Отново, за да не цитирам безсмислено дългия пост на Андрей Ковачев:
Депозитът от 50 000 лева е бил, както казваш
Andrey Kovatchev написа:предложение на СДС (било някакава манипуалция казват и след това не са гласували собственото предложение в зала)
- тоест нищо не казваш. Няма доказателства, освен това съм от ДСБ и личните нападки срещу СДС не ме засягат толкова.
Какви пощипвания сте отказвали не ме интересува, обаче нито ти, нито другият с твоята фамилия, нито yas ми отговорихте с какви хора смятате, че може да управлявате, което надявам се, няма да стане.
Scorpion няма нищо общо с ДПС, просто те критикува обективно, а ти не можеш да му дадеш отговор.
Законите в България не са тоталитарни, прилагането им е тоталитарно.
"enforcement", ако в гората си забравил простия български - имаме и такава дума при нас - би могъл да използваш "подсилване".
Сега за явната незапознатост и простотия, като израз на интелектуална немощ на yas:
yas написа: Аз искам да гласувам по определен начин и точка! Това е гражданска позиция.
Типично за човек, който не може да обоснове логически и идейно своята позиция.
yas написа:Не ми дреме зае СДС-та, ДСБ-та и прочее. Те изгубиха целия си електорат с безмозъчното си и аморално поведение, а сега ми плачат. Именно те оставиха държавата в ръцете на комунягите, не някой друг. А сега на всичко отгоре си позволяват и удари под кръста. Нещастни мъжленца...
Не са оставили държавата в ничии ръце, а поведението им не е било безмозъчно и аморално. В политическите теми многократно съм изтъквал доводи за това, които няма да повтарям на поредния неограмотен кръчмарски политик. Фактите за синьото управление ги има и няма да се занимавам да ги копирам и интерпретирам за някой, който дори и да ги прочете, няма да се замисли. Държавата в ръцете на комунистите я оставят фалшиви опозиционери като теб и жалките ти недоохранени "Зелени".
keen написа:
Какъв "експеримент с народа" ще бъде, ако ЗЕЛЕНИТЕ спечелят 5-6% (примерно) гласове на изборите?
Явно какъв, може би не си прочел внимателно темата, или нищо не можеш да схванеш.
keen написа: на мен ще ми е интересно да посочиш дали някоя друга (която и да е) партия разполагаща с по-добър ресурс за постигане на целите, които са си поставили ЗЕЛЕНИТЕ?
Убеден съм, че няма да можеш.
Мога. Ще се огранича с доста кратък списък на способни, според мен, хора от ДСБ:
Иван Костов, Екатерина Михайлова, Петър Москов, Радан Кънев, Константин Димитров( може да не ти познат - зам. външен министър на ОДС, посланик в Брюксел и дипломат с опит), Петър Николов, Борис Станимиров и доста други, обаче и повечето от тия не си чувал, а и изреждането просто на имена е безсмислено. Не ми се пише всеки от тях какъв е - можеш и сам да провериш. Не разбрах обаче за кадрите на "Зелените".
keen написа:Да предположим, че ЗЕЛЕНИТЕ не минат 4%-овата граница, а съберат 1-2% от гласовете. По какъв начин това представлява "разсейване на вота"?
Изобщо с какви очи която и да е от парламентарно представените партии би могла да обвини когото и да било в "разсейване на вота", при условие, че те положиха такива огромни усилия да отвратят хората от политиката?
Представлява, защото гласовете се разпределят между партиите, минали четирипроцентовата бариера, от което най - голяма полза имат партията, която е на първо място, защото най- много я доближава до съставянето на самостоятелно правителство и БСП, които имат полза от разединена опозиция.
keen написа:И ти сочиш обвинително с пръст ЗЕЛЕНИТЕ, които се стремят да мобилизират тези отвратени от политиката хора, като ги убедят, че може и обикновени хора, които не са от личния състав на ДС, реално да участват в политиката, обвиняваш тях за "разсейване на вота"? За какви аргументи говориш изобщо?
Не бих казал, че се стремят към подобно нещо, по - скоро се опитват да оберат негативния вот. Ако става въпрос за ченгета, ДСБ е единствената партия, провела кампанията "Чисти ръце" в партията си, което ще рече, че сред членовете и не се допускат служители на бившата ДС.
Ако имаш други въпроси за аргументите, мога да ти отговоря, обаче попрочети малко, защото, ако съдя по изказването не си наясно с доста неща.
Ники: Мерси!

Обаче дори да ги минат, не пречи да бъде разсейване на вота, тъй като се получава една по - разединена опозиция, от която има нужда БСП. Най - много фиктивни и платени опозиционни партии се учредяват именно в подобни случаи.