Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
kalioo
От дъжд на вятър

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от kalioo »

Carmilla написа:Трета? :roll:
За днес ли говориш?
да,иначе бях 1-ва
Журналистика 3 курс. http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &success=1
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Хм, разностранни мнения, това е хубаво.
Явно наистина става дума И за разлика в очакванията. ;)
Моите не бяха кой знае колко високи... затова останах Доволно Задоволена... :lol: :lol: :lol:

Иначе, Антоний, кво да ти кажа... Имахме всеки ден по 3 лекции, говориха ни за 3-те специалности, както и за различните медии по отделно.
С други думи стана въпрос за външна и вътрешна политика, за икономика, за културата, за "ВО" (тоест PR :lol: и нашият проф. д-р. маг, тоест професор доктор магьосник), за книгата като медия, за пресата, за телевизията, за радиото... Вярно, че ни дадоха и разни статистики и подобни работи, които привидно не са ти нужни, но на мен лично ми е интересно да ги знам. Ей така, за представата...

Хубаво беше, че ни дадоха да пишем есе, което до края на курса беше проверено. Не мога да коментирам другите двама проверяващи, но г-жа Монова се беше отнесла доста сериозно към задачата, беше написала рецензия на всеки един, че и оценка дори (само дето трябваше всеки по отделно да ходи да си я види в нейния списък, щото не можело публично...). Определено се радвам, че попаднах в нейната група накрая.

Това е общо взето. Колкото до това кои са били професорите... Не виждам смисъл да ти изредя 15 имена, но ако държиш - свиркай. :lol:
Като цяло двама-трима са по-заядливите... Другите не изглеждаха човекоядци. :wink:
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
kalioo
От дъжд на вятър

Мнение от kalioo »

Бъчваров също беше полезен последния ден.Които искаха си прочетоха работите пред всички,коментирахме и го измолихме за оценка... :)
Nikta a приказливото момче,което беше с теб отнесе някой критики след като си тръгна от последния ден
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Бъчваров ли? Не бяха ли Монова, Вълканова и Бодаков?
Колкото до "приказливото момче"... :lol: Що ли не се изненадвам. Но е хубаво тия неща да стават "фейс ту фейс", както е модерно да се казва. Без значение кой и към какво е отправил критиките (щото честно казано не разбрах дали Бодаков или какво...) Whatever... Не съм обществен защитник. :lol: Просто не е готино така.

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
kalioo
От дъжд на вятър

Мнение от kalioo »

Грешката е моя :) Ноо повод за разразилата се дискусия бяха обаждания от аудиторията колеги,но се стигна до извод,че творби като неговата не се толерирали много.Лично мое мнение е,че той оригиналничеше,а не беше оригинален...За въпросния колега става дума :)
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Леле, чак и дискусия... :lol: Прекалено голяма чест сте му отдали бе... :lol:
Иначе какво да ти кажа - наистина е въпрос на лично мнение.
Моето е много различно може би защото общувам малко по-отблизо с него, и то с удоволствие.
Толкова. Няма да се впускам в други обяснения, за да не го правим и тук "обект на дискусия", че ще се почувства още по-безсмъртен... :lol: И тогава вече лошо.
А като прочете всичко това, направо го виждам как пада от стола...
Между другото, човекът си има и име, ама хайде да не нарушавам разните там закони... 8)

Та така. Пийс! :D (днес съм особено умиротворително настроена)
Приятен ден. :)

(Г. Г.)
avalanche
В началото бе словото

Мнение от avalanche »

Ммм, презетацията беше много полезна, мерси!

А относто четирите теми, нещо по-конкретно като заглавия помните ли?

Надявам се курсът да ви е бил полезен и всички дружно да се справим на предварителния :) Като излязат разпределенията, може да си убоворим среща по-рано през деня, да се видим накрая :)
Avi
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Avi »

Аз за съжаление не съм се записвала за този курс,защото просто нямам никакво време и нямаше как.Сигурно съм пропуснала доста неща,нооо какво да се прави.Иначе се записах за предварителния.Обаче аз не съм се подготвяла по никакъв начин честно казано.Нито съм писала някакви есета,нито съм следила чак толкова задълбочено новините и пресата..Имам чувството,че отивам без да си имам представа от нищо като лудите,но няма значение. :lol:
Art[less]
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Повече от 4 бяха.(кой какво чул, кой какво написал, сещаш се))
Балът - начин на употреба
Другият
Мрежата / В Мрежата
Пътят / По пътя

*Цветче, кой е входящият ти номер? (ако не е тайна, буу!:Д)

ПП: Колеги(пхах), такива неща(като по-горе) не се обсъждат публично!; Никой не желае да му се казва това, което не ще да чуе.*ким*
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Maцко, лично аз записах всички теми, които Монова изброи през първата лекция, но тези върху които трябваше да пишем, бяха само 4-те, които и ти си посочила, обаче без двойните вариации... Бяха си По пътя и В мрежата.

Поне това ни казаха на нас, в 61-ва стая.

Колкото до нежеланието и чуването... Що бе, нали журналистика кандидатстваме, или PR, или квото там! Трябва да обичаме да обсъждаме "такива" неща публично... :wink:

(Г. Г.)
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Хах, е явно леко сме пропуснали "махленския" завършек... за щастие ( нищо лично). :)
А това за 2 часа да се прочетат и обсъдят 46 работи (пък било то и на "кандидат- студенти") си е абсурд, но както и да е...
Темите си бяха само четири и като гледам вече са споменати.

А, между другото...понеже видях предложението на avalanche за среща. Предната не беше особено богата откъм присъствие ( но, виж.. откъм качество определено беше :wink: )
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

"Приказливеца с брадичката" както е по-известен Pure Soul .си имаше доста фенове отазд в 61 стая,включително и аз :lol: Много го обичаме всички,че накрая и въздущна целувка даде като се бяхме събрали с бъдещите колеги на по биричка в "Дупката" :lol: Като цяло на него думата мълчание не му е понятна :bounce: :lol:
Иначе за курса не беше лош,но аз от доста от преподавателите не останах доволен поне ми помогнаха да доизясня,че за нищо на света няма да пиша Пр или книгоиздаване на 1 желание :rr:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

Avi написа:Аз за съжаление не съм се записвала за този курс,защото просто нямам никакво време и нямаше как.Сигурно съм пропуснала доста неща,нооо какво да се прави.Иначе се записах за предварителния.Обаче аз не съм се подготвяла по никакъв начин честно казано.Нито съм писала някакви есета,нито съм следила чак толкова задълбочено новините и пресата..Имам чувството,че отивам без да си имам представа от нищо като лудите,но няма значение. :lol:

Мислех, че само аз съм така. :lol:
По-скоро като тренировъчен изпит ще е за мен (:
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
Shawty
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Shawty »

Amberglow написа: По-скоро като тренировъчен изпит ще е за мен (:
Tренировъчен за какво? ;)
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

Shawty написа:
Amberglow написа: По-скоро като тренировъчен изпит ще е за мен (:
Tренировъчен за какво? ;)

За нерви, за напрежение, за обстановка, атмосфера итн. (:
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Заключено