна матура по математика с прилична трудност е абсурд. Аз съм една от малкото, които са по-добре с математиката, но масата, които не ходят на уроци и учат в училище при такива учители просто нямат шанс.
И моята беше от тази порода :) Но много по лош вариант. Тя дори не присъстваше в повечето часове. Когато имаше урок който не разбира(а такива имаше много) и съответно не може да обясни, просто винаги се оказваше че някой родител я е извикал и "след малко" ще се върне... Съответно аз от скука излизах и обяснявах урока вместо нея, а тя се връщаше 2 минути преди края на часа и уж много ми беше благодарна. Разбира се аз не го правех за нея, а за себе си и за съучениците си, но и без да и го казвам тя така и не прие факта че някакво лапе я слага в малкия си джоб... Като учебника така и не го отворих никога, винаги са ги писали с гъза си и по бързо сам се сещах отколкото да се мъча да им разбера, всъщност аз дори нямах учебници - само в 8-ми клас се излъгах да си купя и след това не съм повтарял тази грешка :) А да не говорим да седна нещо да правя в нас... По лесно ми беше следкато така или иначе трябва да кисна в часа 40 минути, а хубави съученички нямаше и освен да докажа теоремата която е написала на дъската, нямаше как да убия скуката... Всъщност някъде по средата на 10-ти клас въобще спрях да ходя на училище, просто нямаше смисъл... Там на нищо не ни учеха, само ни губеха времето и това беше по всеки предмет, не само по математика! Та без да съм имал адекватно средно образование си изкарах 4.40 миналата година на приемния изпит, буквално със знания до седми клас, а дали и там нямам пропуски... Можех и малко повече, но не ми стигнаха 4 часа да доказвам всичко което не знам, а би трябвало :lol: Така че изпита не е чак толкова труден! А матурата е просто нелепа... Ако е с коефициент 1.5-2 някак е по нормално, обаче 2.5 е много, за тази матура!

Но все пак ако направят матурата на прилично ниво, би било едно много по добро решение! И не е вярно че никой няма да я мине, все ще вържеш 3 от обща култура поне... Това че 90% от хората са идиоти е съвсем друга тема... Но не е редно да дадеш диплома за средно образование на някой който дори не може да смята! Направо си е престъпно деяние! Но по голямо престъпление е да изместят някой с 4-5 на изпита тези с матурите...

Освен това няма по голяма глупост от това матурите да са задължителни... Поне при мен бяха... И затова се явявах 2-3 пъти на тази по литература, защото учителката ми беше единствената комисия и с нея също не се обичахме много... На първия път ест. не бях учил, на втория бях направил страхотен компромис да си губя времето да чета глупости и пак имах 2 и третия път просто преписах тема за 6 и имах 3 и нещо, хаха... Това също трябва да е подсъдно! Първо че няма право да ми е в комисията, второ че няма право да е само тя и трето че няма право на тема за 6, да пише по малко от 5, но на мен ми беше все тая, защото никога няма да ми трябва! Само дето това можеше да ми преебе една година и ако имах намерение да кандидатствам същата година щеше да се наложи да я пребия тази пача... Всъщност ако не беше жена щях да го направя! Днешната младеж за щастие няма такива скруполи и който е за бой го яде :) Хубавото е че не съм злопаметен, но наскоро я видях в трамвая и съвсем първосигнално ми се прииска да и се изплюя в лицето. Наистина точно това си помислих и дълго се колебах, но все пак не го направих...

Та мисълта ми беше че няма смисъл да има матури по нещо което не те интересува! Аз дори имах и допълнителна матура, защото профила ми беше биология. Което поне има някакъв смисъл, макар че ти винаги може да си промениш мнението и всъщност да решиш че не искаш това! А да не говорим че миналата година не ми я признаваха, защото е от по предна... Е добре де аз защо съм си скъсал гъза да изкарам 5.63 на тази матура, че после да не ми я признават. Как може да не признават задължителна матура, няма такива идиоти!!! Да разбира се че аз сега няма да изкарам толкова и точно затова искам да ми я признаят, защото тези които завършват сега и имат много по лесни матури да ощетяват останалите, които поне са с много по реални оценки! Затова или да няма матури въобще или да не са задължителни, но да са с прилична трудност или да не участват в балообразуването за приемане във ВУЗ ще е най добре! А следкато така или иначе са решили да приемат с матури, поне да приемат всички, защото никога не е имало по лесни матури от сегашните, нелепо е да се признават най лесните матури, а всички останали не...

Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки

Мнение от bggashnik »

FMI написа:Ако е с коефициент 1.5-2 някак е по нормално, обаче 2.5 е много, за тази матура!

И не е вярно че никой няма да я мине, все ще вържеш 3 от обща култура поне...

Освен това няма по голяма глупост от това матурите да са задължителни... Поне при мен бяха... И затова се явявах 2-3 пъти на тази по литература
......имат много по лесни матури да ощетяват останалите, които поне са с много по реални оценки....
Човек не знам дали се усещаш, но си противоречиш на няколко пъти!Първо матурата според теб е лесна и няма как да не вържеш 3, след това пък теб са те късали 1-2 пъти, след което пък учителката ти си пише колкото иска, но накрая заключаваш, че вашите оценки са обективни. И не мога да разбера как си представяш коефициента да бъде 1,5-това е равносилно шестицата от матурата да е равна на 3-ка на изпита. Ти май си нямаш и на идея от задачите, които се дават на матура и които се дават на изпит. Тази система е измислена именно защото тази година матурата ще бъде по-трудна от миналогодишната и ще има камери в стаите, следователно няма как да не е обективна оценката ти. За пример ще ти дам мене си, нищо че съм 11 клас.На изпита изкарвам около 4,80-5,00, а на пробната матура тази година изкарах 5,70.Следователно няма как 6,00=3,00 нали се сещаш. И ти специално няма как да изкараш 6,00 на матурата със знанията ти от 7 клас ако ще и цял месец да си ги припомняш седмокласните теореми. Просто материалът е много далече от 7 клас. Айде със здраве. :salute: :wink:
Компютърни науки I курс
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

bggashnik написа:
FMI написа:Ако е с коефициент 1.5-2 някак е по нормално, обаче 2.5 е много, за тази матура!

И не е вярно че никой няма да я мине, все ще вържеш 3 от обща култура поне...

Освен това няма по голяма глупост от това матурите да са задължителни... Поне при мен бяха... И затова се явявах 2-3 пъти на тази по литература
......имат много по лесни матури да ощетяват останалите, които поне са с много по реални оценки....
Човек не знам дали се усещаш, но си противоречиш на няколко пъти!Първо матурата според теб е лесна и няма как да не вържеш 3, след това пък теб са те късали 1-2 пъти, след което пък учителката ти си пише колкото иска, но накрая заключаваш, че вашите оценки са обективни. И не мога да разбера как си представяш коефициента да бъде 1,5-това е равносилно шестицата от матурата да е равна на 3-ка на изпита. Ти май си нямаш и на идея от задачите, които се дават на матура и които се дават на изпит. Тази система е измислена именно защото тази година матурата ще бъде по-трудна от миналогодишната и ще има камери в стаите, следователно няма как да не е обективна оценката ти. За пример ще ти дам мене си, нищо че съм 11 клас.На изпита изкарвам около 4,80-5,00, а на пробната матура тази година изкарах 5,70.Следователно няма как 6,00=3,00 нали се сещаш. И ти специално няма как да изкараш 6,00 на матурата със знанията ти от 7 клас ако ще и цял месец да си ги припомняш седмокласните теореми. Просто материалът е много далече от 7 клас. Айде със здраве. :salute: :wink:
Никъде не си противореча, но ти не четеш между редовете :) Аз съм завършил 2001-ва бе пич :) Знаеш ли какви бяха матурите тогава?! Определено не бяха елементарни тестове, на които на всичкото отгоре преписваш както си искаш... Миналата година беше пълна излагация с две думи! А конкретно за мен беше доста необективна оценката ми по литература и в същото време беше максимално обективна по биология! Но нямаше вариант да бъде завишена, а ако случайно решиш да препишеш получаваш 3 ако не те хванат или по малко ако те, както вече казах :) И освен това матурата от миналата година беше равна не на 3, а на 2. Тази година с камерите може и на 3 да е равна, ако остане толкова лесна, особено по математика! А колкото до мен, ако искаш ще дойда да направя и аз една матура ако ми позволят, като никога през живота си не съм се готвил и ще имам над 5, а повече от 5 с тези си знания на приемния не мога да изкарам, значи нещо не е наред! Но по интересни са ми тези с 6-тиците на матурата и двойките и тройките на изпита, те ме кефят най много!!! За мен прием с матури означава че приемат с двойки!

Но нека се абстрахираме от това. Кажи ми какъв е смисъла да има двоен стандарт? Изпита е точно затова, всички да са поставени при сравнително равни условия при борбата си за дадено място. Никак не ме кефи взимането на оценките от изпита, защото те също не са обективни, кога завишени, кога занижени, няма значение, но не са обективни... Примерно аз не влязох Информатика, а Приложна математика само заради скапаната си диплома... Абсолютно всички с моята оценка на изпита влязоха информатика... А сега гаврата е пълна, сега вече ще приемат само по диплома, е за какво да ходят хората на по труден изпит, а който не е завършил тази година кучета го яли, защото старите матури не ги признават... Определено нещата не са домислени... Едно време казармата беше задължителна, други пък им се налага да работят. Аз лично докато учех работех, почнах още на 14 и в момента в който завърших на следващия ден почнах работа на още едно място и така 2-3 години до казармата, 2 дни следкато излязох от казармата пак почнах работа и чак миналата година реших че мога да си позволя "лукса" да уча без да работя поне първата година, защото знам че в моя факултет двете неща не се съвместяват много успешно. Но си бях направил сметката без кризата и всъщност останах на работа поради което или ще прекъсна или ще кандидатствам на ново след време. Защо аз да имам по малко право да вляза каквото искам? С какво някой който си е платил дипломата и матурата заслужава по добро образование от мен? А да не говорим че вече 6-тиците в дипломата струват няколко шишета водка, преди и това не беше така, все още голяма част от учителите имаха морал, а учениците почти всички! Сега всичко се копува и точно това е идеята на тези матури според мен, само хранят корупцията!!! Примерно ако реша да дам няколко хилки дипломата ми става 6.00 и си влизам Информатика без изпит, проблем?

Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки

Мнение от bggashnik »

За някои неща си прав, а именно-матурата според мен трябваше да се вкара на сегашните петокласници, защото те учат по друга програма и са доста подготвени за такъв ДЗИ. Докато при нас по старите випуски е друго-при едните е имало ДЗИ, при други не и така се получава една неравнопоставеност!Айде със здраве :wink:
Последно промяна от bggashnik на 09 Апр 2009, 00:07, променено общо 1 път.
Компютърни науки I курс
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

bggashnik написа:За някои неща си прав, а именно-матурата според мен трябваше да се вкара на сегашните петокласници, защото те учат по друга програма и са доста подготвени за такъв ДЗИ. Докато при нас по старите випуски е друго-при едните е имало ДДЗИ, при други не и така се получава една неравнопоставеност!Айде със здраве :wink:
Въпросът е защо хем не се признават матури от по предни години, хем нямаш пораво да държиш нова или ако въобще не си държал... Т.е. ако не си завършил тази години ..... супата... Каква е идеята на това?!

Аватар
Kitty
Драскач

Мнение от Kitty »

FMI написа:Примерно аз не влязох Информатика, а Приложна математика само заради скапаната си диплома... Абсолютно всички с моята оценка на изпита влязоха информатика...
Ти нямаше ли 3 и нещо - 4 на изпита?....
FMI написа:Аз лично докато учех работех, почнах още на 14 и в момента в който завърших на следващия ден почнах работа на още едно място и така 2-3 години до казармата, 2 дни следкато излязох от казармата пак почнах работа и чак миналата година реших че мога да си позволя "лукса" да уча без да работя поне първата година, защото знам че в моя факултет двете неща не се съвместяват много успешно.
Няма такова нещо, точно пък в нашия факултет си се съвместяват перфектно. Първи семестър го минах като работех 2 на 2 по 14 часа като барманка. Да кажеш, че не са съвместими.. Разбирам да имаше заверки, разбирам доцентите да държаха да са ти виждали мутрата.. Аз първия семестър не бях видяла 3ма от асистентите ни и 2ма от доцентите.. И какво? Отидох на единия предмет с проект, при което асистентката ми вика "Ние с тебе май не сме се виждали". Изкарах 6 и даже много ми се радва на проекта.
FMI написа:Но си бях направил сметката без кризата и всъщност останах на работа поради което или ще прекъсна или ще кандидатствам на ново след време. Защо аз да имам по малко право да вляза каквото искам? С какво някой който си е платил дипломата и матурата заслужава по добро образование от мен? А да не говорим че вече 6-тиците в дипломата струват няколко шишета водка, преди и това не беше така, все още голяма част от учителите имаха морал, а учениците почти всички! Сега всичко се копува и точно това е идеята на тези матури според мен, само хранят корупцията!!! Примерно ако реша да дам няколко хилки дипломата ми става 6.00 и си влизам Информатика без изпит, проблем?
[/quote]

Аз учех в скапана гимназия, уникално долнопробна.. И трябваше да си скъсам гъза по математика за да може в дипломата да имам 5,75. Само защото учителката държеше да дам всичко от себе си за тази оценка. И аз се борех със зъби и нокти.
Нямаше такива истории с шишета водка и пари.

Любопитно ми, колко ти е дипломата?
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Kitty написа:Аз първия семестър не бях видяла 3ма от асистентите ни и 2ма от доцентите.. И какво? Отидох на единия предмет с проект, при което асистентката ми вика "Ние с тебе май не сме се виждали". Изкарах 6 и даже много ми се радва на проекта.
Само забрави да споменеш, че проектът не е твое дело, освен ако не си направила изключение от правилото, в което се съмнявам, защото за 4 години не съм видял такова нещо.
Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Бетоне, интересна информация даваш...
По мои наблюдения, обаче, "нормално" и "изключение" са разменени.
На какво ли се дължи?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Kitty написа:
FMI написа:Примерно аз не влязох Информатика, а Приложна математика само заради скапаната си диплома... Абсолютно всички с моята оценка на изпита влязоха информатика...
Ти нямаше ли 3 и нещо - 4 на изпита?....
FMI написа:Аз лично докато учех работех, почнах още на 14 и в момента в който завърших на следващия ден почнах работа на още едно място и така 2-3 години до казармата, 2 дни следкато излязох от казармата пак почнах работа и чак миналата година реших че мога да си позволя "лукса" да уча без да работя поне първата година, защото знам че в моя факултет двете неща не се съвместяват много успешно.
Няма такова нещо, точно пък в нашия факултет си се съвместяват перфектно. Първи семестър го минах като работех 2 на 2 по 14 часа като барманка. Да кажеш, че не са съвместими.. Разбирам да имаше заверки, разбирам доцентите да държаха да са ти виждали мутрата.. Аз първия семестър не бях видяла 3ма от асистентите ни и 2ма от доцентите.. И какво? Отидох на единия предмет с проект, при което асистентката ми вика "Ние с тебе май не сме се виждали". Изкарах 6 и даже много ми се радва на проекта.
FMI написа:Но си бях направил сметката без кризата и всъщност останах на работа поради което или ще прекъсна или ще кандидатствам на ново след време. Защо аз да имам по малко право да вляза каквото искам? С какво някой който си е платил дипломата и матурата заслужава по добро образование от мен? А да не говорим че вече 6-тиците в дипломата струват няколко шишета водка, преди и това не беше така, все още голяма част от учителите имаха морал, а учениците почти всички! Сега всичко се копува и точно това е идеята на тези матури според мен, само хранят корупцията!!! Примерно ако реша да дам няколко хилки дипломата ми става 6.00 и си влизам Информатика без изпит, проблем?
Аз учех в скапана гимназия, уникално долнопробна.. И трябваше да си скъсам гъза по математика за да може в дипломата да имам 5,75. Само защото учителката държеше да дам всичко от себе си за тази оценка. И аз се борех със зъби и нокти.
Нямаше такива истории с шишета водка и пари.

Любопитно ми, колко ти е дипломата?
Не помня точната цифра, но помня че беше почти 5 дипломата ми, което при условие че не съм си мръднал пръста, а учителите бяха ненужно дребнави мисля че е една много добра диплома! Проблемът беше че и да си го бях мръднал дипломата ми нямаше да е над 5, защото бяха лайнари... Като всъщност оценките ми са следните: Всички точни науки 5-6, всички други глупости 3-4... А забравих и най важните, рисуване, музика, физическо, които всъщност не се отчитат и там 6 :) И 6-тицата по информатика, която също не ми зачитат защото съм нямал хорариум... Абе с две думи аз си я възприемам над 5, каквото и да ми говорят. Никой не може да ме убеди че например историята е по важна от рисуването, географията от физическата култура, литературата от музиката и т.н. Но това което е важното и което мен ме интересува са оценките по физика и математика, където съответно са 4.33(643) и 5(564), като всъщност по всеки предмет бяха така, докато ходех на училище бях отличник, като спрях да ходя ест. вързвах 3-4 от обща култура и това е... А малоумните ми съученици си скъсваха гъза за тези тройки... А гъзарчетата направо си плащаха... Къде директно, къде не чак толкова директно... Разбира се не навсякъде е било така или поне не при всеки учител. Тази по физика беше много точна, дори аз май съм единствения който имаше 6 в 9-ти клас и 6 10-ти първия срок, а 3 втория и от там 4 за годината :) Просто само аз ги рабирах нещата, а дори не си копувах учебници, просто ми стигаше да съм присъствал в час! А тя хем много се дразнеше на зубърите и ако не разбираш а само декламираш като при повечето други учители, забрави да имаш хубава оценка при нея! Освен това не можеше и да си я купиш по никакъв начин, поради което беше от малкото учители които уважавах и продължих да уважавам когато нямах такъв успех, защото вината си беше само моя че не съм учил и не съм ходил на училище. Тогава някак беше срамно да си беден и не казвах че ходя на работа, то и без това и другите не ходеха на училище, а си пушеха в най близкото кафе... Може би ако бях изтъкнал тези смегчаващи вината обстоятелства при голяма част от учителите оценката ми щеше да бъде несправедливо повишена, от гледна точна на знанията ми, а всместо това беше несправедливо занижена, защото видиш ли аз не съм бил присъствал и това ги дразнело, не съм ги бил уважавал... Разбира се че не ги уважавам, но за съжаление нямах възможност да присъствам по други причини... И тъйкато си мълчах имах занижени уценки, което не е редно, защото не може да имам 2-3 шестици и 3-4 служебни двойки и да имам накрая 3-4, по голяма глупост няма, но както и да е... Но така е, средното са лайна... И единственото което се случи там е да стана мързелив, защото колкото и усилия да положа резултатите не бяха по различни от тези когато не положа никакво усилие, а всъщност те не бяха никак лоши на фона на останалите идиоти... Например по математика трябваше да си платя за да имам 6. Аз знаех за 6 и без да си давам какъвто и да било зор, но ако не ходиш на уроци и то не на какви да е уроци, а уроци точно при тази нашата мацка, просто нямаш 6, а от 2 до 5 и то доста трудна 5-тица всъщност! Като навсичкото отгоре тези с 6-тиците не знаеха повече от мен, примерно аз в 9-ти клас имах 5, а стигнах до 4-ти кръг на олимпиадата по математика, където имаше задачи по информатика и куп глупости с които не че не можех да се справя, но просто те бяха толкова далече от моите познания, че въобще нямаше как да разбера какво ме питат... А тези с 6-тиците и уроците не знам дали и 3-ти кръг стигнаха... Просто по никакъв начин не може да ме убедят че при условие че само аз стигна на олимпиада 4-ти кръг, а тези с 6-тиците не стигат и до 3-ти, аз трябва да имам 5 за годината... Примерно издебнала ме е някъде, успал съм се, дала контролно, служебна двойка който го няма, после пет шестици и накрая ми пише 5 и не иска дори да ме изпита за 6 и аз няма какво да направя... 10-ти клас обаче не и мина номера! И тогава ме наеба с 5 по алгебра, а по геометрия пак имах някаква такава измислена двойка, обаче не беше минало класното и ми хрумна гениалната идея да имам 2 и на него :) В същото време не можах да разбера защо ме излъга за олипиадата, нещо направи така че да не мога да отида... Но от някъде бях дочул за великденския математически празник и там 3-то място, а тя побесня че съм отишал там вместо в нейния час същия ден и точно от там ми беше тази двойка. И кучката връща класните, всички двойки, само едно момиче на което бях решил аз задачите 6. Т.е. аз си ги решавам и предавам листчето, обаче оная гад нали дебне и тя преписала и не смяла да предаде нататък :) А аз си бях предал друго празно листче и оп, точно най слабата ученичка с 6 на класното, ама всички други до един с 2 :) Много се изкефих. И този парцал(учителката ми по математика), седи и гледа тъпо и ме пита: теб за 3 или за 4 ще те изпитвам. И аз отговарям, няма да ме изпитвате, оставете ми 2 :) И тя съответно ми остави 2 и май си мислеше че ме е преебала :) Вярваше си горката :) Докато не дойде поправителния, където си изкарах 6 и от там 6 за годината. Просто единственото червено на моя лист беше оцнката и подписа :) И вместо да се радва тя не можа да си намери място от яд че съм единствения който е успял да изкара 6 без да си плати! А като за капак и не бях учил... Ето такива боклуци те карат да намразиш и училището и ученето и да станеш мързелив и да не се научиш да учиш! Едно време беше табу да пребиеш някой учител, дори доста рядко се биехме и помежду си. Но честно казано не един път едвам съм се здържал, примерно имаше един тлъст педофил по география който постоянно се чудеше как да се отърка в някое момиче, а момчетата от време на време ги налагаше с една тежка връзка ключове по главата и май имаше и някаква дървена показалка си имаше... Ако бях момиче нямаше да ходя в тези часове, а по някаква случайност мен точно никога не ме е удрял, но ако го беше направил щях да го пребия като куче и най вероятно щяха да ме изключат вместо да го уволнят... Всъщност мисля че той още не се е пенсионирал и още тормози децата... А да не говорим за преподаването му... Трябваше да си изкълвал целия учебник, но не да разбираш, а просто да го знаеш на изуст и това за 4-5 и сигурно и свирка да му направиш за 6... В същото време за 3 просто трябваше няколко пъти в годината да се появиш и от 5 въпроса да отговориш поне на 3. Излизаш на дъската където виси картата и те пита можеш ли да посочиш къде е марица, къде е стара планина, къде е петрич. И ти дори да не знаеш разбира се че рано или късно ще ги намериш пулейки се по картата... Просто уникални знания се добиваха в този час, няма що... По история туко имаше учител, туко не... Тези части от историята когато е имало учители знам това онова, като знанията ми пак са според кадърноста на съответния учител, а когато е нямало никакви, разбира се не знам нищо от съответната част на историята. А всъщност нали после се оказа че тя и без това е невярна, поне тази която аз съм трябвало да уча... По химия бях абсолютен отлични, но учителката беше кадърна! По биология бях пълен отличник, но учителката беше перфектна! Все пак това ми беше профила! Учителя по музика също беше супер, не че аз бях много музикален :) И по електротехника, готварство, дърводелство и тем подобните глупости, обобщени в трудово, само тази по селско стопанство беше боклук... По физическо също бяха на ниво, не че някой друг от моя клас го интересуваше това... Дори едвам бяхме успели да сформираме отбор по волейбол от цялото училище... Та с две думи където съм имал кадърни учители съм имал добри оценки и адекватни знания, знания които са остнали! Но какво от това... Когато по това което най много ми трябва не съм имал кадърни учители и съответно не съм придобил никакви знания, поне не и в училище. Учители по английски имамхме точно 4-ма, които общо за цялото ми средно образование имаха 10 часа, общо 4-мата... Така и не се намери учител по английски, а сега ми трябва този език, исках да ходя на уроци като видях че няма да стане в училище, но нямах пари... Учителката ми по математика по горе обянсих какъв боклук беше че ми прееба оценката последната година все пак успя да ме свали на 4, но тогава просто бях заебал тотално всичко... Беше ми писнало... Тази по литература ми пишеше по 12 двойки на срок, защото трябвало да знаем по 12 стихотворения най малко и за всяко ненаучено по една двойка... Освен това как съм могъл аз да говоря по едно произведение само от това което сме говорили в час или ако съм гледал филма и т.н., не ми вярваше че не съм прочел нито една от книгите и беше убедена че съм ги чел всичките и лъжа и че лъжа и че не мога да уча на изуст. Много мразя тесногръди хора, понеже тя е кълвач, всички трябва да могат да зубрят... И оценките ми пък там съответно бяха 625222262226222226 и на база на това винаги имах 3 за срока, ми разбира се че ще спра да си давам зор! И т.н. и средното е пълна пумиярщина! Примерно една двойкарка майка и ревеше на всички учители всяка година и кой може го подкупваше, който не става му ревеше, абе към всеки си имаше уникален подход... И тази идиотка също имаше почти отлична диплома, но най ме вбеси когато една учителка каза че щяла да и пише 6, защото тя щяла да кандидатства, че аз няма ли да кандидатствам, майка и да еба проста...

Колкото до оценката ми от приемния изпит миналата година, тя не беше 3-4, а точно 4.40, защото бях решил само първите 6 задачи когато времето свърши и ако имаше още време можех и 5 да стигна, но не повече. И както не веднъж съм казвал, реших ги с знания до седми калас, без да съм ходил на каквито и да било частни уроци, кандидатстудентски курсове пък и то специално от СУ организирани, ала бала... Със същите знания станах 4-ти на национално състезание в 10-ти клас, със същите знания стигнах 4-ти кръг на олимпиадата в 9-ти, със същите знания изкарах 6 на поправката в 10-ти, със същите знания имам среден успех 5... Явно ми се отдава, но още по явно е че не мога да уча задочно... А може и да мога, сега ще пробвам, Днес ми беше последния работен ден... Не съм ходил на повече от 2 лекции, дори не съм си правил труда и на изпитите да ходя, едва ли ще мога да препиша дори, дори където е възможно... Дори не знам колко остава до края на семестъра и се чудя има ли смисъл да ходя въобще, като няма да разбирам нищо... То като гледам и голяма част от тези които не са пропуснали нито една лекция и те не разбират нищо. Вярно че съм талантлив, но да взема два семестъра за половин, силно ме съмнява, чак толкова не съм, но пък съм длъжен да се опитам... По добре да подаря още 300 лева на ФМИ и да си скъсам гъза тези няколко месеца които остават и дори да не успея нищо да направя, поне съм опитал. По добре отколкото да се примиря и да си остана скапан хамалин... И айде моляте не ми сравнявай 2 на 2 сервитьорка, да си фръцкаш гъза два дни и две нощи, с това да работиш в строителството или в някой склад... И въобще не ми развивай теорий колко болели краката да си 12 часа на крак... Повярвай ми много повече болят когато си 12 часа на крак, на скелето на 5-тия етаж, на 1-2 мижави дъски, а си 110 кг... Или когато ти минават по 100 тона на ден през ръцете в някой скалад... Така болят че като се прибереш не можеш да заспиш няколко часа, въпреки че умираш направо за сън... На всичкото отгоре дори и да искаш няма как да се изгавриш със себе си и да не спиш по 48 часа или да спише на лекциите... Защото освен че пътя ми до университета е два часа, освен това няма нито една лекция по късно вечерта където примерно ще трябва да отида с такси, което не мога да си позволя, за да съм на време... Така че не ми обяснявай че се получава! И понеже се получава да работиш и да учиш, затова ли само във ФМИ няма нито една задочна специалност?! И какви са тези изпити с готови проекти, по математика ли си ходила с готови проекти?! Айде моля те не ми обяснявай как си изкарала 6 по УП с готов проект направен от някой добронамерен батко, че дори и ти да си си го правила... Кажи ми колко имаш на изпитите по математика, ако въобще си ги взела, защото със сигурност не е 6 и то не за друго аз защото си учила в гимназия и защото сега работиш, макар и с доста гъвкаво работно време! Защото на седмица се иска освен 30-40 часа които би трябвало физически да присъстваш в университета или да си на път и още 40-60 за самостоятелна подготовка и още по 8-10 на денонощие да спиш и общо станаха от 126 до 170 часа от 168. Като ти си заета по около 50 часа на седмица и всъщност малко с клизма, но влизаш в минимума който е необходим за да си адекватна и въобще да се случат нещата... Да де, но аз първо че съм зает по 80-100 часа седмично, второ че ако съм свободен то е само неделя и понякога събота и ако случайно някой ден не работим и оплътнявам тази дупка с разнасяне на вестници, което е супер мизерно но пак са пари... Но най готиното е цялата работа е че работя на две места и нямам пари... А ако имаше как да съм свободен когато са ми лекциите, ест. че щях да правя като теб, но не ми отива къса поличка... Такаче стига ми говори глупости!!! Ако остана на работа няма да стане номера... Така или иначе работя за смешни пари, по добре да гладувам и да се опитам да направя нещо... Ако ми бяха дали заем миналата година, сега щях да взимам и стипендия и то по успех, че и за наградите можеше да се класирам! Много ме кефят тези стипендии и по точно факта че ги дават само на който не му треябват, много адекватно, както всичко останало... А най готиното е че не само няма социални стипендии, а и да имаше аз не се калсирам защото не са ми отрязани краката или главата...
Последно промяна от FMI на 11 Апр 2009, 01:41, променено общо 2 пъти.

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Methuselah написа:Бетоне, интересна информация даваш...
По мои наблюдения, обаче, "нормално" и "изключение" са разменени.
На какво ли се дължи?
А да и забравих да спомена че и аз имам 6 на тези проекти, ако говорите за това за което си мисля... Не че не мога и сам да си ги направя, но не съм ги правил сам :) Искам да и чуя обаче реалните оценки и то по всичко :lol: Най вече където зависи само от нея! Още от КСК08 забелязах че е въздухарка и такава си остана... Поне да си трае като има кой да и помага, да не се заяжда...

Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”