Кой учебник?Name Less написа:Аз ще се явявам също на 5ти,обаче ме притеснява нещо учебника.Уж го купих веднага щом казаха ,че се продава новия в книжарницата на СУ,но на първата страница пише 2007маТова ли пише и на вашите или да си търся истинския 2009та докато има още малко време?
КСК 2009 - География
-
gabi..gabi
- В началото бе словото
Re: КСК 2009 - География
- Name Less
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
На Славейков и Златунова 
-
gabi..gabi
- В началото бе словото
Нямам представа. Аз имам на Румен Пенин.
-
gabi..gabi
- В началото бе словото
Еми данните, които използваме трябва да са от 2006, 2007 или 2008 година
- S.B.Y.
- В началото бе словото
някой който се е записал за предварителния да каже колко пари е ? Че аз в послдния момент ще се запиша (на 30-ти) 
Аз съм богат , без да имам пари !
-
gabi..gabi
- В началото бе словото
S.B.Y. написа:някой който се е записал за предварителния да каже колко пари е ? Че аз в послдния момент ще се запиша (на 30-ти)
Мисля че таксата за изпит е 20 лева.
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Жалко, че не си усетила иронията ми.Kremcheto написа:ми нали точно ти се жалваше, че нямало смисъл в тая специалност туризъм и как ти бил нужен само един сертификат, а не диплома
Аз все пак държа да ми кажеш как решаваш, че една специалност е по-добра от друга. Може би си запозната с учебните планове, с възможностите за следдипломна реализация? Съмнявам се.
А относно коя е по-добрата специалност... по-добрата е тази, която ти е на сърцето. А на теб явно ти е безразлично какво ще учиш. Така, че все тая.
Има една подробност обаче, голяма част от тези, които са в РРП не са успели да влязат туризъм. Факт. Съдбата обаче си знае работата, дано да е за добро.
- S.B.Y.
- В началото бе словото
ама ти не обичаш да се заяждаш аKRSOne написа:Жалко, че не си усетила иронията ми.Kremcheto написа:ми нали точно ти се жалваше, че нямало смисъл в тая специалност туризъм и как ти бил нужен само един сертификат, а не дипломаНо ако трябва да сме честни, в туризма можеш да работиш даже и без сертификат, сервитьорка някъде на морето, рецепционистка в някой хотел на Банско, готвач - това са все длъжности, част от туризма. Но когато говорим за управленческите кадри, тогава се иска диплома, нали се сещаш.
Аз все пак държа да ми кажеш как решаваш, че една специалност е по-добра от друга. Може би си запозната с учебните планове, с възможностите за следдипломна реализация? Съмнявам се.![]()
А относно коя е по-добрата специалност... по-добрата е тази, която ти е на сърцето. А на теб явно ти е безразлично какво ще учиш. Така, че все тая.
Има една подробност обаче, голяма част от тези, които са в РРП не са успели да влязат туризъм. Факт. Съдбата обаче си знае работата, дано да е за добро.
Аз съм богат , без да имам пари !
"А на теб явно ти е безразлично какво ще учиш" - да много хич не ми пука, точно за това искам да уча в софийския щото е най-лесно и не ми пука какво ще уча!!!KRSOne написа:Жалко, че не си усетила иронията ми.Kremcheto написа:ми нали точно ти се жалваше, че нямало смисъл в тая специалност туризъм и как ти бил нужен само един сертификат, а не дипломаНо ако трябва да сме честни, в туризма можеш да работиш даже и без сертификат, сервитьорка някъде на морето, рецепционистка в някой хотел на Банско, готвач - това са все длъжности, част от туризма. Но когато говорим за управленческите кадри, тогава се иска диплома, нали се сещаш.
Аз все пак държа да ми кажеш как решаваш, че една специалност е по-добра от друга. Може би си запозната с учебните планове, с възможностите за следдипломна реализация? Съмнявам се.![]()
"Аз все пак държа да ми кажеш как решаваш, че една специалност е по-добра от друга"- мисля си че работата в туризма е по скоро сезонна, а тази свързана със специалността ррп би ти осигурила държавна работа зад бюро.
за какво друго ще се захванеш?
Последно промяна от Kremcheto на 30 Мар 2009, 10:19, променено общо 2 пъти.
Внимавай какво си пожелаваш...
Сезонна - да, ако става дума за човек без висше образование и каквато и да е квалификация...пиколо, аниматор или камериерка.Kremcheto написа:- мисля си че работата в туризма е по скоро сезонна, а тази свързана със специалността ррп би ти осигурила държавна работа зад бюро
А за ррп в справочника уж е обяснено какви са възможностите за реализация, но на мен не ми стана много ясно
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
- lLady_MooN_RaiN
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: втори
За РРП в справочника е обяснено много мъгляво. Но е истина, че който е завършил ще си намери държавна работа, друг е факта, че никой не иска да работи за държавата. Мисълта ми е, че специалността е широко приложима, защото напоследък се търсят много такива кадри, и то в частни, в повечето случаи чуждестранни фирми. Също така може да се работи в сферата на политиката, екологията, кадастъра и дори на науката. Сигурно е вярно, че за да работиш на ръководните кадри в областта на туризма, ти трябва висше образование, но от личен опит смея да твърдя, че в днешно време, не ти гледат дипломата, като те вземат на работа, а какво можеш и какво знаеш. Но понеже уча РРП, а не Туризъм, не мога да кажа дали в Туризъм ви учат на нещата, които наистина ще са ви от полза или ви пълнят главите с някаква ненужна информация за легловата база в хотелите отпреди 40 години, например. Наистина в РРП,повечето сме такива, които не са ни приели в Туризъм, но на последното упражнение по социология, стана ясно, че 90% са искали да се прехвърлят в Туризъм в началото на учебната година, а сега, след първия семестър никой не иска.
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Тук нищо смислено не каза. Говорих за специалността или може би трябваше да напиша "Може би ще ти е безразлично какво ще учиш в СОФИЙСКИЯ", за да разбереш какво имам предвид. Плюс това, факът че учиш в СУ, не значи че си хванал господ за шлифера.Kremcheto написа:
"А на теб явно ти е безразлично какво ще учиш" - да много хич не ми пука, точно за това искам да уча в софийския щото е най-лесно и не ми пука какво ще уча!!!
Туризмът не е само морски или планински, нито работата се ограничава само в хотелите, така че отново си в голяма заблуда.Kremcheto написа:"Аз все пак държа да ми кажеш как решаваш, че една специалност е по-добра от друга"- мисля си че работата в туризма е по скоро сезонна, а тази свързана със специалността ррп би ти осигурила държавна работа зад бюро.
|Lady_MooN_RaiN написа:Сигурно е вярно, че за да работиш на ръководните кадри в областта на туризма, ти трябва висше образование, но от личен опит смея да твърдя, че в днешно време, не ти гледат дипломата, като те вземат на работа, а какво можеш и какво знаеш
Предполага се, че щом имаш диплома за висше образование по Туризъм, до голяма степен говори, че знаеш и можеш нещо, нещо което със сигурност е повече от човек без диплома. Най-малкото отвори jobs.bg и виж изискванията за ръководен пост и ще разбереш за какво говоря.
А иначе за другото, радвам се, че никой не иска, както казах в предния си пост, вярвам че е за добро, че сте в РРП, а не в Туризъм. Съдбата си знае работата.
И спрете да сравнявате двете специалности. За да сравниш две неща трябва да си имаш малко понятие и от двете. Ако ли не - просто изглеждаш глупво.
А за кандидат-студентите, просто се доверете на сърцето си. Така ще направите правилния избор.
Поздрави.