babangida написа:Е аз не ти приказвам да го спукаш от бой. Но един шамар или издърпване на ухото винаги помага.
Е те нещата са тръгнали отдавна от времето на комунизъма, когато некомпетентните даскали с лопата да ги ринеш. Избивали си комплексите да викат, да шамаросват. Естествено и родителите не могат да кажат нищо на стожерите на народното образование, щото... партията... Родителската среща била голямо събитие, попива се всичко, казано от даскалите, вкъщи всички чакат нетърпеливо завръщането в повечето случаи на единия родител, посетил родителската. За да дойде продължението - конското от родителите, защото даскала не е успял да се справи.
И още е останало това в днешния ученик. 40 години БКП, 20 години демокрация... Държиш се с тях като с големи хора, спокойно говориш... ееееее като започнат да се лигавят... Трябва да им изкрещиш, да ги навикаш... че да разберат.
Чакайте бре, аз да не съм даскалица в мензис, че да викам.
Или - дай телефона на баща си, на майка си, веднага при директора... Защо трябва да търсиш плашила?
Едни викаха, викаха,... без да съм изругал нито един на глас! После мамицата им се еба.

И не си го поставих за цел, а просто се получи реално отражение на действителността. Грозно е после да се търсят отмъщения и прочие сдухани даскалски приоми. Има много по-елегантни начини да покажеш кой е шефа.
Аз не държа на уважения, почити и прочие комунистически простотии. Аз искам като започне часа, до самия му край да свършим работата, която съм я планирал в рамките на часа или блока. Това е пазарна икономика. Никой няма ползи особено учениците от клатене на ташаци, въпреки че ако ги оставиш - няма и да се замислят повечето.
Ама кой ти го разбира? 20 години не може да отсечем последните коренчета на комунизъма.