КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: първи

Re: КСК 2009 - История

Мнение от ShadowsInBlue »

А какво им има на браковете на Иван Асен II :lol:
Човекът си е чист сводник! :shock:
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
Shawty
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Shawty »

ShadowsInBlue написа:
Дипломат! :lol:
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Shawty написа:
ShadowsInBlue написа:
Дипломат! :lol:
Абе вървежен е бил.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

Дипломатически сводник *слага цаките*

Е в Борисовата тема би трябвало поне малко факти да се нахвърлят за Кирил и Методий според мен. Малко биографийка, встъпление за учениците, и тъй.

Аз сега се занимавам със Средновековие, ама ужасно ме мързи. Новата засега я знам най-добре откъм теми, научих и Балканските :Пп
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

След внимателен преглед на темите, които са се падали от 1990 г. насам, изготвих моята прогноза за това, какво ще се падне на предварителния:

"Зараждане на българската национална идея.Паисий Хилендарски и Софроний Врачански"

"Политическо могъщество на България през управлението на цар Симеон Велики (893-927)"

Ако се падне нещо от Нова история, смятам, че ще е "България при управлението на Стефан Стамболов - 1887-1894 г."

Голям майтап ще е, ако се окажа прав за поне една от темите на предварителния.
Аватар
Bushmen
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Не разчитайте на магия, а на математика. Колкото повече научите, толкова по-добре. Да няма после "Ама защо се падна Вазов, от 20 години не се е падал" ( знам че темата е за история, но примерът си е общовалиден) Иначе винаги е добре да се знае Средновековие цялото - от 4 теми все една има голям шанс да е от тях (математически и психологически - пускат ги все пак за да има някакви по-високи оценки)
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Аз моята прогноза я базирах на информация какви контролни теми са се падали през годините. Опитът показва, че определени формулировки присъстват твърде често...
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина

ScionOfStorm написа: Е в Борисовата тема би трябвало поне малко факти да се нахвърлят за Кирил и Методий според мен. Малко биографийка, встъпление за учениците, и тъй.
Ами Кирил и Методий трябва да ги споменеш, но не да изпадаш в подробности. Въпреки че всичко зависи от това как е формулирана темата, де.. На курсовете като предадох тема за Борис имах 4,50, защото бях написала подробно биографията на Кирил и Методий пък не трябвало :roll: Като видях цели 3 странички задраскани с червено, сърцето ми се скъса :cry:

Аа, въпрос - при политическо могъщество при Симеон трябва ли да включим и Златния век? да, нали?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

ShadowsInBlue написа:Аа, въпрос - при политическо могъщество при Симеон трябва ли да включим и Златния век? да, нали?
Не би трябвало. Само ако е "Политическо могъщество и културен разцвет..." - тогава.
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

А искам да ви попитам каква матура записахте?Аз записах Руски език,защото винаги съм го обичал тази език и го разбирам...ама нещо тези дни започнах да съжалявам,че не избрах история,защото миналата година беше много лесна матурата по история :( Вие как постъпихте?
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина

Scorpion мерси - много си полезен в тая тема :wink:
RA[sgB] написа:А искам да ви попитам каква матура записахте?Аз записах Руски език,защото винаги съм го обичал тази език и го разбирам...ама нещо тези дни започнах да съжалявам,че не избрах история,защото миналата година беше много лесна матурата по история :( Вие как постъпихте?
Аз писах Английски и не съжалявам. Защото тази година мисля, че ще са по-гадни матурите като цяло и де да знаеш дали няма да се забиеш в историята... На нас учителите ни казаха да си изберем предмет, който не ни бърка много кандидатстването.. А и то вече е късно за съжаления така или иначе :)
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина

Мнение от Anna-Molly »

и аз съм писала руски щото ми е първи език в даскало, ама и идея си нямам кога ще уча за тия матури просто никво време няма да имам....добре, че взимат в СУ по високата от двете оценки матура/диплома, че съвсем щях да загина :bounce:
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Ние вчера правихме пробна матура по история.
Имаше точно 3-4 въпроса българска история, имаше въпроси за анализ.Даже бяха цели 5 ! :shock: Имах да пиша за Техеранската конференция, анализ на исторически документ (за Япония :shock: ) ,а едно момче от класа трябваше да пише за експанзията на Италия и Япония :shock:
И сега искам да попитам : не би ли трябвало матурата да е предимно на българска история ? Г-жата ми тотално се оля вчера ! На всичкото отгоре вика, че като отговориме правилно на всички въпроси, ще имаме 3 :shock: :shock: :shock: А предния ден каза да четем българска история :x
По този повод днес реших да пропусна часовете при нея (и не само аз) :lol:

Между другото и аз гледах вчера, че контролните теми, които са изтегляли са предимно "Зараждане на националната идеология.Паисий и Софроний" и "Политическо могъщество и културен разцвет при цар Симеон (893-927 г.) " , така че ще ги имам в предвид. :D Нямам нищо против "Антиосманска съпротива на българите през XV-XVII в."
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

ShadowsInBlue написа:
ScionOfStorm написа: Е в Борисовата тема би трябвало поне малко факти да се нахвърлят за Кирил и Методий според мен. Малко биографийка, встъпление за учениците, и тъй.
Ами Кирил и Методий трябва да ги споменеш, но не да изпадаш в подробности. Въпреки че всичко зависи от това как е формулирана темата, де.. На курсовете като предадох тема за Борис имах 4,50, защото бях написала подробно биографията на Кирил и Методий пък не трябвало :roll: Като видях цели 3 странички задраскани с червено, сърцето ми се скъса :cry:

Аа, въпрос - при политическо могъщество при Симеон трябва ли да включим и Златния век? да, нали?
Добре,не би ли трябвало ,ако си писал нещо излишно ,просто да не ти го четат и да не ти влиза в оценката ? както в случая например : да не се смъква от оценката ,като си писала излишни подробности .....?
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

То щом за славяните и прабългарите за рязали хора :?
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”