КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Re: КСК 2009 - История

Мнение от babangida »

plamy_ написа:че аз чета от много неща и се бъркам.. ?
Затова чети от едно място и по-задълбочено, за да не се объркваш. :wink:
plamy_ написа:да ии.. изпита е 4 часа нали? ( което ми е струва твърде малко за някоя обемна тема! )
Те затова няма да ти дадат обширна тема, а и да дадат такава, ще искат да им пишеш конкретно, без подробности. И те са хора, не им се четат разкази. :lol:
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

plamy_ написа:Право разбра се ! 8) .. Абе незнам ама ако се падне Новата история ще е много гадно .. много сухо. Средновековие или Възраждане бомба..! А имам въпросче освен по конспектите и учебника на КАЙМАКАМОВА ( зеления ) използвате ли други материали, че аз чета от много неща и се бъркам.. ? :) А да ии.. изпита е 4 часа нали? ( което ми е струва твърде малко за някоя обемна тема! )
Явно доста хора ползват зеления учебник на Каймакамова, Митев и Огнянов :)
Ти в какъв смисъл се объркваш, като четеш ? :D
Иначе, очаквай всякакви формулировки на темите. Преди 2 години мисля, че контролната тема беше за Омуртаг и наследниците му. :D
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от ShadowsInBlue »

Учебникът на Каймакамова, Митев и Огнянов си е доста добър според мен, без да е объркан или наблъскан с излишни работи. Профилираният на Просвета си е цяла мъка да го четеш, толкова много излишни работи... От друга страна засяга неща, които ги няма в зеления...

Аз сега (е не точно сега, де :roll: ) си правя конспекти с по-важните дати, събития, извори и гледам от зеления учебник, Просвета, темите, които съм писала и това, дето са ни го диктували на курсовете. Тежко :(

А иначе ако се падне Средновековие (без Кирил и Методий и Иван Асен) ще е просто фантасмагорично! Но... само времето ще покаже, нали..
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

Ъм, това зеленичкото май го имам, ама се отказах да го чета - никак не ми допада като стил. Освен темите аз си чета и от учебника на Просвета - има яки неща. На места малко са размити и глупавичко подредени, но като си ги напасне човек стават и то доста. Даже е един от най-добрите ни учебници въобще май.

/спомня си учебника по литература от 9 клас на "Диоген" и потръпва/
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина

Мнение от ShadowsInBlue »

Е да, в тоя на Просвета има доста инфо, което иначе го няма в зеления... Абе то от два стола в третия.. или беше от трън та на глог.. или нещо с динени кори :shock: .. ако някой се чуди, опитвам се да измъдря поговорка... Абе, в общи линии искам да кажа, че е най-добре да учиш от едно нещо, за да не се бъркаш :mrgreen:

Тоя на Просвета поне е годен за самоубийство, ако се провалиш на изпита :)
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

Е, поне изчакай да се провалиш и на двата, ако ще има биене с тухла (а.к.а. учебник по история) по тиквето :blackeye:

А за ученето от много места съм съгласен. Само ти се размиват нещата и се чудиш кое/кво/що. ;п
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

Какво се падна миналата година на предварителния и редовния?
Изображение
Изображение
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Предварителен :
"Създаване и развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел" и "Априлско въстание 1876"

Редовен :
"Обществено-политическа дейност на Г.С. Раковски" и "Външна политика на България през Втората световна война 1939-1944"

:D
Последно промяна от lacuna_coil на 04 Апр 2009, 10:45, променено общо 1 път.
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

така с две теми е доста добре :)
Изображение
Изображение
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Така с 2 теми е доста добре, но и доста объркващо. :lol: :wink:
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

ShadowsInBlue написа:Абе, в общи линии искам да кажа, че е най-добре да учиш от едно нещо, за да не се бъркаш :mrgreen:
Какво има, та да се бъркаш? Събитията са си събития, еднакво са изложени навсякъде. Единственото, което може да се случи, четейки от различни източници, е да попиеш малко повече различни гледни точки... А все си мисля, че богатата историческа култура не се санкционира :?
Въобще с тия университетските КС учебници се убива целият творчески елемент - един вид 'назубри зеления учебник и си вътре'! Блях! :pukeright:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Shawty
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Shawty »

1-во се извинявам, че задавам въпрос, чийто отговор вече знам, но предпочитам да съм сигурна на 100% :) .
Съдейки по програмата за изпита по история в СУ виждам, че не влизат теми за славяните и прабългарите, падането на България под османска власт, България в Първата световна война, както и държавно-политическо и обществено-икономическо разв. на България през периода 1923-1939.
Не съм се объркала, нали?
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

За славяните и прабългарите може да се пише, но без да се изпада в подробности.Миналата година, както някои споделиха, са им рязали от оценката, защото са писали за славяните и прабългарите, на други -не. Темата за падането на България под османска власт не влиза в конспекта, а за другите две - не знам :P
Аватар
Shawty
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Shawty »

Мерси:) .
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Как да няма "Славяни и прабългари"? При 4-часов изпит не е изключено да се зададе тема "Прабългари и славяни през епохата на „Великото преселение на народите" (IV-VII в.) " - така формулирана, тя присъства и в програмата за изпита: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _b_lgariya
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”