Олимпиадата по български език и литература

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
Йовков
От дъжд на вятър

Re: Олимпиадата по български език и литература

Мнение от Йовков »

Скоро се прибрах от училище. Имах литература днес и госпожата ми каза, че от около 150 души, класирани за националния кръг, поне 60 са отпаднали. От нашето училище бяхме двама, но впоследствие останах само аз (момичето, което трябваше да дойде, имаше 5,50 и сигурно затова не са я допуснали). Всички, изкарали 5,50 на областния, са отрязани, :shock: ! И направо е странно, че от Софийска област има само четирима души, :shock: , това ми се вижда немислимо!
Аватар
didka_
В началото бе словото

Мнение от didka_ »

Йовков написа:Скоро се прибрах от училище. Имах литература днес и госпожата ми каза, че от около 150 души, класирани за националния кръг, поне 60 са отпаднали. От нашето училище бяхме двама, но впоследствие останах само аз (момичето, което трябваше да дойде, имаше 5,50 и сигурно затова не са я допуснали). Всички, изкарали 5,50 на областния, са отрязани, :shock: ! И направо е странно, че от Софийска област има само четирима души, :shock: , това ми се вижда немислимо!
Има само четирима души от Софийска област?! Аз съм от Софийска област... На 2. април (деня, в който излезе --т.е. би трябвало да е излязъл, щото не съм го виждала-- протоколът от Националната комисия, се обадих по телефона в нашия инспекторат да питам дали съм допусната до национален кръг, но инспекторът само попита коя съм от всички и сякаш не счете за нужно да коментира допускането - сякаш е очевидно, че съм допусната - и направо заговори за автобусни билети... А не мога да повярвам, че от всичките 25 души, които бяхме класирани, ще бъда една от четиримата допуснати... Мнооооого е странно. Откъде ти е информацията, Йовков??? Така де, ясно откъде, ама сигурен ли си?

П.П. Ако не съм допусната, поне да си знам.... :? Ох, много, много ме обърка с тая информация... :roll:
П.П.2. А да не би да е имала предвид госпожата ти, че от Софийска област само четирима са отпаднали?

П.П.3. Току-що инспекторът ми каза, че всички от София са допуснати. :wink:
Petia
В началото бе словото

Мнение от Petia »

И при нас (в Хасково) е така.От четири момичета отиват само две.Аз и едно друго момиче имаме 5.50 и много съжалявам,че няма да мога да отида.Но...шанс. :?
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Министерството е изпратило някакво писмо на училището ми с имената на всички, допуснати до финалния кръг. От Софийска област са само четирима (Правец, Ихтиман и Своге). Още по-чудно е, че от Смолянска и Старозагорска област няма допуснати, :shock: . И кой определя, че тези, изкарали граничната оценка 5,50, биват отхвърлени? Много лошо разпределение и изобщо концепции, които не са доизмислени, :shock: .
Аватар
didka_
В началото бе словото

Мнение от didka_ »

Ууф.... ама и аз съм добре :drunken: Софийска област, не София-област :mrgreen: Както и да е.
А това жестоко орязване ми дава малко лоши предчувствия относно критериите за оценка на третия кръг... Не че не би трябвало да очаквам да са високи... И не че от практическа гледна точка има някакво значение за мен - аз дори нямам намерение да кандидатствам с БЕЛ. Но... всеки би искал да получи висока оценка. Не за друго, ами за едното потупване по рамото (което представлява оценката, не което ще получи човекът, след като му я пишат :) ).
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

didka_ написа:Ууф.... ама и аз съм добре :drunken: Софийска област, не София-област
Би трябвало да е обратното. Доколкото съм запознат под Софийска област се разбира София-град (различно от София-(!)област), та в този смисъл няма как да са допуснати само четирима софиянци. :P
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Йовков написа: Още по-чудно е, че от Смолянска и Старозагорска област няма допуснати, :shock: .
Никак не е чудно даже. Аз съм от Стара Загора и миналата година на общински кръг от моето училище, в което освен чужди езици се изучаваше профилирано и БЕЛ, бяхме само трима. На областния пък бяхме едва 4 човека. Само аз се класирах за национален кръг и впоследствие се оказа, че съм единственият лауреат от старозагорска област за последните 15 години. :lol: Така че не се изненадвай, че няма от Стара Загора тази година. Закономерно.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

От Пловдив бяхме четирима; и при мен се случи така - за първи път лауреат от десетина години...На фона на миналогодишните резултати ми е трудно да си обясня тази "столична" тенденция :wink:
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Мен миналата година много ме изненада фактът, че момчетата лауреати бяхме повече от момичетата - 4 на 3. Това вероятно е прецедент. :)
Аватар
didka_
В началото бе словото

Мнение от didka_ »

pink floyd написа:
didka_ написа:Ууф.... ама и аз съм добре :drunken: Софийска област, не София-област
Би трябвало да е обратното. Доколкото съм запознат под Софийска област се разбира София-град (различно от София-(!)област), та в този смисъл няма как да са допуснати само четирима софиянци. :P
Точно така... област София-град... Мда... съвсем добре съм.... :mrgreen:
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

Scorpion написа:Мен миналата година много ме изненада фактът, че момчетата лауреати бяхме повече от момичетата - 4 на 3. Това вероятно е прецедент. :)
И това, и това! Миналата година нещо сме излезли от утвърдения модел. :wink: :)
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

pink floyd написа:
Scorpion написа:Мен миналата година много ме изненада фактът, че момчетата лауреати бяхме повече от момичетата - 4 на 3. Това вероятно е прецедент. :)
И това, и това! Миналата година нещо сме излезли от утвърдения модел. :wink: :)
К'во приказваш... Направо сме взривили конвенциите на олимпийския катехизис... :lol:
Тц, още не мога да се отърся от този стил и изказ.
stawunibus
В началото бе словото

Мнение от stawunibus »

Здравейте олимпиици ! Много се радвам , че все още има хора , които се интересуват от олимпиадата по литература . Аз бях една от Вас . Преди 3 години стигнах до националния кръг , писах и изкарах 5.18 . Сега съм студентка в СУ специалност право . Ако знаете как се вълнувам за предстоящата олимпиада , сигурно повече от Вас . Желая Ви по-голям успех от моя . Като се върнете пишете какви са били темите . Много , много се вълнувам . Все още си спомням за подготовката , желанието и изучаваните автори . Пишете как е минало . УСПЕХ !!!
Аватар
Rebellion
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Мнение от Rebellion »

От София град в никакъв случай няма да сме четирима човека,а поне 15.Не знам какви са тия странни информации,но ако изрично не са ви звъннали че отпадате това просто няма как да стане.А намалените бройки от цяла България се дължат на факта,че броя на класиралите се е бил 150 души,а квотата е за 120.И са събрали комисия,която е трябвало да оцени кои оценки 5.50 са "повече" 5.50 от други.И се е получило някакво странно преоценяване,но това е нашата прекрасна действителност и всичко е възможно
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Четирима са от Софийска област (не самия град, в писмото беше упоменато изрично), аз от Ихтиман, двама души от Правец и един от Своге.
Публикувай отговор

Обратно към “Олимпиади”