КСК 2009 - Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2009 - Математика
Разбирам. Просто трябва да си опишеш всичко, за което си се сетил. То така и трябва ама тия тестове дето въведоха почти навсякъде все повече те карат да отупаш задачата на бърза ръка(защото ти искат само отговора) или пък я зарязваш(защото на първо четене не си се сетил за начина на решаване) и пропускаш да напишеш обосновките, които може и да ти донесат някакви точки.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Ама разбира се.
Аз съм твърд противник на тестовете!
Ей сега ви давам пресен пример, колко е важен начина на изразяване, схемата, както казват в мюзик айдъл - интонационните качества на изпълнението.
Учителката по информатика е болна и ми звъни аз да влизам при учениците (дори още не съм се видял с тях) да им говоря за връзки между таблици, заявки, форми... - с една дума да се оправям.
Ще се оправя, ама звъннах на майка ми по скайпа. Тя пяла та пяла тия неща и й е ясно как трябва да се проведе един целенасочен урок. Пък вече как да го разкажа - дали да вмъкна еквилибристики, майтапи, шоу въобще си е моя работа. Схемата на провеждане на урока прави цялата работа, маймунщините са за шоуто, допълнителната информация за цвят... Колкото и да са ефектни, само с тях не става.
Всичко друго е хайде на по бира да си говорим общи неща - в случая за БД.
Падна ми се този клас, защото колегите ми избираха, избираха, от Бази Данни всеки вдига ръце, защото СДП-то (Структури от данни и програмиране) проспаха, а аз си ги знам. Но по методика времето за тях беше окълцано.
Какво исках да кажа?
Може да ви щракат мозъците "300 пъти във минута", да нахвърлите некви драсканици, да получите отговора, но това за мен не е решена задача.
Във факултета на тази тема има един доц. Живков... Преподава Диференциални уравнения, изборни курсове - Небесна механика и Обща Теория на относителността. Ще го запомня, че го влекат космическите явления и някакво уравнение ти го обяснява с приложението му в Космоса и кой как се е сетил да стигне до него. Но най-вече - този човек те учи на логика, мислене и математика като цяло. Абсолютен педант с точност до запетайката. Подреждаш си решението, доказателството по конец.
п.п. Всеки отбор рита топката, но не всеки отбор играе футбол
Едно е да пееш вярно, съвършено друго е да го изпееш с израз, динамика и чувство. И тн. и тн.
Аз съм твърд противник на тестовете!
Ей сега ви давам пресен пример, колко е важен начина на изразяване, схемата, както казват в мюзик айдъл - интонационните качества на изпълнението.
Учителката по информатика е болна и ми звъни аз да влизам при учениците (дори още не съм се видял с тях) да им говоря за връзки между таблици, заявки, форми... - с една дума да се оправям.
Ще се оправя, ама звъннах на майка ми по скайпа. Тя пяла та пяла тия неща и й е ясно как трябва да се проведе един целенасочен урок. Пък вече как да го разкажа - дали да вмъкна еквилибристики, майтапи, шоу въобще си е моя работа. Схемата на провеждане на урока прави цялата работа, маймунщините са за шоуто, допълнителната информация за цвят... Колкото и да са ефектни, само с тях не става.
Всичко друго е хайде на по бира да си говорим общи неща - в случая за БД.
Падна ми се този клас, защото колегите ми избираха, избираха, от Бази Данни всеки вдига ръце, защото СДП-то (Структури от данни и програмиране) проспаха, а аз си ги знам. Но по методика времето за тях беше окълцано.
Какво исках да кажа?
Може да ви щракат мозъците "300 пъти във минута", да нахвърлите некви драсканици, да получите отговора, но това за мен не е решена задача.
Във факултета на тази тема има един доц. Живков... Преподава Диференциални уравнения, изборни курсове - Небесна механика и Обща Теория на относителността. Ще го запомня, че го влекат космическите явления и някакво уравнение ти го обяснява с приложението му в Космоса и кой как се е сетил да стигне до него. Но най-вече - този човек те учи на логика, мислене и математика като цяло. Абсолютен педант с точност до запетайката. Подреждаш си решението, доказателството по конец.
п.п. Всеки отбор рита топката, но не всеки отбор играе футбол

- kriskata
- Пишете, о, братя
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Обратна връзка:
абее има 3 изпита..се някой от 3-те ше е вашия..аз примерно хванах последния влак,който съвсем бях отписала и като видях задачките ми мина мисълта "ей тва е моя изпит"..порешавах,потворих,поизмислях си малко
.. добре,че съм момиче
.обаче ,ако сте мързеливи като мен фми е мн тегава работа 
FMI priznava maturite ?????????
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Ахам.bobatumba написа:FMI priznava maturite ?????????
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
- FMI
- Плиний Стари
Стига беMangalf написа:Мерси за отговора - поръчах си справочника по интернет ^^. Аз ги знам до 30 :Р. Да видим кой няма социален живот, а :Д
- Etiainen
- Легендарен флуудър
Каква е вероятността да се падне нещо с комбинаторика или лихви? И падат ли се някога въобще?
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Вероятността е нулева. Не се дават и вектори, като може да ги използвате, за да си решите задачата. Впрочем с тях става много по-лесно. Всъщност задачите, които ще ви дадат по геометрия са от сборници, предназначени за решаване с вектори. Тук просто тези, които съставят темите, нагаждат числата хубаво, за да може да се получи добре и при едно друго стандартно за вас решение.Etiainen написа:Каква е вероятността да се падне нещо с комбинаторика или лихви? И падат ли се някога въобще?
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- FMI
- Плиний Стари
Не винаги ги нагаждат достатъчно добре, понякога леко се гаврят
Но пък иначе няма да е интересно
Колкото до лихвата, разбира се че няма да я дадат, все пак има достатъчно нелепи неща като прогресиите, които не смея да си помисля че има хора които не могат да решат. Та първите 2-3 задачи се решават наум, дори от хора като мен със сериозни пропоски в средното... Всъщност не разбирам как така мога да изкарам 4-5 на даден изпит със знания до седми клас, а всъщото време има хора с двойки на този изпит, но пък не може и всички да имаме шестици, затова няма да има лихва
Трябва да остане малко място и за някоя малко по сложна задачка, къде ще иска много знания, къде още повече досетливост
Но може и това да остане само в миналото, всъщност то вече остана... Щом ще приемат с матури, това е крайно нелепо... Че кой луд ще ходи на изпита, като може да изкара 6 на матурата както си иска! Тук са много силно ощетени само тези които не завършват сега, защото както знаем миналата година се зачиташе само матурата от 2008... Дойде времето когато и във ФМИ започнаха да приемат с двойки, разочарован съм...
Колкото до лихвата, разбира се че няма да я дадат, все пак има достатъчно нелепи неща като прогресиите, които не смея да си помисля че има хора които не могат да решат. Та първите 2-3 задачи се решават наум, дори от хора като мен със сериозни пропоски в средното... Всъщност не разбирам как така мога да изкарам 4-5 на даден изпит със знания до седми клас, а всъщото време има хора с двойки на този изпит, но пък не може и всички да имаме шестици, затова няма да има лихва
- kriskata
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
- FMI
- Плиний Стари
Аз така или иначе още не съм си платил таксата за втория семестър, ако се окаже вярно че вече не може да се прекъсва след първи курс, освен да хвана и да си кандидатствам пакkriskata написа:да бе верно приемат с матури дори в КН аххаахахахахахахах
...
- kriskata
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
- FMI
- Плиний Стари
Някакъв такъв слух се прокрадва... Някой по вещ може ли да разбули истината?
Другия вариант е да взема два семестъра за половин, а чак толкова талантлив не съм
Иначе на първи октомври миналата година за пръв път се събудих с желание! Но за съжаление радоста ми бе твърде кратка... Първата ми работа следкато си взех книжката беше да отида до една банка където ми бяха обещали студентски кредит. И точно толкова категорично ми го отказаха, колкото категорично ми го бяха обещали... След това обиколих всички банки и там така... Така още на първи октомври аз разбрах че и тази година ще пропилея и просто останах на работа...
Другия вариант е да взема два семестъра за половин, а чак толкова талантлив не съм
Иначе на първи октомври миналата година за пръв път се събудих с желание! Но за съжаление радоста ми бе твърде кратка... Първата ми работа следкато си взех книжката беше да отида до една банка където ми бяха обещали студентски кредит. И точно толкова категорично ми го отказаха, колкото категорично ми го бяха обещали... След това обиколих всички банки и там така... Така още на първи октомври аз разбрах че и тази година ще пропилея и просто останах на работа...
- Etiainen
- Легендарен флуудър
Обаче матурата има коефициент 2,5 за разлика от изпита, който има 3, така че тези, които избират изпит пред матура, не са тотално ощетени.kriskata написа:да бе верно приемат с матури дори в КН аххаахахахахахахах
...