Университетът или Специалността?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Университетът или Специалността?
Аз съм ЗА СУ, защото искам да уча.
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: http://www.snimka.bg/?album;aid=154318
Аз ще кандидатствам в СУ заради името,а не толкова поради специалността,която е право.Знам че ще ме приемат в УНСС,дано и в СУ да ме приемат(за да пиша него),но след като изчетох цялата тема имам един въпрос:В крайна сметка от коя специалност е най-лесно(колкото и странно да звучи)преместването в спец.Право?
Право,3 курс,13гр
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
По правилник в спец."Право" могат да се прехвърлят само студенти от Юридическия факултет.kaloyand написа:В крайна сметка от коя специалност е най-лесно(колкото и странно да звучи)преместването в спец.Право?
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
т.е. Международни отношения
По принцип може да се прехвърлиш от която и да е специалност в университета, стига да имаш успех над 5,50 в края на годината и да не са те скъсали на изпитите по литература и история от кандидатстудентската кампания (т.е поне 3 да имаш и на двата).
По принцип може да се прехвърлиш от която и да е специалност в университета, стига да имаш успех над 5,50 в края на годината и да не са те скъсали на изпитите по литература и история от кандидатстудентската кампания (т.е поне 3 да имаш и на двата).
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Адрес в галерията на СУ: http://www.snimka.bg/?album;aid=154318
Дано наистина да си прав и аз да имам поне 3 на изпита по БЕЛjolly_f написа:т.е. Международни отношения![]()
А прехвърлянето от друга специалност при успех над 5,50 може ли да стане още след 1курс?
Право,3 курс,13гр
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
правА
Иначе може да стане още след първи курс, но успех от 5,50 нагоре трудно се постига... ако имаш връзки, може да минеш и с по-нисък успех, но правилото да не си скъсан на изпитите си важи
поне така знам аз
Иначе може да стане още след първи курс, но успех от 5,50 нагоре трудно се постига... ако имаш връзки, може да минеш и с по-нисък успех, но правилото да не си скъсан на изпитите си важи
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
За мен е важно университетът да е престижен, но не в този смисъл, който всички си мислят. На мен ми трябва просто дипломата ми да е респектираща.
А за преподаването - не ме вълнува какво и как се преподава. Университетът ме научи, че когато нещо ме влече трябва сама да потърся материали, да седна и да чета. Това, което учим по програма или е нещо, което не ме вълнува/ преценила съм че не ми трябва, и бутам колкото да мина изпитите, или е приятно въведение към определени тематики, с които смятам в бъдеще да се запозная по-подробно. Някой ден, когато/ако завърша Унито, няма да има кой да ми казва "Следващата седмица контролна по ПСДФО на тема структури от данни", а когато ми потрябва нещо такова - ще седна пред компютъра, ще гугълна и ще го науча. Няма да дойде доцент Еди-кой-си да ми преподаде лекция.
Унито учи на самообучение, амбиция и независимост. Не на архаични, безпрактични и сухи теории.
А за преподаването - не ме вълнува какво и как се преподава. Университетът ме научи, че когато нещо ме влече трябва сама да потърся материали, да седна и да чета. Това, което учим по програма или е нещо, което не ме вълнува/ преценила съм че не ми трябва, и бутам колкото да мина изпитите, или е приятно въведение към определени тематики, с които смятам в бъдеще да се запозная по-подробно. Някой ден, когато/ако завърша Унито, няма да има кой да ми казва "Следващата седмица контролна по ПСДФО на тема структури от данни", а когато ми потрябва нещо такова - ще седна пред компютъра, ще гугълна и ще го науча. Няма да дойде доцент Еди-кой-си да ми преподаде лекция.
Унито учи на самообучение, амбиция и независимост. Не на архаични, безпрактични и сухи теории.
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
- Kavhan Isbul
- От дъжд на вятър
- Специалност: история
- Адрес в галерията на СУ: qoruin
Е и от специалност история може да се прехвърлиш поне според десетима мои колеги ако не и повече, които успешно се прехвърлиха след 1 курс в Лелеянатаshayne написа:По правилник в спец."Право" могат да се прехвърлят само студенти от Юридическия факултет.kaloyand написа:В крайна сметка от коя специалност е най-лесно(колкото и странно да звучи)преместването в спец.Право?
( незнам защо толкова я харесват ) специалност Право.
Историк пишман газовик
и аз съм за негоAriel написа:Аз съм ЗА СУ, защото искам да уча.
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!