Не знам дали след всички придадени значения на "националист" се вписвам там, всъщност не. Но ще ти обясна - не е фалшив и патетичен ненатрапващият се и популистки национализъм.Markov написа:Пак ще попитам кой национализъм не е фалшив и патетичен?
Защо държавата е сбъркана...
Re: Защо държавата е сбъркана...
Knights of the Cross
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Нихилист, българофоб, изедник.... Вместо да предложиш градивна критика за спасяването на България в 12 стъпки (първата от които е "гласувайте за тези"), си тръгнал да се оплакваш тука... 
да, определено темата не е най-смислената на света, но не виждам защо трябва да поражда у мен негативни впечатления
да, определено темата не е най-смислената на света, но не виждам защо трябва да поражда у мен негативни впечатления
Последно промяна от Norwegian Wood на 04 Апр 2009, 14:07, променено общо 1 път.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Да кажем, че съм съгласен.Tommy написа:Не знам дали след всички придадени значения на "националист" се вписвам там, всъщност не. Но ще ти обясна - не е фалшив и патетичен ненатрапващият се и популистки национализъм.Markov написа:Пак ще попитам кой национализъм не е фалшив и патетичен?
А какво е истинното и спонтанното в популисткия национализъм?
Защото аз смятам, че любовта към родината, или поне засвидетелстването на обич е толкова естествено, че няма защо някой да ти проглушава ушите с национализъм, той така да се каже е естествено присъщ. Никой не ти казва обичай майка си (освен може би Вазов) , защото просто никой не мрази майка си ей така.
Когато обаче почне да се говори и раздува (популяризира) , съм забелязал, че национализмът от естествен става свръхестествен - и почва да обожествява- места, хора, с една дума създава се национална митология, която като всяка митология, лично на мен ми е изключително забавна. И понеже сме на ниво митология нали се сещаш за Едип...от много обич си еба майката, а?
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Знаех си.
Поздрави на всички!
Поздрави на всички!
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Ох, чудесно сте му го казали на Сашето, браво. Айде, аман от такива като него.

Александър написа:Знаех си.![]()
Поздрави на всички!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Колкото и да не ми се иска трябва да се съглася повече с Марков и Сашо, отколкото с останалите в темата.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Това са ми "любимите" теми...
Които нямат ясна тема и ясен първи пост...и общо взето развитието им се осланя на първия отговор, който може да е само една от милионите интерпретации на опита за задаване на тема...
Темата патриот-антипартиот е....ГЛУПАВА
И двете не съществуват в естествен вид...
Кое е доста характерното в първия пост...факта, че оня е ЕКСПЕРТ от ОЛАФ или с една дума - ЧУЖДЕНЕЦ...
За това...ако аз пишех първия отговор на темата...щеше да е точно за отношението ни към чужденците и чуждото...
Щото темата ако беше "Бакшиш одрънка нашенец със 100 евро"...какви ли коментари щеше да има под статията?!
Които нямат ясна тема и ясен първи пост...и общо взето развитието им се осланя на първия отговор, който може да е само една от милионите интерпретации на опита за задаване на тема...
Темата патриот-антипартиот е....ГЛУПАВА
И двете не съществуват в естествен вид...
Кое е доста характерното в първия пост...факта, че оня е ЕКСПЕРТ от ОЛАФ или с една дума - ЧУЖДЕНЕЦ...
За това...ако аз пишех първия отговор на темата...щеше да е точно за отношението ни към чужденците и чуждото...
Щото темата ако беше "Бакшиш одрънка нашенец със 100 евро"...какви ли коментари щеше да има под статията?!
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Аман от българи ксенофоби и байганьовци, биещи се в гърдите с вика "Булгааар! Булгааар!". Те представляват много по-сериозен проблем от антипатриотите.ники написа:Ох, чудесно сте му го казали на Сашето, браво. Айде, аман от такива като него.
И аз .Smoking Mirror написа:Колкото и да не ми се иска трябва да се съглася повече с Марков и Сашо, отколкото с останалите в темата.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Bagatur
- Легендарен флуудър
Броят на подобни индивиди се увеличава изкуствено с изказвания като твоето. Отделно от това, в последните две десетилетия се наблюдава тенденция на заклеймяване на проявите на родолюбие като "примитивен кръчмарски национализъм", било то и цивилизовани такива в битова/публична обстановка. Явно e в унисон със стремежа да се правим на цивилизовани европейски индивиди, дето са над тези неща, видиш ли.Scorpion написа:биещи се в гърдите с вика "Булгааар! Булгааар!".
Strength and honor.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Как по-точно моето изказване довежда до този неприятен резултат?Bagatur написа:Броят на подобни индивиди се увеличава изкуствено с изказвания като твоето. .Scorpion написа:биещи се в гърдите с вика "Булгааар! Булгааар!".
- Bagatur
- Легендарен флуудър
Не само твоето, а то и съвкупността от всички подобни. Сред хората се създава представа, че подобен род байганьовци са едва ли не мнозинството от народа. Никъде в темата нямаше парадиранията, описани от теб, но въпреки това трябваше напълно излишно да ги засегнеш в мнението си.Scorpion написа: Как по-точно моето изказване довежда до този неприятен резултат?
От личен опит смея да заявя, че в мнозинството си българите днес са или национални нихилисти, или неутрални по тези въпроси. Настървените българофоби, като автора на темата, са отделни патологични случаи.
Strength and honor.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Никъде в темата Александър не казва, че е българофоб, а се определя като антипатриот, така че не спекулирай. Или си толкова опиянен от родолюбие, че не можеш да направиш разликата?!Bagatur написа:Не само твоето, а то и съвкупността от всички подобни. Сред хората се създава представа, че подобен род байганьовци са едва ли не мнозинството от народа. Никъде в темата нямаше парадиранията, описани от теб, но въпреки това трябваше напълно излишно да ги прибавиш към мнението си.Scorpion написа: Как по-точно моето изказване довежда до този неприятен резултат?
От личен опит смея да заявя, че в мнозинството си българите днес са или национални нихилисти, или неутрални по тези въпроси. Настървените българофоби, като автора на темата, са отделни патологични случаи.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Явно коментирате повече Александър, отколкото темата, а не мисля, че това е нужно.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)