Най-после политически модел за народа!ШАХ-ШЕХ за политиците!

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Re: Най-после политически модел за народа!ШАХ-ШЕХ за политиците!

Мнение от Tommy »

Scorpion написа:Tommy, стига с тая деноминализация... Правилно е ДЕНОМИНАЦИЯ.
Приемам критиката.
FMI написа:Луд ли си бе :)

Вкарваш в банката едни пари цял живот и то в държавна банка, и изведнъж тези пари изчезват, но те изчезват заради някаква инфлация получила се за 1-2 години, а тези пари са трупани 10-20... Добре че нищо не губиш...

И не ми трябва да съм завършил икономика за да знам че това за да се случи трябва държавата да е фалирала, т.е. да я няма! Или в най добрия случай поне банката да фалира, а и двете в момента ги има, но парите ми ги няма, какво правим?

Да речем че са ми внасяли по 10-20% от заплатите си, 5 души. Да речем че са внасяли от средната работна заплата(СРЗ), а те би трябвало да са били и над, но със сигурност не по малко! И айде да закръглим по 1 СРЗ на месец, общо от всички. Сложи 10-15 години(преди да започне хипер инфлацията) по една СРЗ на месец влогове и добави към това и 25 години лихва до сега... Мисля че това не са по малко от 500 СРЗ х 600 лева трябва да е в момента СРЗ = 300 000 лева! Само толкова са ми откраднали... Това е нищо за твоята фирма, нали?
Защо според теб деноминацията е виновна- 300 000лв. ще станат 300лв., обаче един хляг, който е 5000лв., ще стане 0.50лв. Отново идваме до инфлацията, а не до деноминацията.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Tommy написа:
Scorpion написа:Tommy, стига с тая деноминализация... Правилно е ДЕНОМИНАЦИЯ.
Приемам критиката.

Вкарваш в банката едни пари цял живот и то в държавна банка, и изведнъж тези пари изчезват, но те изчезват заради някаква инфлация получила се за 1-2 години, а тези пари са трупани 10-20... Добре че нищо не губиш...

И не ми трябва да съм завършил икономика за да знам че това за да се случи трябва държавата да е фалирала, т.е. да я няма! Или в най добрия случай поне банката да фалира, а и двете в момента ги има, но парите ми ги няма, какво правим?

Да речем че са ми внасяли по 10-20% от заплатите си, 5 души. Да речем че са внасяли от средната работна заплата(СРЗ), а те би трябвало да са били и над, но със сигурност не по малко! И айде да закръглим по 1 СРЗ на месец, общо от всички. Сложи 10-15 години(преди да започне хипер инфлацията) по една СРЗ на месец влогове и добави към това и 25 години лихва до сега... Мисля че това не са по малко от 500 СРЗ х 600 лева трябва да е в момента СРЗ = 300 000 лева! Само толкова са ми откраднали... Това е нищо за твоята фирма, нали?
Защо според теб деноминацията е виновна- 300 000лв. ще станат 300лв., обаче един хляг, който е 5000лв., ще стане 0.50лв. Отново идваме до инфлацията, а не до деноминацията.
Глупав ли си или на такъв се правиш?! Инфлация при спестяванията ми не е имало, обаче аз не съм си ги набутал в дюшека, а в държавна банка и следва тя да ми ги гарантира, по горе обясних защо така мисля! А когато държавата не може да ти гарантира парите, това ти го наричаш ръст на икономиката...

Когато са внесени тези пари хляба е бил 5 стотинки и ми е през к*ра че после е станал 5000, защото преди да ми ги деноминират не са се вдигнали на 3 000 000, а са си останали 300 000 / 1000 = 300 и нещо не ми е удобно така! Внасям 300 000, взнимам 300, честито на печелившите - кредитните милионери - съучениците на Костов...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

ФМИ, погледни си разясненията по- нагоре, защото няма да повтарям едни и същи неща за разликата между инфлация и деноминация.
Knights of the Cross
Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил

Мнение от Markov »

Scorpion написа:Защо всички възприемат демокрацията за нещо кой знае колко хубаво? Дори и в най-непокварения си вид тя не е идеалната среда за способните хора.
Хах...според мен е тъкмо обратното: повечето не възприемат демокрацията като нещо хубаво, и това е най-широко застъпеното лично мнение.
ДРуг е въпросът, ако са ти писнали простотиите на медиите з а 'безгрешна демокрация', това е най-широко разпространяващо се масово виждане .
Но и двете са крайности, и следователно крайно опростени позиции плюс че са неверни 8) При всички случаи обаче е забавно, да се чува от едната страна как демокрацията е винаги в опасност, как няма демокрация, и от друга- как сме станали толкова демократични,ч е вече на нищо не приличаме, и как демокрацията всъщност подтискала...

На всяко действие развно по сила и обратно по посока противодействие, закон от физиката , ако не се лъжа.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Кой нормален човек, дори и да няма икономическа култура, ще държи парите си в банка при лихвен процент по-нисък от инфлационния? :lol:
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Bethany написа:

Кой нормален човек, дори и да няма икономическа култура, ще държи парите си в банка при лихвен процент по-нисък от инфлационния? :lol:
Договорът с банката е сключен през 83-та, когато аз съм се родил! Там ясно е написано че тези пари не могат да се пипат от абсолютно никой докато навърша 18! Като единствено изключение разбира се е смърт, т.е. за да избегна ограбването си имах възможност ако искам да се самоубия или да убия 6-тимата които ми внасяха, друг вариант да си изтегля парите преди 2001 не е имало! Т.е. отговорът на твоя въпрос е всеки който е достатъчно нормален че да не е нито склонен, нито способен на убийство или самоубийство. Значи да обобщим:
1. Да си оставя парите в банката когато лихвеният процент е по-нисък от инфлацията, но да запазя 7 живота!
2. Да отнема само един - моя, за да не оберат останалите!
3. Да отнема 6 и да стана кръгал сирак за да не ме оберат!

Ти какво би ми препоръчал?

П.П. Би трябвало да съм бил на 13-15 когато започна инфлацията което само по себе си е достатъчна причина да не съм имал представа какво става и ще стане, но въпреки това помня че поисках да ги изтеглим и то точно поради тази причина, но от банката показаха среден пръст! Та и тогава и сега и винаги за мен единствения възможен вариант в този случай е 1.

Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

FMI написа:Договорът с банката е сключен през 83-та, когато аз съм се родил! Там ясно е написано че тези пари не могат да се пипат от абсолютно никой докато навърша 18! Като единствено изключение разбира се е смърт, т.е. за да избегна ограбването си имах възможност ако искам да се самоубия или да убия 6-тимата които ми внасяха, друг вариант да си изтегля парите преди 2001 не е имало! Т.е. отговорът на твоя въпрос е всеки който е достатъчно нормален че да не е нито склонен, нито способен на убийство или самоубийство. Значи да обобщим:
1. Да си оставя парите в банката когато лихвеният процент е по-нисък от инфлацията, но да запазя 7 живота!

П.П. Би трябвало да съм бил на 13-15 когато започна инфлацията което само по себе си е достатъчна причина да не съм имал представа какво става и ще стане, но въпреки това помня че поисках да ги изтеглим и то точно поради тази причина, но от банката показаха среден пръст! Та и тогава и сега и винаги за мен единствения възможен вариант в този случай е 1.
Разликата между тогава и сега е в това, че сега ти имаш избор - през 1983 вашите са били задължени да ти издадат спестовна книжка, за която държавата не е гарантирала по никакъв начин, защото никой от "управляващите" дори не си е помислял какво ще стане, ако например се смени системата. И не Иван Костов ти е виновен, защото когато той дойде на власт инфлацията вече беше 300%, а след неговото управление нещата се стабилизираха. Така, че мой човек миналото си е минало, гледай напред, животът си продължава.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Bethany написа:
FMI написа:Договорът с банката е сключен през 83-та, когато аз съм се родил! Там ясно е написано че тези пари не могат да се пипат от абсолютно никой докато навърша 18! Като единствено изключение разбира се е смърт, т.е. за да избегна ограбването си имах възможност ако искам да се самоубия или да убия 6-тимата които ми внасяха, друг вариант да си изтегля парите преди 2001 не е имало! Т.е. отговорът на твоя въпрос е всеки който е достатъчно нормален че да не е нито склонен, нито способен на убийство или самоубийство. Значи да обобщим:

Разликата между тогава и сега е в това, че сега ти имаш избор - през 1983 вашите са били задължени да ти издадат спестовна книжка, за която държавата не е гарантирала по никакъв начин, защото никой от "управляващите" дори не си е помислял какво ще стане, ако например се смени системата. И не Иван Костов ти е виновен, защото когато той дойде на власт инфлацията вече беше 300%, а след неговото управление нещата се стабилизираха. Така, че мой човек миналото си е минало, гледай напред, животът си продължава.
Продължава си. Но никой не ми отговаря на въпроса, защо Костов не е в затвора?!

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:Продължава си. Но никой не ми отговаря на въпроса, защо Костов не е в затвора?!
Защото ти, както и другите, които сте убедени, че трябва да е там, не можете да изтъкнете едно нещо, с което да докажете, че трябва да е там. А не можете да го докажет, защото черпите информацията си от комунистите и официозите в страната, които имат доказателства, колкото вас.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Tommy написа:
FMI написа:Продължава си. Но никой не ми отговаря на въпроса, защо Костов не е в затвора?!
Защото ти, както и другите, които сте убедени, че трябва да е там, не можете да изтъкнете едно нещо, с което да докажете, че трябва да е там. А не можете да го докажет, защото черпите информацията си от комунистите и официозите в страната, които имат доказателства, колкото вас.
Казах ти :) Имам доказателства, имам и свидетели, но нямам власта да го осъдя... Нямам и пари за да го съдя еднолично... Мога единствено да се надявам да го срещна случайно и да е без охрана, тогава ще го осъдя на доживотен затвор в инвалидна количка! Освен ако не носи няколко стотин хиляди! Пак няма да сме съвсем квит, но понеже не обичам насилието може и да проявя милост, ако ги даде доброволно :)

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:Казах ти :) Имам доказателства, имам и свидетели, но нямам власта да го осъдя... Нямам и пари за да го съдя еднолично...
Кажи си доказателствата. Ако свидетелите разбират колкото теб, разбирам защо не можеш да осъдиш нищо, но дай все пак да чуем.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Tommy написа:
FMI написа:Казах ти :) Имам доказателства, имам и свидетели, но нямам власта да го осъдя... Нямам и пари за да го съдя еднолично...
Кажи си доказателствата. Ако свидетелите разбират колкото теб, разбирам защо не можеш да осъдиш нищо, но дай все пак да чуем.
В съда!

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:В съда!
Става все по- ясно, че говориш наизуст.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Tommy написа:
FMI написа:В съда!
Става все по- ясно, че говориш наизуст.
Така каза за всички ФАКТИ, които изтъкнах, не знам кой говори на изуст :) Аз с роботи, т.е. с радиото ми писна да споря :)

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:Така каза за всички ФАКТИ, които изтъкнах, не знам кой говори на изуст :) Аз с роботи, т.е. с радиото ми писна да споря :)
Като се има предвид, че не си изтъкнал нито един факт, не е голяма работа. Това, което наричаш факти, ако съдя по излиянията ти, са чисто и просто следствие от това, че не знаеш за какво говориш. Когато те попита някой за конкретни факти, просто нищо не отговаряш, или казваш "В съда!", съчетано с друг пост, че нямаш възможността, да го направиш и трети, в който, противоречиш и на последния пост, като казваш- "Така мисли робът". Изясни кое твърдение защитаваш, ако може.
Knights of the Cross
Заключено

Обратно към “България”