Защо държавата е сбъркана...

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Re: Защо държавата е сбъркана...

Мнение от Tommy »

Markov написа:Пак ще попитам кой национализъм не е фалшив и патетичен?
Не знам дали след всички придадени значения на "националист" се вписвам там, всъщност не. Но ще ти обясна - не е фалшив и патетичен ненатрапващият се и популистки национализъм.
Knights of the Cross
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Нихилист, българофоб, изедник.... Вместо да предложиш градивна критика за спасяването на България в 12 стъпки (първата от които е "гласувайте за тези"), си тръгнал да се оплакваш тука... :bigsmurf:

да, определено темата не е най-смислената на света, но не виждам защо трябва да поражда у мен негативни впечатления
Последно промяна от Norwegian Wood на 04 Апр 2009, 14:07, променено общо 1 път.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил

Мнение от Markov »

Tommy написа:
Markov написа:Пак ще попитам кой национализъм не е фалшив и патетичен?
Не знам дали след всички придадени значения на "националист" се вписвам там, всъщност не. Но ще ти обясна - не е фалшив и патетичен ненатрапващият се и популистки национализъм.
Да кажем, че съм съгласен.
А какво е истинното и спонтанното в популисткия национализъм? :shock: :shock: :shock:
Защото аз смятам, че любовта към родината, или поне засвидетелстването на обич е толкова естествено, че няма защо някой да ти проглушава ушите с национализъм, той така да се каже е естествено присъщ. Никой не ти казва обичай майка си (освен може би Вазов) , защото просто никой не мрази майка си ей така.

Когато обаче почне да се говори и раздува (популяризира) , съм забелязал, че национализмът от естествен става свръхестествен - и почва да обожествява- места, хора, с една дума създава се национална митология, която като всяка митология, лично на мен ми е изключително забавна. И понеже сме на ниво митология нали се сещаш за Едип...от много обич си еба майката, а?
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Знаех си. :)
Поздрави на всички!
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Ох, чудесно сте му го казали на Сашето, браво. Айде, аман от такива като него.
Александър написа:Знаех си. :)
Поздрави на всички!
:salute: :bounce: :compress:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Колкото и да не ми се иска трябва да се съглася повече с Марков и Сашо, отколкото с останалите в темата.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Това са ми "любимите" теми...
Които нямат ясна тема и ясен първи пост...и общо взето развитието им се осланя на първия отговор, който може да е само една от милионите интерпретации на опита за задаване на тема...
Темата патриот-антипартиот е....ГЛУПАВА
И двете не съществуват в естествен вид...
Кое е доста характерното в първия пост...факта, че оня е ЕКСПЕРТ от ОЛАФ или с една дума - ЧУЖДЕНЕЦ...
За това...ако аз пишех първия отговор на темата...щеше да е точно за отношението ни към чужденците и чуждото...
Щото темата ако беше "Бакшиш одрънка нашенец със 100 евро"...какви ли коментари щеше да има под статията?!
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

ники написа:Ох, чудесно сте му го казали на Сашето, браво. Айде, аман от такива като него.
Аман от българи ксенофоби и байганьовци, биещи се в гърдите с вика "Булгааар! Булгааар!". Те представляват много по-сериозен проблем от антипатриотите.
Smoking Mirror написа:Колкото и да не ми се иска трябва да се съглася повече с Марков и Сашо, отколкото с останалите в темата.
И аз . :) Един народ трябва да се гордее не толкова с географските и историческите си дадености, а с манталитета и постиженията си в съвременен план, както и с перспективите си за развитие.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Scorpion написа:биещи се в гърдите с вика "Булгааар! Булгааар!".
Броят на подобни индивиди се увеличава изкуствено с изказвания като твоето. Отделно от това, в последните две десетилетия се наблюдава тенденция на заклеймяване на проявите на родолюбие като "примитивен кръчмарски национализъм", било то и цивилизовани такива в битова/публична обстановка. Явно e в унисон със стремежа да се правим на цивилизовани европейски индивиди, дето са над тези неща, видиш ли.
Strength and honor.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Bagatur написа:
Scorpion написа:биещи се в гърдите с вика "Булгааар! Булгааар!".
Броят на подобни индивиди се увеличава изкуствено с изказвания като твоето. .
Как по-точно моето изказване довежда до този неприятен резултат?
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Scorpion написа: Как по-точно моето изказване довежда до този неприятен резултат?
Не само твоето, а то и съвкупността от всички подобни. Сред хората се създава представа, че подобен род байганьовци са едва ли не мнозинството от народа. Никъде в темата нямаше парадиранията, описани от теб, но въпреки това трябваше напълно излишно да ги засегнеш в мнението си.
От личен опит смея да заявя, че в мнозинството си българите днес са или национални нихилисти, или неутрални по тези въпроси. Настървените българофоби, като автора на темата, са отделни патологични случаи.
Strength and honor.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Bagatur написа:
Scorpion написа: Как по-точно моето изказване довежда до този неприятен резултат?
Не само твоето, а то и съвкупността от всички подобни. Сред хората се създава представа, че подобен род байганьовци са едва ли не мнозинството от народа. Никъде в темата нямаше парадиранията, описани от теб, но въпреки това трябваше напълно излишно да ги прибавиш към мнението си.
От личен опит смея да заявя, че в мнозинството си българите днес са или национални нихилисти, или неутрални по тези въпроси. Настървените българофоби, като автора на темата, са отделни патологични случаи.
Никъде в темата Александър не казва, че е българофоб, а се определя като антипатриот, така че не спекулирай. Или си толкова опиянен от родолюбие, че не можеш да направиш разликата?!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Явно коментирате повече Александър, отколкото темата, а не мисля, че това е нужно.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Заключено

Обратно към “България”