Избираем(и) 5ти курс

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

SteelDragon
От дъжд на вятър

Избираем(и) 5ти курс

Мнение от SteelDragon »

Някой знае ли, дали избираемият предмет "Международен наказателен процес" важи за специализацията правораздаване? В учебният план има предмет межд. нак право, а няма межд. нак. процес. Чудя се дали тези 2 неща са едно и също, формулирани по различен начин?
Моля, ако някой има впечатления от премета да сподели. Също така ме интересува конституционен контрол. Става ли този предмет за нещо, откъде се учи?
Питам, защото ми трябва 1 изпит, за да направя 10 и се чудя кой да избера.
"What power has law where only money rules."
Gaius Petronius (~66 AD)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Избираем(и) 5ти курс

Мнение от MidwinterSun »

Според учебния план на http://law.uni-sofia.bg/Spec/P/default.aspx Конституционен контрол важи за правораздаване. За Международен наказателен процес не съм видяла да пише нищо, така че най-добрата идея, която ми изниква в главата, е да питаш в методическия.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
SteelDragon
От дъжд на вятър

Мнение от SteelDragon »

Е така е. Аз се интересувам повече от впечатления на колеги, който са ходили на изпитите. А Защита на Конкуренцията? Разбрах, че щяло да има, но го няма в програмата. Как минава този изпит? На сайта на су пише, че е в 2 части - решаване на казус и устен, което за избираем предмет ми се струва...
Gaius Petronius (~66 AD)
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Има Международно наказателно право. Международният наказателен процес е включен в избираемата дисциплина "Международно правораздаване", която вече не се предлага.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
SteelDragon
От дъжд на вятър

Мнение от SteelDragon »

ЗКонк. е най-свестният от всички предмети.
Само не съм сигурен за кои специализации важи.
Ако някой знае, нека да сподели.
Gaius Petronius (~66 AD)
alfrost
В началото бе словото

Мнение от alfrost »

Здравейте, колеги!Искам първо да се извиня, че така се намесвам във вашата тема, но не видях друга подходяща, където да пиша, а като видях, че сте вече 5-ти курс, реших, че това е мястото за питане.Аз съм трети курс, задочно и ми предстои изпит по облигационно право на 23.04.Ако не е много нахално, може ли да ми споделите някакви впечатления - как минава изпита, колко души изпитват, има ли значение при кого ще седна и т.н. Предварително ви благодаря и ви пожелавам успех напред!
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

SteelDragon написа:ЗКонк. е най-свестният от всички предмети.
Само не съм сигурен за кои специализации важи.
Ако някой знае, нека да сподели.
Важи за Правораздаване и Публична администрация.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
SteelDragon
От дъжд на вятър

Мнение от SteelDragon »

Благодаря, колега.
Gaius Petronius (~66 AD)
shaho
Пишете, о, братя

Мнение от shaho »

На мен ми казаха, че ЗКон. важи само за правораздаване, а Методи Марков е казал, че изпитът ще бъде тест.
елеоноре
В началото бе словото
Специалност: Право - задочно

Мнение от елеоноре »

Здравейте! За изпита по "Международна защита правата на човека" по кой учебник се готвите? До колкото разбрах доц. Орлин Борисов щял да изпитва, но негов учебник не намерих...
А относно "международно правораздаване" информацията ми е, че няма преподавател, а иначе излиза по програма?!
елеоноре
В началото бе словото
Специалност: Право - задочно

Мнение от елеоноре »

Някой има ли поне конспект по "Международна защита правата на човека" ?
Благодарна съм за всякаква информация.
Аватар
Milky_Way
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от Milky_Way »

Колеги, искам да ви попитам как стои най-общо въпросът с избираемите в 5ти курс.И по-точно - разрешават ли ви да се явите на изпит по изб. предмети от минали години (с индив.проток, който се плаща).Питам, понеже съм четвърти курс и сред нас се носи мълвата, че можело.Иначе това си е против правилата, понеже такива индив. протоколи се издавали само на семестриално завършили студенти, имащи още изпити да наваксват.Но се чудим дали в пети курс няма такава практика в полза на студенти с много малко взети избираеми изпити през годините?
И още един въпрос - колко избираеми, важащи за ПРАВОРАЗДАВАНЕ ви излязоха тази година(1ви и 2ри семестър)?
Сандра
В началото бе словото

Мнение от Сандра »

Индивидуални протоколи за избираеми от долни курсове се издават само от септември месец натам.,т.е пети курс, ама когато вече си минал годината и си така да се каже завършил.
Аватар
Milky_Way
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от Milky_Way »

Сандра написа:Индивидуални протоколи за избираеми от долни курсове се издават само от септември месец натам.,т.е пети курс, ама когато вече си минал годината и си така да се каже завършил.
Това ще рече, че се издават след като си семестриално завършил.Но те за септемврийска сесия ли се издават или по принцип?В смисъл трябва ли да чакаш една година, след като си завършил, за да си наваксаш примерно с един изпит, който ти липсва?!Или може септ. след пети курс да се явиш на някакви изпити(които не са от пети курс) и после директно да си отидеш на първата сесия за държавни? :cheers: Макар че предполагам в пети курс има поне 3-4 избираеми, с които можеш да наваксаш.Аз лично имам да взимам още 3.
Сандра
В началото бе словото

Мнение от Сандра »

Точно така.От септември можеш да си ги вземеш,вкл.ако говориш с някой преподавател дават и ликвидационна по тях.
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”