как върви подготовката ви по история за КСК 2006?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

То с тез гениалните изказвания относно предполагаемите теми поже да се падне и АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ пак! (нали има кръгла годишнина - 130)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

пикси написа:Като за пети път в живота ми - върви много добре :D Ама опитът тук си казва думата. След понякога 14 часов работен ден, направо лети. Спя малко, но на кого ли му трябва сън :shock:
Скромната ми възраст :wink: иска повечко сън. Аз сега съм на "Църква и култура 14-17 век" (да кажа ли пак, че е за пети път?).
При вас, мили бъдещи колеги, не знам как стоят нещата.
Аз ще се оплача, че ми е писнало, но няма начин. Споделете си болката.
На мен не ми остава нищо друго, освен тази година да разбия правото, защото съм асистент на юриста в международен холдинг и вече успешно се сблъсквам с всякакви правни проблеми. Много е трудно, ама е много предизвикателно. Между цесии и арбитражи историята ми се вижда песен, песен...ама няма кога да я пея.
... Добре ... защо с струва да кандидатстваш 5 годиини поред заради СУ. Какво те накара да продължиш да се бориш да влезеш тук, а не в друг ВУЗ?
Аватар
Мадлен..
В началото бе словото

Мнение от Мадлен.. »

И мен ме пишете към кандидатстващите с история ;)
Да видим какво ще стане..
За жалост още съм малко назад с материала.Подготвям се сама. В сми -не ходя на уроци или курсове..
Та така...
Успех на всички!!

ПС: Забравих да спомена, че "плануваните" специалности са "История" и "Археология".
Аз умрях... да живея Аз!
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Мадлен.. написа:И мен ме пишете към кандидатстващите с история ;)
Да видим какво ще стане..
За жалост още съм малко назад с материала.Подготвям се сама. В сми -не ходя на уроци или курсове..
Та така...
Успех на всички!!

ПС: Забравих да спомена, че "плануваните" специалности са "История" и "Археология".
мади, сам се готвих по история и изкарах 5,50, така че релакс, а време имаш достатъчно, лесно е, пожелавам ти успех, а ако пиенето ти е хоби---колегите казват че Археологията е най-алкохолирината специалност в СУ :wink: .....
Изображение

Изображение
Аватар
Мадлен..
В началото бе словото

Мнение от Мадлен.. »

И аз така съм чувала за Археологията :toothy3: 8)

А някой може ли да метне насам минималните балове от предните години за тез' две специалности...
:?
наясно съм само с "История"-та от миналата година.... :)

Аз умрях... да живея Аз!
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Минимален бал за Археология:
2005-25,15(мъже);25,92(жени);
2004-24,92(мъже);25,75(жени);
2003-24,42(мъже);25,89(жени);
2002-23,33(мъже);24,42(жени);

Минимален бал за История:
2005-24,58(мъже);25,50(жени);
2004-23,42(мъже);24,68(жени);
2003-23,75(мъже);24,75(жени);
2002-21,81(мъже);23,33(жени);

Успех на изпитите!
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
Мадлен..
В началото бе словото

Мнение от Мадлен.. »

nightwish написа:Минимален бал за Археология:
2005-25,15(мъже);25,92(жени);
2004-24,92(мъже);25,75(жени);
2003-24,42(мъже);25,89(жени);
2002-23,33(мъже);24,42(жени);

Минимален бал за История:
2005-24,58(мъже);25,50(жени);
2004-23,42(мъже);24,68(жени);
2003-23,75(мъже);24,75(жени);
2002-21,81(мъже);23,33(жени);

Успех на изпитите!
Благодаря ти страшно много за инфото! !

ПП: ... и за пожеланието, ест :wink:
подобно:))
Аз умрях... да живея Аз!
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Аз също се готвя сама по история, но и по литература и честно да ви кажа колкото повече идва 21 май, толкова по-често си мисля че нищо незнам, но да се надявяме, че ще се преборим и наесен ще бъдем колеги. Успех на всички :wink:
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
Аватар
TeDuS
В началото бе словото

Мнение от TeDuS »

здр имам някое друг - въпросче - как успявате да се справите с времето в смисъл такъв - аз също съм сама в подготовката по история - и никога не успявам да се вместя в срок примерно от една седмица за тема...затова съм си толкова назад..просто колкото и да уча имам чувството че не съм достатъчно готова за пробен изпит...а ако си направя такъв - няма кой да го провери и даси каже думата...как се справяте с тези..да кажа "неприятни моменти при самостоятелната подготовка"????
Аватар
пикси
Драскач
Курс: втори

Мнение от пикси »

[quote="явор"][quote="пикси"]Като за пети път в живота ми - върви много добре :D Ама опитът тук си казва думата. След понякога 14 часов работен ден, направо лети. Спя малко, но на кого ли му трябва сън :shock:
Скромната ми възраст :wink: иска повечко сън. Аз сега съм на "Църква и култура 14-17 век" (да кажа ли пак, че е за пети път?).
При вас, мили бъдещи колеги, не знам как стоят нещата.
Аз ще се оплача, че ми е писнало, но няма начин. Споделете си болката.
На мен не ми остава нищо друго, освен тази година да разбия правото, защото съм асистент на юриста в международен холдинг и вече успешно се сблъсквам с всякакви правни проблеми. Много е трудно, ама е много предизвикателно. Между цесии и арбитражи историята ми се вижда песен, песен...ама няма кога да я пея.[/quote]

... Добре ... защо с струва да кандидатстваш 5 годиини поред заради СУ. Какво те накара да продължиш да се бориш да влезеш тук, а не в друг ВУЗ?[/quote]

Обяснявам - защото работя като асистент - адвокат и защото знам какво означава СУ в правото. Тъпо за някои, ама факт....Позволете ми да знам със сигурност. Освен това е много хубаво една цел да ти осмисля живота. Учила съм винаги по избор - една тема ми харесва, друга - не и не я уча. Принципно затова кандидатствам 5 път. Опит в юридическата сфера имам вече някакъв, скромен, мерси. И работя по въпроса.
Понеже видях, че вече се хвърля боб по отношение на темите, нека отново легендарната ми практика да ви посъветва - няма логика. Ходенето на уроци ме научи на едно (5-те години също). Избрат се по пет теми от период - произволно. Кой е на власт, каква годишнина е, какво е казала кварталната гледачка....и т.н. нямат отношение. ТЕГЛИ СЕ НА КЪСМЕТ. Това е. Който мисли различно - печели пожеланията ми да е невероятен късметлия. Това за СУ.
В УНСС се редуват - първата година, когато кандидатствах там, се падна Управление на С. Стамболов и К. Стоилов (2002). Същата тема се падна 2004, пак бях там, и аз писах :lol: 2003 се падна вече не помня какво, но се сещам, че се знаеше поне месец предварително, поне на мен един познат ми каза. Аз силно се усъмних, че е вярна информацията, но така или иначе не ходих на изпит там. Е, падна се по предварителна информация :).
Обаче в СУ - забравете. Учи се наред. И се стискат палци. Ама по-сигурно остава да си подготвен.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Аватар
пикси
Драскач
Курс: втори

Мнение от пикси »

А, забравих нещо....Златното правило на СУ - ТОВА, ЧЕ ЕДНА ТЕМА СЕ Е ПАДНАЛА ПРЕДНАТА ГОДИНА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТАЗИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПАДНЕ. АКО БЪДЕ ИЗТЕГЛЕНА КАТО РЕАЛНА ОСТАВА!!! СЛУЧВАЛО СЕ Е ПО ЛИТЕРАТУРА.
Какво по-честно от това?!
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

хора, до къде стигнахте с темите :?: има ли някой въобще да ги е свършил вече?
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
TeDuS
В началото бе словото

Мнение от TeDuS »

Чесно ли....ми да кажем 2-рата - много много зле...не че не ми се получава с ученето, но честно казано не съм и седнала сериозно. При мен го има момента с пагубното за всеки кандидат-студент "ИМА ВРЕМЕ"!!!. Лощото е, че време няма !!!! Поне се успокоявам с това, че много хора (поне покрай мен) са напред с материала... т.е взели са материала до Руско-турската освободителна война примерно..но пък нищо не са научили ..само дават парички за глупости!!! Каквото стане :roll:
Жрецът на Болката
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Жрецът на Болката »

Тедус и аз съм като теб... заралии явно сме така :)
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Научила съм почти цялото средновековие...А тепърва ще започвам да развивам Раковски и вече се отчайвам от живота. :roll: Да минава този изпит, че...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”