Парламентарни избори 2009 г.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори?

ГЕРБ
19
27%
АТАКА
9
13%
РЗС
0
Няма гласували
Синята коалиция
19
27%
НДСВ
6
8%
БСП
7
10%
ДПС
1
1%
Зелените
6
8%
Други
4
6%

Общо гласове: 71

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Re: Парламентарни избори 2009 г.

Мнение от Tommy »

FMI написа:Не намирам връзка между първия цитат и написаното след него, но ще ти отговарям на написаното наред, без да подчертавам: Какво царско време, какви 5 лева... Винаги там се е обработвала земята, въпреки че почвата е доста гадна, камениста и изисква много повече работа!
Връзката е, че не, моите роднини не са били комунисти. На въпроса какво царско време, веднага ще ти изясна историята от 12- ти клас- трийсетте години на XX- ти век са най- добрия период в развитието на България от Освобождението насам.
Обикновено около реките има камъни, обаче сме били на едни от първите места по износ в Европа, което през прехваления социализъм не съществува. Социализма хвалят в България и други страни от бившия СССР предимно хората, които ги е мързяло да си вършат работата и е било по- лесно да вземат една пушка и да грабят мандри и ниви.
FMI написа:! Явно ти харесва да си роб...
Не ми харесва и по тая причина се стараем да нямаме още едно управление на БСП и протежетата им тук. На България е нужно силно дясно управление, за да покаже ръста, който имаше през периода 1997г.- 2001г. Ако те интересува какъв е, преди да кажеш, че го няма, можеш да прочетеш нещо.
FMI написа:лъжат че имаш избор
Лъжат те, че нямаш, за да продължава комунистическата машина да управлява.
FMI написа:не знам дали е имало какво да си купиш, но в стола си имаше всичко!
Пълни столове и магазини, прясна храна и изобилие за целокупния български народ през уютната Луканова зима. Крах на българската държава.
FMI написа: Ама било тръгнало от преди, комунистите били виновни и т.н. само жалки оправдания! Абе АЛО, какво ми се оправдавате, какво е значението кой е виновен? Защо продължихте да крадете и то още по злобно, вместо да го оправите?!
Не са се оправдавали, посочвали са причините за трудното положение на страната. Не са се оправдавали, защото се заеха със страната, оправдават се, когато не могат да се справят.
Не са продължили да крадат още по- злобно, защото за крадене почти нищо не беше останало, а ако на четворните увеличения на заплатите и овладяната инфлация ги критикуваш, препоръчвам ти да пробваш как се справят в Узбекистан, например.
FMI написа:А сега ако си купя жилище на изплащане може би с много късмет бих могъл да го изплатя за 100-200 години... Да, сега има всичко, но не всеки може да си го купи и със сигурност не са мързеливите тези които не могат да си го купят. Защото един циганин взима повече от социалните, отколкото пари получава майка ми която работи на две места и не може да си плати заемите за супер луксове, от сорта на парно, вода, ток... Айде само не ми казвай че сега е по добре!
Като стана въпрос за оправдаване с комунизма, когато са източени парите на държавата и земите и раздадени, какво очакваш?
FMI написа:а ако имах необходимите средства аз щях да ви поведа!
С програмата ти за управление и алтернативите, които предлагаш, не мисля, че ще имаш голяма конкуренция.
Пробвай да предлагаш нещо, вместо само да критикуваш, или ако не знаеш какво да предложиш, препоръчвам ти да не се обаждаш.
FMI написа:а никога не сме били по големи роби от сега!
Били сме.
FMI написа:А демокрацията идва и казва: ето комунизма ви е лъгал и ние ще ви оправим. И така ви оправи капитализма че вече и да искате не можете да си затворите краката... И ще продължат да се редуват да ви оправят всичките! От царя, през социалистите, до демократите... Докато гласуваме за тях, вместо да ги тикнем в затвора, ще е така и по зле ще стане !!! Но явно на вас ви харесва така ?!
Не ни харесва, обаче демократично управление много- много не сме видели. България се води по силна инерция към Русия след разпадането на СССР, което води до коалиции на НДСВ с БСП и ДПС- всичко, естествено, план на БСП. За трите пъти управление на БСП, три пъти държавата е пред разпад. Единствените демократични алтернативи, понеже си говорим за свобода, са смачквани от платените официози.
Knights of the Cross
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Кой ръст през 1997-2001? Томи, ти колко годишен си бил тогава?

*Не, не се заяждам, питам - това да си го кажа, преди да стане някоя поразия*
Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Boromir написа:Кой ръст през 1997-2001? Томи, ти колко годишен си бил тогава?

Тогава бях съответно 10г.- 14г., защо?
Knights of the Cross
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Чудно ми е как и защо защитаваш Костов, затова. Младата ти възраст тогава е очевиден отговор.
Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Не мисля, че е възрастта. Трябва да се има предвид, че като го защитавам, не оправдавам и не идеализирам, с което смятам, че въпроса за възрастта се изчерпва. Защитавам го от рационална гледна точка.
Knights of the Cross
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Окей, ама не можеш да отречеш, че едно 70% от "успешността" на Костовото правителство иде не от компетентността на туй правителство, а от простия факт, че след Виденов и Кара Ибрахим да беше станал премиер, по-зле не можеше да стане. Тоест цЕлата работа е не в кадърността на Костов, а във фиаското на БСП преди него, което се потвърди и от фиаското на Костов срещу НДСВ. И така нататък.
Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Можеше да стане по- зле, ако властта не бе взета от добри специалисти на ключови постове( изключваме Бакърджиев, Филчев и Бонев- имам предвид икономисти и финансисти).
Фиаско на ОДС, преди НДСВ е трудно да се каже, като се има предвид, че те две години вървяха по инерцията на синьото правителство. Отново въпросът беше в лесно контролируемото обществено мнение. Грешките на ОДС, колкото и да бяха, бяха преувеличени и към тях бяха добавени несъществуващи обвинения, които после не бяха доказани. ОДС изпълниха точките в програмата си и предвидиха осъществима програма с предвидени увеличения и премии от бюджетните излишъци, трупани от БСП, които правеха и през време на управлението си и които бяха отменени от НДСВ. Тогава доста хора са се притесянвали от факта, че ще бъдем приемани в ЕС заедно с Румъния, защото са смятали, че тя ще ни дръпне назад, а виж сега. Освен другото се е намирал по някой в ЕС да ни нарече Балкански тигър.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Tommy написа:
Boromir написа:Кой ръст през 1997-2001? Томи, ти колко годишен си бил тогава?

Тогава бях съответно 10г.- 14г., защо?
Тогава бяха откраднати спестяванията на всички българи и което е още по лошо, тези пари бяха наляти в мутрите! Да, това беше най готиния ръст!

Твоят баща случайно да е бил съученик на Костов и да си е купил малко акцийки по левче, които после е продал по 100. Пък милиончетата които е теглил ги е върнал в хиляди, затова за теб тогава всичко е било точно, нали?
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

the_oppressed написа:
FMI написа:От царя, през социалистите, до демократите... Докато гласуваме за тях, вместо да ги тикнем в затвора, ще е така и по зле ще стане !!! Но явно на вас ви харесва така ?!
Та каква алтернатива предлагаш ти ?
Предлагам да бъдат съдени виновните! Ако не може с добро, ще ги свалим с лошо, но все пак ще бъдат съдени! Който не е крал може да бъде спокоен, всички други в затвора! Имуществото им се конфискува и отива в полза на тези от които е откраднато, т.е. народа!

Аватар
the_oppressed
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от the_oppressed »

FMI написа:
the_oppressed написа:
FMI написа:От царя, през социалистите, до демократите... Докато гласуваме за тях, вместо да ги тикнем в затвора, ще е така и по зле ще стане !!! Но явно на вас ви харесва така ?!
Предлагам да бъдат съдени виновните! Ако не може с добро, ще ги свалим с лошо, но все пак ще бъдат съдени! Който не е крал може да бъде спокоен, всички други в затвора! Имуществото им се конфискува и отива в полза на тези от които е откраднато, т.е. народа!
Добре , а после какво? Ще доидат други да ни крадат ! Предлагаш ли някаква алтернативна система на сегашната ?
САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

the_oppressed написа:
FMI написа:
the_oppressed написа:
Добре , а после какво? Ще доидат други да ни крадат ! Предлагаш ли някаква алтернативна система на сегашната ?
Не е точно така! Следващите няма да смеят като видят че има наказания! И тези нямаше да смеят ако не се мислеха за недосегаеми, нали така?

Освен това вече предложих но ще го кажа пак: Да се намали значително броя на народните представители, като се сведе до възможния минимум и да бъдат подбрани само най кадърните, лошото е че такива няма достатъчно, но пък нали трябва да има и нови. Като работата им ще е само рутинната, а всички важни решения ще се взимат наистина от народа с референдум!!! И тогава и само тогава някой може да ми каже че сами сме си виновни ако нещата не се подобряват!

Но народните представители са най малкия проблем. По големия е с намирането на кадърни министри - хора които да оправят, образование, полиция, здравно осигуряване, бедност... Вярвам че поне половината които четат този форум например, могат да се справят по добре от сегашните!!! Но въпроса не е само до можене, защото много които могат не го правят, защото са прекалено заети да крадат и затова трябва да са толкова сурови наказанията за корупция че никой да не смее и едно кламерче да открадне! Доживотен затвор без право на обжалване. Вече за некадърност някак си не че не е редно да го тикнеш пак в затвора, но някак не е човешко, обаче трябва сериозно да се помисли и по този въпрос!!! Това че е идиот не е оправдание и като види че не става работата да си гласува сам вот на недоверие иначе затвор после! Разбира се нещата не са толкова прости и не говорим за безцелно рязане на глави, за всеки трябва да има справедлив процес, но важното е да има респект към народа и да не смеят повече да се гаврят с нас... Винаги стават фалове като тази измислена криза например, но ето че сме толкова зле че кризата няма как да ни засегне :lol: И виновните за това трябва да си понесат последствията, а следкато това стане ще има толкова много излишни пари отнети в полза на държавата че поне криза със сигурност няма да има! Далеж съм от мисълта че всичко откраднато ще се върне на мястото си, но колкото и да се върне все е нещо, а дори просто да спрат да крадат пак е много!!! Защото докато ние сега си пишем тук онези същите за които се каним да гласуваме продължават да точат! И аз съм готов още сега да ги подведа под отговорност - само да имах власта. Сам я нямам, но ако всички недоволни заедно се надигнем? Не 2-3 хиляди, а всички и не полицията да ги пази, а да е с нас не да се бием и после да си пушат отделно... Това предлагам аз? Кой е с мен?

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Не, не е. Но не се е редил за пръчка салам от 4ч. сутринта. Ръст в икономиката наистина имаше, обаче не си фактологически запознат, главно заради липсата си на образованост по въпроса и нерационалното ти и предимно емоционално мислене, което те подвежда по въпроси, чийто отговори дори опонентите на десните не отричат.
Последно промяна от Tommy на 23 Мар 2009, 18:23, променено общо 1 път.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Оправи си поста, предполагам искаше да кажеш:
Tommy написа:
FMI написа:
Tommy написа:Тогава бях съответно 10г.- 14г., защо?
Тогава бяха откраднати спестяванията на всички българи и което е още по лошо, тези пари бяха наляти в мутрите! Да, това беше най готиния ръст!

Твоят баща случайно да е бил съученик на Костов и да си е купил малко акцийки по левче, които после е продал по 100. Пък милиончетата които е теглил ги е върнал в хиляди, затова за теб тогава всичко е било точно, нали?
Не, не е. Но не се е редил за пръчка салам от 4ч. сутринта. Ръст в икономиката наистина имаше, обаче не си фактологически запознат, главно заради липсата си на образованост по въпроса и нерационалното ти и предимно емоционално мислене, което те подвежда по въпроси, чийто отговори дори опонентите на десните не отричат.
Помня как дори за хляб съм се редил от 4 сутринта и в 5-6 като дойде моя ред пред мен взимат последния хляб :) Но това се случи само веднъж, защото след това започнах сам да си меся хляба и проблема се реши! И салама сам можеш да си го направиш! А сега в магазина винаги има хляб и салам, но какво от това? Много хора не могат да си го купят, а най жалкото е че броиш последните си стотинки не за хляб и салам, защото само така пише на опаковката, броиш ги за кучешки черва и телешки пениси замразени преди 40 години от други капиталисти които вместо да ги изхвърлят или поне да ги бутнат в животинска храна, те са ги пробутали тук при индианците, че така им е по изгодно... Да комунизма е бил гаден, аз съм бил малък и не съм разбирал много неща, дори не ми е пречил! Когато точно хора като мен са били репресирани... И ако беше останал този режим аз сега или щях да съм в затвора или него да свалям! Така че е недопустимо да ме изкарват привържаник на това което е било! И наистина не виждам смисъл да се защитава или сравнявам едната или другата излагация! Затова и не съм се опитвал да го правя, само не разбрах защо ме набедихте за това...

Поради което допускам грешката да влизам в спор за неща с които не съм запознат в дълбочина и най вероятно ти си прав, а аз греша конкретно за някакви такива подробности, къде и кога било по зле... Но мен не ме интересува миналото, мен ме интересува бъдещето и настоящето! Важните са просто фактите, а те са че и сега е нетърпимо!!! И дори да е имало ръст, нямаше ли той да е по голям ако не се крадеше и съответно това което мен ме интересува е че Костов е крал и всички около него са крали! От всички останали са крали! И въобще не ме интересува какво е свършил, дори да е свършил нещо, щом ни е докарал до просешка тояга! Той е едно гадно мазно черно петно върху демокрацията в България и няма място в парламента! Неговото място е в затвора! Както и на всички като него!

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Мерси за поправката.
FMI написа:Помня как дори за хляб съм се редил от 4 сутринта и в 5-6 като дойде моя ред пред мен взимат последния хляб :) Но това се случи само веднъж, защото след това започнах сам да си меся хляба и проблема се реши! И салама сам можеш да си го направиш! А сега в магазина винаги има хляб и салам, но какво от това? Много хора не могат да си го купят, а най жалкото е че броиш последните си стотинки не за хляб и салам, защото само така пише на опаковката, броиш ги за кучешки черва и телешки пениси замразени преди 40 години от други капиталисти които вместо да ги изхвърлят или поне да ги бутнат в животинска храна, те са ги пробутали тук при индианците, че така им е по изгодно...
Можеш и да ги правиш сам, обаче е имало времена, когато е имало качествена продукция в магазина, произведена от българи и търсена в Европа и мога да те уверя, че не е било през социализма. Можеш да правиш още много неща сам, обаче не е нужно да си на ръба на мизерията, защото държавния бюджет се концентрира в ръцете на комунистическа олигархия.
FMI написа:Но мен не ме интересува миналото, мен ме интересува бъдещето и настоящето!
Което е основна грешка, заради която държавата скоро няма да е оправи.
FMI написа:И дори да е имало ръст, нямаше ли той да е по голям ако не се крадеше и съответно това което мен ме интересува е че Костов е крал и всички около него са крали! От всички останали са крали! И въобще не ме интересува какво е свършил, дори да е свършил нещо, щом ни е докарал до просешка тояга!
Можеш при всичките ми въпроси поне да ми кажеш какво, според теб, е откраднал, защото те попитах няколко пъти и не получих фактологически подкрепен отговор. И не- не те е докарал той до просешка тояга, а 45 години социализъм, обаче този въпрос мисля, че вече го изяснихме.
FMI написа:Неговото място е в затвора! Както и на всички като него!
Кажи ми как съдиш, не- комунисте, хора, които не познаваш, за които нямаш доказателства, че са виновни и това ли е представата ти за правова държава- воден от слухове, за които не си сигурен, съдиш хората?
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Какви слухове?! Костов ми открадна спестяванията и това не е слух, това е факт! И вече обясних как, защо се правиш на луд?

Но въпреки всичко дори за него ще има справедлив процес. Поне ако зависеше от мен щяха да бъдат проверени абсолютно всички, но никой няма да бъде осъен без доказателства. Но дори да няма доказателства за престъпления и кражби, пак трябва да бъде отнето имущество за което не може да бъде доказано законно придобиване! И това трябва да се направи за всички, не само за политиците! Всички мутри в кофата!

Публикувай отговор

Обратно към “България”