Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Umeira
От дъжд на вятър

Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Мнение от Umeira »

Успехът се вписва ръчно от инспектора в Учебен отдел на съответния факултет, заедно с подпис и печат. След тази процедура от учебния отдел на нашия факултет ни препратиха към Паричния салон - там си оставихме молбите. Доколкото разбрах - всички молби трябва да бъдат подадени там (както беше и с обикновените стипендии).

Нещо много важно - за да подадете молба, задължително трябва да имате дебитна карта към Първа инвестиционна банка. В противен случай ще ви върнат, за да си издадете такава. (От личен опит знам :)).

Успех на всички!
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

shore написа:ОК, ясно, въпреки че не виждам много-много смисъл в този въпрос - явно и те си правят някакви статистически проучвания.
Обаче как се удостоверява успехът? Трябва ли да се вади някакъв друг документ преди подаване на молбата?
Разпитвам, щото почти не остана време и ще е неприятно да се редя на разни опашки, само за да ме препращат по други стаи :D
Иначе тази стая 111 какво беше? От всички факултети ли се подават молбите там?
И аз не виждам смисъл в този въпрос, когато отговорът е този, освен както си предположил "явно и те си правят някакви статистически проучвания".

Виждам смисъл само ако "мигрант" означава: такъв който е учил в друг университет. Това е само предположение де :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
alabalanica
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: трети

Мнение от alabalanica »

Според вас колко ще е минималният успех, за да се впишем в десетте процента? :scratch: Аз залагам между 5,80 и 5,90, макар че има логика 10% от всички студенти редовно обучение да са с успех 6,00....
Аватар
Xelian
От дъжд на вятър
Специалност: СУ - СИ
Обратна връзка:

Мнение от Xelian »

Абре според вас при какъв бал има смисъл да се подава тази молба например хора с 5,10-5,20 имат ли шанс,защото не ми се чака пак 2 часа ,а после да разбера,че е нямало смисъл,защото от еди си кой факултет средният успех на студентте е 5,80 и 700 човека само от него запълват бройките..
Изображение
Аватар
Umeira
От дъжд на вятър

Мнение от Umeira »

Според мен хора с успех под 5.80-5.90 нямат шанс.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Blood Countess написа:Плюс това, от 'падащите менюта' на мен ми излизат само някакви опции от сорта на **, *** **, ***** :? Не мога да разбера как се попълват формулярите и това е! :?
И аз :) Не само менютата, а и текста който въвеждаш е във вида "Aeieou?". Няма такава кодировка, не и стандартна, но от някъде ми е много позната тази бъгавня... По странното е че останалото си е на кирилица... Та все още не съм разбрал какво толкова му харесват на гнусния pdf - винаги има проблеми с него...

Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Umeira написа: Нещо много важно - за да подадете молба, задължително трябва да имате дебитна карта към Първа инвестиционна банка. В противен случай ще ви върнат, за да си издадете такава. (От личен опит знам :)).
За едната стипендия нямам дебитна карта. В паричния салон ми казаха да пиша, че нямам в полето и тва беше. Никой не ме е връщал за нищо. А и без да знаят, че имам за този семестър, пак ми казаха, че нищо не се пише.
Един мой познат взима такава стипендия (от друг ВУЗ е) и никой не го е карал да ходи да си изкарва карта предварително. Доколкото знам.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Vanq_chem.
В началото бе словото

Мнение от Vanq_chem. »

Здравейте! Аз никога не съм получавала стипендия ( и за това, и не само за това, нямам карта на първа инвестиционна банка), но сега подадох молба и в отдел студенти ми казаха че ако нямам карта на първа инвестиционна банка няма да ме допуснат до класиране :!:
Как ще ме задължат да си изкарам там карта като незнам дали изобщо ще се класирам за стипендия :scratch:

Не искам да си изкарам карта в първа инвестиционна банка, защото финансира незаконни проекти, които унищожават природата на България http://bgblacklist.blogspot.com/2008/02 ... t_773.html
Обичам Природата!

Изображение

http://www.forthenature.org
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Е Pissobela е с връзки, затова не я тормозят с такива подробности ;) Пък и много ме кефят аватарите и, ще и подаря моята дебитна карта, нищо че е към друга банка :)

axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Мнение от axinora »

Извинявам се за лекото невежество, но тъй като гледам стипендиите са обявени за студенти от специалности в областта на "природните и техническите науки", а няколко мнения нагоре се обяснява, че студент от ФНПП е подал молба. Там специалностите не се ли водят хуманитарни? то и аз с Българска филология някой ден ще работя с животни (разбирайте ученици), ама не мисля, че влизам в тази категория, нали?
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

axinora написа:Извинявам се за лекото невежество, но тъй като гледам стипендиите са обявени за студенти от специалности в областта на "природните и техническите науки", а няколко мнения нагоре се обяснява, че студент от ФНПП е подал молба. Там специалностите не се ли водят хуманитарни? то и аз с Българска филология някой ден ще работя с животни (разбирайте ученици), ама не мисля, че влизам в тази категория, нали?
За природните и техническите науки са само еднократните награди от 200лв. За другите месечни стипендии могат да кандидатстват всички.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
innamorata
Да живей словото
Специалност: Maтематика и информатика

Мнение от innamorata »

И трябва да си си взел всички изпити, нали? :?
No face, no name, no number...
ФМИ - 2 курс Математика и информатика
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Umeira написа:Според мен хора с успех под 5.80-5.90 нямат шанс.
:cry:
Тъкмо мислех да подам документи, разчитайки на неосведомеността на другите. :roll:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Ми за сметката мисля, че ако се класираш, те ще ти изкарат карта. Поне така ми изглежда логично. Като за другите стипендии по успех - нямаш карта, те ти изкарват. И така.

Нямам идея. Аз както казах - никой нищо не ме е карал да си изкарвам. Моят познат - също. Вчера питах дали е ходил предварително. При тях обаче директно без да се подават молби са били изнесени списъци кой получава стипендия и те директно са отишли да си вземат картите от банката.

Нямам идея де. Класиранията трябва към Великден да излязат, така че... ще видим :)

MERCES_blabla
- подай си ги :) Де да знаеш - може и да се класираш ;)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

innamorata написа:И трябва да си си взел всички изпити, нали? :?
Никой нищо не каза по въпроса :) И за социалните стипендий не казвате :) За тези по успех разбрахме :)

Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”