Кандидатстване с БЕЛ и журналистика

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

то не е един сборник с анализи и интерпретации с това заглавие...маи, поне мисля че бях виждала още един поне със същото заглавие, но по-различен автор или там колектив
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

Само се надявам с хората дето пишат в тази тема,да имаме късмет и септември месец да сме колеги :lol:
Днес за първи път чух че има курс и по журналистика,знаех за този по литература,но другия определено ме изненда.И ми стана много интересно.Някой по-запознат може ли да ми обясни за какво става дума.Имам представа от курса по литература,защото познати са ходили и там става дума за автори,теми ала бала...А на курса по журналистика с какво те занимават по няколко часа на ден,там еди си колко дни???Моля за една обширна информация :wink:

А на всички кандидат-студенти-Успех!!!!!!
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Здрасти!

Има теми във форума, които биха ти били полезни.

Тук има писано доста за курса по журналистика (на който бях и после писах тук)

Писмен изпит по журналистика

Устен изпит по журналистика

Сайтът на ФЖМК - има темите от последното десетилетие)
http://fjmk.atspace.com

Успех
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
samodiva_yana
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от samodiva_yana »

Професор Валери Стефанов явно каза тежката си дума и потъпка още в зародиш непокълналите ни сладки малки надежди за предварителни изпити по литература!Честито да ни е!
От интервюто-което прочетох-ми станаха ясни много неща като например това че едва ли не университетът работи `на ползу народу` и едвам крета финансово защото нахални и заблудени кандидат-студенти като нас искат равни шансове с останалите-но иначе живеем в демократична държава-няма спор!
`Предварителните изпити не са печеливши за университета`-тези хора за глупави ли ни смятат или да
Аз не съм математичка но чак толкова мога да пресметна-всяка година стотици деца кандидатстват с литература и като им се вземе по 15 лева за привилегията се събира доста солидна сума-тези хора имат доста странни понятия за `печелившо`

Извинявам се на всички за пълната липса на препинателни знаци но имам малка сестричка хакерка която снощи върша из компютъра и сега не мога да открия къде е решила че ще е по-радионално да са точката и запетайката :roll:
Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка той не те наказва,а просто изпразва ръката ти,за да получиш нещо по-голямо!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

някой по-информиран може ли да ми каже защо с една олимпиада по литература (хипотетично говоря за изкаран национален кръг ), при положение, че подготвящият се хвърля толкова усилия и мъки, и напрежение, и живо чудо, не може да се влезе право например, а те урежда само българска филология съответно без приемен изпит юли месец... :?:
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

сигурна ли си???Ами ако държиш изпит по история и се взема ожценката от олимпиадата не става ли???Блъххх ако не става ще е много куцо...Аз все си мислех че ако кандидатът иска специалност която изисква два изпита,а на единия вече има отлична оценка от олимпиада просто държи само единия...Сега надеждите ми леко се разклатиха...Наистина ли е така???
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

не мога да гарантирам, че е така, още по-малко искам да разпространявам грешни слухове и да всявам страх и ужас :) така съм чула и затова питам...ако се окаже така е много тъпо...и все пак погледнато съвсем реално за един конкурсен изпит в СУ да кажем може би се хвърлят по-малко усилия, напрежение и тъй нататък от тези за достигане и преминаване на национален кръг на олимпиада по литература, пък и не само по-литература де... не знам, така си мисля аз...може и да греша...ugly_girl най-малко искам да те стряскам:) и аз не знам и затова питам дали има някой по-компетентен, за да каже :wink:
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Вчера с преподавателката ми по литература говорихме точно за това и тя каза , че 6-ца от нац. кръг на олимпиадата по литература се признава като оценка от изпит за всички специалности.
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

това е хубаво...ugly_girl може да е спокойна вече...но я се замислете колко пък е лесно да се изкара 6-ца на национално ниво :?: :roll:
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

За националния кръг на олимпиадата по литература нямям мнение, но от собствен опит мога да кажа,че на националния кръг по философия не ставаше въпрос нито за знания, нито за умения , а за връзки и др. подобни съображения. Надявам се поне олимпиадата по литература да не е опорочена, защото това би било чиста подигравка с нашите усилия да стигнем до там :!:
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

За националната олимпиада не мога да говоря,защото от 8 до 11 клас включително няма трети кръг,но за останалите мисля,че се оценява обективно и въобще не е трудно да се минат.
Успех!
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

не е така

Мнение от Johana Jotkova »

Не мисля, че оценяването на първите два кръга е обективно, дори мисля, че е субективно, защото хората се познават проверяващите и "бутат" своите си ученици. На националния кръг не знам точно как стоят нещата, но за др два е точно така. :(
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

В големите градове на втори кръг е много малък шансът проверяващият да те познава.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

мен ако питате е относително...миналата година на втория кръг едната учителка, която е проверявала работите преподава в моето училище...е не ме толерира...въпреки че се говореше, че нарочно са орязали тези, които се бяха явили от езиковата гимназия...мисълта ми беше, че сме малък град и все пак оценяването си е горе-долу както трябва да бъде
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Как се справяте с ученето на цитати :?: На мен вече ми стана каша в главата и си мисля колко хубаво щеше да е, ако можеше да не използвам никакви цитати на изпита :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”