КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Shawty
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: КСК 2009 - История

Мнение от Shawty »

Прав си. Аз понеже гледам заглавието на темата, а там периодът, който е посочен, е доста по-късен.. . Затова не съм обърнала внимание на пояснението. Мерси и на теб :) .
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Мнение от ivoto_la »

Някой знае ли кога ще излезе разпределението по зали и дали може да се провери през интернет :?:
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Изпитът е едва след 3 седмици, така че ще трябва да изчакаш за разпределението. А то най-вероятно ще излезе непосредствено преди самия изпит и ще бъде качено в сайта на СУ.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Абе хора, какъв е шансът според вас да дадат Борис и Славянска писменост като една тема, имайки предвид продължшителността на изпита и обема на двете теми?
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина
Курс: първи

Мнение от Anna-Molly »

mareto написа:Абе хора, какъв е шансът според вас да дадат Борис и Славянска писменост като една тема, имайки предвид продължшителността на изпита и обема на двете теми?
аз си мисля че е доста малък
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Християнизация и политическо развитие на България (втората половина на IX - първите три десетилетия на X в.)
Покръстване на българите и основаване на Българската църква. Дейност на Кирило-Методиевите ученици в България. Политическо и културно развитие на българската държава при цар Симеон.

Къде видяхте въпроса за славянската писменост? Има само евентуално точка в темата за Борис за делото на Кирило-Методиевите ученици в България. И на курса на СУ така го преподават.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Shawty
От дъжд на вятър

Мнение от Shawty »

Аз пак срещам някакви затруднения :| :lol: : може ли някой да ми каже темите по история от миналата година (предв. + редовен) и така и така съм тръгнала направо и темата от редовния по литература :? . Не ми върви нещо да откривам каквото ми трябва тия дни..
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Предварителен история:

Основаване и начално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел
Априлското въстание

Редовен:
Обществено-политическа дейност на Георги Раковски
Външна политика на България 1939-1944

Литература:

Подвиг и памет в "Епопея на забравените"

Съпоставете цитатите и осмислете заложените в тях проблеми: "Но стига ми тая награда да каже нявга народа" - от "На прощаване" на Христо Ботев.

"Ако загина на война, жал никого не ще попари" - от "Сиротна песен" на Димчо Дебелянов.
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

Scorpion написа:Християнизация и политическо развитие на България (втората половина на IX - първите три десетилетия на X в.)
Покръстване на българите и основаване на Българската църква. Дейност на Кирило-Методиевите ученици в България. Политическо и културно развитие на българската държава при цар Симеон.

Къде видяхте въпроса за славянската писменост? Има само евентуално точка в темата за Борис за делото на Кирило-Методиевите ученици в България. И на курса на СУ така го преподават.
На олимпиадата тази година се падна Кирило-Методиеви ученици и на мен ми беше много весело при положение,че от цялото Средновековие само за това си нямах никаква представа :( А то се оказа от лесно по лесно-трябва да знаеш малко биография на Климент и Наум плюс заучените слова за тяхното дело и си готов :)
Аватар
Shawty
От дъжд на вятър

Мнение от Shawty »

Мерси, златен си :) .
Аз така като гледам.. през 2-3 години се повтарят нещата.. :roll:
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

Shawty написа:Мерси, златен си :) .
Аз така като гледам.. през 2-3 години се повтарят нещата.. :roll:
Да наистина нещата,които се падат са доста предсказуеми...чак нелогично...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Shawty, check this out :wink:
Scorpion написа:Аз като кандидатствах миналата година, забелязах една интересна закономерност:
2003 редовен - "Цъковно-национално движение през възраждането" ; същото на предварителен 2006
2004 редовен - Левски и Каравелов ; същото на предварителен 2007

И си рекох: "Тая година ще има избор от 2 теми на изпита. За предварителния трябва задължително да знам перфектно Априлското въстание, което се падна на редовен 2005 и Аспарух и Тервел, които бяха на редовен 2006." Така и стана - паднаха се тези двете теми.
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина
Курс: първи

Мнение от Anna-Molly »

Квото ще да се пада, само да не са славяните, Аспарух и Тервел и Раковски. Всичко друго е ок :alien:
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Anna-Molly написа:Квото ще да се пада, само да не са славяните, Аспарух и Тервел и Раковски. Всичко друго е ок :alien:
На мен това ми бяха едни от най-приятните теми. Раковски за Възраждане си беше оферта в моите очи.
Но всеки си има свои предпочитания, затова ниски и високи оценки се намират при всяка тема.
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Раковски си беше като трън в моите незнаещи очи, но беше малък в сравнение с Външната политика през ВСВ. Най-благодатната за мен тема си беше Руско-турска война. Който я харесва-да не я чака :lol: :mrgreen: :lol:
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”