Човекът си е чист сводник!А какво им има на браковете на Иван Асен II
КСК 2009 - История
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Специалност: Право
- Курс: първи
Re: КСК 2009 - История
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- Shawty
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Дипломат!ShadowsInBlue написа:Човекът си е чист сводник!А какво им има на браковете на Иван Асен II
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Абе вървежен е бил.Shawty написа:Дипломат!ShadowsInBlue написа:Човекът си е чист сводник!А какво им има на браковете на Иван Асен II
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
Дипломатически сводник *слага цаките*
Е в Борисовата тема би трябвало поне малко факти да се нахвърлят за Кирил и Методий според мен. Малко биографийка, встъпление за учениците, и тъй.
Аз сега се занимавам със Средновековие, ама ужасно ме мързи. Новата засега я знам най-добре откъм теми, научих и Балканските :Пп
Е в Борисовата тема би трябвало поне малко факти да се нахвърлят за Кирил и Методий според мен. Малко биографийка, встъпление за учениците, и тъй.
Аз сега се занимавам със Средновековие, ама ужасно ме мързи. Новата засега я знам най-добре откъм теми, научих и Балканските :Пп
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
След внимателен преглед на темите, които са се падали от 1990 г. насам, изготвих моята прогноза за това, какво ще се падне на предварителния:
"Зараждане на българската национална идея.Паисий Хилендарски и Софроний Врачански"
"Политическо могъщество на България през управлението на цар Симеон Велики (893-927)"
Ако се падне нещо от Нова история, смятам, че ще е "България при управлението на Стефан Стамболов - 1887-1894 г."
Голям майтап ще е, ако се окажа прав за поне една от темите на предварителния.
"Зараждане на българската национална идея.Паисий Хилендарски и Софроний Врачански"
"Политическо могъщество на България през управлението на цар Симеон Велики (893-927)"
Ако се падне нещо от Нова история, смятам, че ще е "България при управлението на Стефан Стамболов - 1887-1894 г."
Голям майтап ще е, ако се окажа прав за поне една от темите на предварителния.
- Bushmen
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Не разчитайте на магия, а на математика. Колкото повече научите, толкова по-добре. Да няма после "Ама защо се падна Вазов, от 20 години не се е падал" ( знам че темата е за история, но примерът си е общовалиден) Иначе винаги е добре да се знае Средновековие цялото - от 4 теми все една има голям шанс да е от тях (математически и психологически - пускат ги все пак за да има някакви по-високи оценки)
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Аз моята прогноза я базирах на информация какви контролни теми са се падали през годините. Опитът показва, че определени формулировки присъстват твърде често...
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
Ами Кирил и Методий трябва да ги споменеш, но не да изпадаш в подробности. Въпреки че всичко зависи от това как е формулирана темата, де.. На курсовете като предадох тема за Борис имах 4,50, защото бях написала подробно биографията на Кирил и Методий пък не трябвалоScionOfStorm написа: Е в Борисовата тема би трябвало поне малко факти да се нахвърлят за Кирил и Методий според мен. Малко биографийка, встъпление за учениците, и тъй.
Аа, въпрос - при политическо могъщество при Симеон трябва ли да включим и Златния век? да, нали?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Не би трябвало. Само ако е "Политическо могъщество и културен разцвет..." - тогава.ShadowsInBlue написа:Аа, въпрос - при политическо могъщество при Симеон трябва ли да включим и Златния век? да, нали?
-
RA[sgB]
- Да живей словото
А искам да ви попитам каква матура записахте?Аз записах Руски език,защото винаги съм го обичал тази език и го разбирам...ама нещо тези дни започнах да съжалявам,че не избрах история,защото миналата година беше много лесна матурата по история
Вие как постъпихте?
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
Scorpion мерси - много си полезен в тая тема

Аз писах Английски и не съжалявам. Защото тази година мисля, че ще са по-гадни матурите като цяло и де да знаеш дали няма да се забиеш в историята... На нас учителите ни казаха да си изберем предмет, който не ни бърка много кандидатстването.. А и то вече е късно за съжаления така или иначеRA[sgB] написа:А искам да ви попитам каква матура записахте?Аз записах Руски език,защото винаги съм го обичал тази език и го разбирам...ама нещо тези дни започнах да съжалявам,че не избрах история,защото миналата година беше много лесна матурата по историяВие как постъпихте?
- Anna-Molly
- Пишеща машина
и аз съм писала руски щото ми е първи език в даскало, ама и идея си нямам кога ще уча за тия матури просто никво време няма да имам....добре, че взимат в СУ по високата от двете оценки матура/диплома, че съвсем щях да загина 
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Ние вчера правихме пробна матура по история.
Имаше точно 3-4 въпроса българска история, имаше въпроси за анализ.Даже бяха цели 5 !
Имах да пиша за Техеранската конференция, анализ на исторически документ (за Япония
) ,а едно момче от класа трябваше да пише за експанзията на Италия и Япония
И сега искам да попитам : не би ли трябвало матурата да е предимно на българска история ? Г-жата ми тотално се оля вчера ! На всичкото отгоре вика, че като отговориме правилно на всички въпроси, ще имаме 3
А предния ден каза да четем българска история
По този повод днес реших да пропусна часовете при нея (и не само аз)
Между другото и аз гледах вчера, че контролните теми, които са изтегляли са предимно "Зараждане на националната идеология.Паисий и Софроний" и "Политическо могъщество и културен разцвет при цар Симеон (893-927 г.) " , така че ще ги имам в предвид.
Нямам нищо против "Антиосманска съпротива на българите през XV-XVII в."
Имаше точно 3-4 въпроса българска история, имаше въпроси за анализ.Даже бяха цели 5 !
И сега искам да попитам : не би ли трябвало матурата да е предимно на българска история ? Г-жата ми тотално се оля вчера ! На всичкото отгоре вика, че като отговориме правилно на всички въпроси, ще имаме 3
По този повод днес реших да пропусна часовете при нея (и не само аз)
Между другото и аз гледах вчера, че контролните теми, които са изтегляли са предимно "Зараждане на националната идеология.Паисий и Софроний" и "Политическо могъщество и културен разцвет при цар Симеон (893-927 г.) " , така че ще ги имам в предвид.
Добре,не би ли трябвало ,ако си писал нещо излишно ,просто да не ти го четат и да не ти влиза в оценката ? както в случая например : да не се смъква от оценката ,като си писала излишни подробности .....?ShadowsInBlue написа:Ами Кирил и Методий трябва да ги споменеш, но не да изпадаш в подробности. Въпреки че всичко зависи от това как е формулирана темата, де.. На курсовете като предадох тема за Борис имах 4,50, защото бях написала подробно биографията на Кирил и Методий пък не трябвалоScionOfStorm написа: Е в Борисовата тема би трябвало поне малко факти да се нахвърлят за Кирил и Методий според мен. Малко биографийка, встъпление за учениците, и тъй.Като видях цели 3 странички задраскани с червено, сърцето ми се скъса
Аа, въпрос - при политическо могъщество при Симеон трябва ли да включим и Златния век? да, нали?
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
-
lacuna_coil
- Писаружяк
То щом за славяните и прабългарите за рязали хора