Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от Carmilla »

Не смятам, че подробностите от живота и творчеството на Карбовски са подходящ аргумент ( няма да изтъквам множеството причини, нито ще се сравнявам с него) ... но, както кажете.
И съм напълно съгласна, че "изненадата" не беше особено коректна, но е факт, че писахме ... та, беше си добро упражнение.
А за това дали ще ставаме журналисти, или писатели... нещата са свързани.
Конкретни примери - много... :)
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
Деси
Пишете, о, братя

Мнение от Деси »

Предполага се, че щом сте отишли на курса имате желание да се упражнявате, а не да броите мухите на тавана, нали? :D
Така че не знам как се изненадвате от това, че са ви накарали да пишете... 8)

А Карбовски... мда, той пише на един дъх.
Това е професионализъм. 8)
Heal the world - make it a better place!
For you and for me... and the entire human race.
Аватар
NikTa
Да живей словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Здравей отново, Деси. :D
Никой не казва, че е некоректно да ни дават упражнения. Напротив - това е една новост на курса, която е повече от добре дошла... Дори може да се каже, че това беше най-полезното нещо.
ОБАЧЕ да ти го тръснат това писане още първия ден, когато си пребит от път и вече си изпушил отвсякъде, и то за 2 часа Е некоректно.
Доказателство за това бе и фактът, че хората, които предадоха на следващия ден, вместо в края на двата часа, никой не ги върна...
Надали са били много, разбира се, но все пак имаше и такива.

Та така, в крайна сметка - справихме се, кой колкото и когато можа.

Просто беше изненадващо, неочаквано и ни свари малко неподготвени.
Това е. :wink:
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от angeloff »

:| Журналистиката не е "На кафе", "Горещо" и ТВ малоумни игри с смси. Там може да влезете и със средно.

Тъпо е да се оплаквате че сте имали не знам си колко време да пишете една тема. Ако мисълта ви не тече гладко и не ви идва на момента какво да напишете и не можете да пишете четливо, къде сте се втурнали?
Трите часа лекции мисля че са ви достатъчно за да попиете достатъчно знания като за първи път. Ако и това не го можете, не виждам как ще киснете по пресконференции и т.н.

И какво значение има откъде идвате!? Вие да не сте си мислили, че ще се запознавате 2 часа и ще си говорите празни приказки. Отивате на курс да попивате знания, да сте отишли по-рано.

Както и да е...То и сегашните ни журналисти са еднии...сякаш има някакво значение какви влизат сега.
Журналистика /редовно/ 1. курс
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от Антоний »

Тука някакви конфронтации се развиват... Естествено е, че е изненадващо веднага да ви изюркат да пишете, но от друга страна така са ви тествали способностите бързо да се приспособите към необичайна и внезапна ситуация. Това е моето мнение де ;) Но не бих казал, че е некоректно
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Най-мразя да повтарям едно и също...
А да се самоцитирам, пък било и то в някакъв интернет форум, също не ме кефи особено.

Така че, пич, просто ще ти задам един въпрос: защо тогава времето на изпита е 5 часа?

И още нещо: между това да попиваш знания и това да демонстрираш такива има свят разлика...

Колкото до мнението на Антоний - до последното изречение го споделям и точно това съм написала в първия си пост по въпросния проблем... Разбирам защо са го направили. Това обаче не променя мнението ми отностно (не)коректността... Имат цели два изпита да ми тестват способностите... С предварителния - три.

Пфф....

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Добре де, не съм бил там не знам точно какво е било. Съдя само от това, което прочетох тук... Виждам, че нещо се засягате...
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Не бе, всеки си има право на мнение, пък и ти конкретно никой не си засегнал... :lol:
Просто когато споровете се водят в интернет пространството, често се получават такива ситуации... Нещо като счупен телефон, ама във вариант "клавиатура/монитор"...
Whatever... :lol:

(Г. Г.)
avalanche
В началото бе словото

Мнение от avalanche »

И аз не бях на курса, но писането, когато не си подготвен и за ограничено време малко или много показва истинската журналистическа работа. Ако ни се струва некоректно или нечестно - има и други факултети и специалности :) Пък и не вярвам някой да запълни и петте часа от изпита.
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Аз мисля само да отбележа....понеже явно никой не е забелязал.... има причина в предния ми пост думата Изненада да е поставена в кавички!! Та, преди да започнете да се хващате за отделните думи...ги прочетете...

И да...правите ли разлика между ОПЛАКВАНЕ и изразяване на мнение?
Все пак някои хора не са били на курса, за тях би било полезно (или поне интересно) да добият някаква представа за какво иде реч...
Всичко друго е безсмислен спор, в който нямам намерение да участвам..
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Ааа изядохме си ушите! Трябва да има любов :3some: :angel4:
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Седя, чета темата и ми става весело... :lol:
Много дебела стана работата... Отива към издребняване.
Пък и аз къде ли се меся, като бях един от хората, на които прословутите два часа все пак им стигнаха и даже изкарах прекрасна оценка...
Ама пуст психологизъм - нали уж за реална преценка иде реч... За цялостност. И просто видях, че на много от колегите наистина не им стигна времето да покажат колко могат...
Сигурна съм, че който трябва, ще го докаже в неделя.

Айде, за трети път тези дни ПИЙС и, в духа на Антоний, make love, not war! :lol:
Защото любовта, красотата и Мис България 2009 ще спасят света! :flower:

(Г. Г.)
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

И фекалиите на Пеньо :headbang:
Аватар
Shawty
От дъжд на вятър

Мнение от Shawty »

NikTa написа: Защото любовта, красотата и Мис България 2009 ще спасят света! :flower:
Не мога да не се хвана за последното твърдение - тъжно е, че пращаш света към колапс :? :lol: :lol:
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Ще ни залеят силикон и мазга ААААРГХ :pirate:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”