ЦСКА-то
Модератори: ники, Methuselah
- Al-x4o
- От дъжд на вятър
- Специалност: Публична комуникация
- Курс: семестриално завършил
- Обратна връзка:
ЦСКА-то
Защо ЦСКА не успя в турнира за Купата на УЕФА?
От години единствената мечта на българския запалянко е да види роден клуб в Шампионската лига. И всяка година ставаме свидетели на ситуации тип „Ей толкова ни остана да влезем в групите”. Тази година не изненадахме себе си и „Лигата на богатите” пак с и остана мираж. Само сладкото 1:0 като гост на еврошампиона Ливърпул се превърна утеха. Но в утеха след Пирова победа, защото „ривърсайдци” си бяха свършили работата в София и пестяха сили за следващите двубои. Последва и успехът на „Байер”, който отведе отбора до груповата фаза за УЕФА. И дотам. След това момчетата на Йешич сякаш спряха да служат на своя Генерал и дойдоха неубедителните резултати. Дойде и отпадането от турнира.
Вече е късно да се търсят виновници за неуспеха. Важно е обаче да се отбележи, че след успехите над „Ливърпул” и „Байер” отборът тръгна надолу. Причините вероятно се крият някъде дълбоко в съзнанието на всеки един от играчите на армейския клуб. Дали от младост и неопитност, дали от недостатъчна смелост да продължат подвига, отстранявайки поредния голям клуб, „червените” сякаш сами не повярваха във възможността да осъществят своя „европробив”.
Започна редуване на лесни победи в шампионата с вяла игра в Европа. „Армейците” сякаш помислиха, че са си свършили работата след няколко победи с по 1:0. С вдигането на цената на някои от играчите започна да се вдига и тяхното нежелание да се раздават на терена. Това доведе до очаквания резултат - привидно равностойното представяне с преодолимите съперници в група „А” на турнира на УЕФА така и не получи своя победен облик. Така за поредна година „червените” фенове ще гледат проления дял от турнира по телевизията.
В крайна сметка положителното от кампанията „ЦСКА в Евротурнирите – 2005” получи икономически облик след трансферите, осъщес твени през зимната пауза. Друг остава въпросът дали след продажбата на Забавник и Гай „червената” защита ще задържи статута си на „непробиваема”. Остава надеждата „финансовата инжекция” от сделките да бъде използвана за изграждане на така мечтания евробоец, който да успее това лято да прескочи третия предварителен кръг на Шампионската лига. За тази цял обаче „армейците” трябва да дублират титлата от миналата година. А всички знаем, че седем точки разлика между вечните съперници невинаги са достатъчна преднина.
От години единствената мечта на българския запалянко е да види роден клуб в Шампионската лига. И всяка година ставаме свидетели на ситуации тип „Ей толкова ни остана да влезем в групите”. Тази година не изненадахме себе си и „Лигата на богатите” пак с и остана мираж. Само сладкото 1:0 като гост на еврошампиона Ливърпул се превърна утеха. Но в утеха след Пирова победа, защото „ривърсайдци” си бяха свършили работата в София и пестяха сили за следващите двубои. Последва и успехът на „Байер”, който отведе отбора до груповата фаза за УЕФА. И дотам. След това момчетата на Йешич сякаш спряха да служат на своя Генерал и дойдоха неубедителните резултати. Дойде и отпадането от турнира.
Вече е късно да се търсят виновници за неуспеха. Важно е обаче да се отбележи, че след успехите над „Ливърпул” и „Байер” отборът тръгна надолу. Причините вероятно се крият някъде дълбоко в съзнанието на всеки един от играчите на армейския клуб. Дали от младост и неопитност, дали от недостатъчна смелост да продължат подвига, отстранявайки поредния голям клуб, „червените” сякаш сами не повярваха във възможността да осъществят своя „европробив”.
Започна редуване на лесни победи в шампионата с вяла игра в Европа. „Армейците” сякаш помислиха, че са си свършили работата след няколко победи с по 1:0. С вдигането на цената на някои от играчите започна да се вдига и тяхното нежелание да се раздават на терена. Това доведе до очаквания резултат - привидно равностойното представяне с преодолимите съперници в група „А” на турнира на УЕФА така и не получи своя победен облик. Така за поредна година „червените” фенове ще гледат проления дял от турнира по телевизията.
В крайна сметка положителното от кампанията „ЦСКА в Евротурнирите – 2005” получи икономически облик след трансферите, осъщес твени през зимната пауза. Друг остава въпросът дали след продажбата на Забавник и Гай „червената” защита ще задържи статута си на „непробиваема”. Остава надеждата „финансовата инжекция” от сделките да бъде използвана за изграждане на така мечтания евробоец, който да успее това лято да прескочи третия предварителен кръг на Шампионската лига. За тази цял обаче „армейците” трябва да дублират титлата от миналата година. А всички знаем, че седем точки разлика между вечните съперници невинаги са достатъчна преднина.
Много добра статия !!!
Но всеки отбор се нуждае от късмет, според мен ние го нямахме накрая, плюс това един отбор, не може да държи върховна форма в продължение на 3-4 месеца, накрая издишахме, и все пак да не забравяме, че имахме един период от 20 дена с 6 изиграни мача !!!
За защита, ще видим, както си знаех Котев го налагат десен бек, добра защитна двойка може да се получи от Илиев и Тунчев, но трябва доста мачове и синхроназиция- имаме ги, това е пролетният дял на нашето първенство.За мен зимната селекция е на високо ниво, и очаквам големи успехи.
САМО ЦСКА !!!
Но всеки отбор се нуждае от късмет, според мен ние го нямахме накрая, плюс това един отбор, не може да държи върховна форма в продължение на 3-4 месеца, накрая издишахме, и все пак да не забравяме, че имахме един период от 20 дена с 6 изиграни мача !!!
За защита, ще видим, както си знаех Котев го налагат десен бек, добра защитна двойка може да се получи от Илиев и Тунчев, но трябва доста мачове и синхроназиция- имаме ги, това е пролетният дял на нашето първенство.За мен зимната селекция е на високо ниво, и очаквам големи успехи.
САМО ЦСКА !!!
- GFear
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Доста добре казано.
Наиснина много са факторите, които повлияха. Но все си мисля,че главнате причини са липсата на опит и смелост.
Дано следващата година нещата стоят по-добре!
Защо ли ми се струва,че това последното всяка година го казваме
.
Въпреки всичко САМО ЦСКА!!!
Защо ли ми се струва,че това последното всяка година го казваме
Въпреки всичко САМО ЦСКА!!!
Всичко е позволено! Важното е да не те хванат.
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Въпреки че съм левскар, четох статията с интерес. Естествено имам една забележка: спрете се! Тоя Йешич не е нито Адмирал, нито Генерал, а абсолютен палячо. Даже "лячо". Даже "ля". Особено, като се появи с преводача си!
Второ: спокойно за титличката в България. Левски няма никакви шансове да ви догони. Знаеш защо. (впрочем в тази връзка изобщо не отричам цирка на Родопа-Левски).
Трето: тоя Сонор въздиша как така "за 20 дена червеният отбор изиграл 6 мача". Ами, приятел, пусни си Откритото първенство на Австралия. Там състезателите се случва да играят всеки ден- веднъж на сингъл, веднъж на двойки. Мачовете понякога продължават дори по четири часа.
И четвърто: радвам се, че гледахте пряко Ливърпул- ЦСКА... хихихи
Е, шегичка, де!
Второ: спокойно за титличката в България. Левски няма никакви шансове да ви догони. Знаеш защо. (впрочем в тази връзка изобщо не отричам цирка на Родопа-Левски).
Трето: тоя Сонор въздиша как така "за 20 дена червеният отбор изиграл 6 мача". Ами, приятел, пусни си Откритото първенство на Австралия. Там състезателите се случва да играят всеки ден- веднъж на сингъл, веднъж на двойки. Мачовете понякога продължават дори по четири часа.
И четвърто: радвам се, че гледахте пряко Ливърпул- ЦСКА... хихихи
Е, шегичка, де!
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Зимната ви селекция абсолютно нищо незначи, защото ако си чувал успех се постига не с индивидуалности, а с отбор. Именно за това е необходимо сработване. То иначе Левски трябваше да е изпаднал вече, тъй като за последната година купи само Джайеоба, който в повечето време е контузен. Шампиони ще сте, не защото сте силни, а защото нямате никаква конкуренция. Единствения ви равностоен отбор Левски ще си гледа Европата, докато е там, така че в смешния роден шампионат всичко е отдавна начертано. А относно успехите на ЦСКА тази година, мога да кажа, че са плод на една огромна случайност и много шанс.SoNoR написа:За мен зимната селекция е на високо ниво, и очаквам големи успехи.
САМО ЦСКА !!!
За Ливърпул няма да говоря, там всичко е ясно. Отборът си свърши работата тук, а никой голям отбор не хаби излишни сили.
За Леверкузен какво да кажа - на умряло куче нож извадихте. Отборът от години не е бил в такава криза. Единственият класен играч Митко пък два мача се чудеше как да не ви вкара гол момчето и как да изпусне положенията си, така че шапка трябва да му сваляте. И въпреки това и в двата мача (макар че бях за ЦСКА) мога да кажа, че Байер бе по-силния отбор с повече положения и натиск. Тук късмета беше с ЦСКА. После в групата всичко си дойде на мястото. генералисимус беше приземен. Излезе Хидиуед и видяхте какво представлявате. Само с неговата липса почнахте да се оправдавате. Въпреки че оня божков налива милиони за селекция. Смешното отборче на Славия Прага направо ви направи жалки, което аз не очаквах. Последния мач отново виках за ЦСКА! Шансът отново ви се беше отворил и имахте уникалната възможност да се класирате само с Х, обаче Монако си е Монако. Беше ме яд преди мача на изказвания от сорта - ние сме фаворити или отиваме да спечелим. видяхме ви победите и славата. Сега се връщайте тук да биете Родопа и Берое с по 4-5 на 0. На вас това ви е гордостта. Левски и Литекс са големите герои тази година!
Да живее отбора на Форум СУ
За мен селекцията върви успешно, защото футболът е бизнес продава/купува.При вас е по-тежко нямате пари, колкото да се говори,да налагате юноши, които изобщо не са от вашата школа, Домувчийски (истинската му фамилия, ако не вярвайте отивате да питате баща му, та на 17 години го взимате от Марица, играе 1 година в юношеските отбори - НАШ ЮНОША, шмекериите на Мустакатия и Арогантния).Скоро ще се спука синия балон, много го ударихте на Европа, това е хубаво, пожелавам ви успех, сега Артмедия с нов отбор(ето една политика на клуб продава/купува).
Отговарям на въпроса за Ливърпул, ДА играха с втория си отбор , КАКТО И МАРСИЛИЯ игра с втория си отбор - така ли е ?!? Оксер ?!?! играха без защитен вал, сегашните титуляри играят само 4, когато играха срещу вас.Сега са на второ място, ако не се лъжа.Надявам се и вие някога да победите действащ европейски шампион !!! Дори да е с третия им състав.А да го победиш, на "свещения храм" "АНФИЙЛД" ВЕЛИКО Е ! Това не може да се опише, дано и вие преживеете такива емоции !!! Ако говорим за късмет, Левски го имаше, колкото ЦСКА дори и повече, последна минута срещу Динамо (Букурещ) , а бяха с 10 човека повече от 30 минути.Да не говорим за спасяванията, на Гошо Петков, който ви вкара понапред в групите на УЕФА.
Дон Анджелито : На ДвД е по-хубаво да се гледа Ливърпул-ЦСКА , плюс това ние не си отменихме мачовете като вас Левски, ако искаш провери програмата и ми кажи колко мача си отложихте.
И последно аз съм горд, че съм от ЦСКА, и когато отидеш в западните страни и ако попиташ познаваш ли български отбор, те ще кажат ЦСКА.Ние отдавна сме в Европа, а вие тепърва започвате, това е истината, дано имате поне малко частица от историята на червения клуб.Не искам да обиждам никой, това са мои разсъждения.
Пожелавам успех на Левски и Литекс ( а не като някои измислени личности само на един отбор)
Йешич го уважавам, защото нямахме такъв треньор, който да е добър психолог, а той е точно такъв.
Отговарям на въпроса за Ливърпул, ДА играха с втория си отбор , КАКТО И МАРСИЛИЯ игра с втория си отбор - така ли е ?!? Оксер ?!?! играха без защитен вал, сегашните титуляри играят само 4, когато играха срещу вас.Сега са на второ място, ако не се лъжа.Надявам се и вие някога да победите действащ европейски шампион !!! Дори да е с третия им състав.А да го победиш, на "свещения храм" "АНФИЙЛД" ВЕЛИКО Е ! Това не може да се опише, дано и вие преживеете такива емоции !!! Ако говорим за късмет, Левски го имаше, колкото ЦСКА дори и повече, последна минута срещу Динамо (Букурещ) , а бяха с 10 човека повече от 30 минути.Да не говорим за спасяванията, на Гошо Петков, който ви вкара понапред в групите на УЕФА.
Дон Анджелито : На ДвД е по-хубаво да се гледа Ливърпул-ЦСКА , плюс това ние не си отменихме мачовете като вас Левски, ако искаш провери програмата и ми кажи колко мача си отложихте.
И последно аз съм горд, че съм от ЦСКА, и когато отидеш в западните страни и ако попиташ познаваш ли български отбор, те ще кажат ЦСКА.Ние отдавна сме в Европа, а вие тепърва започвате, това е истината, дано имате поне малко частица от историята на червения клуб.Не искам да обиждам никой, това са мои разсъждения.
Пожелавам успех на Левски и Литекс ( а не като някои измислени личности само на един отбор)
Йешич го уважавам, защото нямахме такъв треньор, който да е добър психолог, а той е точно такъв.
Сонор, извинявай ако нещо греша, ама колко са живите фенове на ЦСКА или още по-малко в Европа, дето помнят великите успехи на ЦСКА. Във всеки случай не сме нито ти, нито аз. Така че, моля те стига вечно сте говорили или за историята или за бъдещето. Погледни реално на нещата.
Сега за Марсилия и Оксер. От марсилия точно 2-ма титуляри не започнаха мача и при това по-късно се появиха на терена като резерви. на това резервен състав ли му викаш? Плюс това марсилия не е излязла в мач без значение. Те се бореха за 1-вото място, защото никак не им беше сигурно. А за Оксер пък изобщо не виждам какво го намесваш. Да не би да искаш да кажеш, че са излезли с резервите, защото не са искали да влязат в групите на УЕФА?
Сега за Марсилия и Оксер. От марсилия точно 2-ма титуляри не започнаха мача и при това по-късно се появиха на терена като резерви. на това резервен състав ли му викаш? Плюс това марсилия не е излязла в мач без значение. Те се бореха за 1-вото място, защото никак не им беше сигурно. А за Оксер пък изобщо не виждам какво го намесваш. Да не би да искаш да кажеш, че са излезли с резервите, защото не са искали да влязат в групите на УЕФА?
Да живее отбора на Форум СУ
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Моите уважения Добрев, за Марсилия 3-4 основни играчи не играха, пуснаха ги последните минути, ако не вярваш вземи статистиката, плюс това бяха сигурни занапред, мотивация никаква,това го каза дори техния треньор.Второ за Оксер, те бяха с резервите си защото имаха 6-7 играча в "лазарета", а Пеги Люндиула не можеше да играе, защото имаше мачове в евротурните с Лион.Ако не вярваш пак проверита.Историята се гради трудно, аз се гордея че имам такава история, и най-важното тя се утвърждава.Пак ти казвам като биеш настоящ европейски шампион, ми кажи
и един финалист от ШЛ преди 3 години, пак ми кажи
. Реално погледнато в момента ние сме по-добрия отбор и ще го докажем с 31-ва титла, а за Европа ви пожелавам успех, ние ще се пробваме за ШЛ

- Гост
- Пишеща машина
Кой го топли кого си победил? Важното е кой продължава... А на ЦСКА им поднесоха на тепсия направо преминаването от групите - победа и равен им трябваше само... Ама от 4 мача 3 загуби си е трагедия... Слаб отбор, нямат нито хъс, нито желание за игра... Средняшка работа... Не може за първи път от не знам колко години да могат да играят през пролетта в турнирите и да играят безобразно с французите... Те второто полувреме не играха направо... Ама браво на Литекс и на Левски... Едните наистина имат потенциал и им се играе, а другите имат див късмет и желание за доказване в Европа... Може и да им стигне за да отстраният Артмедия...SoNoR написа:Пак ти казвам като биеш настоящ европейски шампион, ми кажии един финалист от ШЛ преди 3 години, пак ми кажи
. Реално погледнато в момента ние сме по-добрия отбор и ще го докажем с 31-ва титла, а за Европа ви пожелавам успех, ние ще се пробваме за ШЛ
![]()
![]()