Най-после политически модел за народа!ШАХ-ШЕХ за политиците!

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Re: Най-после политически модел за народа!ШАХ-ШЕХ за политиците!

Мнение от FMI »

Защитавам мнението че престъпници ни оправляват! И смятам че трябва не просто да бъдат свалени, а да бъдат вкарани в затвора! Смятам че такива хора не трябва повече да се допускат на власт и ако е необходимо да се използва сила! Ама не да ми се оправдавате че им остава малко и ще дойдат по добри и като дойдат още по лоши и за тях да кажете че ще ги чакаме само 4 години за да ги сменим и тях с още по лоши...

ЗАТВОР - за всеки корумпиран!
Отстраняване - за всеки некадърен!

Ти пак ще ме попиташ: "Добре, сваляме ги и какво предлагам след това...". Предлагам да ги свалим и ако не дойдат по добри и тях и така докато дойдат. Ама не да ги чакаме да им изтече мандата, а когато се осерат веднага вън или в затвора, всеки му според заслугите! Не е моя работа да предлагам каквото и да било друго, нямам претенции да заемам такива постове, че аз да предлагам как да се оправим... Но защо според теб това трябва да означава че не трябва да имам мнение и позиция, защо си решил че нямам право да съм недоволен и нямам право да ги осъдя и нямам право да ги отстраня от постовете за които не стават?!
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

FMI написа:Защитавам мнението че престъпници ни оправляват!
Хахахах, това някаква словесна комбинация между управление и оправяне ли е? Добра игра на думи :wink:

Сега сериозно: Удачен политически модел за България, който би отстранил повечето от недостатъците на държавното управление у нас, би представлявало въвеждането на действително разделение на изпълнителната от законодателната власт. Министрите да са експерти в съответната сфера без изявена политическа принадлежност. При реално разделение няма да са предварително обречени вотовете на недоверие, нито пък законопроектите на правителството ще се приемат безапелативно.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:Защитавам мнението че престъпници ни оправляват! И смятам че трябва не просто да бъдат свалени, а да бъдат вкарани в затвора! Смятам че такива хора не трябва повече да се допускат на власт и ако е необходимо да се използва сила! Ама не да ми се оправдавате че им остава малко и ще дойдат по добри и като дойдат още по лоши и за тях да кажете че ще ги чакаме само 4 години за да ги сменим и тях с още по лоши...

ЗАТВОР - за всеки корумпиран!
Отстраняване - за всеки некадърен!

Ти пак ще ме попиташ: "Добре, сваляме ги и какво предлагам след това...". Предлагам да ги свалим и ако не дойдат по добри и тях и така докато дойдат. Ама не да ги чакаме да им изтече мандата, а когато се осерат веднага вън или в затвора, всеки му според заслугите! Не е моя работа да предлагам каквото и да било друго, нямам претенции да заемам такива постове, че аз да предлагам как да се оправим... Но защо според теб това трябва да означава че не трябва да имам мнение и позиция, защо си решил че нямам право да съм недоволен и нямам право да ги осъдя и нямам право да ги отстраня от постовете за които не стават?!
Контролът върху парламента зависи от хората у фактът, че на повечето не им стиска да си отстояват позициите е добре - дошло за всеки с власт в ръцете. Обаче, когато толкова време ни управляват комунисти, зависи от хората, да проумеят кой е по - добър. Да, знам - за тебе по- добри нямало, сред сегашните, обаче тоя въпрос, меко казано, ми се струва безсмислено да го обсъждам с незапознат и предубеден човек.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Какво значи по-добри? Аз не искам просто по-добри, а достатъчно добри! Т.е. аз не искам 100 тояги, защото е по добре от 200! Искам ≤0, а ти ми предлагаш 500...

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:Какво значи по-добри? Аз не искам просто по-добри, а достатъчно добри! Т.е. аз не искам 100 тояги, защото е по добре от 200! Искам ≤0, а ти ми предлагаш 500...
По - добри значи хора, които се опитват да изградят демократични традиции в страната, като изтласкат бившите служители на ДС от властта и като вложат опит за по - ефективна вътрешно-политическа реформа и възстановяване на достойнството в страната ни в международен план.
Knights of the Cross
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Tommy написа:
FMI написа:Какво значи по-добри? Аз не искам просто по-добри, а достатъчно добри! Т.е. аз не искам 100 тояги, защото е по добре от 200! Искам ≤0, а ти ми предлагаш 500...
По - добри значи хора, които се опитват да изградят демократични традиции в страната, като изтласкат бившите служители на ДС от властта и като вложат опит за по - ефективна вътрешно-политическа реформа и възстановяване на достойнството в страната ни в международен план.
Вкратце: воля за промяна :)
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Tommy написа:
Събуди се, с това ни лъгаха преди 20 години :)

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:Събуди се, с това ни лъгаха преди 20 години :)
Разликата беше, че след четири години демокрация бяхме по-близо, отколкото сега. Тогава получихме международно признание на "Балкански тигър" и доста хора се притесняваха, че трябва да влезем заедно с Румъния в ЕС, защото ще ни дръпне назад. А погледни разликата сега.
Knights of the Cross
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Защо продължавате да спорите с ФМИ?
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Аз спрях...след като модераторския екип ми изтри личните впечатления от светлата му личност
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

ники написа:Защо продължавате да спорите с ФМИ?
Може би няма смисъл, обаче се опитвам да провокирам критично мислене у него, а не тотално отрицание, обаче той упорито не иска.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Дичоу написа:Аз спрях...след като модераторския екип ми изтри личните впечатления от светлата му личност
Така и не стигнаха до мен, въпреки че ти казаха че на лична със сигурност няма да ти ги изтрият :)
Tommy написа:
ники написа:Защо продължавате да спорите с ФМИ?
Може би няма смисъл, обаче се опитвам да провокирам критично мислене у него, а не тотално отрицание, обаче той упорито не иска.
Не отричам всичко, просто когато отричам твоя избор значи отричам всичко?

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:Не отричам всичко, просто когато отричам твоя избор значи отричам всичко?
Просто не отричаш, благодарение на смислени доводи.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Tommy написа:
FMI написа:Не отричам всичко, просто когато отричам твоя избор значи отричам всичко?
Просто не отричаш, благодарение на смислени доводи.
Едва ли има по смислен довод да не избереш някой от това, че вече те е крал!

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Още повече, като не можа да кажеш какво ти е откраднал.
Knights of the Cross
Заключено

Обратно към “България”